Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Βούλγαροι λήστεψαν Ελληνική οικογένεια και ασέλγησαν στην κόρη τους!



Τέλος στη δράση εννέα αδίστακτων ληστών Βουλγαρικής καταγωγής έβαλε η αστυνομία Λάρισας.
Οι δράστες όχι μόνο είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για την ευρύτερη περιοχή του Νομού Λάρισας, αλλά δε δίστασαν να ασελγήσουν και σε νεαρή κοπέλα μέσα στο ίδιο της το σπίτι όπου εισέβαλαν για να ληστέψουν.


Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες στην περιοχή του Τυρνάβου. Οι δράστες οπλισμένοι με ρόπαλα και μαχαίρια και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες παραβίασαν το παράθυρο και εισήλθαν στην κατοικία ενός 56χρονου όπου διαμένει με τη 51χρονη σύζυγο του και τις δύο κόρες του, ηλικίας 21 και 19 αντίστοιχα.
Αφού ακινητοποίησαν τα θύματά τους ,οι οποίοι κοιμόντουσαν, τους έδεσαν τα χέρια και αφαίρεσαν φορητούς Η/Υ, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρυσαφικά.

Ένας εκ των δραστών μάλιστα έδειξε και το αρρωστημένο του πρόσωπο καθώς προέβη σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος της 21χρονης.
Μετά τη διαφυγή των δραστών, οι παθόντες κατάφεραν να ελευθερωθούν και ενημέρωσαν το κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, το οποίο κινητοποίησε μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
newsbomb

ΠΗΓΗ

Η απάντηση του Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα στα νεοταξικά αλαλάζοντα κύμβαλα.



Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 2ᾳ Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ,
ἔκανε τὶς ἀκόλουθες Δηλώσεις :

            « Ἐξ ἀφορμῆς τοῦ θορύβου ποὺ προκλήθηκε, ὡς μὴ ὤφελε, ἀπὸ τὸ περιεχόμενο τῆς προσφωνήσεώς μου στὴν Βούρμπιανη τοῦ Γράμμου κατὰ τὸ μνημόσυνο τῶν ἡρώων τοῦ ἀντισυμμοριακοῦ ἀγῶνος, τὴν Κυριακὴ 28 Αὐγούστου, ἔχω νὰ παρατηρήσω τὰ ἑξῆς :
 
            1) Τὸ Γραφεῖο Τύπου τῆς Ἱερᾶς Συνόδου ἐξέδωσε ἀνακοίνωση, σύμφωνα μὲ τὴν ὁποία ἀποτελοῦν προσωπικές μου ἀπόψεις τὰ ὅσα εἶπα στὸν Γράμμο «καὶ ὄχι ἀπόψεις ποὺ ἔχει υἱοθετήσει ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος». Δὲν γνωρίζω ποιὲς ἐν προκειμένῳ εἶναι οἱ ἀπόψεις τῆς Συνόδου.
 
            2) Ὁ Γενικὸς Γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζῆς σὲ δηλώσεις του λέει ὅτι «ὁρισμένοι (ὑπονοῶντας ἐμένα) ἐπιλέγουν νὰ κηρύξουν τὸ λόγο τοῦ μίσους καὶ τῆς σύγκρουσης», «τὴν ἴδια στιγμὴ ποὺ ἡ Ἐπιτροπὴ Διαλόγου μὲ τὴν Ἐκκλησία προσφέρει λύσεις σὲ χρόνια προβλήματα». Καὶ ἐπιλέγει : «Θὰ ἦταν χρήσιμο νὰ ἀντιληφθοῦν (οἱ «ὁρισμένοι», δηλαδὴ ἐγώ) ὅτι πριονίζουν τὸ κλαδὶ ποὺ κάθονται». Δηλώνω εὐθέως καὶ ἄνευ περιστροφῶν, ὅτι οὔτε τὸν κ. Καλαντζῆ γνωρίζω, οὔτε ἄν κάθωμαι σὲ κάποιο ... κλαδί !  Γνωρίζω, ὅμως, τὴν ἀγωνία τοῦ λαοῦ τοῦ Θεοῦ καὶ τὰ πολυποίκιλα καὶ ἐξόχως πιεστικὰ προβλήματά του, καθὼς καὶ τὸ ἐπισκοπικό μου χρέος στὴν ἀκριτικὴ καὶ αἱματοβαμμένη Μητρόπολή μου.
 
            Γι’ αὐτό, ἄς γνωρίζουν καὶ στὴν Ἱερὰ Σύνοδο καὶ στὸ Ὑπουργεῖο Παιδείας, ὅπως καὶ τὰ διάφορα «ἀλαλάζοντα κύμβαλα» ποὺ βρῆκαν εὐκαιρία νὰ προβοῦν σὲ δηλώσεις ἐναντίον μου γιὰ νὰ βγοῦν ἀπὸ τὴν ἀφάνειά τους, ὅτι αὐτὴ ἡ πολεμικὴ δὲν μὲ φοβίζει καθόλου. Διότι ὡς διάδοχος τοῦ μεγάλου καὶ ἡρωϊκοῦ Ἱεράρχου ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ, βάζω ὄχι τὸν θρόνο πάνω ἀπὸ τὶς ἀρχές μου, ἀλλὰ τὶς ἀρχές μου πάνω ἀπὸ χίλιους θρόνους. Κι’ ὅπως ἐτόνισα στὴν λιτανεία τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ (23 Αὐγούστου), μόνον ὁ θάνατος θὰ μοῦ κλείσῃ τὸ στόμα. Τελεία καὶ παῦλα ».
(Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως).
 

Ερώτηση-βόμβα για τον Παπανδρέου.



Ερώτηση-βόμβα κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου με αφορμή το θέμα των CDS, δηλαδή των γνωστών ασφαλίστρων για την περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας!

Η ερώτηση, το περιεχόμενο της οποίας είναι ανατριχιαστικό, προέρχεται από τον ακροδεξιό Αυστριακό ευρωβουλευτή Andreas Mölzer και απευθύνεται προς την Κομισιόν, η οποία θα πρέπει να δώσει, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου, γραπτή απάντηση εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Ο ευρωβουλευτής επικαλείται τις καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί πρόσφατα στην ελληνική Βουλή (προφανώς υπονοεί τον βουλευτή της Ν.Δ. Πάνο Καμμένο) και -αναφερόμενος σε ιλιγγιώδη ποσά δεκάδων δισ. ευρώ- ζητεί από την Επιτροπή εξηγήσεις για το πώς αντιμετωπίζει το θέμα.

Ισραήλ: "Κράτος-τρομοκράτης η Τουρκία"! - Συναγερμός στα Επιτελεία.





Ενώ η Αθήνα παρακολουθεί αμήχανη την ραγδαία επιδείνωση στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι υποτίθεται ότι έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία με το δεύτερο, το Ισραήλ προχώρησε σε σφοδρή επίθεση κατά της Τουρκίας την οποία χαρακτηρίζει ως "κράτος που υποθάλπει την τρομοκρατία" και αποτελεί συνέχεια του "άξονα του κακού".

Σε επιστολή που έστειλε προς την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, Ο εκπρόσωπος τύπου της Κνεσσέτ (της ισραηλινής Βουλής) Ντάνι Ντάνον κατήγγειλε ότι «η Τουρκία υποθάλπει την τρομοκρατία»! 

Η επιστολή που είναι η πρώτη απάντηση του Ισραήλ στην Άγκυρα για την αποπομπή Ισραηλινού πρεσβευτή και τις "κυρώσεις" που ο αλαζονικός Α.Νταβούτογλου θεωρεί ότι θα κάμψουν το Ισραήλ είναι άκρως επιθετική κατά της Άγκυρας και την φέρνει στο ίδιο επίπεδο με το Ιράν: «Η Τουρκία έχει συσφίξει τις σχέσεις της με το Ιράν και αποτελεί τη συνέχεια του άξονα του κακού. Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με το τουρκικό πρόβλημα, πριν να είναι αργά», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.

Η αναφορά στον «άξονα του κακού» (καθεστώτα επιπέδου Ιράν και Βόρειας Κορέας) είναι κρίσιμη γιατί πλέον η Τουρκία παύει να αντιμετωπίζεται από το Ισραήλ ως "παρεξηγημένος σύμμαχος" και θεωρείται πλέον "εχθρός".

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Η ανεξέλεγκτη απελευθέρωση των ΤΑΞΙ θα μετατρέψει τους Ελληνικούς δρόμους σε κόλαση.



“ΟΚ, έβαλα την γυναίκα και τα παιδιά στο ταξί και έρχονται…”

Δεν είμαστε Ταξιτζήδες, όπως δεν είμασταν και φορτηγατζήδες. Έχουμε μάθει όμως να βλέπουμε το σύνολο, την κοινωνία με τις αρχές της δημοκρατίας και αυτό αρκεί για να διακρίνεις το σωστό από το λάθος. Την σκοπιμότητα της φασίζουσας κάστας ή του ιδιωτικού συμφέροντος από την συνολική ωφέλεια. Αυτή είναι η αρχή που συνοδεύει τις τοποθετήσεις μας σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής.

Αυτό το επιχείρημα που είναι το βασικό για να αποτραπεί η κυβερνητική μεθόδευση, δεν το χρησιμοποίησαν ούτε οι αυτοκινητιστές. Διότι απλούστατα δίνουν βαρύτητα στην προάσπιση του ίδιου συμφέροντος γεγονός που τους εμποδίζει να δουν με εξωστρέφεια τι σημαίνει για την κοινωνία (και όχι για την τσέπη τους) αυτή η απελευθέρωση.

Η “καζούρα” μεταξύ κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα είναι ένα από τα στοιχεία της ιδιοσυγκρασίας μας. Έτσι και για τους ταξιτζήδες υπάρχουν τα ανάλογα γνωρίσματα: “Ταρίφες”, “Κίτρινη Φυλή”, “σταματάνε όπου βρούνε” κλπ.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά: Το ΤΑΞΙ, ιδιαίτερα στις ημέρες μας που η εγκληματικότητα καλπάζει, έχουν μετατραπεί σε όαση. Πόσες φορές δεν έχουμε χρησιμοποιήσει τις φράσεις

Ενοχλήθηκαν τα νεοταξικά παπαγαλάκια από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα.



Ἐπειδὴ τὸ βίντεο μὲ τὶς δηλώσεις τοῦ Μητροπολίτη Κονίτσης «ἀνέβηκε» ἀπὸ τὸ ἰστολόγιο μᾶς ὀφείλουμε νὰ δώσουμε κάποιες ἀπαντήσεις

Πρωτοφανῆ διάσταση πῆρε ἡ πύρινη ὁμιλία τοῦ Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κ. Ανδρέα, τὴν ὁποία ἐκφώνησε στὸ ἀκριτικὸ χωριὸ Βούρμπιανη τὴν Κυριακὴ 28 Αὐγούστου ἐπὶ τὴ ἐπετείω τῆς νίκης τῶν μαχητὼν τοῦ Ἐθνικοῦ Στρατοῦ ἐναντίον  τῶν κομμουνιστοσυμμοριτῶν κατὰ τὸν πόλεμο τοῦ 1946-49.

Ἱστολόγια, ὧν οὐκ  ἐστι ἀριθμός, ἰστοσελίδες μὲ μεγάλη ἐπισκεψιμότητα ὅπως τὸ newsit.gr, τὸ zougla.gr, τὸ protothema.gr ἀλλὰ καὶ τηλεοπτικοὶ σταθμοὶ ὅπως τὸ kontra channel, τὸ Μega, τὸ Ant1 καὶ τὸ Alter πρόβαλαν καὶ σχολίασαν ἄλλοι ἀρνητικὰ καὶ ἄλλοι θετικὰ τὸ βίντεο ποὺ «ἀνέβασε» τὸ ἰστολόγιό μας.

Wikileaks: Αποκαλύψεις για τον ελλαδέμπορο Καρατζαφέρη.



Φρικτά πράγματα αποκαλύπτονται από τη Wikileaks όσον αφορά τον γνωστό κολοτούμπα!! Σε συνάντηση της Τζαβέλα με αμερικάνο αξιωματούχο στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 ο Καρατζαφέρης ξεβρακώθηκε κανονικά μπροστά τους: Παρακαλούσε, μέσω της Τζαβέλα, για συνάντηση μαζί τους υποσχόμενος πως μετά τις εκλογές, αφού θα έχει υποκλέψει την ψήφο των ηλιθίων, θα έβγαζε ανακοίνωση υπέρ της αποζημίωσης των εβραίων για το εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης σαν κίνηση καλής θέλησης προς την εβραική κοινότητα… έλεγε στους αμερικάνους ότι έχει δώσει εντολή να πέσουν οι τόνοι από τα στελέχη του… θύμιζε ότι είχε συναντηθεί με λαθρομετανάστες… και τέλος επιζητούσε μια συνάντηση με τον Ερντογάν που όμως θα φαίνονταν “τυχαία” για να μην πονηρευτούν οι ηλίθιοι που τον στηρίζουν…
Διαβάστε τα χάλια του και μόνοι σας:

Wikileaks-Αμερικάνος Πρέσβης: "...ο κ. Βενιζέλος (γεννηθείς Τούρκογλου)..."



Αυτό που μέχρι τώρα κυκλοφορούσε σαν φήμη έρχεται να επιβεβαιώσει o Αμερικάνος Πρέσβης που σε έγγραφό του που στέλνει 3 μέρες μετά τις εκλογές του 2009 λέει ότι ο Βενιζέλος γεννήθηκε σαν Τούρκογλου... και προφανώς αργότερα άλλαξε όνομα... και όχι ότι υπάρχει κάτι μεμπτό σήμερα, αλλά όσο να 'ναι πρέπει να ξέρουμε την αλήθεια για την ιστορία του καθενός μιας και επί τουρκοκρατίας τα ονόματα μόνο τυχαία δεν ήταν...

Ιδού και το τηλεγράφημα της Πρεσβείας:

Who's Who In The New Greek Government — Embassy Athens (Greece)
Reference id: 09ATHENS1535
Origin: Embassy Athens
Time: Wed, 7 Oct 2009 15:16 UTC

WHO'S WHO IN THE NEW GREEK GOVERNMENT
1. (SBU)...
8. (SBU) Evangelos Venizelos: Leader of a PASOK faction that has traditionally been in opposition to Papandreou. A university professor of constitutional law born in 1957, Mr. Venizelos (nee Turkoglu) collided with Mr. Papandreou over the party leadership in 2007 - and decisively lost.

ΠΗΓΗ: ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Αλβανός εμπρηστής: «Μου έταξαν λεφτά συμπατριώτες μου για να κάψω την Αιτωλία».



 
«Βόμβες» σοβαρών αποκαλύψεων, που το περιεχόμενό τους ήδη διερευνούν κλιμάκια της ΕΥΠ και της Κρατικής Ασφάλειας, έριξε ενώπιον του ανακριτή Μεσολογγίου ο Αλβανός εμπρηστής που εμπλέκεται στις μεγάλες φωτιές στην Αιτωλία. Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος «τούμπαρε» την απολογία του και ισχυρίστηκε ότι έβαζε τις φωτιές έναντι αμοιβής που θα του έδιναν συμπατριώτες του, οι οποίοι τον είχαν πλησιάσει από τον περασμένο Ιούνιο και του ζητούσαν πιεστικά να κάψει τα δάση της περιοχής. Ο 38χρονος φέρεται οικειοθελώς να δίνει νέα συγκλονιστική διάσταση στην υπόθεση, αφού αρχικά στην Αστυνομία είχε επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα και είχε πει ότι έκαψε το δάσος για να εκδικηθεί τη γυναίκα του. Τώρα όμως ο δράστης, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, υποδεικνύει ως αυτόπτη μάρτυρα της πληρωμένης εντολής εμπρησμού την ίδια τη σύζυγό του, καθώς, όπως είπε στον ανακριτή, γνώριζε και αυτή ότι ομοεθνείς του θα του έδιναν πολλά χρήματα για τις φωτιές που θα έβαζε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνίδα σύντροφός του, η οποία κατέθεσε ενώπιον του ανακριτή, επιβεβαίωσε όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος.

Όχι στην αλλαγή του Συντάγματος.

 
 
Η χώρα μας δέχεται εδώ και χρόνια, ορδές από λαθρομετανάστες από τρίτες χώρες. Η αλλοίωση του Ελληνικού Έθνους, είναι ο πρωταρχικός σκοπός της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Τα χρήματα δεν τους ενδιαφέρουν. Έχουν απεριόριστα... Τα χρήματα ενδιαφέρουν όμως ένα έθνος για να επιζήσει και να έχει εθνική κυριαρχία. Έτσι τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να πιέζουν την Ελλάδα οικονομικά με σκοπό να αποδομήσουν το Έθνος μας. Γιαυτό έχουμε τα μνημόνια κτλπ. Ο στόχος τους είναι η αλλαγή του Ελληνικού Έθνους με ένα μίγμα εθνών για να μην υπάρχει ομοψυχία και να είναι εύκολα διαχειρίσιμοι οι "κάτοικοι του χώρου που κάποτε λεγόταν Ελλάδα..."

Αυτό προσπάθησαν να το επιτύχουν με το λαθρονομοσχέδιο περί απόδοσης ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες. Το λαθρονομοσχέδιο κρίθηκε από το τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ως αντισυνταγματικό και παραπέμφθηκε προς την οριστική απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ όπως το Σύνταγμα ορίζει. Η δίκη για την οριστική απόφαση περί της αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου για την απόδοση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες είχε οριστεί για της 03-06-2011 και παρανόμως την ανέβαλαν για τον Δεκέμβριο του 2011. Δείτε εδώ Η αναβολή έγινε γιατί δεν έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν το Σύνταγμα και να βγει συνταγματικό το λαθρονομοσχέδιο ΕΚΤΟΣ και ΕΑΝ το ... ζητήσει ο λαός...

Σαρωτική επέμβαση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για την πολιτικη κηδεία του Λεωνίδα Κύρκου.

 
 
"...ὅλες αὐτές οἱ ὡραῖες καί μεγαλόστομες ἰδέες καί ἔννοιες καί ὁ ἀγώνας τῆς λεγόμενης ἀριστερᾶς εἶναι ἕνα ἐκπληκτικό καί τεράστιο μηδέν..." 
 
Ἐν Πειραιεῖ τῇ 1ῃ Σεπτεμβρίου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

Ἡ τελετή ἀποχαιρετισμοῦ τοῦ ἱστορικοῦ ἡγέτη τῆς λεγομένης ἀριστερᾶς Λεωνίδα Κύρκου στόν αὔλειο χῶρο τοῦ Α΄ Κοιμητηρίου Ἀθηνῶν μέ τήν παρουσία ἰκανοῦ ἀριθμοῦ μελῶν τῆς πολιτικῆς, κοινωνικῆς καί οἰκονομικῆς ζωῆς τῆς χώρας, στιγμιότυπα τῆς ὁποίας μετεδόθησαν ἀπό τήν τηλοψία παρουσίασε γιά μιά εἰσέτι φορά ἐκτύπως τήν ἀντιφατικότητα καί τήν αὐτοδιάψευσι τῆς δῆθεν προοδευτικῆς ἰδεολογίας πού ἔχει θέσει στά πρός κατεδάφισι τόν Θεό, τήν πνευματική διάσταση τῆς ὑπάρξεως, τήν μετά θάνατο στό ἐπέκεινα ἐπιβίωσι τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου καί τήν ἀθανασία τῆς ψυχῆς.
Τό ἀπόγειο τῆς ἀντίφασης σέ ὅλη αὐτή τήν διαδικασία δημόσιας καί πανηγυρικῆς ἀποκηρύξεως τῆς Εὐαγγελικῆς πίστεως, ἀπετέλεσε ὁ ἐπικήδειος λόγος τοῦ ἀποσχισθέντος ἐκ τοῦ ἑνιαίου Συνασπισμοῦ τῆς λεγομένης Ἀριστερᾶς καί τῆς Προόδου καί Προέδρου τῆς Δημοκρατικῆς Ἀριστερᾶς κ. Φώτη Κουβέλη, ὁ ὁποῖος κάλεσε τόν ἀποθανόντα «νά περάσει ἀπέναντι».
Καί διερωτᾶται εὐλόγως ὁ κάθε καλοπροαίρετος ποῦ ἀπέναντι; Στό τίποτα; Στήν ἐκμηδένιση; Στήν ἀνυπαρξία; Μά αὐτό δέν ἀποτελεῖ πέρασμα ἀλλά ἐξαφάνιση καί κατακρήμνιση στό χάος.

Ξεφτίλα για τον ΣΚΑΙ από τα Wikileaks.



Δίνουν αναφορά στην πρεσβεία των ΗΠΑ για τις εκπομπές τους! Και η ξεφτίλα, δεν άργησε διόλου, μέσω των Wikileaks, που τελικά ξεβρακώνουν πολλούς! Ένα τηλεγράφημα λοιπόν της πρεσβείας των ΗΠΑ προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχετικά με τις αναφορές κάποιας εκ των παρουσιαστών της εκπομπής «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΙ στο θέμα του πολέμου στη Γεωργία, ανέδειξε τα «τρωτά» της ελληνικής (κατευθυνόμενης;) δημοσιογραφίας...

Είναι πραγματικά να χάνει κανείς πάσα ιδέα, μόνο που διαβάζει ότι Έλληνες δημοσιογράφοι, ενημέρωναν την πρεσβεία των ΗΠΑ για τις επαφές τους με τους Ρώσους και ότι η εκπομπή είχε «σημαντική συνεισφορά στο να περάσει το αμερικανικό μήνυμα στην Ελλάδα»...

Το κόμμα Καρατζαφέρη για Λεωνίδα Κύρκο.



Όλες οι κατεστημένες (κοινοβουλευτικές) δυνάμεις του τόπου, έβγαλαν τις συνήθεις σε τέτοιες περιπτώσεις «political correct» ανακοινώσεις για τον θάνατο του κομμουνιστή Λ. Κύρκου. Από κοντά και το «ακροδεξιό» (όπως νόμιζαν κάποιοι παλαιότερα) ΛάΟΣ (για να μη… χάσει): “ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟΥ: Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Ο Λεωνίδας Κύρκος δίδαξε ευπρέπεια. Πάντα συνετός, συμβούλευε το σωστό, δεν εισακούετο πάντα όπως και τελευταία.Όμως η καρτερικότητα του και η ευρύτητα του θα τον καταγράψουν στους καταλόγους των σημαντικών ανθρώπων της γενιάς του.” Δεν τους έφτανε όμως μόνο η ανακοίνωση. Στη σημερινή εκπομπή του, στο κανάλι του, ο τηλεπρόεδρας Καρατζαφέρης έπλεξε το εγκώμιο του αποθανόντος κομμουνιστή:

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Μνημείο “πεσόντων” λαθρομεταναστών στο Τυχερό Έβρου!



Το Ελληνικό (;;) Κράτος ως γνωστόν έχει να επιδείξει στην Ιστορία του αναρίθμητους Ήρωες, τους οποίους συστηματικά απαξίωνε προς χάριν ψευδεπίγραψων ιδεολογημάτων. Γεγονότα χαρακτηριστικά αυτού μπορούμε να βρούμε πολλά, αλλά ας αναφέρουμε μόνο ένα, όταν στην περσινή επέτειο των Ιμίων κάποιοι στην Λέσχη Αξιωματικών είχαν καρναβάλια, κυριολεκτικά και χωρίς εισαγωγικά. Ζούμε στο κράτος που για τους Έλληνες πολίτες “δεν υπάρχει σάλιο”, αλλά για τους πάσης φύσεως εισβολείς και τους πράκτορες ξένων χωρών λεφτά όχι μόνο υπάρχουν, αλλά και περισσεύουν. Έτσι στο Τυχερό του Έβρου θα χτιστεί (ή μάλλον χτίστηκε χωρίς να μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε καθώς η αναγγελία ήταν για χθες το απόγευμα) μνημείο “πεσόντων” λαθρομεταναστών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου. Αυτό στην χώρα που ακόμα και τώρα οι “προύχοντες” της συνδιαλέγονται με τους δολοφόνους και ξεχνούν το Αίμα των Νεκρών και των Αγνοουμένων της Κύπρου, προς χάριν των υλικών, προσωπικών συμφερόντων τους.

“Χορηγός επικοινωνίας” το Δίκτυο Welcome to Europe, το οποίο στην ανακοίνωση του μιλά για ανθρώπους που πέσαν νεκροί “στο όνομα της δήθεν προστασίας της ασφάλειας της Ευρώπης” και από τον τίτλο του προδιαθέτει για τους σκοπούς του, δηλαδή την μετοίκιση στην Ελλάδα όλων των “κατατρεγμένων” της Γης, ασχέτως αν αυτό θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Σύμπτωση άραγε που ντοκιμαντέρ του καθεστωτικού – τόσο καθεστωτικού που η επιθεώρηση εργασίας δεν τον ελέγχει ούτε όταν ομολογεί μόνος του παρατυπίες – Κούλογλου είχε τον τίτλο της εν λόγω κλίκας;

Μαροκινός ισλαμιστής ήθελε να δηλητηριάσει το δίκτυο ύδρευσης στην Ισπανία.



Ισπανός δικαστής έδωσε εντολή για τη φυλάκιση ενός Μαροκινού ισλαμιστή, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη στο νότιο τμήμα της Ισπανίας και ο οποίος είναι ύποπτος ότι ήθελε να δηλητηριάσει το δίκτυο ύδρευσης, σύμφωνα με την απόφαση της ισπανικής δικαιοσύνης, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Κείμενα που είχε δημοσιεύσει ο Αμπντελατίφ Άουλαντ Σίμπα σε ιστοτόπους που προάγουν τον τζιχάντ (ιερός πόλεμος) «εκφράζουν με σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο τη βούλησή του να διαπράξει μια επίθεση με στόχο 'τους απίστους', δηλητηριάζοντας τα αποθέματα νερού που προορίζονται για κατανάλωση από τους ανθρώπους», διευκρινίζεται στο κείμενο της δικαστικής απόφασης.

Θα γέμιζαν το Αίγιο ηρωίνη.



Τον θάνατο μετέφεραν δύο Αφγανοί υπήκοοι στην περιοχή του Αιγίου…

Σε έλεγχο αστυνομικών, διαπιστώθηκε πως οι δύο αλλοδαποί είχαν στην κατοχή τους 600 γραμμάρια ηρωίνης και μια ζυγαριά ακριβείας. Οι αστυνομικές Αρχές κατέσχεσαν τα παραπάνω, όπως και δύο κινητά τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν στις αγοραπωλησίες τους.

Βίντεο από την εκδήλωση Μνήμης στο Βίτσι.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Επειδή έρχονται ημέρες δύσκολες: Οδηγίες επιβίωσης.



Όταν ξεσπά μια καταστροφή (φυσική ή όχι….),  είμαστε αναγκασμένοι να σκεφτούμε λύσεις για την επιβίωσή μας.

Υπάρχουν κάποιες βασικές παράμετροι, που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να καταφέρουμε να συντηρηθούμε, ζωντανοί και αλώβητοι!

Τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία επιβίωσης, κατ’ αρχήν είναι το νερό και τα τρόφιμα.

1. Τα τρόφιμα που αποθηκεύουμε, φροντίζουμε να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και να καλύπτουν (κατά το δυνατόν) τις διατροφικές ανάγκες μας. Τέτοια τρόφιμα είναι :

Απολυτίκιον Αγίου Αλεξάνδρου.

O τσέλιγκας φορούσε Prada!



του Παναγιώτη Λιάκου

O Άρης Σπηλιωτόπουλος παρεμβαίνει στα κοινά και ξαποστέλνει την εθνοκεντρική συντήρηση στα κάτω συρτάρια της γκαρνταρόμπας του!

Ακόμα και ο άσπλαχνος Αττίλας θα έκρυβε ένα δάκρυ αντικρίζοντας τον τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ Άρη Σπηλιωτόπουλο στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του. Τα σημάδια της εργασιακής υπεραπόδοσης ήταν τόσο έντονα που διέκρινες το λευκό περίγραμμα που άφησαν τα γυαλιά ηλίου στο ηλιοκαμένο υπόλοιπο του προσώπου του. Στοχάζονταν τα ζητήματα των ΑΕΙ με αφοσίωση τέτοια, που πρέπει να ξεχάστηκε επί δεκάδες ώρες , ξαπλωμένος στις καυτές αμμουδιές των ελληνικών παραλιών, φορώντας το μοδάτο φιμέ γυαλικό.

Σπείρα αλλοδαπών κακοποιεί αδέσποτα σκυλιά.



Εδώ και αρκετό καιρό, σπείρα Ρουμάνων στο κέντρο της Αθήνας κακοποιεί και βασανίζει αδέσποτα ζώα. Σύμφωνα με πληροφορίες της φιλοζωικής ένωσης «Άργος», τα χτυπούν, τα κλοτσάνε, τα γρονθοκοπούν, τα απειλούν με σπασμένα μπουκάλια μπίρας, τα σέρνουν, βάζοντάς τους θηλιά από πλαστικό καλώδιο στον λαιμό και πολλά ακόμα.

Επίσης, πιάνουν αδέσποτα που φέρουν κονκάρδα με τα τηλέφωνα του συλλόγου που έχει αναλάβει τη στείρωσή τους, τα απομακρύνουν, τηλεφωνούν ότι δήθεν τα βρήκαν και, για να τα πάρουν πίσω, πρέπει να δώσουν αμοιβή!

Έχουν και σκύλες που τις βάζουν να γεννούν και ενδεχομένως πουλούν τα κουτάβια έναντι χαμηλής τιμής.

Επίσης, σύμφωνα με το adespoto.gr, κλέβουν (εκείνοι ισχυρίζονται ότι τα βρίσκουν) ζώα ιδιόκτητα και τα δίνουν πίσω στον ιδιοκτήτη, αφού τους παιδέψουν μερικές μέρες, αλλάζοντας συνεχώς τον τόπο της συνάντησης και αφού φυσικά καταβάλει ο ιδιοκτήτης αντίτιμο!

Η ένωση φιλόζωων «ΑΡΓΟΣ» ύστερα από καταγγελία σε τοπικό Α.Τ. τα ξημερώματα, πέτυχε τη σύλληψη ενός εκ των αλλοδαπών, που είχαν εντοπίσει να κινείται σε σοκάκια στο Μοναστηράκι και στο κέντρο.

ΠΗΓΗ

Βίος καί πολιτεία τοῦ ἁγίου Ἀλεξάνδρου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

 

Βίος καί πολιτεία τοῦ ἁγίου Ἀλεξάνδρου πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (325-337)

Τόν ἅγιο Ἀλέξανδρο, πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, τόν συναντοῦμε πρώτη φορά στίς ἱστορικές πηγές κατά τήν Α΄ Οἰκουμενική Σύνοδο, ἡ ὁποία συγκλήθηκε ἀπό τόν Μέγα Κωνσταντίνο στή Νίκαια τῆς Βιθυνίας τό 325. Ὁ ἅγιος Ἀλέξανδρος, «ἀνήρ θεοφιλής», ἦταν τότε πρεσβύτερος στό ἀξίωμα καί εἶχε ἡλικία ὁπωσδήποτε μεγαλύτερη τῶν 70 ἄν ὄχι τῶν 80, ἐτῶν. Τόν ἐπισκοπικό θρόνο τοῦ Βυζαντίου κατεῖχε ὁ ἅγιος Μητροφάνης, ὁ ὁποῖος ἐπειδή ἦταν ὑπέργηρος καί ἀσθενής δέν ἔλαβε μέρος στή Σύνοδο, ἀλλά ἔστειλε ἀντιπρόσωπο τόν «συμπρεσβύτερό του» ἅγιο Ἀλέξανδρο, πού εἶχε ἀπό πολλῶν ἐτῶν βοηθό καί συνεργάτη στό ἔργο του.

1. Τά πρῶτα χρόνια

 
Ὁ ἅγιος Ἀλέξανδρος γεννήθηκε περί τό 240. Ὡς ἐκ τούτου, ἔζησε σέ παιδική ἤ νεανική ἡλικία τούς τελευταίους μεγάλους διωγμούς κατά τῆς Ἐκκλησίας ἀπό τούς αὐτοκράτορες Δέκιο (250) καί Βαλεριανό (257-260) καί σέ ὥριμη ἡλικία τούς διωγμούς τοῦ Διοκλητιανοῦ (303-305) καί τοῦ Γαλέριου Μαξιμιανοῦ (305-311).

Τά χαρίσματα καί ἡ εὐσέβεια τοῦ ἁγίου ἀνεδείχθηκαν κατά τή διάρκεια τῶν ἐργασιῶν τῆς Α΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου καί γενικότερα στόν ἀγώνα κατά τῆς ἀρειανικῆς αἱρέσεως. Ἀμέσως μετά τήν ὁλοκλήρωση τῶν ἐργασιῶν τῆς Συνόδου καί τήν ἐπικράτηση τῆς ὀρθοδόξου πίστεως ἐπέ­στρεψε στήν Πόλη, γιά νά ἀναγγείλει στόν γέροντα ἐπίσκοπο Μητροφάνη τά καλά νέα καί στή συ­νέχεια χωρίς καθυστέρηση, ὁ ἀκούραστος ἐργάτης τοῦ Εὐαγγελίου, σύμφωνα μέ σχετική ἀπόφαση τῆς Συνοδοῦ, ξεκίνησε παρά τήν ἤδη προχωρημένη ἡλικία του, γιά περιοδεία στή Θράκη καί τό Ἰλλυρικό (τή σημερινή Σερβία καί Ἀλβανία) μέ σκοπό νά κάνει γνωστή σ’ ὅλους τούς χριστιανούς τήν ἀπόφαση τῆς Συνόδου νά στηρίξει τούς ὀρθοδόξους μεταφέροντας στούς ἐπισκόπους ὅλων τῶν πόλεων «τά διαπεμφθέντα συνοδικά γράμματα καί τήν ἔκθεσιν τῆς Ἁγίας Ὀρθόδοξου Πίστεως». Μαζί του εἶχε ἀκόλουθο καί βοηθό τό νεαρό ἀναγνώστη Παῦλο, ὁ ὁποῖος στό μέλλον μέ τή σειρά του θά τόν διαδεχόταν στόν ἐπισκοπικό θρόνο.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας.

Νέα ΠΥΡΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ἀπὸ τὸν Μητροπολίτη Κονίτσης Ἀνδρέα ἐπὶ τὴ ἑορτὴ τῆς νίκης τῶν Γραμμομάχων στὸ χωριὸ Βούρμπιανη.

 
 
Φωτιὰ καὶ Λάβρα γιὰ μία ἀκόμη φορᾶ ὁ Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως καὶ Κονίτσης Ἀνδρέας. 

Χθὲς (28/08) βρέθηκε μὲ πλῆθος λαοῦ στὸ ἀκριτικὸ χωριὸ Βούρμπιανη γιὰ νὰ τιμήσει τοὺς γενναίους μαχητὲς τοῦ Γράμμου καὶ τοῦ Βίτσι. Μετὰ τὴν τέλεση τῆς θείας λειτουργίας καὶ τῆς ἐπιμνημόσυνης δέηση ὑπὲρ τῆς ἀναπαύσεως τῶν ἠρωικῶς πεσόντων παλικαριῶν τοῦ ἑλληνικοῦ μας στρατοῦ, ἀκολούθησε κατάθεση στεφάνων στὸ ἡρῶο, ποὺ εἶναι τοποθετημένο στὸν προαύλιο χῶρο τοῦ ναοῦ, καθὼς καὶ ἡ πύρινη ὁμιλία τοῦ Μητροπολίτη Ἀνδρέα. Ὁ ἐπίσκοπος μὲ τὸ δυναμικὸ λόγο τοῦ ξεσήκωσε τὸν πιστὸ λαὸ καὶ ἔστειλε μήνυμα ἀδιάλειπτου ἀγώνα μέσα στὴν κρίσιμη ἐποχὴ ποὺ διανύουμε.

 
Συγκεκριμένα ἀναφέρθηκε στὴν ξένη κηδεμονία ὑπὸ τὸ δυσβάστακτο καθεστὼς ποὺ ἐπέβαλε ἡ τροϊκα ἐξοντώνοντας οἰκονομικὰ τὸν ἑλληνικὸ λαό, στὴ μαζικὴ νομιμοποίση χιλιάδων λαθρομεταναστῶν μὲ στόχο τὴν ἀλλοίωση τοῦ ἐθνικοῦ ἱστοῦ τῆς χώρας μας καὶ στὴν ἀπαράδεκτη πρόθεση τῆς κυβέρνησης νὰ ἀποποινικοποιήσει τὴ χρήση τῶν ναρκωτικῶν.

Φωτιά και πάλι ο Μητροπολίτης Κόνιτσας: Μόνον ο θάνατος θα μου κλείσει το στόμα για τα Εθνικά μας θέματα.

 
 
Δείτε κυρίως το απόσπασμα από το 9:30 έως τό τέλος. 

Όταν «πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο …Αλέξης»!



Για τους πολλούς Αμερικανούς το όνομα Alexis, έγινε διάσημο από τη «Δυναστεία», όπου, ως γνωστόν, η Τζόαν Κόλλινς ενσάρκωνε το ρόλο της αδίστακτης, που δεν δίσταζε μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς της. Και συνήθως τα κατάφερνε!

Εκείνη την περίοδο ο Αλέξης Παπαχελάς, «παιδί του Κολλεγίου» και υποστηρικτής του ΚΚΕεσωτερικού αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Πρωϊνή» της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, ο  Αλέξης ήταν και ανταποκριτής της «Αυγής».

Όταν ο Κοσκωτάς, σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά του, ο Αλέξης  ανέλαβε ανταποκριτής της «Γραμμής» στην Ουάσιγκτον!

Eντελώς τυχαία.

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Την φωτιά στον Έβρο την έβαλε το ίδιο πρόσωπο που απειλούσε στο Δέρειο την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου;



Αποκαλύψεις από την έγκριτη εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ

Ας σταματήσει το παραμύθι, ότι η πυρκαγιά που κατέστρεψε 70.000 στρέμματα στον Έβρο, ήταν δήθεν τυχαίο γεγονός και προκλήθηκε από τους σπινθήρες εξάτμισης τρακτέρΚάντε πραγματογνωμοσύνη στο “τρακτέρ της φωτιάς”

Στα 66 χρόνια εκδοτικής της ζωής η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, ποτέ δεν μάσησε τα λόγια της. Και ειλικρινά σήμερα είμαστε τουλάχιστον εξοργισμένοι ακούγοντας τα διάφορα ΜΜΕ να μιλούν για τον καημένο, τον ΑΓΝΩΣΤΟ αγρότη, που αγόρασε ένα παλιό τρακτέρ, από κάποιον άλλο ηλικιωμένο αγρότη, και ύστερα το πήγε βόλτα στο δάσος (;) το τρακτέρ, αλλά εκείνο έβγαζε σπίθες και γι' αυτό δημιουργήθηκαν δέκα εστίες πυρός που είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν περιουσίες και να καούν 70.000 στρέμματα στον Έβρο...»

Αυτή είναι η ιστορία που σερβίρεται σε μια προσπάθεια συσκότισης (γιατί άραγε;) των γεγονότων και να φανεί ότι η μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαυσε την περιοχή μας, ήταν τυχαίο συμβάν και όχι μελετημένος εμπρησμός.

Γιατί όπως είναι γνωστό, από την φωτιά απειλήθηκαν και εγκαταστάσεις ΡΑΝΤΑΡ της Πολεμικής Αεροπορίας και χρειάσθηκε μάλιστα η εκκένωση τους για να μην εγκλωβιστούν στις φλόγες το προσωπικό 24 ατόμων που υπηρετεί σ' αυτές, και στρατόπεδο στην περιοχή Φερών.

Οι πρώτες πληροφορίες που έχουν φθάσει στην εφημερίδα, έλεγαν πως από τα Παρατηρητήρια των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, είχε επισημανθεί ένα αυτοκίνητο που έβαζε φωτιές σε τέσσερα σημεία. Δεν γνωρίζουμε εάν ο λόγος γινόταν για Ι.Χ. αυτοκίνητο ή για τρακτέρ.

Είναι ή δεν είναι εθνική προδοσία;



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στις 7 Φεβρουαρίου 2007, στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, συμφωνείται μεταξύ της Ρωσίας της Ελλάδος και της Βουλγαρίας η κατασκευή του διαβαλκανικού αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου από το Βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη. Στις 17 Μαρτίου 2007, στην Αθήνα, οι τρεις χώρες υπογράφουν την τελική συμφωνία κατασκευής του αγωγού που το χρονοδιάγραμμα όριζε την αποπεράτωσή του στο τέλος του 2010. 

Στις 25 Ιουλίου 2007, στην Κωνσταντινούπολη, συμφωνήθηκε από τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδος (Κώστα Καραμανλή) και της Ρωσίας (Βλαδιμίρ Πούτιν) η κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού φυσικού αερίου South Streem. Στις  30 Ιουνίου 2008, στη Μόσχα, οι Πρωθυπουργοί των δυο παραπάνω χωρών υπογράφουν την επίσημη διακρατική συμφωνία του  South Streem. Ο Ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου θα διερχόταν στον Ελληνικό χώρο από τη Βουλγαρία  και μέσω της Μακεδονίας και της Ηπείρου θα κατέληγε στην Ηγουμενίτσα. Είχε προβλεφθεί  πως το 2014 θα είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή του και θα άρχιζε άμεσα η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου που τελικό προορισμό θα είχε την Ιταλία. Ο αγωγός θα παρείχε δέκα δις κυβικά μέτρα φυσικό αέριο το χρόνο και την εκμετάλλευση θα είχαν κατά 50% οι εταιρείες ΔΕΣΦΑ και η Gazprom (Ρωσική).

Οι επίσημες αυτές διακρατικές  συμφωνίες ήταν τεράστιο βήμα για την Ελλάδα και τον τότε  Έλληνα Πρωθυπουργό ως προς την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, μιας και αποτελούσαν τότε τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης. Επίσης, οι συμφωνίες αυτές θα μας προσέδιδαν πολλαπλά οικονομικά και πολιτικά οφέλη από τη στιγμή που θα κάναμε ενεργειακό εταίρο μας τη διαχρονικά  ομόδοξη και ομόθρησκη, με πολλά κοινά σημεία στις παραδόσεις και τον πολιτισμό, φίλη-χώρα, Ρωσία. Ταυτόχρονα, θα ετίθεντο κόκκινη γραμμή στο φθαρμένο και ξεπερασμένο από το χρόνο περιβόητο «ανήκομεν εις την δύση», του πρεσβύτερου, αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή και θα οροθετείτο πως ανήκουμε όπου είναι το συμφέρον της πατρίδος μας. 

H αμερικανική πρεσβεία παρακολουθούσε τον Καραμανλή!



Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα βρίσκεται πίσω από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις του Κώστα Καραμανλή και άλλων αξιωματούχων την περίοδο 2004 – 2005, όπως αποκαλύπτει η σχετική εισαγγελική έρευνα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η σύνδεση των 4 από τα 14 κινητά που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτροπή των συνομιλιών στα κομπιούτερ καταγραφής, είχε αγοραστεί στο όνομα της αμερικανικής πρεσβείας.

Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό,παρακολουθούνταν ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, ο αρχηγός της αστυνομίας,υπουργοί και δεκάδες πολίτες.

Στόν Γράμμο καί στό Βίτσι, νίκησε ἡ Ἐλλάδα.



Μετά τή νομιμοποίηση το Κομμουνιστικο Κόμματος στήν λλάδα τό 1974 καί τή συμπλήρωση τς τριακονταετος παραγραφς λων τν γλημάτων πού διαπράχθηκαν στά χρόνια του πολέμου, φτασε πλημμυρίδα πό ξόριστουςλληνες κομμουνιστές, πού ρχισαν νά προπαγανδίζουν τή δική τους κδοχή γιά τόν πόλεμο, νδείχνοντας τούς κομμουνιστές καπετάνιους το ντάρτικου σέ λαϊκούς ρωεςταν γκαταστάθηκα στήν λλάδα, βλεπα μπροστά μου καθημερινά τήν πιτυχία το κόμματος στήν κατάκτηση τς συμπάθειας τν λλήνων πού εχαν γεννηθε μετά τόν πόλεμο. Φοιτητές μέ νεανικά πρόσωπά μου χτυποσαν τήν πόρτα κάθε Σαββατοκύριακο, γιά νά μο δώσουν προπαγανδιστικά φυλλάδια καί νά μέ προσκαλέσουν στά τελεύτητα φεστιβάλ τς κομμουνιστικς νεολαίας. ν τούς ρωτοσες γιά τό παιδομάζωμα, τίς κτελέσεις πολιτν καί τίς θηριωδίες τν νταρτν, χαμογελοσαν καί κουνοσαν τό κεφάλι μπρός στήν μάθειά μου: τέτοια πράματα δέν εχαν συμβε ποτέ, μο ξηγοσαν πομονετικά.