Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Μας απειλούν με αιματοχυσία οι "αγανακτισμένοι" λαθρομετανάστες!


της Ελίνας Γαληνού Φαίνεται ότι το κίνημα "αγανακτισμένων" υποβόσκει συνέχεια και μάλιστα, αγριότερη. Ενώ ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του θριαμβολογούν ασύστολα για τις επιτυχίες τους στις Βρυξέλλες, η ελληνική κοινωνία τρομάζει να σκεφτεί πώς θα αντιμετωπίσει το φθινόπωρο, ασφυκτιώντας μέσα στην πολύπλευρη πλέον κρίση.

Ισως ο "ευαίσθητος" πρωθυπουργός μας, από τα αλλεπάλληλα πήγαινε-έλα στο εξωτερικό, ξέχασε μεταξύ άλλων το πρόβλημα των μεταναστών. Και όμως δεν πάνε παρά λίγοι μόνο μήνες από τα επεισόδια στη Νομική και στο κτίριο "Υπατία" όπου η κοινωνία μας κατάπιε τη γλώσσα της από φόβο. Διότι τότε, το αδιέξοδο με την υπερπληθώρα μεταναστών στη χώρα μας, άρχισε να δείχνει το σκληρό του πρόσωπο. Η μέχρι προτινος χαλαρή και ανεκτική μεταναστευτική πολιτική, έδειξε ότι δεν μπορούσε πια να ισχύσει, στην τωρινή Ελλάδα της ανέχειας. Πόσο το κατάλαβαν όμως; Μέχρι να δοθεί προσωρινή λύση που σκέπαζε "όσα βλέπει η πεθερά". Ως συνήθως...Οι πολιτικές πρόσκαιρου κατευνασμού όμως, κάποτε μετατρέπονται σε βραδυφλεγείς βόμβες και τότε..οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες.

Πριν ένα χρόνο, συμμετείχα σε συνέντευξη τύπου του τέως Δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος προβληματιζόταν έντονα για τους κινδύνους που διατρέχει η κοινωνία αν η κρίση συνεχίσει να την μαστίζει. Και βάσει των λογικών εκτιμήσεων των δεδομένων, τα πράγματα δεν μπορούσαν παρά να εξελιχθούν προς το χειρότερο, με την αυξανόμενη ύφεση, την ανεργία και τα λουκέτα. "Αν οι διαρρήκτες σήμερα μπαίνουν στα σπίτια για να κλέψουν χρυσαφικά, αύριο θα μας σκοτώνουν για να κλέβουν ψωμί..." είχε πεί. Δυστυχώς, οι δυσάρεστες αυτές προβλέψεις, αρχίζουν να επαληθεύονται. Το ξέρουν ήδη όσοι πριν λίγες μέρες έτυχε να ακούσουν τον πρόεδρο εθνότητας μεταναστών, να δίνει τηλεφωνική συνέντευξη σε γνωστό τηλεοπτικό κανάλι...Χωρίς περιστροφές, προειδοποίησε "Αν η πολιτεία εξακολουθεί να κωφεύει στα αιτήματά μας, να αγνοεί την κατάσταση των μεταναστών και να τους εγκαταλείπει στην εξαθλίωσή τους, το δικό μας κίνημα "αγανακτισμένων" που έρχεται, δεν θα είναι ανώδυνο. Μπορεί να χυθεί αίμα, σας το λέω..." Αυτή η προειδοποίηση, ίσως σε στην προ κρίσης περίοδο, να κρινόταν σαν μια απαράδεκτη απειλή. Τώρα όμως τι να πεί κανείς;

Η χαλαρή μεταναστευτική πολιτική που ακολούθησε η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, όπου παινευόταν "γιατί οι μετανάστες προτιμούσαν τη χώρα μας", συμβάδιζε με την εποχή των ευκαιριών που πέρασαν ανεπιστρεπτί. Οι μετανάστες όμως, συνεχίζουν να περνούν ανεξέλεγκτα τα σύνορά μας και έτσι, να συγκεντρώνονται σωρηδόν στην Ελλάδα που δεν ξέρει πια ούτε τι να τους κάνει, ούτε που να τους βάλει. Οι διαδικασίες απελάσεων έχουν σταματήσει εδώ και μήνες γιατί κρίθηκαν δαπανηρές και το κράτος δεν αντέχει πια έξοδα. Οι μετανάστες στοιβάζονται σε υποτυπώδεις χώρους υποδοχής ή στέλνονται σε διάφορες πόλεις με προβάδισμα την Αθήνα που το κέντρο της κοντεύει να καταστραφεί. Καθώς δουλιές και μεροκάματα δεν υπάρχουν, μετατρέπονται σε κανονικούς ζητιάνους. Με τέτοιες συνθήκες λοιπόν, μάλλον λογικό είναι να περιμένει κανείς τα χειρότερα...

Ας είναι καλά η κυβέρνησή μας που τον Φεβρουάριο του 2010, αντί να κοιτάει την οικονομική λαίλαπα που ερχόταν, βιαζόταν να ψηφίσει το περίφημο εκείνο νομοσχέδιο περί "ιθαγένειας" για να γίνει η χώρα.. ακόμα πιό ελκυστική στην προσέλευση μεταναστών. Το ψήφισε όμως, αγνοώντας και πάλι τις αμφιβολίες του προέδρου μεταναστών που ζητούσε διασφάλιση για τις συνθήκες παραμονής, φοβούμενος (δικαίως) ότι το ν/σ απλώς στόχευε στις... ψήφους των ελληνοποιηθέντων. Και τώρα, ενώ το πρόβλημα χτύπησε κόκκινο με σαφείς πλέον προειδοποιήσεις εκ μέρους των μεταναστών, ο υπουργός Εργασίας απευθύνει... προσκλητήριο σε μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα για να εργαστούν σε εποχικές δουλειές, λαμβάνοντας προσωρινή άδεια παραμονής! Παραβλέπουν όμως ότι ήγγικεν η ώρα που όλες αυτές οι βλακείες, θα μας γυρίσουν μπούμεραγκ. Και τότε, πέστε μου ποιός γλιτώνει από τα μαχαίρια των εξαθλιωμένων;
 



Γέροντας Παΐσιος: Την Ελλάδα θέλουν να την εξαφανίσουν οι φίλοι της, αλλά δεν θα προλάβουν.



Δημοσιεύω σήμερα ένα σχετικά άγνωστο κείμενο, από βιβλίο που έχει εκδώσει ο κ. Μαυροκέφαλος Ανέστης (το οποίο πιστεύω προσεχώς να παραθέσω) όπου ο γέροντας Παΐσιος ομιλεί προς μητέρες για την διαπεδαγώγηση των παιδιών τους κι εκεί μέσα κάνει μια συγκλονιστική αναφορά για την μπόρα που είδε να έρχεται στην χώρα τουλάχιστον δύο δεκαετίες πριν.

Μέσα σε πέντε προτάσεις τα λέει όλα και δίνει κουράγιο…

“Θα περάσουμε μια μπόρα. Αυτοί που θα περάσουν την μπόρα θα δούνε και τις καλύτερες μέρες.
Ας ευχηθούμε όμως να μη συμβούν στις μέρες τις δικές μας γιατί εμείς πολλά περάσαμε (ο κόσμος επέμενε να μάθει τι είδους μπόρα είναι αυτή).

Εμφύλιος στην Τουρκία - Ένας μακελάρης ηγέτης των τουρκικών Ε.Δ.. Ας είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.



Ο μέχρι πριν μία ώρα αρχηγός της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, φανατικός ισλαμιστής νεο-οθωμανός Νετζντέτ Οζέλ, έγινε ο πρώτος αρχηγός παραστρατιωτικού σώματος στην ιστορία του ΝΑΤΟ που αναρριχήθηκε στην ιεραρχία και ανέλαβε αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Πρόκειται για ιδιαίτερα σκληρό αξιωματικό, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για εγκλήματα κατά του κουρδικού πληθυσμού της νοτιοανατολικής Τουρκίας και έχει διαπράξει ωμότητες σε βάρος συλληφθέντων Κούρδων ανταρτών (εκτελέσεις, βασανιστήρια κλπ).

Πρόκειται για την χειρότερη δυνατή εξέλιξη σε ότι αφορά την Ελλάδα και την σταθερότητα στην περιοχή, καθώς είναι φανατικός ανθέλληνας και απέχει από την κεμαλική αντίληψη, υιοθετώντας ιδιαίτερα τυχοδιωκτικές θέσεις σε ότι αφορά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.  

Γυμνοσάλιαγκες και χαμαιλέοντες της Νέας Τάξης Πραγμάτων.



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου       

Την περασμένη Πέμπτη, στην σύνοδο κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης με θέμα το δημόσιο  χρέος της Ελλάδος, οι εταίροι μας αποφάσισαν να δώσουν το φιλί της ζωής στην παρακμασμένη Ευρωπαϊκή οικονομία και να ξεσφίξουν ελαφρώς την θηλιά από το λαιμό της Ελλάδος. Μέσω της απόφασής τους οδήγησαν την  Ελληνική οικονομία στην διαρκή πτώχευση και υποθήκευσαν το μέλλον των Ελλήνων για δύο τουλάχιστον γενεές. Μέσω αυτής της απόφασης οι εταίροι μας χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως πειραματόζωο στην αρένα της αιμοσταγούς οικονομικής πολιτικής των κερδοσκόπων-τοκογλύφων δανειστών μας.

Παρόλα ταύτα, μετά από αυτή την απόφαση η Ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει και θεωρεί πως έσωσε την χώρα από την χρεοκοπία. Πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες αν και για άλλη μια φορά δεν διαπραγματεύθηκαν τους καλύτερους δυνατούς όρους για το συμφέρον της πατρίδος μας, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την διάσωση της ευρωζώνης και σύρθηκαν ως γυμνοσάλιαγκες και χαμαιλέοντες στην απόφαση των εντολοδόχων τους, της νέας τάξεως πραγμάτων.  

Διάψευση είδησης ανεύρεσης τάφου του Αχιλλέα στη Δυτική Φθιώτιδα.




Την Πρωταπριλιά του 2010, «σελίδα» της Λαμίας στο Διαδίκτυο, η οποία δε λειτουργεί πλέον, δημοσίευσε, ως Πρωταπριλιάτικο ψέμα, πως βρέθηκε ο τάφος του Αχιλλέα στη Δυτική Φθιώτιδα, είδηση, που ναι, μεν, διαψεύστηκε αργότερα, από τους συντάκτες της, αλλά, εν τω μεταξύ, είχε διαδοθεί σε πολλούς αναγνώστες της σελίδας αυτής, μα, το χειρότερο, αναδημοσιεύτηκε από άλλες σελίδες του Διαδικτύου, που δεν τη διέψευσαν ποτέ, δε.

Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ:
«Σελίδα» Λαμίας στο Διαδίκτυο: επειδή βλέπουμε τις τελευταίες μέρες αυτό το θέμα οι αναγνώστες να το αναδεικνύουν, σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε την Πρωταπριλιά του 2010 και θεωρήθηκε πολύ πετυχημένη "πρωταπριλιάτικη φάρσα", αφού με το θέμα ασχολήθηκε τοπικός και αθηναϊκός τύπος, επιστήμονες, αρχαιολόγοι, η δε έφορος αρχαιοτήτων που αναφέρουμε, δέχτηκε δεκάδες συγχαρητήρια τηλεφωνήματα.

Τη φάρσα, αποκαλύψαμε το βράδυ της ίδιας μέρας.
Αυτά προς άρση τυχόν παρεξηγήσεων! 17 Απριλίου 2011 4:26 μ.μ. 

Το ακόμα πιο άσχημο είναι ότι τα περί ανεύρεσης τάφου Αχιλλέα στη Δυτική Φθιώτιδα τροφοδότησαν κι άλλες εικασίες, δηλαδή ότι η αρχαία Φθία βρισκόταν εκεί και για το λόγο αυτόν «έθαψαν τον Αχιλλέα στον τόπο του», κάτι που είναι μεγάλη ιστορική ανακρίβεια, καθώς:

Από τα Έπη του Ομήρου και άλλους ποιητές, συγγραφείς και μελετητές της αρχαιότητας, είναι γνωστό πως η αρχαία Φθία βρισκόταν στην Ανατολική Φθιώτιδα, ενώ ο Αχιλλέας δεν τάφηκε στην Ελλάδα.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Εάν ισχύει το παρακάτω δημοσίευμα πρέπει να επέμβει εισαγγελέας.

 

Τραπεζίτης πίσω από την «ανατροπή» Ραγκούση για τα ταξί


29/07/2011 10:13
Του Μενέλαου Τασιόπουλου

Πολιτικά εξέπληξε και στη συνέχεια αποδοκιμάσθηκε και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η αιφνιδιαστική επιλογή Ραγκούση, ελάχιστες μέρες αφού ανέλαβε από τον κ. Ρέππα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την αλλαγή των όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών ταξί , στην λογική της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Συγκεκριμένα ο κ. Γ. Ραγκούσης προτίθεται να εκμηδενίσει την αξία απόκτησης μιας άδειας ταξί και να απελευθερώσει τελείως τον έλεγχο του αριθμού τους. Είναι ένα καθεστώς πρωτόγνωρο που δεν ισχύει σε καμία χώρα της Ευρώπης και ουσιαστικά εκμηδενίζει την αξίας περίπου 150.000 ευρώ επένδυση που έχουν κάνει για κάθε τέτοια άδεια, μέχρι σήμερα και τις περισσότερες φορές με δανεισμό, οι επαγγελματίες του κλάδου.

Πληροφορίες του Newscode.gr, αναφέρουν ότι πίσω από τον «αιφνιδιασμό» Ραγκούση , υπάρχει ο σχεδιασμός πολύ γνωστού τραπεζίτη, που συνηθίζει να κάνει περίεργα επιχειρηματικά παίγνια. Ο εν λόγω κύριος θέλει να αποκτήσει με πολύ μικρό κόστος περίπου 700 άδειες ταξί και αυτά να έχουν ως περιβάλον λειτουργίας το αεροδρόμιο «Ελ Βενιζέλος», ως εταιρεία με σύμβαση συνεργασίας με το αεροδρόμιο. Ανάλογες σκέψεις κάνουν και μεγαλο- ξενοδόχοι των Αθηνών, ειδικά κεντρικών ξενοδοχείων των Αθηνών, που θα ήθελαν να αποκτήσουν για παράδειγμα μίνι στόλο ταξί, 30-35 αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση της πελατείας τους.

Σε μια τέτοια περίπτωση οι σημερινοί ιδιοκτήτες ταξί θα οδηγούνταν στη χρεοκοπία, αφού η αξία των αδειών θα εκμηδενιζόταν , τα δάνεια θα παρέμεναν προς αποπληρωμή και η λειτουργία του ταξί, όχι μόνον δεν θα απελευθερωνόταν επιπλέον, αλλά θα αποκτούσε πολύ σημαντικούς περιορισμούς. Το επάγγελμα θα κλείσει αντί να ανοίξει και τη μικρομεσαία επιχείρηση, που αποτελεί σήμερα ένα ταξί, θα αντικαθιστούσε το καρτέλ , που σχεδιάζει ο τραπεζίτης και κάποοι άλλοι από τους «ισχυρούς» των Αθηνών.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες και οδηγοί των ταξί , θα παρέμεναν στην περίπτωση αυτή οδηγοί, χωρισμένοι σε τρείς βάρδιες και με μηνιαία αμοιβή περίπου 500 ευρώ.

Ο ρόλος του Γ. Ραγκούση, αλλά και οι τάχα πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων στην Ελλάδα, είναι όχι μόνον σκοτεινός, αλλά και απευθείας διαπλεκόμενος.

Αντί λοιπόν οι οδηγοί ταξί να αποκλείουν λιμάνια όταν καταφθάνουν κρουαζιερόπλοια, καλύτερα να αποκλείσουν τα υποκαταστήματα της Τράπεζας, του εμπλεκόμενου επιχειρηματία και να ζητήσουν από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους πολίτες, να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους σε άλλες τράπεζες, ώστε το μήνυμα να είναι ισχυρό και με βάθος στο μέλλον.

Όσο για τον κ. Ραγκούση , κάποιος πρέπει να του μιλήσει για το δημόσιο συμφέρον των πολλών που εκ της θέσης του, οφείλει να εξυπηρετεί . και για να μην έχουμε καλοκαιρινές συγκρούσεις με το εν λόγω υπουργείο, ας μας αποδείξουν με έμπρακτο τρόπο ότι τα παραπάνω δεν ισχύουν και ότι στον προτεινόμενο νόμο, θα υπάρξει θωράκιση του ταξί από τα καρτέλ, που σχεδιάζονται.

Συμμορία Αλβανών ανέβαζε στο facebook τα κατορθώματά της! - Ουρούσαν στους τοίχους βρεφονηπιακού σταθμού!



Έκαναν τα πάντα για να τους πιάσει η Αστυνομία αφού τα… κατορθώματά τους τα ανέβαζαν στο Facebook. Ο λόγος για μια παρέα αλλοδαπών, που τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη!
Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι τέσσερις άνδρες νεαρής ηλικίας, ενδεχομένως και ανήλικοι, πήδηξαν το φράκτη του βρεφονηπιακού σταθμού στις Αρχάνες, προκάλεσαν μικρές φθορές σε ένα υπόστεγο, έπιναν ουίσκι, ουρούσαν στους τοίχους και τις φωτογραφίες που τραβούσαν θέλησαν να τις μοιραστούν με τους υπόλοιπους διαδικτυακούς φίλους τους στη συγκεκριμένη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Μόνο που τις φωτογραφίες αυτές τις είδαν και από το δήμο Αρχανών Αστερουσίων στελέχη του οποίου ενημέρωσαν το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας, ενώ χθες (26-07-2011) επρόκειτο να υποβάλουν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία. Ο αντιδήμαρχος του δήμου Δημήτρης Χρονάκης μιλώντας στην «Πατρίδα» για το περιστατικό ανέφερε:

«Την περασμένη Παρασκευή πληροφορηθήκαμε ότι αναρτήθηκαν στο facebook φωτογραφίες που δείχνουν τέσσερις νεαρούς, ενδεχομένως από την Αλβανία, οι οποίοι αφού μπήκαν στην εσωτερική αυλή του βρεφονηπιακού σταθμού προχώρησαν σε βανδαλισμούς».

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, οι φωτογραφίες «ανέβηκαν» στο διαδίκτυο την Κυριακή 17 Ιουλίου από δύο άτομα, για τα οποία οι πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει ο αντιδήμαρχος αναφέρουν ότι πρόκειται για κατοίκους του δήμου.

newsit

 

Ο Έλλην Chuck Norris.



(Στην φωτογραφία, η οποία προέρχεται από το blog fonaklas διακρίνεται ο λαϊκός ήρωας Γιώργος Καρατζαφέρης με την παραδοσιακή σιδηρόφρακτη στολή του Έλληνος ιππότου της συναινετικής τραπέζης, έπειτα από την ομηρική μάχη που έδωσε με τα λεφούσια των αδίστακτων ληστών που έριχναν κατά ριπάς εναντίον του).
Μπλούζα ριγέ της λαϊκής, παντοφλικό, βερμούδα
γυαλί ηλίου Κάνιγγος, κοιλάρα σαν του Βούδα
Με τούτα τα αξεσουάρ μπήκε σ' αντρίκεια μάχη
Ο γίγαντας των Τζιτζιφιών με το φαρδύ ταμάχι

Πέφταν οι σφαίρες σαν βροχή, βόμβες σαν το χαλάζι
Οι χωρικοί σ' απόσταση, κοιτούσαν, κάναν χάζι
Ποιος ειν' αυτός ο άρχοντας, ο θαυμαστής των Τόρις;
Είναι ο Γιώργος μάγκα μου, ο Έλληνας Τσακ Νόρις

Τους φύλακες προστάτευσε, τους είπε «πέστε κάτω»
Ληστές πυροβολούσανε τον Γιώργο τον μοδάτο
Εκείνος δεν φοβήθηκε, είχε τον Αϊβαλιώτη
Σαράντα μέρες ο στρατός του έφαγε τη νιότη


Τότενες του χρειάστηκε να κάνει κωλοτούμπες
Τις έχει μάθει στην Βουλή. Πώς λέει τις αρλούμπες;
Μια από δω μια απο κεί, νουδού και πασοκάρα
Βαφτίζει ευφυολόγημα την κάθε του παπάρα


Με κωλοτούμπα μπέρδεψε, τους κλέφτες, τους φονιάδες
Τους έσκιαξε, τους τρόμαξε, τους κλάψαν οι μανάδες
Νομίσαν πως τ' αυτόματα νικούν έναν ξεφτέρι
Μα είχανε να κάνουνε με τον Καρατζαφέρη

Ο Γιώργαρος διέσωσε αθώους στην Τραγάνα
Γλίτωσε αστυνομικούς και μια χοντρή φακλάνα
Τι ψύχραιμος, πολύπειρος και συνετός πολίτης!
Της Δεξιάς ο θυρωρός και του ΠΑΣΟΚ σταβλίτης


Πολλοί λένε: «ο Γιώργαρος δεν είδε τους ληστές»
«Μες στον χαμό μασούλαγε τρεις κότες σουβλιστές»
«τρεις γύρους, δυο σαλατικά κι ένα ταψί μπουγάτσα»
(αρέσει στον εκπρόσωπο με την μπουλούκα φάτσα).

Εμείς δεν τους πιστεύουμε. Ο Γιώργης λέει αλήθεια
Το πνεύμα και η ηθική του έγιναν συνήθεια
Αυτά μηνάει σε εκπομπές στον δίαυλο Τηλεάστυ
Την άποψη των αλλονών; Λησμόνα την και βράστη!

Πυροβολισμοί από τον καταυλισμό των ρομά κατά των κατοίκων στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.



Παντελώς απούσα η αστυνομία. Απόλυτη ανοχή στους εγκληματίες. Βάπτισαν… “ακροδεξιούς” τους κατοίκους οι τοπικές αρχές

Ολονύχτια επεισόδια σημειώθηκαν χθες στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, που αποτελούν στην κυριολεξία “κράτος εν κράτει”, με έναν παράνομο καταυλισμό ρομά να αποτελεί κόμβο εγκληματικότητας, απρόσιτο για τις αρχές. Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα ρομά ξεκίνησε για πολλοστή φορά να καίει ελαστικά, ακριβώς δίπλα στα σπίτια Ελλήνων, όπου διαμένουν νεογέννητα βρέφη.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ.



ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΡΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ "ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ", ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. Η ΕΛΛΑΣ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ. Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ “ΛΑΘΗ” ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΛΕΣΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ή και ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Η ΤΑΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ "ΜΕΣΑΙΑΣ" ΤΑΞΗΣ ΕΙΧΕ ΉΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΙ ΦΟΡΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ, ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ; ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΑΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΤΗΣΗ;

ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ "ΜΕΣΑΙΑ" ΤΑΞΗ ΝΑ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΓΗ, ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ. ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ "ΜΕΣΑΙΑ" ΤΑΞΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΤΗΜΩΝ. Ο ΑΚΤΗΜΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ “ΔΙΚΑΙΩΜΑ” ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΓΑΙΩΝ. Ο ΑΚΤΗΜΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ ΑΝ ΑΠΩΛΕΣΘΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΓΑΙΕΣ. Ο ΑΚΤΗΜΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΡΙΤΟΥΣ.

Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ, Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΠΑΝΤΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΘΑ "ΠΕΡΑΣΕΙ" ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΜΕΣΩ ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΝΑΚΥΡΗΧΘΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΡΑ ΘΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ. ΕΤΣΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΕΠΙ ΜΙΑΣ ΚΑΤ'ΟΥΣΙΑΝ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ.


Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ. ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙΣ. ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ...ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΗΜΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ.

ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΖΕΙΣ ΑΝΕΤΑ; ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΖΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΠΑΡΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ. ΓΟΝΑΤΙΣΕΣ; ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΑΦΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑΚΤΙΚΑ.ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;

Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΤΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. ΘΕΛΕΙ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΥΣ “ΕΡΓΑΤΕΣ” ΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ. ΘΕΛΕΙ “ΕΡΓΑΤΕΣ” (ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ) ΓΗΣ ΜΕ “ΜΟΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ” ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ. ΘΕΛΕΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ.


ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ

ΠΗΓΗ: ΙΣΧΥΣ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: "Η ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΣ ΗΛΘΕ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ".




Η ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΣ ΗΛΘΕ!


ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ»

_______Ως παιδί, αγαπητοί μου, έζησα την οδύνη και τα δεινά, που είχεν επισωρρεύσει στη Χώρα μας η Γερμανο-Ιταλική Κατοχή της περιόδου 1941-1945. Τότε λοιπόν υπήρχε μία σκιώδης Κυβέρνηση δοσιλόγων ή, άν προτιμάτε, μια Κυβέρνηση προσκυνημένων στον Κατακτητή και επομένως προδοτῶν, η οποία εκτελούσε τυφλά όλες τις εντολές του Κατακτητή. Η κυκλοφορία στους δρόμους το βράδυ, έπειτα από μια συγκεκριμένη ώρα, ήταν απαγορευμένη! Η μετακίνηση από ένα χωριό σε άλλο ήταν επιτρεπτή μόνον υπό προϋποθέσεις! Χρειαζόταν ειδική άδεια! Η διάθεση των -λιγοστών άλλωστε- αγαθών, όπως των τροφίμων, ήταν με το «δελτίο». Συνηθισμένη ήταν επίσης η ανταλλαγή αγαθών «είδος με είδος». Ἐπρεπε να δώσεις πχ. τόσες οκάδες στάρι για να αγοράσεις ένα ζευγάρι παπούτσια! Ώφειλες να ανταλλάξεις ένα χρυσαφικό σου για δυο οκάδες λάδι, άν το εύρισκες και αυτό! Η λεγόμενη «μαύρη αγορά» ήταν σε μεγάλη ἀνθηση! Η φτώχεια καθολική! Η πείνα γενική και καταλυτική! Άνθρωποι πάσης ηλικίας έπεφταν ξαφνικά νεκροί καταμεσής του δρόμου, θύματα της μεγάλης πείνας!

________Από την άλλη πλευρά οι Γερμανοί ξαφνικά και απροειδοποίητα ερχόντουσαν στο χωριό, (όπως π.χ. στο Ριόλο Αχαΐας, όπου τότε είχαν καταφύγει οι μακαριστοί γονείς μου), έκαναν «μπλόκο», συνελάμβαναν όποιον ή όποιους ήθελαν και τον/τους έπαιρναν μαζί τους χωρίς να δώσουν κάποια εξήγηση, αν δεν τον/τους τουφέκιζαν επί τόπου! Με φρίκη ενθυμούμαι τις κραυγές μιάς γυναικός, συζύγου του γιατρού του χωριού, φαρμακοποιού το επάγγελμα, στο Ριόλο, την οποία οι Γερμανοί κατακρεούργησαν μέσα στο σπίτι της!

_________Ανεφέρθηκα στα παραπάνω, που αποτελούν εμπειρίες ζωής, για να καταλάβουν μερικοί τι σημαίνει «Κ-α-τ-ο-χ-ή» και για να κατανοήσουν τι δεινά μας περιμένουν απ’εδώ και πέρα, καθώς η Χώρα μας τελεί πλέον υπό ΚΑΤΟΧΗΝ! Δεν υπαινίσσομαι βέβαια, ότι θα επαναληφθούν τά ίδια μέτρα και φαινόμενα! Θέλω όμως να τονίσω, ότι έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες! Η ζωή μας θα γίνει σκληρή, αβίωτη! Αυτή είναι η Κατάσταση της Κατοχής.  Και σας επαναλαμβάνω, ότι η Χώρα μας τώρα πιά τελεί υπό κατοχήν με τις ευλογίες όλων των Πολιτικών μας της τελευταίας τριακονταετίας  ολοκλήρου του πολιτικού φάσματος. Όλοι ανεξαιρέτως-δυστυχώς ακόμη και αυτός ο Ανώτατος Άρχων, ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας- είτε ενεργώς είτε παθητικώς, παρέδωσαν την Χώρα μας σε ξένα χέρια, στο ΔΝΤ, στην Τρόϊκα κλπ., το δε Σ.τ.Ε. συνυπέγραψε την σχετική ληξιαρχική πράξη! Με μία και μόνη διαφορά, ότι κατά την περίοδο του 1941-1945 η υπουδούλωση της Ελλάδος ήταν εδαφική και ολοκληρωτική, έπειτα από ένα άδικο καί άνισο πόλεμο, ενώ τώρα η υποδούλωσή μας είναι κυρίως οικονομική! Είναι οικονομική, η οποία όμως συνοδεύεται και συμπληρώνεται με την υποθήκευση όχι μόνον της εδαφικής μας κυριαρχίας, αλλά και του εθνικού μας πλούτου, ο οποίος υπάρχει στο υπέδαφος της φιλτάτης Πατρίδος μας.

________ Τις τελευταίες αυτές ημέρες ζούμε μια ευφορία, που έφερε στη Χώρα μας η πρόσφατη αναδιάρθρωση του χρέους μας. Εθεώρησα λοιπόν τώρα την κατάλληλη στιγμή για να σας παρουσιάσω τά δεινά, που φέρνει στη Χώρα μας το λεγόμενο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2012-22015», ένα κείμενο, το οποίο συνεφωνήθη, δυστυχώς, λίγο πιό πρίν από τόν νέο Υπουργό των Οικονομικών καί Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Βενιζέλο.

________Από το επίσημο κείμενο, που αποτελείται από 80 περίπου σελίδες, σᾶς προσφέρω ελάχιστα μόνον αποσπάσματα με σχόλια, τα οποία κάποιος φιλότιμος ερευνητής έκαμε και τα οποία παρατίθενται σε κίτρινο πλαίσιο. Σας παρακαλώ να τα μελετήσετε προσεκτικά και να στοχασθήτε τι σημαίνουν όλα αυτά για σας, για εμάς, για τα παιδιά μας, για την Πατρίδα μας.

________Δεν είμαι οικονομολόγος! Σας γράφω σαν Έλληνας και υπό την ιδιότητα του πνευματικού Ηγέτου, του έσχάτου και ελαχίστου κατά την αξία. Τώρα πιά δεν θα μπορείτε να δικαιολογηθήτε με την συνήθη δικαιολογία «Δεν ήξευρα!», Άντε λοιπόν και καλό κουράγιο.....

________Από την λαίλαπα, που έρχεται ολοταχώς, θα επιζήσουν, μόνον όσοι θα θέσουν τόν εαυτό τους κάτω από την προστατευτική ομπρέλα του Θεού! Όσοι θα αποφασίσουν να αλλάξουν τρόπο ζωής και συμπεριφοράς. Όσοι θα ξαναγυρίσουν εν μετανοία στην αγκαλιά του Θεού, όσοι θα αρχίσουν και πάλι να εξομολογούνται και να μεταλαμβάνουν τακτικά των Αχράντων Μυστηρίων, δηλ. του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου μας! Όσοι δηλ. θα ξαναγίνουν συνειδητοί χριστιανοί, ζωντανά κύτταρα της Ενορίας και ενεργά μέλη της Εκκλησίας! Τώρα λοιπόν είναι και πάλιν η ώρα της Εκκλησίας!

Καλάβρυτα, 25 Ιουλίου 2011

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
ΠΗΓΗ: ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ















 

ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.




Τα δεξιά δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ σε νέες περιπέτειες. Εσείς εκεί στο ΠΑΣΟΚ δώστε επιτέλους ένα υπουργείο στον τιτανομέγιστο πρόεδρο. Τόσο ιδρώτα χύνει καθημερινώς υπέρ της στήριξης του Τζέφρυ και της ελληνόφωνης ανθελληνικής παρέας του.


Αθήνα, 25 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ

Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι ταξιτζήδες καταβάλουν ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια για να χάσουν το δίκιο τους.
Επιμένουν στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις να πηγαίνουν με "διπλή ταρίφα" εκεί που επιβάλλεται να πηγαίνουν με "μονή".

Προσκλητήριο σε λαθρομετανάστες να εργαστούν στην Ελλάδα απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας.



Mιλώντας σήμερα στη διακομματική επιτροπή του κοινοβουλίου για τη μελέτη του μεταναστευτικού ζητήματος ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, είπε:  «…προβληματιζόμαστε θετικά προς την κατεύθυνση σύνδεσης της εργασίας με την προσωρινή παραμονή όσων μεταναστών βρίσκονται σε καθεστώς μη απομάκρυνσης»…

Όταν η όλη Ελλάδα συζητά το θέμα της παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών, όταν αυξάνονται τα κρούσματα βίας και οι ληστείες από αλλοδαπούς με Καλάσνικοφ είναι – σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας – καθημερινό φαινόμενο, ο κ. Κουτρουμάνης απευθύνει προσκλητήριο σε λαθρομετανάστες για να έρθουν στη χώρα μας να…εργαστούν.

Όπως ήταν φυσικό η «πρόσκλησή» του αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Νάκου ο οποίος επισήμανε τον κίνδυνο να μετατραπεί το μέτρο σε προσκλητήριο μεταναστών.

Ο κ. Κουτρουμάνης απάντησε ζητώντας να σταματήσει η υποκρισία με τις επιχειρήσεις σκούπα κατά των μεταναστών και ότι θα πρέπει μετά την ταυτοποίησή τους από την αστυνομία, να μπαίνουν σε καθεστώς μη απομάκρυνσης που θα έχει προσωρινό χαρακτήρα…

Τι νόημα θα έχει το μέτρο αυτό αν μετά τη λήξη της προσωρινής τους άδειας, οι άνθρωποι αυτοί θα ξαναγυρίσουν σε καθεστώς παρανομίας, ρώτησε ο κ. Νάκος προτείνοντας τη σταδιακή απέλαση των μεταναστών.

«Το μέτρο της εξάμηνης παραμονής, θα κάνει τη χώρα μας πόλο έλξης λαθρομεταναστών» σχολίασαν και άλλοι βουλευτές

Ο κ. Κουτρουμάνης απάντησε ότι το υπουργείο πρέπει να προχωρήσει και στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος όπου θα προβλέπει τη δυνατότητα να εργαστούν όσοι μετανάστες βρίσκονται σε καθεστώς μη απομάκρυνσης από τη χώρα, καθώς αυτή η κατηγορία αλλοδαπών «θα στραφούν στην εγκληματικότητα για να ζήσουν»…

Και σαν να μην έφτανε αυτό προανήγγειλε την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα μειώνονται σε 120, από 200 που είναι σήμερα, τα απαιτούμενα ένσημα για την άδεια παραμονής…

ΠΗΓΗ

Ευτυχώς το ΠΑΣΟΚ μασ σόνοι!



Δόξα τους Παπανδρέου! Ευτυχώς υπάρχει το ΠΑΣΟΚ και κάθε φορά σώνει την Ελλάδα μας. Πάλι καλά! Το έκανε το θαύμα του πάλι ο ευρωζήτουλας. ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ! Ευτυχώς, γιατί αν μας το διαγράφαν ή δεν το πληρώναμε, θα πάθαινα κάτι. Πάλι καλά που το σιγουρέψαμε πως θα αποπληρώνουν και τα εγγόνια μας. 40 χρόνια χρέος – μνημόνιο, έχω πληρώσει… Να ΄ναι καλά, την “κλειδώσαμε” την σκλαβιά του έθνους.

Διασφαλίσαμε επίσης την ρευστότητα των τραπεζών (γιατί υπήρχε περίπτωση να κλείναν οι τράπεζες ή να χρεοκοπούσαν, κορόιδα;) και μας κόψαν και μια αφέλεια από την μαλούρα του χρέους, το 12% του ΑΕΠ. Καλό ακούγεται το 12% του ΑΕΠ, αλλά στην ουσία είναι μια τρίχα από τα α%#@! του συνολικού χρέους. Βάλαμε πάτο στο βαρέλι, μόνο που είμαστε κάτω από τον πάτο, Βαγγέλη!

Και τέλος το κλου της βραδιάς. Αλήθεια, τι σας ψεκάζουνε; Κοιμάστε όρθιοι; Η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη είχε πει τότε στον Παπούλια, όταν ανέλαβε – τώρα φόρεσε και κιππά- ότι το έθνος θα συυρικνωθεί, θα χάσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Από τότε που με θυμάμαι κάποιοι “τρελοί” μιλούν για λέσχη Μπίλντερμπεργκ, Μασωνία, Παγκόσμιο Διευθυντήριο, Κέντρα εξουσίας και στο βάθος… Αντίχριστος. Όσο μακριά κι αν είναι ακόμη το τελικό στάδιο, δεν βλέπετε που βρισκόμαστε; Η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι εδώ και η Παγκόσμια Διακυβέρνηση εξουσιάζει. Ξύπνα τιμημένε ραγιά, ξύπνα και κάνε την επανάστασή σου!

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΟΧΙ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΛΕΝΕ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ!



Κάτοικοι της Ηγουμενίτσας υποστηρίζουν ότι λαθρομετανάστες, λίγοι έχουν απομείνει εκεί, έκαψαν το δάσος της πόλης. Τους αποδίδουν, μάλιστα, σκοπιμότητα. Με αυτό τον τρόπο, υποστηρίζουν, πήραν εκδίκηση για το διωγμό τους από εκεί.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε σημείο, όπου έμεναν οι λιγοστοί λαθρομετανάστες. Πάντως το φυσιολογικό είναι η φωτιά να έπιασε από αμέλεια.

Σε μήνυμά του ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσενος, αναφέρει: "Συγχαίρω και ευχαριστώ, το διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ηγουμενίτσας κ. Σπύρου Φώτιο, τους πυροσβέστες και την Κεντρική Υπηρεσία Εναερίων Μέσων για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβασή τους στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο δασάκι πλησίον του Λαδοχωρίου".

ΛΕΥΤΕΡΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΙΑΣΕ ΚΑΝΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΒΙΑΣ.



Εκτός από τα παραμύθια περί ακροδεξιάς βίας ο Οικονόμου ουσιαστικά παραδέχεται ότι έχει αποτύχει πλήρως στον σκοπό του, δηλαδή στην μείωση της εγκληματικότητας. Ας παραιτηθεί μήπως και βρεθεί κάποιος άλλος που θα μπορέσει να δώσει λύσεις εκεί που ο Λευτεράκης απέτυχε.

Σε ανατριχιαστική παραδοχή του ελλείμματος ασφαλείας που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή στη χώρα, προχώρησε ο αρχηγός της Αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: "Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία πραγματοποιούνται επιθέσεις καθημερινά με καλάσνικοφ», είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας στους βουλευτές. "Έχουμε ραγδαία κλιμάκωση της βίας".

Επίσης προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση αυτά που είπε περί ... νέων βομβών μολότοφ για την μετάλλαξη της κανονικής βόμβας μολότοφ, από εμπρηστική βόμβα σε... εκρηκτική: «Η κλασική μολότοφ από εμπρηστική γίνεται εκρηκτική χρησιμοποιώντας βεγγαλικά με ισχυρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Στο μπουκάλι προσθέτουν και ρινίσματα σιδήρου ή παχύρρευστα υγρά για να κολλήσουν στις στολές των αστυνομικών και να προκαλέσουν ισχυρότερη ζημιά», αποκάλυψε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος είπε ότι από τα πρόσφατα επεισόδια οι νέου τύπου εκρηκτικές βόμβες μολότοφ, έστειλαν 126 αστυνομικούς στα νοσοκομεία και 26 αστυνομικοί βρίσκονται ακόμα εκτός υπηρεσίας.

εριέγραψε επίσης τις νέες μεθόδους και τα νέα  όπλα που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις κατά αστυνομικών: «χρησιμοποιούνται τόξα με βέλη, σφενδόνες που πετάνε μπουλόνια και σπάνε μάρμαρα. Πυροσβεστήρες για δημιουργία θολού περιβάλλοντος, καπνογόνες βόμβες, εκτυφλωτικά λέιζερ, καυστικά οξέα που προκαλούν εγκαύματα και μπουκάλια όχι με νερό αλλά με... ούρα», είπε, αφήνοντας έκπληκτους πολλούς βουλευτές.

Εξέφρασε την άποψη ότι «άλλη πλευρά», όπως τη χαρακτήρισε, «επιδιώκει να υπάρξει νεκρός αυτή την περίοδο. Δημιουργείται και μία φασίζουσα ακροδεξιάς προέλευσης βία. δεν έχει όμως ακόμα λάβει, αυτή η ακροδεξιά βία, τις διαστάσεις τις βίας των αναρχικών. Δρα, όμως σε συγκεκριμένους χώρους όπου υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί. Τελευταίως είδαμε και μία περίεργη σύμπλευση: Ομάδες ακροδεξιών και αναρχικών να ανέχονται η μία την άλλη και να βάλλουν και οι δύο εναντίον των αστυνομικών. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που στοχεύεται ευθέως η Βουλή. Στη πλατεία Συντάγματος, έπεσαν πάνω από 20 τόνοι. Πήγαν να «κτίσουν» την Αστυνομία. Οι δυνάμεις μας λένε ήδη " δεν αντέχουμε άλλο, μας έχουν χτίσει"».

Πάντως αυτά τα περί "ακροδεξιάς βίας" δεν τα στοιχειοθέτησε. Εκτός και αν εννοεί τις μονάδες αυτοάμυνας των πολιτών που λόγω αστυνομικής απουσίας αναγκάζονται να αυτοαμύνονται. Καλά τα πολιτικά πυροτεχνήματα από τους πολιτικούς, αλλά από την αρχηγό της αστυνομίας περιμέναμε περισσότερη τεκμηρίωση...

Τέλος ο αρχηγός της Αστυνομίας δεν αναφέρθηκε καθόλου, πλην της σύντομης αναφοράς του στα "Καλάσνικοφ" στο κοινό έγκλημα, αλλά και στο εισαγόμενο που προέρχεται από τις ορδές των ξένων εγκληματιών που εν είδει "οικονομικών μεταταναστών" έχουν μετατρέψει τη χώρα σε πεδίο μάχης με θύμα τον Έλληνα πολίτη.

Η απουσία μιας σοβαρής αστυνόμευσης και κυριότερα μιας αποτρεπτικής πολιτικής και πολιτικής απελάσεων δρουν ως ανασταλτικοί παράγοντες και με την παρούσα φιλοσοφία αντιμετώπισης του εγκλήματος δεν πρόκειται να σημειωθεί καμιά πρόοδος στο αίσθημα ασφάλειας του πολίτη. Με άλλα λόγια η "μάχη" μπορεί να θεωρηθεί ήδη χαμένη και ο αρχηγός της Αστυνομίας "περί άλλων τυρβάζει"...

 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ.



Γιορτάζουμε σήμερα 27 Ιουλίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Άγιος Παντελεήμων καταγόταν από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και άθλησε επί αυτοκρατορίας Μαξιμιανού 286 - 305 μ.Χ, και το αρχικό του όνομα ήταν Παντελέων. Ο πατέρας του ήταν ο Ευστόργιος, ο οποίος ήταν εθνικός και μετά τις νουθεσίες του γιου του έγινε χριστιανός. Μητέρα του ήταν η Ευβούλη, η οποία προερχόταν από χριστιανική οικογένεια. Εκπαιδεύτηκε στην ιατρική από τον Ευφρόσυνο και κατηχήθηκε στη χριστιανική πίστη και βαπτίσθηκε από τον πρεσβύτερο Ερμόλαο που ήταν ιερέας της Εκκλησίας της Νικομήδειας. Κάποια στιγμή όταν μία οχιά δάγκωσε έναν νεαρό και τον θανάτωσε ο Άγιος Παντελεήμονας επικαλούμενος τον Χριστό τον ανέστησε. Αφορμή του μαρτυρίου του στάθηκε ένα ακόμα Θαύμα του Αγίου. Κάποτε είχε θεραπεύσει έναν τυφλό, ο οποίος ανέφερε το γεγονός της θεραπείας του στον βασιλιά, λέγοντάς του ότι τον θεράπευσε ο Παντελέων στο όνομα του Χριστού, στον οποίο και ο ίδιος πλέον πίστευε. Ο βασιλιάς αφού τον άκουσε, αμέσως διέταξε και τον αποκεφάλισαν. Ο ίδιος ο Παντελέων πήγε στον βασιλιά, ο οποίος διέταξε τον βασανισμό του με σκοπό να αλλάξει την πίστη του. Ο Άγιος Παντελεήμων, βασανίστηκε σκληρά με διάφορους τρόπους, όμως δεν υπέκυψε στις πιέσεις αφού ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός,  εμφανίστηκε μπροστά του με τη μορφή του πνευματικού του Ερμόλαου και του έδωσε θάρρος. Τέλος, διατάχθηκε ο αποκεφαλισμός του και τότε ακούστηκε φωνή από τον ουρανό που τον καλούσε όχι ως Παντελέοντα αλλά ως Παντελεήμονα. Μόλις όμως ο δήμιος άπλωσε το χέρι του για να κόψει με το σπαθί του το κεφάλι του Αγίου, το σπαθί λύγισε και το σίδερο έλιωσε σαν κερί. Μπροστά σε αυτό το Θαύμα οι παραβρισκόμενοι στρατιώτες πίστεψαν στον Χριστό. Τότε ο Άγιος εκουσίως παραδόθηκε στο μαρτύριο. Λέγεται ότι από τη πληγή του δεν έτρεξε αίμα αλλά γάλα και το δέντρο της ελιάς, στο οποίο τον είχαν δέσει καρποφόρησε ξαφνικά.

Εύχομαι χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:
Ἦχος γ'.
Ἀθλοφόρε Ἅγιε, καὶ ἰαματικὲ Παντελεῆμον, πρέσβευε τῷ ἐλεήμονι Θεῷ, ἵνα πταισμάτων ἄφεσιν, παράσχῃ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν.

Το συναξάρι επιμελείται ο συνεργάτης του agioritikovima.gr Κυριάκος Διαμαντόπουλος

Το Απολυτίκιο ψάλλει ο αρχ. π. Νικόδημος Καβαρνός




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και θα καταλάβετε για ποίον λόγο τα τηλεοπτικά- και όχι μόνο- ανθελληνικά παπαγαλάκια μιλούν με τόσο μίσος εναντίον των οδηγών ταξί.











Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΠΟΡΕΙΑ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ- 26/7/2011 (ΒΙΝΤΕΟ).

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ!




Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους αλλοδαπούς.



Τεράστιες διαστάσεις, που κάθε μέρα αυξάνουν ακόμη περισσότερο, έχει πάρει το πρόβλημα με τους αμέτρητους παράνομους αλλοδαπούς στα Φιλιατρά. Ολόκληρη η πόλη, σε κάθε της γωνιά, αλλά ακόμη και στην κεντρική πλατεία, είναι γεμάτη από χιλιάδες μετανάστες, στην πλειονότητά τους από αραβικές χώρες. Οι πολίτες κάνουν λόγο για ανεξέλεγκτη κατάσταση, φοβούνται να κυκλοφορήσουν, να βγουν μια βόλτα στην πλατεία μόνοι τους ή με τα μικρά τους παιδιά. 

Τελευταίο κρούσμα, που αποδεικνύει, δυστυχώς, πως η όλη κατάσταση είναι εκτός κάθε ελέγχου, είναι το προχθεσινοβραδινό συμβάν, όταν, όπως πληροφορηθήκαμε, Μαροκινός, κατά πάσα πιθανότητα, στον κεντρικό δρόμο, μπροστά από καφετέρια, «επιτέθηκε» σε κοπέλα από τα Φιλιατρά που συνοδευόταν από το αγόρι της. Αμέσως αντέδρασε το αγόρι της και ξεκίνησε άγριος καυγάς με τον Μαροκινό, ενώ όσοι είδαν το συμβάν έτρεξαν και ξεκίνησε «μάχη», με το μετανάστη που είχε «σεξουαλικές ορέξεις» να δέχεται το μένος των εξαγριωμένων με τη συμπεριφορά του...αυτοπτών μαρτύρων και άλλων πολιτών που ήταν στην πλατεία εκείνη την ώρα.

Είναι γεγονός πως η κατάσταση με τους αλλοδαπούς στα Φιλιατρά έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι πολίτες, μετά και από το συγκεκριμένο συμβάν, είναι οργισμένοι, από τις προκλητικές συμπεριφορές των αλλοδαπών, και ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η συνέχεια.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ: ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ!

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ. ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΕΑΝ ΧΡΩΣΤΑΣ 5.000 ΕΥΡΩ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ, ΕΝΩ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ "ΦΑΕΙ" ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ Η ΗΜΙΝΟΜΙΜΩΣ ΘΕΩΡΕΙΣΑΙ ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ. ΑΛΛΑ ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΒΑΤΑ.



Υ.Γ.:ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ: ΦΥΛΑΚΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ! ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ. ΟΧΙ ΦΥΛΑΚΗ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ. ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ...


100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΜΚΟ ΑΛΛΑ ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!



Πάνω από 100.000.000 ευρώ έχουν διατεθεί, "μέσα σε ένα νεφελώδες, θολό και αδιαφανές τοπίο" για επιχορηγήσεις σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ΜΚΟ, ενώ το ποσό αυτό εκτιμάται ότι είναι κατά πολύ μεγαλύτερο.

Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που "προσπάθησε", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Θανάσης Τσούρας, "να ασχοληθεί με τον χώρο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων", και κατέγραψε στο πόρισμά της συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες θα κοινοποιήσει τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και την κυβέρνηση.

Η Επιτροπή κάνει λόγο για "ΜΚΟ δύο ταχυτήτων", για "διαπιστώσεις περί θολού και μη επαρκώς χαρτογραφημένου τοπίου δράσης και λειτουργίας τους", αλλά και για "περιπτώσεις χρηματοδοτήσεων με αμφισβητούμενη ή ακόμα και ελάχιστη δράση".

Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη άμεσης νομοθετικής παρέμβασης πάνω σε τρεις άξονες.

-Διαμόρφωση σαφούς ενιαίου νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία των ΜΚΟ.

-Επικαιροποίηση ενιαίου εθνικού δεσμευτικού μητρώου και

-Δημιουργία ευέλικτου τακτικού μηχανισμού ελέγχου των οικονομικών τους στοιχείων.

Όπως τονίζεται στο πόρισμα της Επιτροπής, "το τοπίο δράσης και λειτουργίας των ΜΚΟ παραμένει εδώ και δεκαετίες νεφελώδες, με απουσία ενιαίου και σαφούς θεσμικού πλαισίου, αδυναμία πλήρους χαρτογράφησής τους και ανεπάρκεια συντονισμένου ελέγχου των χρηματοδοτήσεών τους".

"Είναι ενδεικτικό, ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αποσταλεί στην Επιτροπή, μόνο δύο υπουργεία (Εξωτερικών και Υγείας), τηρούν ένα είδος Μητρώου ΜΚΟ με τις οποίες κατά καιρούς συνεργάζονται και χρηματοδοτούν, και ένα μόνο υπουργείο (Προστασίας του Πολίτη), τηρεί ένα είδος μητρώου εθελοντικών οργανώσεων, ενώ η συντριπτική των υπουργείων τηρεί απλούς καταλόγους εγγεγραμμένων ΜΚΟ, οι οποίοι, όμως, παρουσιάζουν έντονα προβλήματα, είτε γιατί είναι ελλιπείς, είτε γιατί συχνά περιλαμβάνουν διαφορετικές και τελείως ανομοιογενείς μεταξύ τους οργανώσεις", αναφέρει χαρακτηριστικά στο πόρισμά της η Επιτροπή και προσθέτει:

"Απόρροια του φαινομένου αυτού είναι η επιχορήγηση εκατοντάδων ΜΚΟ, χωρίς να είναι σαφές με ποιες διαδικασίες και ποια κριτήρια λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις χρηματοδότησης, με ποιο μηχανισμό ελέγχεται το είδος της χρηματοδότησης και ο τρόπος διαχείρισης των διατιθέμενων σε αυτές κονδυλίων".

Τέλος, αναφορικά με το ύψος των κατά καιρούς χρηματοδοτήσεών τους, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι "σύμφωνα με τα στοιχεία των υπουργείων που της έχουν αποσταλεί το ποσό ξεπερνά τα 100.000.000 ευρώ", προσθέτοντας ωστόσο ότι, "στην πραγματικότητα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, καθώς αφενός το υλικό είναι εξαιρετικά ανομοιογενές και αποσπασματικό, αφετέρου τα υπουργεία θεωρώντας ότι οι φορείς που χρηματοδότησαν δεν συνιστούν ΜΚΟ δεν τις συμπεριέλαβαν στα έγγραφα τους".
 

Αγία Παρασκευή.


H Αγία Παρασκευή γεννήθηκε σε ένα προάστιο της Ρώμης επί Αυτοκρατορίας Αδριανού. Γονείς της ήταν ο Αγαθόνικος και η Πολιτεία, που ήσαν θεοσεβούμενοι Χριστιανοί και οικονομικά εύποροι. Για πολλά χρόνια δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδί και τελικά απέκτησαν την Παρασκευή, μετά από πολλά χρόνια θερμής προσευχής. Η Αγία Παρασκευή μάλιστα γεννήθηκε ημέρα Παρασκευή και έτσι αποφάσισαν να της δώσουν το όνομα της ημέρας που γεννήθηκε. Η ανατροφή της από μικρή ηλικία έγινε με βάση Χριστιανικά πρότυπα. Έτσι από μικρή ηλικία έδειξε ιδιαίτερη κλίση προς το λόγο του ευαγγελίου και ξεχώριζε για τον ενάρετο βίο της. Παρότι το παρουσιαστικό της ήταν ιδιαίτερα θελκτικό και πολλοί εύποροι της εποχής είχαν ζητήσει την όμορφη Παρασκευή σε γάμο, αυτή αρνείτο, προτιμούσε την διακονία των γονιών της και των γειτόνων της, την προσήλωση στην προσευχή και τη μελέτη των Γραφών. Με το πέρασμα μάλιστα των ετών απέκτησε και σημαντική βιβλική κατάρτιση.

Σε ηλικία 20 ετών, η Αγία Παρασκευή έχασε τον πατέρα της. Αυτό στάθηκε σημαντικός παράγοντας στην εξέλιξη της πορείας της διότι πλέον ήταν μόνη και με αρκετά χρήματα ώστε να πραγματοποιήσει φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο που ποθούσε. Έτσι εκποιεί όλη της την περιουσία σε φτωχούς και αφιερώνει το χρόνο της στην ανακούφιση των ασθενών. Δίνεται ολοκληρωτικά στην ιεραποστολή, διδάσκει σε σπίτια γυναίκες, μικρά παιδιά, διακονεί αδυνάτους, σπεύδει για τις ανάγκες τις εκκλησίας της Ρώμης. Μάλιστα με τον καιρό επέκτεινε τη δράση και σε γειτονικά χωρία και εκκλησίες. Πλησίαζε ιδίως νέες γυναίκες, προκαλούσε συζητήσεις, ομιλούσε για το Χριστό, το παράδειγμά Του. Γρήγορα όμως έφτασε στα αυτιά του Αυτοκράτορα Αντωνίνου οι δραστηριότητες της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί ενώπιόν του. Η σεμνή και όμορφη εμφάνιση της στον Αυτοκράτορα μάλιστα λέγεται πως τον εντυπωσίασε. Αλλά και η σύνεσή της, το θάρρος της και η διαύγεια πνεύματος έγιναν αντιληπτά από τον Αντωνίνο, ο οποίος δεν ήθελε να εφαρμόσει τα μέτρα του Ρωμαϊκού νόμου σε βάρος της, όπως ορίζονταν για τους Χριστιανούς. Δοκίμασε πολλές μεθόδους ιδιαίτερα κολακευτικές για γυναίκα, αλλά τελικά έμεινε αμετακίνητη στη θέση της.

Η Παρασκευή τελικά συνελήφθη και οδηγήθηκε σε τιμωρία βασανισμού μέχρι να ομολογήσει την αποστροφή της από το χριστιανισμό. Αρχικά της έθεσαν μια πυρακτωμένη περικεφαλαία στην κεφαλή της. Εν συνεχεία και αφού δε λύγισε, ρίχτηκε στην απομόνωση. Μια οπισθοχώρηση άλλωστε θα σήμαινε μεγάλη νίκη του Αυτοκράτορος και πλήγμα ιδιαίτερα στο γυναικείο Χριστιανικό πληθυσμό που θα έβλεπε τη θερμότερη εκπρόσωπό της να αλλαξοπιστεί. Αυτή όμως αντί να λυγίσει, θεώρησε εξαιρετικό χρόνο την απομόνωση για προσευχή. Μάλιστα το βράδυ άγγελος Κυρίου ενεφανίσθη ενώπιόν της και την ελευθέρωσε από τα δεσμά της. Η Παρασκευή ενώπιον του Αυτοκράτορα πλέον πάλι, έμεινε σταθερή, ο Αντωνίνος κατάλαβε πλέον το μάταιο της προσπάθειάς του και διέταξε σε βασανισμό μέχρι θανάτου. Έτσι την οδήγησαν ενώπιον ενός καζανιού που περιείχε καυτό λάδι. Όμως εδώ αναφέρεται από τον βιογράφο της μέγα σημείο. Πως ενώ εισήχθη στο θερμό λάδι, παρέμενε ανέπαφη. Όταν το άκουσε ο Αντωνίνος δεν πίστεψε σε κάτι τέτοιο και θέλησε ο ίδιος να διαπιστώσει το αληθές, όμως πλησιάζοντας το λέβητα τα μάτια του βλάφτηκαν, όταν η Παρασκευή του έριξε λίγο λάδι στα μάτια, με αποτέλεσμα να τυφλωθεί. Η Παρασκευή όμως με θαυματουργικό τρόπο θεράπευσε τα μάτια του. Έτσι μέχρι και σήμερα θεωρείται προστάτης των ματιών. Μετά το γεγονός ο Αντωνίνος άφησε ελεύθερη την Παρασκευή. Μάλιστα από το γεγονός αυτό και έπειτα ο Αντωνίνος διατήρησε θετική για τη εποχή στάση για τους χριστιανούς και για αυτό του δόθηκε το προσωνύμιο «Ευσεβής». Έτσι η Παρασκευή επέστρεψε στο έργο της κάτι που έδωσε πολύ δύναμη στη χριστιανική κοινότητα, ιδίως δε στις γυναίκες που στο πρόσωπό της έβλεπαν ένα σπουδαίο στήριγμα.

Όμως σύντομα τον Αντωνίνο διαδέχθηκε ο Μάρκος Αυρήλιος. Μέσα στους πρώτους χριστιανούς που συνέλαβε ήταν και η Παρασκευή. Ο ίδιος, έδωσε εντολή σε δύο έπαρχους να τη βασανίσουν. Ο ένας ονομαζόταν Ασκληπιός, ήταν αυτός που την έριξε σε χώρο που φυλάσσονταν φίδια, τα οποία όμως πέθαναν όταν την πλησίασαν. Ο Ασκληπιός ταράχτηκε, πιθανώς να γνώριζε και αυτά που οι χριστιανοί μεταξύ τους συζητούσαν ή ακόμα να ήξερε τα λεγόμενα για την ίδια τη Παρασκευή. Μετά τα γενόμενα ανέλαβε δράση ο έτερος έπαρχος ονόματι Ταράσιος. Αυτός όμως της απέκοψε την κεφαλήν και έτσι βρήκε τέλος η ζωή της Αγίας και μεγαλομάρτυρος Παρασκευής. Χριστιανοί περιμάζεψαν το λείψανό της και εν καιρώ το τοποθέτησαν στη βάση του θυσιαστηρίου. Η μνήμη της εορτάζεται στις 26 Ιουλίου.


ΠΗΓΗ


Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Mόσχα προς Άγκυρα: "Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι αν κινδυνεύσει η Κύπρος".



Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι αμερικανοπροσκυνημένοι ελληνόφωνοι πολιτικάντηδες υπέστησαν ομαδικές καρδιακές προσβολές μαθαίνοντας την παρακάτω είδηση.

Προειδοποιητική "σφαλιάρα" από αυτές που είχαν χρόνια να πέσουν στο σβέρκο της Άγκυρα έριξε η Ρωσία με αφορμή της παραληρηματικές δηλώσεις Ερντογάν. Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς της Ρωσίας, αφού υπενθύμισε ότι στην Κύπρο υπάρχει ένα νόμιμο κράτος μόνο και κανένα άλλο (!), απέρριψε όλα τα επιχειρήματα του Ρ.Τ.Ερντογάν, τόνισε ότι "Μόνο τα ψηφίσματα του ΟΗΕ θα επιτρέψουν την επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με ενιαία κυριαρχία, υπηκοότητα και διεθνή νομική υπόσταση» και ότι "Οι δηλώσεις Εντογάν είναι πολύ σκληρές".


Εντύπωση προκάλεσε στους διπλωματικούς κύκλους ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το ρωσικό ΥΠΕΞ δεν περιορίστηκε σε τυπικές διατυπώσεις, αλλά εμμέσως πλην σαφώς υπενθύμισε την παράνομη ύπαρξη του κατοχικού ψευδοκράτους (σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 541 του 1983 και 550 του 1984), υπενθυμίζοντας ότι εκεί καλούνται τα μέλη της διεθνούς κοινότητας «να μην αναγνωρίζουν κανένα κυπριακό κράτος πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας, να σέβονται την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και να μη διευκολύνουν και να μην παρέχουν κατ' ουδένα τρόπο βοήθεια στο αποσχιστικό μόρφωμα στο βορρά της νήσου της Κύπρου».

Παρασκηνιακά έχει υπάρξει ενημέρωση της Άγκυρας, αναφέρουν πηγές από την Μόσχα ότι "Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα μείνουν αδιάφορες αν κινδυνεύσει η ασφάλεια της κυπριακής δημοκρατίας και έχουν τρόπους να το καταστήσουν αυτό σαφές"!

Η θέση που έλαβε η Μόσχα άφησε άφωνή την Άγκυρα που θεωρούσε ότι λόγω της ανάπτυξης καλών οικονομικών σχέσεων η Ρωσία θα "έριχνε νερό στο κρασί της" σε ότι αφορά την Κύπρο, αλλά η Ρωσία έφτασε να υπενθυμίσει μέχρι και την απορριπτική απόφαση του ΟΗΕ στο αυθαίρετο ψευδοκράτος που έστησαν οι κατοχικές δυνάμεις στην Βόρεια Κύπρο.

Οπως διαβεβαίωσε ο κ. Λουκασέβιτς, «η Ρωσία ως μόνιμο μέλος του Σ.Α. του ΟΗΕ παρείχε και θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στην επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και καθολικής διευθέτησης προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων, βασισμένη στα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, των ενδοκυπριακών συμφωνιών υψηλού επιπέδου (των ετών 1977 και 1979) και της εθελουσίας, χωρίς έξωθεν πίεση, συναίνεσης των ίδιων των κυπριακών κοινοτήτων».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια η τύχη της κυπριακής διευθέτησης βρίσκεται στα χέρια των ίδιων των Κυπρίων, Ελλήνων και Τούρκων», όμως το «ευαίσθητο υλικό» των συνεχιζόμενων εφ' όλης της ύλης διακοινοτικών συνομιλιών στην Κύπρο δεν πρέπει να υφίσταται πίεση έξωθεν, πολύ περισσότερο στις παρούσες συνθήκες που η διαπραγματευτική διαδικασία προχωρά εξαιρετικά δύσκολα, γι' αυτό και το βασικότερο είναι να βοηθηθεί ο διάλογος και όχι «να προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε τα κοινά συμφέροντα των Κυπρίων με τα συμφέροντα άλλων πλευρών».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επαναβεβαίωσε ότι στηρίζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ Αυτό δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, σημειώνοντας ότι «μόνο αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει την επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με ενιαία κυριαρχία, υπηκοότητα και διεθνή νομική υπόσταση».

«Είναι προφανές ότι η Μόσχα θέλει να δείξει με σαφήνεια ότι η Κύπρος τελεί υπό την υψηλή διπλωματική και στρατηγική της προστασία» εκτιμούν διπλωματικές πηγές στη ρωσική πρωτεύουσα.

Οι Ρώσοι τάχθηκαν εκ νέου υπέρ ενός ενιαίου κράτους με βάση το πρότυπο «διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία», κάτι το οποίο, αξίζει να σημειωθεί, ανέφερε στις δηλώσεις της και η Αμερικανίδα υπουργός, Χίλαρι Κλίντον, κάτι το οποίο διέφυγε από τα ελληνικά ΜΜΕ, πολλά εκ των οποίων θεώρησαν – εκτίμησαν ότι συντάχθηκε με τις θέσεις της Τουρκίας.

Η Μόσχα δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να στηρίξει την άριστη σχέση που έχει με την Κυπριακή Δημοκρατία. Μπορεί οι σχέσεις της με την κυβέρνηση Χριστόφια - παρά τις πολιτικές ρίζες στην Σοβιετική Ένωση που έχει ο τελευταίος - να μην είναι το ίδιο καλές όπως ήταν με τον μακαρίτη τον Τάσσο Παπαδόπουλο (υπάρχουν κύκλοι στη Μόσχα που λένε ότι ο Χριστόφιας ανέκαθεν ήταν πιο κοντά στο Λονδίνο παρά στην Μόσχα), αλλά το μέγεθος των ρωσικών επενδύσεων στη Κύπρο και η γνώση του γεγονότος ότι τυχόν επανένωση υπό τουρκική κηδεμονία θα ανατρέψει όλη της στρατηγική ισορροπία στην Α.Μεσόγειο σε βάρος της Ρωσίας, κάνει να μην "σηκώνει μύγα στο σπαθί της".

Μία αιτία "παγώματος" των σχέσεων με την κυβέρνηση Χριστόφια είναι η ματαίωση σειράς εξοπλιστικών προγραμμάτων από την Ρωσία, όπως των ρουκετοβόλων Smerch, των αντιαρματικών πυραύλων Kornet-E κλπ.

Επίσης η Μόσχα ενδιαφέρεται μέσω της Gazprom, να αποκτήσει ενεργό ρόλο στο ενεργειακό "Ελ Ντοράντο" της Α.Μεσογείου.

Η Ρωσία με δεδομένη την πολιτική αναταραχή στην Συρία και την έκθεση σε κίνδυνο της μοναδικής ναυτικής βάσης στην Α.Μεσόγειο, σε καμία περίπτωση δεν θέλει να κινδυνεύσουν τα πολιτικά κεκτημένα στην Κύπρο. Για το λόγο αυτό δηλώνει τώρα "παρούσα" και κόβει τον αέρα του Ερντογάν, όπως δεν τόλμησε να τον κόψει κανένας άλλος μέχρι τώρα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ