Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Άλλος ένας βιασμός Ελληνίδας από αλλοδαπό στο βωμό της πολυπολιτισμικότητας.



ΡΕ ΚΡΗΤΙΚΟΙ, ΡΕ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΣΑΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΙΤΑΤΕ; ΧΑΣΑΤΕ ΩΡΕ ΤΗΝ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΣΑΣ;

Άλλη μία «θυσία» ανθρώπινης ψυχής στο βωμό της περιβόητης και κυβερνητικά προωθούμενης  χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κοινωνίας, ιδέας της πολυπολιτισμικότητας είχαμε σήμερα στην Κρήτη. Τη φρίκη μέσα στο ίδιο της το σπίτι έζησε μια 53χρονη στα Χανιά που βιάστηκε από έναν 21χρονο Μαροκινό.

Πρόκειται για το τρίτο καταγεγραμμένο σε σειρά περιστατικό από «φιλοξενούμενους»  αλλοδαπούς μέσα σε ενάμιση μήνα στην Κρήτη.  Η 53χρονη, βρήκε τη δύναμη μετά το βιασμό της να τηλεφωνήσει στην Ασφάλεια και να καταγγείλει ότι ένας άγνωστος βρίσκεται στο σπίτι της και την έχει βιάσει.

Η ανταπόκριση της Ασφάλειας ήταν άμεση καθώς έφτασε στο σπίτι της παθούσας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και συνέλαβε τον βιαστή. Φυσικά με βάση τους υπάρχοντες νόμους αν για τον βιαστή δεν υπάρχει άλλη καταδικαστική απόφαση και μένει σε σταθερή γνωστή διεύθυνση, θα αφεθεί αμέσως ελεύθερος ευχαριστώντας την γενναιοδωρία και την μεγαλοψυχία της ελληνικής πολιτείας που κάνει τα πάντα για να προστατέψει τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Κρύβει το οικογενειακό αυθαίρετο o Παπακωνσταντίνου. ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!


Σοβαρό πολιτικό αλλά και ηθικό ζήτημα προκύπτει για τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την αποκάλυψη ότι διαθέτει «οικογενειακό» αυθαίρετο μέσα στο δάσος! Η μητέρα του είναι ιδιοκτήτρια εξοχικής κατοικίας χτισμένης μέσα σε αναδασωτέα περιοχή στη Βραυρώνα Αττικής, στον οικισμό Χαμολιά. Το σπίτι, σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών Ανατολικής Αττικής κ. Αναστάσιο Καζάση, είναι αυθαίρετο και παράνομο, ενώ έχει εκδοθεί γι’ αυτό και απόφαση κατεδάφισης.
Η μητέρα του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και άλλοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στην περιοχή έχουν προσφύγει μάλιστα στη Δικαιοσύνη και στο ΥΠΕΧΩΔΕ για να νομιμοποιήσουν τα εντός αναδασωτέας δασικής έκτασης σπίτια τους. Ετσι, ως υπουργός Περιβάλλοντος, ο κ. Παπακωνσταντίνου καλείται να αποφασίσει ανάμεσα στα συμφέροντα της μητέρας του και του Δημοσίου… Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να δημιουργήσει πολλά πρόσθετα ερωτήματα για τη σπουδή του κ. Παπακωνσταντίνου να περιορίσει στο ελάχιστο δυνατό τις εξαιρέσεις στον νόμο-δώρο που ετοίμασε για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ώστε να νομιμοποιήσουν τις κατοικίες τους. «Μακάρι να νομιμοποιήσει και εμάς και ας είμαστε μέσα στο δάσος», λένε οι αυθαιρετούχοι της περιοχής, και ίσως ο κ. υπουργός τούς κάνει τη χάρη…

undefined
Το σπίτι της οικογένειας Παπακωνσταντίνου από δορυφορική ματιά. Δεν τίθεται αμφιβολία ότι τόσο το δικό τους όσο και τα υπόλοιπα στην περιοχή χτίστηκαν μέσα σε πυκνή δασική έκταση
Σύμφωνα με την πράξη αποδοχής κληρονομιάς 4992/2006, η κυρία Ελένη-Αθηνά Κλεόπα, μητέρα του υπουργού κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κληρονόμησε από τον σκηνοθέτη Ηρακλή-Στυλιανό Παπαδάκη τμήμα μιας ισόγειας οικίας εμβαδού 156,60 τ.μ., που βρίσκεται σε οικόπεδο εμβαδού 762,57 μέτρων στη θέση Χαμολιά Βραυρώνας. Στη συνέχεια αγόρασε από άλλο ιδιοκτήτη και το υπόλοιπο τμήμα του ακινήτου. Οπως αναφέρεται στην πράξη αποδοχής, «το οικόπεδο βρίσκεται εκτός σχεδίου, είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο». Αν και μη οικοδομήσιμο, στο οικόπεδο χτίστηκε εξοχική κατοικία.

Το αυθαίρετο της οικογένειας Παπακωνσταντίνου μέσα στο πευκοδάσος του οικισμού Χαμολιά στη Βραυρώνα Αττικής
Το συνολικό τίμημα της αγοράς ανήλθε στα 7 εκατ. δραχμές. Το συγκεκριμένο σπίτι μέσα στο δάσος αποτελούσε για σειρά ετών στο παρελθόν το «καταφύγιο» της οικογένειας Παπακωνσταντίνου. Το επισκεπτόταν συχνά τα καλοκαίρια αλλά και τον χειμώνα για long weekends από Παρασκευή έως Δευτέρα. Αν και παράνομο, είναι μια πραγματική όαση μέσα σε ένα πευκοδάσος σε πολύ κοντινή απόσταση από τη θάλασσα. Οταν η οικογένεια Παπακωνσταντίνου αγόρασε το οικόπεδο στη Σέριφο και έφτιαξε εκεί μια νέα εξοχική κατοικία, οι εξορμήσεις στο σπίτι στη Βραυρώνα άρχισαν να μειώνονται.

Η μητέρα του υπουργού ξεκίνησε να το νοικιάζει, ψάχνοντας παράλληλα για αγοραστή. Αρχισε μάλιστα τις προσπάθειες πώλησης πριν από τέσσερα χρόνια, ζητώντας 300.000 ευρώ. Για την αγορά ενδιαφέρθηκε ένα ζευγάρι Γάλλων, όμως οι διαδικασίες δεν προχώρησαν όταν οι ενδιαφερόμενοι διαπίστωσαν ότι το σπίτι είναι αυθαίρετο και χτισμένο μέσα σε αναδασωτέα έκταση.  Σε συνομιλία που είχαμε μαζί της, η κυρία Κλεόπα παραδέχτηκε ότι το σπίτι είναι αυθαίρετο, είπε ότι συνεχίζει να αναζητεί αγοραστή σε μια τιμή κοντά στις 300.000 ευρώ και πως κανείς δεν ενδιαφέρεται να το αγοράσει όταν μαθαίνει ότι είναι κτισμένο μέσα σε αναδασωτέα περιοχή.
«Επρεπε να είχε κατεδαφιστεί»

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών Ανατολικής Αττικής κ. Αναστάσιο Καζάση, το συγκεκριμένο σπίτι, όπως και πολλά ακόμη, είναι αυθαίρετα και έχουν κτιστεί μέσα στο δάσος.

undefined
Κυριολεκτικά μέσα στο δάσος χτίστηκε η αυθαίρετη κατοικία που αγόρασε αντί 7 εκατ. δραχμών το 1997 η μητέρα του υπουργού Περιβάλλοντος. Σήμερα ζητάει 300.000 ευρώ για να την πουλήσει
Οπως αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Καζάσης, «ο νόμος του  Τρίτση το 1983 έλεγε “δηλώστε και σώστε το”. Αφορούσε όλα τα αυθαίρετα πλην εκείνων που βρίσκονταν μέσα σε δάση, αιγιαλό, παραλία και αρχαιολογικούς χώρους. Τότε όμως πολλοί έσπευσαν να τα δηλώσουν, αποκρύπτοντας όμως το ότι είναι κτισμένα σε δάση ή παραλίες. Αυτή είναι η ιστορία και στην περιοχή που αναφέρετε. Η συγκεκριμένη έκταση έχει αναγνωριστεί ως ιδιωτική, είναι όμως δάσος. Οι κάτοικοι τώρα εκεί, όπως γνωρίζω, έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης κήρυξης της περιοχής ως αναδασωτέας. Μιλάμε όμως για ένα ιδιωτικό δάσος που παράνομα και αυθαίρετα οικοδομήθηκε».

undefined
Η είσοδος της εξοχικής κατοικίας, πνιγμένη στο πράσινο
Στο ερώτημα γιατί από τη στιγμή που έχουν χτιστεί αυθαίρετα μέσα στο δάσος δεν έχουν κατεδαφιστεί μέχρι σήμερα, ο κ. Καζάσης αναφέρει:

«Για όλα αυτά τα σπίτια υπάρχουν αποφάσεις κατεδάφισης. Και σας ρωτώ, έχετε δει να πέφτει κανένα απ’ αυτά; Κανονικά θα έπρεπε να είχαν εκτελεστεί τόσα χρόνια τα πρωτόκολλα κατεδάφισης, πράγμα που ωστόσο δεν έχει συμβεί», καταλήγει.


Το εσωτερικό της αυλής
Η μητέρα του υπουργού μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του οικισμού αποφάσισαν να κινηθούν δικαστικά για να διεκδικήσουν τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων τους, προχωρώντας μάλιστα σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το ζήτημα ο υπουργός Περιβάλλοντος είχε την Πέμπτη συνάντηση με δασολόγο προκειμένου να έχει μια καλύτερη πληροφόρηση γύρω από το θέμα.
Εκανε και ανακαίνιση

Παρά το γεγονός ότι το σπίτι είναι αυθαίρετο, η κυρία Ελένη-Αρετή Κλέοπα αποφάσισε να προχωρήσει στην ανακαίνισή του, προκειμένου να συνεχίζει να το ενοικιάζει, ψάχνοντας παράλληλα αγοραστή. Στην απόφασή της συνέβαλε και το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζει, οι προηγούμενοι ενοικιαστές παραδίνοντας τα κλειδιά άφηναν πίσω τους ένα σωρό ζημιές.


Η πέργκολα στο μπροστινό μέρος του σπιτιού, που βλέπει θάλασσα, τοποθετήθηκε στη πρόσφατη ανακαίνιση
Το σπίτι βάφτηκε από την αρχή, τοποθετήθηκαν καινούριες πέργκολες και τζαμαρίες και έγιναν τα απαραίτητα μερεμέτια. Μόνο τα κουφώματα δεν αλλάχτηκαν, καθώς η ιδιοκτήτριά του ήλπιζε ότι αυτό το έξοδο θα το κάλυπτε ο μελλοντικός αγοραστής. Το σπίτι διαθέτει ρεύμα και τηλέφωνο, είναι πλήρως επιπλωμένο και προσφέρεται μαζί και με τα κουζινικά σκεύη…


Σε μερικά σημεία διακρίνονται αναμονές, ενδεχομένως για περαιτέρω πανωσήκωμα της οικοδομής

Το αναψυκτήριο Μαγγίνα ωχριά


Η αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» για το οικογενειακό αυθαίρετο του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εγείρει μείζον ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Από τη μία, ως αρμόδιος υπουργός προετοιμάζει ρύθμιση για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, και από την άλλη, διαχειρίζεται το προσωπικό ζήτημα της παράνομης έπαυλης που χτίστηκε χωρίς άδεια μέσα στο δάσος στην περιοχή της Βραυρώνας.

Η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, η συνταγματικότητα της οποίας αμφισβητείται τεκμηριωμένα, είναι μια σύνθετη υπόθεση και αφορά τη ζωή και την τσέπη εκατομμυρίων πολιτών. Απαιτεί σεβασμό στο περιβάλλον, κοινωνική ευαισθησία, λεπτούς χειρισμούς, αίσθημα δικαίου και γνώση του αντικειμένου. Ο αρμόδιος υπουργός που διαθέτει οικογενειακό αυθαίρετο δεν συγκεντρώνει τις παραπάνω προϋποθέσεις, είναι αδύνατο να εκπληρώσει αξιόπιστα τις πολιτικές και διοικητικές του υποχρεώσεις, αυτοακυρώνεται, ενώ πλήττει ευθέως την αξιοπιστία και το κύρος της κυβέρνησης την οποία υποτίθεται πως υπηρετεί.
Ενδεικτικό παράδειγμα πολιτικού και διαχειριστικού διλήμματος η κατεδάφιση των αυθαιρέτων που βρίσκονται σε δάση. Ο νόμος προβλέπει ρητά ότι πρέπει να κατεδαφιστούν. Από τη στιγμή που πάμε σε μια συνολική αντιμετώπιση του εκτεταμένου προβλήματος της αυθαίρετης δόμησης, τι θα πράξει ο υπουργός; Θα εφαρμόσει τον νόμο, θα τα κατεδαφίσει, μαζί και το δικό του; Και αν όχι, το προσωπικό του ενδιαφέρον δεν θα προκαλέσει τη δικαιολογημένη καχυποψία και αμφισβήτηση των πολιτών; Δεύτερο παράδειγμα οι δασικοί χάρτες που αναρτήθηκαν πρόσφατα από την προκάτοχό του κυρία Τίνα Μπιρμπίλη και «αποκάλυψαν» χιλιάδες αυθαίρετα, που συγκροτούν ολόκληρους οικισμούς. Με τι ηθικό ανάστημα θα δώσει λύση στο πρόβλημα;

Οταν ο κ. Παπακωνσταντίνου κλήθηκε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει το ΥΠΕΚΑ θα έπρεπε να ενημερώσει για το πρόβλημα και να αρνηθεί εξαρχής, να αναλάβει τουλάχιστον το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Προτίμησε, όμως, να το αποσιωπήσει και να μετατραπεί από κήνσορας της ηθικής και της διαφάνειας, όπως θέλει να θεωρείται, σε άτολμο πολιτικό που εξυπηρετεί προσωπικά του συμφέροντα. Η περίπτωση με το αναψυκτήριο του πρώην υπουργού Βασίλη Μαγγίνα ωχριά μπροστά του και τουλάχιστον εκείνος είχε την ευθιξία να παραιτηθεί.

Η οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο, με απόλυτη προσωπική ευθύνη του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος συσσώρευσε βάρη στην οικονομία και την έφερε στο χείλος του γκρεμού λέγοντας ψέματα τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας. Τώρα υπονομεύει με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο μια από τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, που συνδέεται άμεσα με τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και με την αναπτυξιακή προσπάθεια, αφού στοχεύει στην επανεκκίνηση της οικοδομικής δραστηριότητας και τη δημιουργία φιλικών προς το περιβάλλον τουριστικών καταλυμάτων.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ, αντί να εξοργίζει την κοινή γνώμη διατυπώνοντας το ερώτημα «Πού ήταν οι Αγανακτισμένοι τόσα χρόνια;», καλό θα ήταν αναλάβει τις ευθύνες του. Αντί να προκαλεί με τις δηλώσεις του και να κρύβεται πίσω από τη μητέρα του, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις απαράδεκτες επιλογές του. Πρέπει να καταλάβει πως με τη στάση του έχει μετατραπεί σε παράγοντα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και τώρα σε πρότυπο αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Ποτέ στην ιστορία του το ΠΑΣΟΚ δεν βρέθηκε να διατηρεί σε υπουργική θέση έναν κατ’ επίφαση πολιτικό που αντιμετωπίζει με προκλητική υπεροψία και αδιαφορία τον ελληνικό λαό.

Το «ΘΕΜΑ» από την έκδοσή του άσκησε κριτική χωρίς φόβο και πάθος σε υπουργούς και άλλους παράγοντες του δημόσιου βίου για παρανομίες και προκλητικές συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τον ρόλο και τις υποχρεώσεις πολιτικού. Η Ιστορία μάς δικαίωσε. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε να πράττουμε το ίδιο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΑΝΙΩΝ. ΑΦΟΡΜΗ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.

 
 
Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι απρόκλητες επιθέσεις ακραίων φασιστικών κύκλων ενάντια σε μετανάστες και Ελληνες δημοκράτες και ενεργούς πολίτες'. Αυτό καταγγέλει με χθεσινή ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών και προσθέτει: "Απειλές στο διαδίκτυο και άμεση λεκτική και σωματική βία είναι ένα συχνό πια σκηνικό για πολλούς συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται γύρω από θέματα δικαιωμάτων. Τελευταίο θύμα μιας τέτοιας ενέργειας υπήρξε μια Χανιώτισσα εκπαιδευτικός. Την ανησυχία μεγαλώνει το γεγονός ότι ποτέ αυτές οι υποθέσεις δεν διερευνώνται επαρκώς, δεν φτάνουν τελικά στη δικαιοσύνη". Καταλήγοντας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων ζητεί "να απομονωθούν οι νοσταλγοί του φασισμού" και "καλεί την αστυνομία να πράξει τα δέοντα ώστε να αποκαλυφθούν οι άμεσοι δράστες και αυτοί που τους στηρίζουν".
http://www.haniotika-nea.gr/72809

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΩΣ: ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ. ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ. ΑΡΑ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΔΙΚΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ. ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΚΑΘΕΙΣ. ΕΓΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ  ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΓΟΡΟΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΜΗ ΔΙΕΡΕΥΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ.

ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ, ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΜΦΑΝΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥΣ ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΣΑΠΙΩΝ ΑΠΑΤΡΙΔΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΩΝ. ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕ Μ.Κ.Ο ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
Η ΑΠΕΙΛΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞ'ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ, ΚΑΤ'ΟΝΟΜΑ ΜΟΝΟΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΑΠΟΔΟΜΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ) ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΩΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΛΕΚΤΙΚΗ ή ΑΛΛΗ ΑΠΕΙΛΗ ΕΞΕΦΡΑΣΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.
ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ή ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΕΝΔΕΔΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΠΡΟΒΑΤΟΥ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΓΕΛΗ ΛΥΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΘΟΛΑ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
 
ΠΗΓΗ: ΙΣΧΥΣ

"ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ": ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.



Όπως ακριβώς ταξίδευε στο εξωτερικό και ο προκάτοχός του Γ. Παπακωνσταντίνου, μετέβη ο Ευ. Βενιζέλος στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε να ταξιδέψει με το κυβερνητικό αεροσκάφος, αυξάνοντας το κόστος μεταφοράς.

Όπως αναφέρει η «Δημοκρατία», το κόστος υπολογίζεται σε 56.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Βουλής, μέσα σε ένα χρόνο ξοδεύτηκαν 5,8 εκατ. ευρώ για ταξίδια κυβερνητικών στελεχών.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ, 8 Μ.Μ..

ΜΟΝΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ!



Θεωρείτε ότι στην Ελλάδα οι Χριστιανοί έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους Μουσουλμάνος; Λάθος! Συμφώνως με δημοσίευμα της τοπικής θρακικής εφημερίδος «Ζαγάλισα» της 24ης Ιουνίου 2011, αναφέρεται, πώς, στα δύο υποκαταστήματα της τουρκικής τραπέζης «ZIRAAT BANK», στις πόλεις της Κομοτηνής και της Ξάνθης, δεν προσελήφθη και δεν εργάζεται, κανείς Ελλην Χριστιανός υπάλληλος!

Πέραν αυτού, στο δημοσίευμα διατυπώνεται η έντονη απορία, με ποια κριτήρια επελέγησαν και οι νυν υπάλληλοι, (μουσουλμανικού θρησκεύματος), επειδή εκφράζονται, τοπικώς, πολλές διαμαρτυρίες και παράπονα.

Την ίδια ώρα η Εθνική Τράπεζα (κύριος μέτοχος της τουρκικής «Finans Bank»), δεν προχώρησε στην πρόσληψη, ούτε ενός υπαλλήλου, από τα μέλη της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινουπόλεως, έστω και για λόγους συμβολικούς, ή ως σημαντική και ουσιαστική αρωγή, μιας μόνον οικογενείας, της διαρκώς συρρικνουμένης εκεί, μειονότητάς μας!

ΤΑ "ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ" ΚΑΙ Ο ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΟΣ ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ.



Το μισελληνικό καθεστώς Παπανδρέου τελικά αποφάσισε να δώσει άδειες για 35.000 "φρουτάκια". Έτσι αντιλαμβάνονται κάποιοι τον όρο οικονομική ανάπτυξη. Οικονομική ανάπτυξη για τους ελληνόφωνους του καθεστώτος Παπανδρέου είναι ο τζόγος σήμερα και αύριο γιατί όχι η ελεύθερη πώληση ναρκωτικών ή η ύπαρξη οίκων ανοχής σε κάθε πενήντα μέτρα. Αλλά δεν είναι μόνο οι ελληνόφωνοι του ΠΑΣΟΚ υπέρ τέτοιων μεθόδων οικονομικής ανάπτυξης. Υπέρ είναι και διάφοροι "υπερπατριώτες" όπως ο Μάκαρος ο Βορίδης. Δείτε το σχετικό βίντεο και θα καταλάβετε. Πώς αλήθεια αλλάζουν οι άνθρωποι. Από τα τσεκούρια και τον Εθνικισμό των νιάτων, στις γραβάτες και τον νεοφιλελευθερισμό του σήμερα. Που είσαι νιότη που 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος...


Όχι στην Αλλαγή του Συντάγματος.



Η χώρα μας δέχεται εδώ και χρόνια, ορδές από λαθρομετανάστες από τρίτες χώρες. Η αλλοίωση του Ελληνικού Έθνους, είναι ο πρωταρχικός σκοπός της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Τα χρήματα δεν τους ενδιαφέρουν. Έχουν απεριόριστα...

Τα χρήματα ενδιαφέρουν όμως ένα έθνος για να επιζήσει και να έχει εθνική κυριαρχία. Έτσι τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να πιέζουν την Ελλάδα οικονομικά με σκοπό να αποδομήσουν το Έθνος μας. Γιαυτό έχουμε τα μνημόνια κτλπ.

Ο στόχος τους όμως είναι η αλλαγή του Ελληνικού Έθνους με ένα μείγμα εθνών για να μην υπάρχει ομοψυχία και να είναι εύκολα διαχειρίσιμοι οι "κάτοικοι του χώρου που κάποτε λεγόταν Ελλάδα..."

Αυτό προσπάθησαν να το επιτύχουν με το λαθρονομοσχέδιο περί απόδοσης ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες.

Το λαθρονομοσχέδιο κρίθηκε από το τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ως αντισυνταγματικό και παραπέμφθηκε προς την οριστική απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ όπως το Σύνταγμα ορίζει.

Η δίκη για την οριστική απόφαση περί της αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου για την απόδοση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες είχε οριστεί για της 03-06-2011 και παρανόμως την ανέβαλαν για τον Δεκέμβριο του 2011. Δείτε εδώ

Η αναβολή έγινε γιατί δεν έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν το Σύνταγμα και να βγει συνταγματικό το λαθρονομοσχέδιο ΕΚΤΟΣ και ΕΑΝ το ... ζητήσει ο λαός...

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε ύποπτες προσπάθειες (βλέπε real-democracy.gr κτλπ) που μαζεύουν υπογραφές και ζητούν να γίνει Δημοψήφισμα για αλλαγή του Συντάγματος με σκοπό ... την Άμεση Δημοκρατία ή ότι άλλο φανταστεί ο καθένας.

Τα πρόβατα όμως, πιστεύουν ότι με την αλλαγή του Συντάγματος, θα πάνε οι κλέφτες φυλακή. Δεν θα πάνε... Οι κλέφτες θα ψηφίσουν τα άρθρα του Συντάγματος και όχι ο Ελληνικός λαός, ο οποίος, το μόνο που θα ψηφίσει είναι, εάν θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα ή όχι. Δεν θα ψηφίσει ο λαός τα άρθρα.

Εσείς τι λέτε; Οι κλέφτες θα ψηφίσουν να πάνε οι ίδιοι φυλακή; Δεν νομίζω...

Μην ξεχνάτε ότι αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα και είναι μέρος του προβλήματος. Δεν υπάρχει περίπτωση να το λύσουν. Απλά θέλουν να ανανεώσουν τον χρόνο τους...

Δίνοντας ιθαγένεια σε όποιον πίνει νερό, αλλοιώνουν την σύσταση του έθνους, μας βάζουν όλους στην κιμαδομηχανή και πεθαίνει ο Ελληνισμός...

Ήδη ξεκίνησαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις την αποδόμηση, παραγράφοντας την λέξη "γένος" από τις προϋποθέσεις από τις εγκυκλίους για την εισαγωγή στις σχολές Αξιωματικών και υπαξιωματικών και έτσι μπορεί ο οποιοσδήποτε Πακιστανός, Αλβανός, Τούρκος κτλπ του δώσουν ιθαγένεια, να γίνει Αξιωματικός στον Ελληνικό Στρατό και να διοικεί τα παιδιά μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ζωές των παιδιών μας...

Μην πέφτετε θύματα στην αριστερή προπαγάνδα του Σύριζα, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Νέας Τάξης Πραγμάτων (πχ. άμεση Δημοκρατία κτλπ).

Αυτά είναι τα λεγόμενα ΣΟΒΙΕΤ... δείτε εδώ περί ΣΟΒΙΕΤ

Την κρίση την δημιούργησαν η Νέα Τάξη Πραγμάτων με σκοπό να εξαθλιώσουν τους Έλληνες και να δεχτούν ότι τους πουν "για να σωθούν" .

Άλλο ένα σημείο που πρέπει ιδιαίτερα να προσέξουμε είναι το ότι το προσχέδιο του νέου Συντάγματος το έχει αναλάβει (σύμφωνα με πληροφορίες μας) ο Συνταγματολόγος Αλιβιζάτος (που είναι και ο πρωτεργάτης του λαθρονομοσχεδίου για την απόδοση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες), καταλαβαίνουμε ότι θα το φτιάξει έτσι ώστε να μπορούν όλοι οι λαθρομετανάστες να ψηφίζουν.

Ότι και να βάλουν μέσα (στα άρθρα του Συντάγματος, ως καλό για τον Ελληνικό λαό), στο τέλος θα γυρίσει μπούμερανγκ διότι θα "Ελληνοποιηθούν" εκατομμύρια Σομαλοί, Αφγανοί, Πακιστανοί, Αλβανοί, Γεωργιανοί, Ινδοί, Μπαγκλαντεσιανοί κτλπ και θα έχουν το δικαίωμα να φέρουν και τους συγγενείς τους εδώ, διότι η Ν.Δ. με τον Παυλόπουλο ψήφισε νόμο για την "επανένωση των οικογενειών..."

Σαφώς και το υπάρχον Σύνταγμα, θέλει βελτιώσεις σε ορισμένα άρθρα του, αλλά προτιμούμε να μην βελτιωθούν καθόλου, ΠΑΡΑ να αλλάξουν ορισμένα άρθρα του με σκοπό να ψηφίζουν οι λαθρομετανάστες.

Εάν υπήρχε περίπτωση να ψηφιστεί ένα προς ένα, από τον Ελληνικό λαό το Σύνταγμα, τότε θα δεχόμασταν την αλλαγή του, διότι ξέρουμε ότι το Ελληνικό έθνος δεν θα ψήφιζε κάτι που θα το καταδίκαζε σε θάνατο...

Σύμφωνα με το άρθρο 110 του Συντάγματος, το Σύνταγμα δεν μπορεί να αναθεωρηθεί πριν την παρέλευση 5 ετών. Η τελευταία αναθεώρηση έγινε το 2008 και έτσι αναθεώρηση μπορεί να γίνει όχι πριν το 2013.

Σύμφωνα όμως με το άρθρο 120 παράγραφος 4 του Συντάγματος, Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Δηλαδή, εάν ο Ελληνικός λαός, ψηφίσει υπέρ της αλλαγής του υπάρχον Συντάγματος, τότε παύει να ισχύει και θα ισχύει το καινούριο.

Άρα δεν πρέπει να ψηφίσουμε την αλλαγή του Συντάγματος.

Τα παρακάτω blogs αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτού του είδους αγώνα για να γνωστοποιήσουμε στον Ελληνικό λαό, τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Διαλέξαμε αυτόν τον τρόπο (την διάδοση μέσω ίντερνετ από τα πατριωτικά blogs) να ειδοποιήσουμε τους Έλληνες για τον κίνδυνο που διατρέχει το Έθνος μας διότι εμείς δεν έχουμε χρήματα για να αγοράζουμε εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια και να λένε ότι θέλουμε.

Η ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Πριν λίγο καιρό με Χολιγουντιανό φόντο το ακριτικό μας Καστελόριζο, ο κ. Παπανδρέου ως σταρ του κινηματογράφου, μας αναγγέλλει την «πατριωτική του» απόφαση να υπαχθεί η χώρα μας στη δαγκάνα του χρηματοπιστωτικού οργανισμού του ΔΝΤ. Δηλαδή, των διεθνών τοκογλύφων και κερδοσκόπων που έμελλε να γίνουν οι διαχρονικοί δυνάστες και βιαστές του Ελληνικού λαού και της χώρας μας. Ταυτόχρονα, οι υποτελείς της τρόικας εκχώρησαν την Εθνική μας κυριαρχία και παραιτήθηκαν όποιας ασυλίας πηγάζει από διεθνείς συνθήκες.

Πριν από την ψήφιση του επαχθούς μνημονίου, αλλά και μετά την ψήφισή του, όλα τα  ΜΜΕ του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και κυρίως τα φιλοκυβερνητικά δια μέσω των γυμνοσαλιάγκων εκπροσώπων τους και υπηρετών της νέας τάξεως πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης, προσπαθούσαν να πείσουν όλους εμάς, πως το μνημόνιο ήταν η μόνη λύση για την οικονομική σωτηρία της πατρίδος μας. Όμως, απέκρυπταν επιμελώς, πως η οικονομική κατάρρευση δημιουργήθηκε επί 36-37 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την αλόγιστη και ύποπτη πολιτική των δύο κόμματων εξουσίας. Σήμερα πληρώνουμε  όλες εκείνες τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας που εξέθρεψαν και διόγκωσαν διαχρονικά αυτά τα κόμματα εξουσίας, έχοντας πελατειακές σχέσεις με τους πολίτες, με τα παράλογα προνόμια των εργαζομένων στο δημόσιο και με την δημιουργία ενός υπέρογκου και δυσκίνητου κράτους.

Πέρασε, λοιπόν, ένας και πλέον χρόνος από την εφαρμογή του μνημονίου και η ανεργία, κυρίως στους νέους ανθρώπους, έχει εκτιναχτεί, οι απολύσεις συνανθρώπων μας, μέσης ηλικίας, έχουν αυξηθεί, τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται δραστικά, το κοινωνικό κράτος καταρρέει, το κράτος πρόνοιας πνέει τα λοίσθια, μεγάλες επιχειρήσεις αποχωρούν από την χώρα μας προκειμένου να δραστηριοποιηθούν σε καλύτερους φορολογικούς παράδεισους και προ των πυλών έχουμε νέο κύμα μεταναστεύσεως.

Σήμερα, λοιπόν, που είμαστε σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από εκείνη που ήμασταν πριν ένα χρόνο, αυτά τα μέσα «ενημέρωσης» ημέρα με την ημέρα πιεζόμενα και από την διατυπωμένη οργή του Ελληνικού λαού αλλάζουν πλεύση και διατυπώνουν την άποψη, πως ίσως το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος και μας οδήγησε εκεί η μη διαπραγμάτευσή του με τους πιστωτές μας και τα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης Παπανδρέου, του τύπου: «μνημόνιο ή χρεοκοπία».

Από την γενικότερη αυτή στροφή  των ΜΜΕ της υπαγωγής της χώρας στο μνημόνιο, την μεγαλύτερη εντύπωση μου προξένησε το έγκριτο εβδομαδιαίο περιοδικό «Επίκαιρα», ιδιοκτησίας Λιβάνη, και ειδικότερα το δημοσίευμά του  στο τεύχος 79 της περασμένης εβδομάδος στην σελίδα 26,  με τίτλο: «Ας ξαναδιαβάσουν την Ιστορία οι κυβερνώντες….».

Εδώ, εκθειάζεται η στάση εν έτει 1936 του Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Μεταξά, όταν η Ελλάδα έφθασε σε αδυναμία αποπληρωμής δανείου προς την βελγική τράπεζα Societe  Commerciale de Belgique. Η Βελγική κυβέρνηση προσέφυγε κατά της χώρας μας στο Διεθνές δικαστήριο που είχε ιδρυθεί από την κοινωνία των Εθνών με την κατηγορία, ότι αθετεί τις διεθνείς δανειακές της υποχρεώσεις. Υπήρξαν τότε διαδοχικά υπομνήματα της κυβέρνησης Μεταξά και μεταξύ άλλων αναφέρονταν τα εξής: « Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση, η οποία καθιστά αδύνατο για τις κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς το λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα.  Είναι αδύνατον να πληρώσει μια κυβέρνηση το χρέος και, την ίδια στιγμή, να παρασχεθεί στο λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και, φυσικά, το καθήκον του κράτους, να εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημόσιων υπηρεσιών, υπερτερεί έναντι της πληρωμής των χρεών του. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, εάν αυτό θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών του και έχει ως αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας. Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και διοίκηση, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους».

Το Διεθνές Δικαστήριο, με βάσει την παραπάνω επιχειρηματολογία, δικαίωσε την Ελλάδα. Μήπως τότε η Ελλάδα ήταν περισσότερο ισχυρή σε σχέση με σήμερα; Διερωτάται, το εν λόγω περιοδικό και καταλήγει: Προφανώς όχι…Τα αυτονόητα, όμως, ίσχυαν ακόμα και επί δικτατορίας…

Ειλικρινά, χαίρομαι, γιατί ο αποκαλούμενος ως στυγνός δικτάτορας και φασίστας Ιωάννης Μεταξάς από τις «δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου» τις προηγούμενες δεκαετίες, αναγορεύεται σήμερα από τους ίδιους σε Εθνικό ήρωα για τις επιλογές του σε μια παρόμοια περίπτωση με αυτή που βιώνει σήμερα ο τόπος. Χαίρομαι, γιατί από το κλείσιμο του δημοσιεύματος αναγνωρίζεται πως, οι πράξεις ενός Κυβερνήτη χαρακτηρίζουν αυτόν πατριώτη και τις δράσεις του ως πατριωτικές και όχι τα λόγια τα ωραία τα μεγάλα του κ. Παπανδρέου περί πατριωτισμού.

Βέβαια, είναι χρέος μου να αναφέρω, πως για πρώτη φορά έγινε αναφορά στο παράδειγμα του Ιωάννη Μεταξά στα ΜΜΕ, με  δημοσίευμα άρθρου του φίλου μου και συμμαχητή μου Μιχάλη Βάρδα, στην εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010 με τίτλο «Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ι.Μεταξά».  Χαίρομαι  επιπρόσθετα, γιατί έστω και μετά από έξι μήνες, τα «προοδευτικά» «Επίκαιρα» αναγνώρισαν αυτό που ο Μιχάλης Βάρδας επεσήμανε από τον Δεκέμβριο του 2010 και που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν ή δεν τους επιτρέπουν να αντιληφθούν  τα κόμματα εξουσίας.

Τα «Επίκαιρα» όμως, παραλείπουν να αναφέρουν, πως το Διεθνές Δικαστήριο με την αποδοχή του Ελληνικού σκεπτικού δημιούργησε νομικό προηγούμενο που επικαλέσθηκαν άλλες χώρες αργότερα.  Για παράδειγμα, η  Αργεντινή το 2003, αρνήθηκε να εφαρμόσει τα προγράμματα του ΔΝΤ και διέγραψε μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της και κατ΄αυτό τον τρόπο προστάτεψε τον λαό της από την απόλυτη εξαθλίωση μη υποκύπτοντας στους διεθνείς τοκογλύφους.

Γιατί λοιπόν, η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός της χώρας, έχοντας απτά παραδείγματα, όχι μόνο δεν διαπραγματεύθηκαν τους όρους του μνημονίου αλλά ούτε καν τους διάβασαν;

Έτσι, οδηγηθήκαμε σε πλήρες αδιέξοδο, ένα χρόνο τώρα, και προκειμένου να πάρουμε την πέμπτη δόση του δανείου έπρεπε η Βουλή να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (μνημόνιο 2) με όρους ακόμη μεγαλύτερης εξαθλίωσης των μισθωτών και συνταξιούχων, πλήρης απεμπόλησης κοινωνικών κατακτήσεων και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας χωρίς καμία προϋπόθεση ανάπτυξης για τη χώρα. Δηλαδή, επί της ουσίας μας ζητούσε η τρόικα ψηφίζοντας το μεσοπρόθεσμο να τοποθετήσουμε την ταφόπλακα στην Ελληνική οικονομία και να βάλλουμε πωλητήριο της χώρας μας.  Αυτή τη χρονική περίοδο, λοιπόν, η Ελληνική Κυβέρνηση είχε την μεγάλη ευκαιρία να διορθώσει το λάθος της άρον-άρον ψήφισης του μνημονίου άνευ ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, εκβιάζοντας τους τροικανούς για την μη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, επενδύοντας στο φόβο των Ευρωπαίων για την επικείμενη διάλυση της ευρωζώνης. Πριν λίγες μέρες, ανησυχούσαν όλοι και ήταν κοινή η διαπίστωση (ΗΠΑ και ΕΕ), πως ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδος θα σήμαινε την απομάκρυνσή της από το ευρώ και ταυτόχρονα θα λειτουργούσε ως μεταδοτική ασθένεια για τις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και πιθανώς την Ιταλία και την Γαλλία) με κοινή κατάληξη την διάλυση της ζώνης του ευρώ. Δεν επένδυσε λοιπόν, η Ελληνική Κυβέρνηση στον φόβο της Ε.Ε., πως πιθανή πτώχευση της Ελλάδος οδηγεί σε πτώχευση της Ευρώπης, παρότι ήταν βέβαιο, πως η πέμπτη δόση του δανείου ήταν εξασφαλισμένη και ουδέποτε τέθηκε υπό αμφισβήτηση, άσχετα, εάν ψηφιζόταν το μεσοπρόθεσμο. Με αυτόν τον τρόπο, δυστυχώς, η Ελληνική Κυβέρνηση απεμπόλησε για άλλη μία φορά το δικαίωμα του ισότιμου εταίρου στην Ε.Ε. και αποδέχθηκε να θεωρείται από τους Ευρωπαίους ως ένας απλός δανειολήπτης. Αυτή, ήταν η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την χώρα μας.

Όμως, παρότι το μεσοπρόθεσμο ψηφίσθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν ακόμη οι ευκαιρίες σκληρής διαπραγμάτευσης, αρκεί ο κ. Παπανδρέου να καταλάβει, πως η διάσωση της Ελλάδος από την χρεοκοπία που δεν μπορεί να αποφευχθεί με ημίμετρα, πρόσκαιρα τεχνάσματα και μερικές λύσεις από την Ε.Ε., συνιστά αυτομάτως διάσωση των Ευρωπαϊκών τραπεζών. Το μνημόνιο θα φέρει σύντομα άλλο μνημόνιο και η κρίση του χρέους θα αυξάνεται. Σύμμαχος για τον κ. Παπανδρέου είναι η συνεχιζόμενη καταγραφή έγκριτων Αμερικανών και Ευρωπαίων οικονομολόγων που αναγνωρίζουν, πως η μόνη λύση είναι η περικοπή του χρέους μας στο 50% της σημερινής του τιμής. Επιπλέον, οι προχθεσινές κερδοσκοπικές επιθέσεις κατά της Ιταλίας, κλυδωνίζουν το οικοδόμημα της ευρωζώνης και δίνουν πλεονέκτημα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία δανειοδοτήθηκαν από το ΔΝΤ με 250 δισ. €, ενώ η Ιταλία θα χρειαζόταν 600 δισ. € και η Ισπανία 900 δισ. €

Συνεπώς, καταλαβαίνουμε πως η μόνη λύση για την Ευρωζώνη και την διάσωση και την ύπαρξη του ευρώ είναι η πραγματική διάσωση της Ελληνικής οικονομίας. Και πραγματική διάσωση είναι: η πενταετής χάρη των οφειλών μας από τους πιστωτές μας προκειμένου να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης, η δανειοδότηση μας από την Ε.Ε. με συμβολικό επιτόκιο 1% και η αποδοχή από τους πιστωτές μας της διαγραφής του 50% και πλέον του δημόσιου χρέους από την στιγμή που είναι τόκοι κεφαλαίου και τοκοχρεολύσια ομολόγων.

Κε Παπανδρέου, αυτή είναι η μόνη λύση. Εάν πράγματι μπορείτε να ξεπεράσετε τις αγκυλώσεις σας και τις δεσμεύσεις σας προς την νέα τάξη πραγμάτων που έμπρακτα υπηρετείτε, τολμείστε να ξεπεράσετε τον εαυτό σας. Η Ιστορία σας δίνει χρυσή ευκαιρία. Αδράξτε την ευκαιρία και γίνεται ένας άλλος Ιωάννης Μεταξάς. Δεν πρέπει να χάσουμε άλλη μια ευκαιρία. Ίσως να είναι η τελευταία.

Παναγιώτης Αποστόλου

Οικονομολόγος
 

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΗΣ Ο.Υ.Κ..




ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ.



Με τον πλέον δικτατορικό τρόπο, η αστυνομία του ρουσφετιού, της κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια, διέλυσε την ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας και αγανάκτησης χιλιάδων πολιτών έξω από το προεδρικό μέγαρο την περασμένη Τρίτη 12 Ιουλίου 2011. Χωρίς ίχνος ντροπής οι άνδρες(;) της ΜΜΑΔ, έκαναν ανεξέλεγκτη χρήση χημικών ουσιών προς άοπλους αθώους πολίτες, που μεταξύ τους υπήρχαν, μικρά παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι, οι οποίοι έτρεχαν απεγνωσμένα για να γλιτώσουν.
Πραγματοποιήθηκε χθες μεγαλειώδης σε όγκο εκδήλωση στην πλατεία ελευθερίας, όπου χιλιάδες κόσμος έσπευσε να αποτίσει φόρο τιμής στους αδικοχαμένους λεβέντες από την έκρηξη στην ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης». Μαυροφορεμένοι και με ένα κερί στο χέρι, όλοι είχαν την ίδια απορία. «Γιατί;» Στην εκδήλωση αυθόρμητα πολίτες έπαιρναν το μικρόφωνο και εξέφραζαν τις δικές τους ανησυχίες για την κατάσταση στην Κύπρο σήμερα και την αναξιοπιστία που νοιώθουν πλέον προς την κυβέρνηση του εγκληματία Δημήτρη Χριστόφια. Στο τέλος, αφού διαβάστηκαν τα 12 ονόματα των ηρώων μας που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, ψάλθηκε ο εθνικός μας ύμνος σε έντονα φορτισμένο κλίμα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία των διαδηλωτών στο προεδρικό μέγαρο.

Εκεί περίμεναν τους διαδηλωτές πάνοπλοι αστυνομικοί, και με το που έφτασαν οι πρώτοι πολίτες άρχισαν οι πρώτες προσπάθειες απώθησης του πλήθους με εκτεταμένη ρήψη χημικών και δεν άργησε να μετατραπεί ο χώρος μπροστά από τον κυκλικό κόμβο σε πεδίο μάχης. Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών, που βρισκόταν στον δρόμο μπροστά στο προεδρικό, επιδόθηκε κυρίως σε συνθήματα που καλούσαν τον δολοφόνο πλέον, Δημήτρη Χριστόφια να παραιτηθεί. Ακούστηκαν μεταξύ άλλων: «Χριστοφια παραιτήσου κι εσύ και οι υπουργοί σου», « Ο λαός απαιτεί, ο Χριστόφιας Φυλακή» , ενώ όταν η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων οι διαδηλωτές απάντησαν με τα συνθήματα: «Δεν φεύγουμε από δω, εμείς δεν θα προδώσουμε το αίμα των νεκρών» και «Κάτω η χούντα του Χριστόφια». Σε κάθε προσπάθεια των διαδηλωτών να πλησιάσουν την πύλη της Εξόδου του Προεδρικού, οι αστυνομικοί απρόκλητα προέβαιναν σε χρήση χημικών ουσιών απωθώντας έτσι επανειλημμένα τον κόσμο.

Η αστυνομία αφού έβλεπε τους διαδηλωτές να μην εγκαταλείπουν τις θέσεις τους και να κρατούν το προεδρικό για περισσότερο από 2 ώρες πολιορκημένο απαιτώντας την παραίτηση του «μάστρου» τους, αφού τις διαταγές του εγκληματία προέδρου ακολουθούσαν, κλήθηκαν ενισχύσεις. Διμοιρίες των ΜΜΑΔ εξήλθαν του προεδρικού, ως επίδειξη δύναμης και απείλησαν τον κόσμο λέγοντας ότι «έχετε 10 λεπτά να φύγετε, αλλιώς θα σας ρίξουμε χημικά». Σε ποια δημοκρατία στον κόσμο η αστυνομία αποφασίζει πότε θα λήξει μια ειρηνική διαδήλωση; Που έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο, οι αρμόδιες αρχές της καθεστωτικής αστυνομικής δύναμης Κύπρου να συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο; Οι αδίστακτοι εντολοδόχοι του καθεστώτος όχι μόνο δεν τήρησαν την προειδοποίηση τους, αλλά σε λιγότερα από ένα λεπτό έκαναν ακατάπαυστη χρήση χημικών, και καταδίωξαν τους έντρομους διαδηλωτές που έτρεχαν να σωθούν από τα δακρυγόνα, κτυπώντας ανελέητα όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Ο ανεκδιήγητος εκπρόσωπος της αστυνομίας, σήμερα έκανε λόγο για 300 εγκληματίες ταραχοποιούς οι οποίοι έφεραν κουκούλες. Η παραπληροφόρηση από την καθεστωτική αστυνομία δεν έχει όρια. Οι κουκουλοφόροι δεν ξεπερνούσαν τους δέκα και όλος ο κόσμος που ήταν παρόν στην εκδήλωση έχει την απορία από πού ξεφύτρωσαν αυτοί, αφού κανένας δεν τους είχε δει προηγουμένως στην πορεία. Αλήθεια, μήπως ήταν προβοκάτορές σας τελικά, κύριε εκπρόσωπε; Γιατί δεν αναφέρεις κύριε Κατσουνωτέ, για τα «παλικάρια» σου που μετά την επίθεση τους, συνέχισαν να κυνηγούν και να κτυπούν άοπλο αθώο κόσμο που προσπαθούσε να σωθεί από την αλόγιστη χρήση των χημικών σας; Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά «δημοκρατία» έχουμε στην Κύπρο. Η δικτατορική διακυβέρνηση του «άφαντου», εδώ και 3 μέρες Δημήτρη Χριστόφια, δείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο.

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας, ανεξαρτήτως πολιτικής πεποίθησης και ιδεολογίας, όπως συμμετέχουν ξανά στις αυθόρμητες Παγκύπριες Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο (κυβερνείο της Αγγλοκρατίας), καθημερινά στις 20:00. Η προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης από την χούντα του Χριστόφια δεν θα περάσει. Ο κυπριακός Ελληνισμός έχει αφυπνιστεί και ζητά το δίκαιο του. Ο λαός της Κύπρου ΑΠΑΙΤΕΙ την παραίτηση του ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ Δημήτρη Χριστόφια. Να είστε όλοι εκεί!

«ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ»
«ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ»

Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

ΠΗΓΗ: ΕΓΕΡΣΙΣ

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΙΝΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ!







Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΚΡΕΜΑΛΑ Η ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. Υ.Γ. ΚΑΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ; ΚΑΛΑ, ΜΗΝ ΒΑΡΑΤΕ! ΕΝΑ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΠΑΜΕ!
Του ΘΑΝΑΣΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ
Η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους και η Ελλάδα αδιαφόρησε, δήλωσε στην «Ε», λίγο μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας, επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ και «τσάρος του Ροστόφ», στις όχθες του Δον.


Ο Ιβάν Σαββίδης μιλάει στον ανταποκριτή της «Ε», Θ. Αυγερινό «Ηρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης της Ρωσίας ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισ. ευρώ, δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως, γιατί έχω ο ίδιος γνώση του ζητήματος. Και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα δώσει ως πρώτη δόση βοήθειας στην Ελλάδα, όμως, δυστυχώς... Ηταν δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν πια σημασία, αφού προφανώς οι Αμερικανοί, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. είπαν όχι. Τότε γιατί ήρθε στη Μόσχα ο Παπανδρέου; Για να δει ο ελληνικός λαός ότι συναντιέται με τον Πούτιν;», μας είπε με πάθος ο Ι. Σαββίδης, που διαμαρτύρεται ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις είναι τόσο παγωμένες, όσο ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια.

«Ηταν έτοιμος»

«Δεν είναι μυστικό ότι εγώ κανόνισα την κατ' ιδίαν συνάντηση, ζητήθηκε η βοήθειά μου από την ελληνική πλευρά. Το πρωί συναντήθηκα με τον Παπανδρέου στην Κρατική Δούμα, μείναμε οι δυο μας με τον μεταφραστή και του είπα ότι δεν χρειάζεται να προβληματίζεται για τίποτε, ότι ο Πούτιν έχει καλή και θετική διάθεση, γι' αυτό και θα προτείνει να μείνουν μόνοι τους κι εφόσον δώσει κι αυτός τη συγκατάθεσή του, μπορεί να του θέσει οποιοδήποτε ζήτημα θεωρεί χρήσιμο. Ηταν έτοιμος να ακούσει τα πάντα», υποστήριξε ο κ. Σαββίδης, υπογραμμίζοντας ότι η συνομιλία κράτησε τελικά μόλις 20 λεπτά και λίγο αργότερα ενημερώθηκε από το Κρεμλίνο «ότι κατά τη διάρκειά της ο Παπανδρέου ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως καμία ερώτηση, αλλά μιλούσε για τα οικολογικά προβλήματα της Ελλάδας».
«Γιατί ήρθατε;»

Σύμφωνα με τον ηγέτη των ομογενών της Ρωσίας, ο Β. Πούτιν είχε νωρίτερα σε ένδειξη καλής θέλησης ορίσει ως υπεύθυνο για την υλοποίηση των διμερών συμφωνιών τον Ιγκορ Σέτσιν, «έναν από τους ισχυρότερους αντιπροέδρους της ρωσικής κυβέρνησης, ο οποίος επιβλέπει ολόκληρο το ενεργειακό σύμπλεγμα και τη βαριά βιομηχανία μηχανοκατασκευών».

Αυτό σήμαινε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για άμεση συμφωνία και επιτάχυνση των διαδικασιών, όμως η Ελλάδα δεν έδειξε καμία διάθεση και «το ίδιο βράδυ πήγα στο προεδρικό ξενοδοχείο "Πρέζιντεντ" όπου έμενε ο Παπανδρέου, και τον ρώτησα: Πείτε μου σας παρακαλώ, γιατί ήρθατε και γιατί χρειαζόταν η κατ' ιδίαν συνάντηση, γιατί μου ζητήσατε βοήθεια, για να με δυσφημήσετε;».

Κατά τις εκτιμήσεις του ομογενή πολιτικού, «η αντίδραση που ακολούθησε είναι πλέον προς την αντίθετη κατεύθυνση» και έτσι μπορεί να εξηγηθεί και η πρόσφατη αναβολή της προγραμματισμένης για τις 5 Ιουλίου επίσκεψης Λαμπρινίδη στη Μόσχα, έπειτα από ρωσική πρωτοβουλία και με διατύπωση πρωτοφανών αιχμών για έλλειψη περιεχομένου στις διμερείς επαφές.

Σύμφωνα με τον Ι. Σαββίδη, το Κρεμλίνο ζήτησε να εξηγηθεί στον πρωθυπουργό ότι θα μπορούσε να ζητήσει οποιαδήποτε διευκόλυνση ήθελε, έστω και τηλεφωνικά, από τον Β. Πούτιν, γι' αυτό και αργότερα προτάθηκε να χορηγηθεί δάνειο, «που θα πληρωθεί εν μέρει με κρατικές δεσμεύσεις και εν μέρει με αγροτικά προϊόντα», έτσι ώστε να υλοποιηθεί το συμβόλαιο αγοράς τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού από τη Ρωσία, όμως και η πρόταση αυτή απορρίφθηκε.

Οι ελληνικές επιλογές οδηγούν, κατά τον Ι. Σαββίδη, στη σταδιακή μεγιστοποίηση των ρωσοτουρκικών σχέσεων, καθώς «στο φόντο μιας Ελλάδας που αδυνατίζει και όλο και περισσότερο αποστρέφει το πρόσωπό της από τη Ρωσία, όλο και ενεργότερα η τουρκική οικονομία συνεταιρίζεται με τη ρωσική και η Τουρκία ισχυροποιείται», εξέλιξη, που «θα είναι το χειρότερο έγκλημα για πολλές χιλιετίες. Και τότε δεν θα μπορούμε πλέον τίποτε να διορθώσουμε».

avgerinos@ellada-russia.gr

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΡΓΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.







 

Τι είναι το xestock.gr.



Είστε ιδιώτης και έχετε παλιά αντικείμενα που δεν χρειάζεστε και σας πιάνουν χώρο; Ή επαγγελματίας και έχετε εμπόρευμα που «μαραζώνει» αζήτητο στα ράφια; Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε το ίντερνετ για να πουλήσετε τα προϊόντα σας. Αυτό σίγουρα δεν είναι είδηση. Το 93,4 % των Ελλήνων που χρησιμοποιούν το ίντερνετ, αναζητούν πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες. Ούτε αυτό δεν είναι είδηση.

Είναι εύκολο όμως να βρείτε τον κατάλληλο site για να «σπρώξετε» τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας; Ή να βρείτε αυτά που επιθυμείτε για να καλύψετε τις όποιες ανάγκες σας; Ίσως δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.

Κι όμως υπάρχει το www.xestock.gr ! Πωλητές του εσείς! Αγοραστές του εσείς! Και δεν έχει κανένα κόστος εγγραφής ή χρήσης! Και αυτό είναι είδηση.

Η χρήση του είναι δωρεάν, εύκολη, γρήγορη, άμεση, απλή. Μοναδική προϋπόθεση είναι να έχετε μια διεύθυνση e-mail για να δημιουργήσετε ένα λογαριασμού στο www.xestock.gr και να μπείτε στην παρέα της 1ης online αγοράς ξεπουλήματος στην Ελλάδα. Χωρίς διαμεσολαβητές, προμήθειες, κρυμμένα κόστη ή περαιτέρω δεσμεύσεις. Εντελώς δωρεάν.

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που μπορούν να αναρτηθούν στο http://www.xestock.gr/ είναι διαρκώς αυξανόμενα. Και είναι οτιδήποτε διαθέτει και θέλει να προσφέρει ένας ιδιώτης ή ένας επαγγελματίας. Από αντίκες και έργα τέχνης, κοσμήματα και ρολόγια, ρούχα και παπούτσια, σπίτι και διακόσμηση, κινητά τηλέφωνα, έως αυτοκίνητα ακόμα και ολόκληρες επιχειρήσεις! Οι δυνατότητές του είναι πραγματικά απεριόριστες καθώς εξαπλώνεται πέρα από τα στενά όρια ενός e-shop ή ενός site κοινωνικών αγορών (deal sites).

Και εάν εσείς δεν έχετε τίποτα να ‘ξεστοκάρετε’, επωφεληθείτε από αυτούς που έχουν. Μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα ή να βρείτε διαθέσιμες υπηρεσίες σε εκπληκτικές προσφορές, ευκαιρίες σε αληθινές τιμές ‘xestock’.

To xestock.gr είναι φτιαγμένο από εσάς για εσάς. Γιατί κάθε προϊόν έχει τον αγοραστή του. Απλά το xestock.gr τον φέρνει άμεσα κοντά σας.


Δελτίο Τύπου για xestock.gr

Η ιστοσελίδα www.xestock.gr δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2011 και αποτελεί το πρώτο ελληνικό site μεταπώλησης εμπορευμάτων στοκ και μεταχειρισμένων αντικειμένων. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στα πλεονάζοντα εμπορεύματα ή στα εμπορεύματα που ξεπεράστηκαν στη σαιζόν διάθεσής τους και διατίθενται σε προσφορά ως μια οικονομικότερη και πιο συμφέρουσα λύση για τον αγοραστή.

Η προβολή και η προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών στο http://www.xestock.gr/ γίνεται χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση. Μοναδική προϋπόθεση είναι η δημιουργία λογαριασμού στην ιστοσελίδα καθώς και μια διεύθυνση e-mail.

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που μπορούν να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα είναι οτιδήποτε διαθέτει και θέλει να προσφέρει ένας ιδιώτης ή επαγγελματίας. Από κινητά τηλέφωνα, ενδύματα, συσκευές, βιβλία έως αυτοκίνητα, σπίτια κλπ.

Απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό από όλα τα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με τον πωλητή που προβάλλει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του στο http://www.xestock.gr/ χωρίς καμιά διαμεσολάβηση.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ.



ΜΑΣΟΝΙΑ Ποινικές διώξεις, δήμευση περιουσίας και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για όσους συμμετέχουν σε μασονικές οργανώσεις.


ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ, ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ. Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ!

Η απάντηση του Μητροπολίτη Πειραιώς στους Μασόνους.



Σας γράφαμε ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ θα δώσει "πληρωμένη" απάντηση στους υβριστές του Μασώνους και αυτό πράττει σήμερα με ανακοίνωσή του. Διαβάστε την προσεκτικά και θα καταλάβετε γιατί ο μαχητικός Μητροπολίτης είναι η Ελπίδα του Αύριο για την Ορθοδοξία στην Ελλάδα. 

Το Ν.Π.Ι.Δ. Τεκτονικόν Ίδρυμα και η εν Αθήναις λειτουργούσα ως ένωσις προσώπων «Μεγάλη Στοά της Ελλάδος» ως αυτοαποκαλείται, κατέθεσαν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, (Τμήμα 4ο)  παρεμβάσεις - υπομνήματα δια του νομικού των παραστάτου που ταυτοχρόνως τυγχάνει και «Μεγάλος Διδάσκαλος της Στοάς» ως τον αποκαλούν κατά της ελαχιστότητος μου δια την απόρριψι της από 23/4/2010 αιτήσεως μου περί ακυρώσεως της παραλείψεως του Υπουργού Οικονομικών να προκαλέσει την έκδοσι Προεδρικού Διατάγματος κατ’ εφαρμογή του άρθρου 118 του Αστικού Κώδικος δια την διάλυσι του Τεκτονικού Ιδρύματος.

Στις ανωτέρω παρεμβάσεις-υπομνήματα παρ’ ότι στην αίτησί μου κατ’ ουδενός προσώπου κατεφέρθην, εκτρέπονται εις απαραδέκτους κατά του προσώπου μου ύβρεις αποδίδοντάς μου «μισαλοδοξία, σκοταδισμό, μεσαιωνισμό, φανατισμό και φονταμενταλισμό» καθώς και δήθεν ιδιοτέλεια και συγκεκριμένως ότι δια της αιτήσεώς μου και των κατά της μασονίας «αναχρονιστικών και αντιδραστικών δηλώσεών μου και τα εκάστοτε ξεσπάσματά μου» επιδιώκω να αναδειχθώ στην κορυφή της Ιεραρχίας, ως και ότι χάρι δήθεν «εντυπωσιασμού και προς όφελος προσωπικών φιλοδοξιών» ήσκησα την ένδικο αίτησι προς διάλυσι του Τεκτονικού Ιδρύματος «τελών εν συγχύσει και ελαυνόμενος υπό φανατισμού».

Επί των ανωτέρω παρεμβάσεων θα είπομε πλείστα όσα ενώπιον του ΣτΕ και θα αποδείξωμε πλήρως το βάσιμο της αιτήσεώς μας. Υποχρεούμεθα όμως ένεκεν της αληθείας εξωδίκως να απαντήσωμε εις τα πλήρη αντιφάσεων κείμενα της Μεγάλης Στοάς.

Το «Τεκτονικό Ίδρυμα» προς «ευόδωσι έργων ευποιΐας ιδία δε περιθάλψεως ενδεών και μορφώσεως απόρων παίδων» και η «Μεγάλη Στοά της Ελλάδος» κατά το δικόγραφον σελ. 5 του «Τεκτονικού Ιδρύματος» ουδεμίαν σχέσιν έχουν μεταξύ των παρά μόνον ότι: «Το Συμβούλιο της Μ. Στοάς της Ελλάδος εκλεγόμενο ανά τριετία υπό των αντιπροσώπων των εν Ελλάδι Τεκτονικών Στοών αποτελεί ταυτόχρονα την διοίκηση του Τεκτονικού Ιδρύματος».

Αν αυτό δεν αποτελεί υψίστη διακήρυξη και παραδοχή ότι το Τεκτονικό Ίδρυμα είναι το νομικό προσωπείο της Μ. Στοάς τότε δεδικαιολογημένως θεωρείται η Ελληνική Πολιτεία  ότι πάσχει από κρετινισμό ανεχομένη επί δεκαετίες τας ψευδολογίας της Μ. Στοάς.

Εις τα ανωτέρω κείμενα επιμελώς αποκρύπτεται ότι η Ελληνική έννομος τάξις με την υπ’ αριθμ. 2069/1969 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τελεσίδικο και αμετάκλητο καταστάσα έχει κρίνει, με αφορμήν την αναγνώρισι του Σωματείου υπό την επωνυμία «Ελληνικό Τεκτονικό Τάγμα Δήλιος Απόλλων» ότι ο Τεκτονισμός – Μασονισμός αποτελεί «θρησκεία μη γνωστή κατά το Σύνταγμα η οποία έχει κρύφια δόγματα με μυστική οργάνωσι εν γένει, που αντίκειται εις τα χρηστά ήθη και εις το σύνολο των κανόνων τους οποίους υπαγορεύει η ρυθμίζουσα την σύγχρονον κοινωνικήν διαβίωσιν ηθική έτι δε και εις την δημοσίαν τάξιν».

Συνεπώς η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει τελεσιδίκως και αμετακλήτως κρίνει ότι ο Τεκτονισμός είναι «ιδία θρησκεία με κρύφια δόγματα» και επομένως τα φληναφήματα της «Μ. Στοάς» πίπτουν στο κενό.

Μήπως μπορεί ο υπογράφων τας παρεμβάσεις «Μ. Διδάσκαλος» κ. Ν. Βουργίδης να μας εξηγήσει εφ’ όσον ως ισχυρίζεται ο Τεκτονισμός δεν είναι θρησκεία αλλά «κλειστή οργάνωσις για την πνευματική και ηθική  αυτοβελτίωσι, την ελεύθερη αναζήτηση της αληθείας, την μετοχή σε υψηλότερες σφαίρες σκέψεων και αντιλήψεων και τον ευγενή αγώνα», ποία θέση έχουν σε μία τέτοια διαδικασία θρησκευτικαί τελεταί μιμούμεναι την εκκλησιαστική τελετουργία ως η υιοθεσία λυκιδέως η τεκτονικό βάπτισμα, η τελετή συζυγικής αναγνωρίσεως η τεκτονικός γάμος, το τεκτονικό μνημόσυνο, τα εγκαίνια τεκτονικού ναού, η τεκτονική ιερατική τάξις-σεβάσμιοι, ο εντός του Τεκτονικού Ναού βωμός-θυσιαστήριο, αι ιδιαίτεραι μυήσεις, τα τελετουργικά τυπικά, αι τεκτονικαί αγάπαι, ο εορτασμός των δύο ηλιοστασίων, χειμερινού και θερινού μετά θρησκευτικών συμποσιών και ευωχιών;

Δεν αποτελεί υψίστην αντίφασιν να ισχυρίζεται η Μ. Στοά της Ελλάδος εν σελίδι 17 ότι: «οι Έλληνες Τέκτονες στην συντριπτική τους πλειοψηφία λατρεύουν τον εν Τριάδι αληθινόν Θεόν της Ορθοδόξου Εκκλησίας» όταν εν σελίδι 4 του υπομνήματος του Τεκτονικού Ιδρύματος αναφέρεται ότι «η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει καταδικάσει τον Τεκτονισμόν «ως μυσταγωγικόν σύστημα όπερ υπομιμνήσκει τας παλαιάς μυστηρικάς θρησκείας και λατρείας και είναι θρησκεία μυστηριακή όλως διάφορος ... και ξένη της Χριστιανικής θρησκείας». Επομένως εφ’ όσον η Εκκλησία έχει καταδικάσει την Μασονία ως «αντίχριστον» θρησκεία πως οι Τέκτονες μετέχουν της «Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας»;

Στις δύο παρεμβάσεις αποπειράται η Μ. Στοά να απομειώσει πλήρως τα στην αίτησί μου αναφερόμενα συγκλονιστικά στοιχεία δια των οποίων αποκαλύπτεται ότι ο Τεκτονισμός είναι καθαρή σατανολατρεία και ότι ο κρυπτογραφικά αναφερόμενος ίδιος «Θεός» της, «Μέγας Αρχιτέκτων του Σύμπαντος (Μ.Α.Τ.Σ.)» είναι ο Εωσφόρος και αναφέρομαι εκτός των άλλων στο εντός της Στοάς κυκλοφορηθέν βιβλίο: «Επτά τεκτονικαί ομιλίαι εις 18ον» του επί 30 ολόκληρα χρόνια Διευθυντού του τεκτονικού περιοδικού «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» και του Θεοσοφικού περιοδικού «ΙΛΙΣΟΣ» Κωστή Μελισσαρόπουλου «Η έννοια του Μ.·.Α.·. του Συμπ.·.».

Ο Κ. Μελισσαρόπουλος κατέχων τον «ύψιστον» 33ο βαθμό του Τεκτονισμού γράφει προεισαγωγικά:

 «Ο Συμβολικός Τεκτονισμός τηρεί σκόπιμο αοριστία σχετικώς με την έννοια και την φύσι του Μεγάλου Αρχιτέκτονος του Σύμπαντος. Ευθύς εξ αρχής από του Α' βαθμού διακηρύσσει ότι αφήνει εις έκαστον την ελευθερία των δοξασιών του και ουδέν θέτει όριον εν τη αναζητήσει της Αληθείας.

Αναγνωρίζει όμως και διακηρύττει την ύπαρξι του Θεού, τον οποίο δεν καθορίζει, αλλ' ονομάζει «Μέγαν Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος», συνοψίζων τα προς Αυτόν καθήκοντα εις το «Σέβας». Εάν επιστήσωμεν την προσοχήν μας εις την έννοιαν της λέξεως «Αρχιτέκτων», ίσως παρατηρήσωμεν ότι οι αρχιτέκτονες δεν δημιουργούν εκ του μη όντος, αλλά χρησιμοποιούν υπάρχοντα υλικά, διευθετούντες αυτά συμφώνως προς σχέδιον το οποίον έχουν καταρτίσει.

Ο Συμβολικός Τεκτονισμός, τηρεί σκόπιμον αοριστίαν σχετικώς με την έννοιαν και την φύσιν του Μεγάλου 'Αρχιτεκτονος του Σύμπαντος... Εν τούτοις πλην των επισήμων Τυπικών, υπάρχει και «η πλήρης παράδοσις του Γ  Βαθμοῦ», η οποία αναφέρει πολλά και περίεργα. Είμαι υποχρεωμένος γράφει ο Κ. Μελισσαρόπουλος, «να τα υπενθυμίσω σ' εκείνους οι οποίοι τα γνωρίζουν και να τα εκθέσω σ' εκείνους οι οποίοι τυχόν τα αγνοούν. Και θα προσπαθήσω να δώσω την ερμηνείαν των.

Αναφέρει, λοιπόν, η πλήρης παράδοσις του Γ’ βαθμού ότι ο άγγελος του φωτός Εβλίς, (ο Εωσφόρος) το Πνεύμα του Πυρός, ηράσθη της Εύας, ήτις ενέδωσεν εις τον έρωτά του και ούτω εγεννήθη ο Κάϊν, απείρως υπέρτερος του Άβελ.

Ότι ο Θεός Αδωνάϊ, (ο αληθής Τρισυπόστατος Θεός) φθονών τον Κάϊν δια το πνεύμα όπερ μετέδωσεν εις αυτόν ο άγγελος του φωτός Εβλίς, εξώρισε τον Αδάμ και την Εύαν εκ της Εδέμ. Ότι ο ζηλότυπος ούτος θεός είχε ζυμώσει ιλύν δια να πλάση τον Αδάμ και του είχε δώσει ψυχήν δουλικήν.
Εφοβείτο δε την ελευθέραν και ανεξάρτητον ψυχήν του Κάϊν. Ότι ο Κάϊν, εξωργισθείς εκ της αδικίας του Αδωνάϊ, θανάτωσε τον Άβελ, ο δε Αδωνάϊ, ο θεός όστις έμελλε να πνίξη τόσας χιλιάδας ανθρώπων εις τα ύδατα του κατακλυσμού, εχαρακτήρισε τον φόνον του Άβελ ως έγκλημα ασυγχώρητον.

Ότι ο αμνησίκακος απόγονος του Κάϊν Χιράμ, υιός των Πνευμάτων του Πυρός, καταβάλλει όλην του την μεγαλοφυΐαν και ενεργητικότητα προς οικοδόμησιν του Ναού, τον οποίον η υπερηφάνεια του Σολομώντος ανεγείρει εις τον αμείλικτον θεόν Αδωνάϊ, του οποίου το μίσος καταδιώκει από αιώνων το γένος του Κάϊν.

Ότι μετά την καταστροφήν της χαλκίνης θαλάσσης, ο Χιράμ άγεται υπό του προγόνου του Τουβαλκάϊν, εν μέσω του πυρός, εις το κέντρον της γης, εν τη ψυχή του κόσμου, εις το Βασίλειον του Εβλίς (Εωσφόρου) και του Κάϊν, εκεί όπου παύει η τυραννία του φθονερού Αδωνάϊ και γεύονται των καρπών του δένδρου της Επιστήμης.

Ο Χιράμ εισάγεται εις το άδυτον του πυρός και ο Τουβαλκάϊν του εξηγεί τας αδυναμίας και τα ταπεινά πάθη του θεού Αδωνάϊ, του μισούντος το πλάσμα του και καταδικάσαντος αυτό να αποθνήσκη, όπως εκδικηθή δια τα ευεργετήματα, τα οποία τα πνεύματα του Πυρός του επεδαψίλευσαν. Τέλος, ο Τουβαλκάϊν προφητεύει την επικράτησιν των απογόνων του Χιράμ, οίτινες θα καθιερώσουν καθ' όλην την γην την λατρείαν του Πυρός, καταρρίπτοντες την τυρρανίαν του Αδωνάϊ».

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα ψεύδεται και φαντασιώνεται ο Κ. Μελισσαρόπουλος και πως η Μ. Στοά ενεπιστεύετο επί 30 ολόκληρα χρόνια έναν ψεύστην και φαντασιόπληκτον ως Διευθυντήν του επισήμου οργάνου της, εις τον οποίον είχε προσδώσει και τον ύψιστον βαθμόν της δήθεν εν τη Στοά αποκτουμένης «αυτοβελτιώσεως και φιλαληθείας» και ακόμη επειδή δεν ετόλμησε ο «Μ. Διδάσκαλος» κ. Βουργίδης να διαψεύσει το σύγγραμμα του εκλεκτού της Μ. Στοάς Κ. Μελισσαρόπουλου αρκέστηκε μόνο να παραθέσει εν σελ. 10 «αντιπαρερχόμενοι τις διάφορες απόψεις και συγγράμματα συγγραφέων τεκτόνων και μη τα οποία επικαλείται ο καθ’ού», θεωρών ότι δι’ αυτής της απομειώσεως διαγράφεται η «εσωτερική θεολογική πραγματεία» της Στοάς του 33ου και επί 30 ολόκληρα χρόνια Διευθυντού του Τεκτονικού περιοδικού ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Κωστή Μελισσαρόπουλου. Είναι άκρως ενδεικτικό του τρόπου ενεργείας της Μ. Στοάς.

Αντιπαρέρχεται όμως ο «Μ. Διδάσκαλος» κ. Βουργίδης και η «Μ. Στοά της Ελλάδος» τα Λάντμαρκς που είναι οι 25 Θεμελιώδεις Διατάξεις, νόμοι η αρχαί, της θρησκείας του Τεκτονισμού-Μασονίας, που όπως δια μακρών αναπτύσσεται στο «Τεκτονικόν Δελτίον» (επίσημο όργανο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, τεύχος υπ' αριθ. 74-75 Ιουλ-Αυγ-Σέπτ.-Οκτωβ. 1967, σελ. 281-289), είναι το δογματικό στήριγμα της μασονικής θρησκείας και γι' αυτό «ουδεμία ανθρωπίνη δύναμις δύναται να τα θίξη η τροποποίηση... Ο,τι υπήρξαν προ αιώνων, θα απομείνωσι δια παντός και θα εξακολουθούν να ισχύωσιν, εφ' όσον εξακολουθεί να υφίσταται και ο Ελεύθερος Τεκτονισμός»!

Η μοίρα λοιπόν της Μασονίας είναι στενά δεμένη με τα 25  αυτά δόγματα, ανάμεσα στα οποία και το υπ' αριθμ. 3 που αναφέρεται στην μυστική παράδοση του Γ  Βαθμοῦ (Διδασκάλου) που καθιερώνει ως θεό της Μασονίας τον Εωσφόρο η Σατανά η Διάβολο! Μασονία χωρίς τα 25 αυτά δόγματα δεν νοείται!

Το υπ' αριθμ. 3 Landmark είναι, για τον λόγο αυτό, το κλειδί για την πλήρη αποκάλυψη του μυστικού της Μασονίας, ορίζοντας τα εξής:

«Η παράδοσις του 3ου. Δεν υπάρχει Τεκτονικός Τύπος εν τω οποίω να μη διδάσκονται τα κυριότερα σημεία της παραδόσεως ταύτης. Άλλωστε, οιοσδήποτε τύπος, ο οποίος θα παρέλειπεν η θα ετροποποίει την παράδοσιν ταύτην, θα έπαυε να λέγεται Ελευθεροτεκτονικός»!

Η λατρεία λοιπόν του Εωσφόρου, ως θεού της Μασονίας, που αποκαλύπτεται στην μυστική παράδοση του 3ου βαθμού (του βαθμού του Διδασκάλου) επιβεβαιώνεται στο υπ' αριθμ.  3 Landmark, το οποίο είναι απαραβίαστο!

6. Ερωτάται ο «Μ. Διδάσκαλος» κ. Βουργίδης και η «Μ. Στοά» της Ελλάδος γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν τολμήσει να διαψεύσουν ούτε μία γραμμή από την μνημειώδη δημοσιογραφική έρευνα του δημοσιογράφου Κ. Τσαρούχα που προλογίζει ο Πρύτανις της ελληνικής Δημοσιογραφίας Σεραφείμ Φυντανίδης.

Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς σοβαρά να ισχυριστεί ότι ο Τσαρούχας και ο Φυντανίδης διέπονται από «μισαλοδοξία, σκοταδισμό, μεσαιωνισμό, φανατισμό και φονταμενταλισμό»; Τι έχει να πει η «Μ.Στοά» στην αποκάλυψη του Κ. Τσαρούχα ότι ενεργεί ως παράρτημα της Μπεν Μπερίθ (Μεγάλης Δρυός) της Ουάσιγκτον βασικού πυλώνα του Διεθνούς Σιωνισμού;

7. Όσον αφορά στο λόγο και την αιτία που κατόπιν όλων των ανωτέρω εγώ ο ελάχιστος εν Επισκόποις εκινήθην κατά του δολίου συστήματος του Τεκτονισμού δεν είναι ασφαλώς η ιδιοτέλεια που μου αποδίδει ο «Μ. Διδάσκαλος και η Μ. Στοά» αλλά η ποιμαντική μου αγωνία δια το εμπιστευθέν μοι ποίμνιον εφ’ όσον στην Μητροπολιτική μου δικαιοδοσία λειτουργούν την στιγμή αυτή 15 Μασονικαί Στοαί, δηλ. 15 «Ναοί» λατρείας του Εωσφόρου. Γνωρίζει άλλωστε καλώς ο «Μ. Διδάσκαλος» κ. Βουργίδης ότι δεν έγινα Κληρικός εξ ανάγκης ούτε εσπούδασα την Νομική επιστήμη εργαζόμενος ως αστυφύλαξ ως ο εν λόγω και επομένως δεν έχω καμμία πρόθεσι αυτοπροβολής διότι η εν εμοί Ελπίς είναι μείζων των του κόσμου φαιδρών πραγμάτων.

Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΥΒΡΙΖΟΥΝ τον Πειραιώς Σεραφείμ!



Με θρασύτατο εξώδικό τους και παρέμβαση προς το Συμβούλιο της Επικρατείας κατηγορούν τον μαχητή Μητροπολίτη για «μισαλλοδοξία, σκοταδισμό, μεσαιωνισμό – φανατισμό και φονταμενταλισμό». Η επίσημη Εκκλησία οφείλει να λάβει άμεσα θέση στα όσα ισχυρίζονται οι Μασώνοι, διαφορετικά η σκιά που θα πέσει πάνω στην Ορθοδοξία θα τη βυθίσει στο απόλυτο σκότος.

Η Παρέμβαση – Υπόμνημα τόσο του «Τεκτονικού Ιδρύματος» όσο και της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος» κατά του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ ενώπιον του Συμβούλιου της Επικρατείας γεννά πολλά ερωτηματικά τόσο για το ύφος του, όσο και για τους ισχυρισμούς του.

Τα σχετικά έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Ε.Ω.Κ.» κοινοποιήθηκαν με δικαστικό επιμελητή, υπό τη μορφή εξωδίκου, στον κ. Σεραφείμ, με προφανή σκοπό να τον… τρομάξουν.

Μόνο που ο Μητροπολίτης Πειραιώς δεν είναι από εκείνους που – για να το πούμε λαϊκά – μασάνε. Ξέρει ποιους αντιμετωπίζει και διαθέτει όλα τα εχέγγυα, αλλά και την αγάπη του πιστού λαού, για να τα καταφέρει στο όνομα της Ορθοδοξίας, που τον τελευταίο καιρό βάλλεται πανταχόθεν.

Η απάντηση στους Μασώνους θα έλθει «πληρωμένη» από τον κ. Σεραφείμ, αλλά έχει τεράστια αξία να δούμε τι ισχυρίζονται ενώπιον μάλιστα του Συμβουλίου της Επικρατείας (Τμήμα Δ) για να αποκτήσουν οι πάντες αντίληψη του τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Στο υπόμνημά της η «Μεγάλη Στοά» αρχικά αναφέρει:

«Ο καθ’ ου, Μητροπολίτης Πειραιώς, άσκησε ενώπιον του Δικαστηρίου σας, την από 23.4.2010 και αριθμό καταθέσεως 3465/3.5.2010 αίτησή του, με την οποία αιτείται να υποχρεωθεί ο Υπουργός των Οικονομικών να προκαλέσει την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την ακύρωση του ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, ισχυριζόμενος ότι τούτο, παρεξέκλινε του σκοπού του και ασχολείται με την «ίδρυση, λειτουργία και συντήρηση Μασονικών Στοών, την προώθηση της λατρείας του Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος (Μ.Α.Τ.Σ.) και ότι, υπό τον μανδύα του Ιδρύματος, λειτουργεί ως θρησκεία, την θρησκεία του Μασονισμού ή Τεκτονισμού ή Ελευθεροτεκτονισμού, άλλως την θρησκεία του Σατανισμού, η οποία δεν καλύπτεται από το άρθρο 13 του Συντάγματος, διότι αντίκειται στη δημόσια τάξη»».

Εν συνεχεία αφού προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν είναι «μυστική οργάνωση», αλλά «κλειστή» - καλά τώρα παίζουμε με τις λέξεις – απαριθμεί και τα μέλη της (όλως τυχαίως είναι όλοι από χρόνια νεκροί οπότε μην περιμένετε… διάψευση): 

«…οι Έλληνες Τέκτονες απέδειξαν έμπρακτα καθ’ όλην τη δύο αιώνων πορεία του Τεκτονισμού στην Ελλάδα και την Κύπρο, την αγάπη τους προς την πατρίδα και την ακλόνητη εθνική τους συνείδηση.

Από τους αείμνηστους Τέκτονες ιδρυτές της «Φιλικής Εταιρείας» Ξάνθο, Σκουφά και Τσακάλωφ, που συνέβαλαν ουσιαστικά στην Εθνική Παλιγγενεσία, μέχρι τους πρωτεργάτες των μετέπειτα Εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων, με πιο διάσημο τον ήρωα Παύλο Μελά, μέχρι τους δύο στυλοβάτες της ελληνικής Δημοκρατίας Αλέξανδρο Παπαναστασίου και Ελευθέριο Βενιζέλο, αλλά και μέχρι τους συντελεστές του υπερόχου Ελληνικού Έπους του 1940-41 Βασιλέα Γεώργιο Β’ και πρωθυπουργό της Χώρας Ι. Μεταξά, οι Έλληνες Τέκτονες, γνωστοί και άγνωστοι, μαζί με όλους τους λοιπούς ακραιφνείς Έλληνες, δεν έπαυσαν να συμβάλλουν από όπου είχαν και έχουν ταχθεί, ανάλογα με τις δυνάμεις τους, στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στο μεγαλείο της πατρίδος μας».
Έχετε φρίξει; Περιμένετε έχει και συνέχεια: 

«…Αλλά και γίγαντες της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, όπως οι αείμνηστοι Οικουμενικοί Πατριάρχες Ιωακείμ Γ’, Μελέτιος (Μεταξάκης), Βασίλειος Γ’ και Αθηναγόρας, οι Πατριάρχες Αλεξανδρείς Φώτιος και Θεόφιλος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Βενέδικτος, ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χρυσόστομος Β’ (Χατζησταύρου), οι Μητροπολίτες Τραπεζούντος Χρύσανθος, Φλωρίνης Βασίλειος και Αυστρίας Χρυσόστομος Τσίτερ υπήρξαν ενσυνείδητοι Τέκτονες».

ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΤΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Μια από τα ίδια και από το «Τεκτονικό Ιδρυμα» που ενώ διατείνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με τη «Μεγάλη Στοά της Ελλάδος» αναφέρει τα εξής:

«Το μόνο κοινό μεταξύ ημών, ως Ιδρύματος, και της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, ως ενώσεων προσώπων, είναι ότι το Συμβούλιο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, εκλεγόμενο ανά τριετία, υπό των αντιπροσώπων των εν Ελλάδι Τεκτονικών Στοών, αποτελεί ταυτόχρονα την διοίκηση (Αδελφάτο) του Τεκτονικού Ιδρύματος (άρθρο 2 Οργανισμού), ως είναι δε γνωστό η διοίκηση του Ιδρύματος δύναται είτε βάσει της ιδρυτικής πράξεως, είτε δυνάμει του νόμου, να ανατίθεται σε άλλη αρχή ή διάφορα φυσικά πρόσωπα (Τούση, Νομικά πρόσωπα, σελ. 152)».

Καμία σχέση, λοιπόν, απλώς το Συμβούλιο της Μεγάλης Στοάς αποτελεί ταυτόχρονα την διοίκηση (Αδελφάτο) του Τεκτονικού Ιδρύματος. Επίσης, χρησιμοποιούν και τους ίδιους δικηγόρους… Αλλά πάμε παρακάτω. Στο υπόμνημά του το «Τεκτονικό Ίδρυμα» δεν διστάζει να προβεί σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά ενός Μητροπολίτη της Ελλαδικής Εκκλησίας!

Προσέξτε τι γράφουν οι… αθεόφοβοι:

«Περί όλων αυτών των απαραδέκτων ύβρεων και κατηγοριών του καθ’ ου η Διοίκησης του ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ πραγματικά θλίβεται, όταν η τροφός και μήτηρ ημών Εκκλησία, βάλλεται έξωθεν και έσωθεν, τόσο από λαϊκούς όσο και από θεσμικούς Ιεράρχες, που αποβλέπουν με τον στέφανο του αντιμασονισμού, να αναδειχθούν εις την κορυφή της Ιεραρχίας, με μόνα πιθανώς προσόντα την μισαλλοδοξία, τον σκοταδισμό, τον μεσαιωνισμό – φανατισμό και φονταμενταλισμό».

Και αμέσως παρακάτω αρχίζουν και αυτοί το… προσκλητήριο των νεκρών Μασώνων:

«Τι άλλωστε αποσκοπεί και επιδιώκει ο καθ’ ου με την ένδικο αίτησή του, με τις αναφερόμενες, αναχρονιστικές και αντιδραστικές δηλώσεις του και τα εκάστοτε ξεσκεπάσματά του κατά του ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ και κατά του Τεκτονισμού, όταν γνωρίζει ότι ο βασικός σκοπός μας είναι η προσφορά στον άνθρωπο, στην προαγωγή της ηθικής, πνευματικής και υλικής ζωής.

Όταν γνωρίζει ότι ο τεκτονισμός είναι θεσμός παγκόσμιος, που στην Ελλάδα έχει μία ζωή, πλέον των 200 ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων στις τάξεις του Τεκτονισμού, υπηρέτησαν και εθήτευσαν πνεύματα γιγάντια της πνευματικής, οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, όπως οι Πρωθυπουργοί Επαμ. Δεληγιώργης, Δημήτριος Γούναρης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Ιωάννης Μεταξάς, οι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαος Λούβαρης και Λεωνίδας Φιλιππίδης…».

Αλλά μάθετε ότι και ο Κολοκοτρώνης ήταν Τέκτονας:

«…οι Πατριάρχες Χρυσόστομος Σμύρνης, Βενέδικτος Κανελλόπουλος, Αθηναγόρας, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Παύλος Μελάς και πλειάδα άλλων που εργάσθηκαν για την διατήρηση του Ελληνισμού, μέσω των Τεκτονικών Στοών, που από το 1904 ίδρυσαν στην Βόρειο Ελλάδα και αργότερα με την Φιλική Εταιρεία, έργο καθαρά των Τεκτόνων, συνετέλεσαν στην αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού».

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, η Ιεραρχία, αλλά και η επίσημη Πολιτεία – τόσο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης – έχουν ιερή υποχρέωση να εγκαλέσουν στην τάξη τα δυο παραπάνω… ιδρύματα, μετά την ανοίκεια επίθεσή τους στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Πειραιώς. Θα περιμένουμε τα επόμενα 24ωρα επίσημη τοποθέτησή τους, εκτός κι αν όλα όσα που μετά βδελυγμίας απορρίπτουν οι Μασώνοι αποτελούν μια σκληρή πραγματικότητα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Έχουν, άραγε, Γνώση οι Φύλακες;