Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Τηλεθεατής εκφράζει τα συναισθήματα λατρείας του προς τον λαοφιλή Τζέφρυ. Δείτε το οπωσδήποτε!





Άγκυρα: "Δική μας η υφαλοκρηπίδα" - Aπορρίφθηκε το ελληνικό διάβημα.











Απορρίφθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το ελληνικό διάβημα για την διενέργεια ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα από τα νορβηγικά σκάφη που εκτελούν έρευνες κατ’εντολή της τουρκικής κυβέρνησης και ταυτοχρόνως δηλώθηκε ότι δεν υπάρχει ελληνική υφαλοκρηπίδα σε αυτές τις περιοχές! 

"Οι έρευνες έχουν οριστεί να γίνουν σε θαλάσσιες ζώνες τουρκικής δικαιοδοσίας", είναι η απάντηση της Άγκυρας στο διάβημα του ΥΠΕΞ.

Τουρκικά σκάφη πλέουν ανοικτά της Αττάλειας αυτή την στιγμή. Μια πυραυλάκατο έχει αφήσει το Π.Ν. στη Ρόδο κατόπιν κυβερνητικών εντολών.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Αυτό που από την αρχή είπαμε: Η Άγκυρα ενθαρρυμένη από την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης, «βαπτίζουν» τουρκική την ελληνική υφαλοκρηπίδα» σβήνουν από τον χάρτη τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και μεταφέρουν πλέον 100% τον αγώνα για κυριαρχία στην Α.Μεσόγειο στο ελληνικό γήπεδο, όπου θεωρούν ότι μπορούν να κινηθούν πιο άνετα σε αντίθεση με τις εσχατιές της Α.Μεσογείου, όπου «παραμονεύουν» οι Ισραηλινοί που  δεν αστειεύονται…

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η ελληνική πλευρά. Θα δεχθεί την τουρκική απάντηση; Θα τους επιτρέψει να μπούν στο «σπίτι" μας και να κάνουν έρευνες;

Θα παραχωρήσει de facto δικαιώματα;  Ή θα αντιτάξει σθεναρή στάση;  Το μπαλάκι είναι στην ελληνική πλευρά.

Πάντως η Άγκυρα συνεχίζει να δείχνει το μίσος που έχει κατά του Τελ Αβίβ και έτσι ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας Ε.Μπαγίς, αποχώρησε επιδεικτικά από αίθουσα διεθνούε φόρουμ στην Ουκρανία,την ώρα που το λόγο ήταν έτοιμος να πάρει ο Ισραηλινός πρόεδρος Σ.Πέρες!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πανικός στην κυβέρνηση για ενδεχόμενη "θερμή" κρίση με Τουρκία.



Την στιγμή που η Άγκυρα έχει εξαγγείλει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και απειλεί με βομβαρδισμό την εξέδρα γεώτρησης της Noble Energy, η Ελλάδα ζητεί εναγωνίως να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας θεωρώντας ότι έτσι "ξορκίζει το κακό": Έκτακτη συνάντηση με τον Αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Νετζντέτ Οζέλ σε λίγη ώρα στη Σεβίλλη θα έχει ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, με πρωτοβουλία του ιδίου, δηλαδή κατόπιν κυβερνητικής εντολής, αφού ουδέποτε θα προχωρούσε σε τέτοιο αίτημα, ειδικά σε μια τέτοια στιγμή, χωρίς να έχει το "πράσινο φως" από την πολιτική ηγεσία.

Τι θα συζητηθεί μεταξύ των δύο Αρχηγών είναι άγνωστο. Μπορεί να παρακαλέσει τους Τούρκους να μην προχωρήσουν σε "θερμό επεισόδιο". Γενικά, η κυβέρνηση εμφανίζεται πανικοβλημένη στο ενδεχόμενο να εξελιχθεί η κρίση σε "θερμή". Λες και αν συναντηθεί με τον Τούρκο Α/ΓΕΕΘΑ υπάρχει ενδεχόμενο κάτι τέτοιο να απαλειφθεί.

Έχει ήδη αποφασιστεί από την πολιτική ηγεσία, όπως αναφέρουν άριστα πληροφορημένες πηγές στο defencenet.gr "Να μην υπάρξει τίποτα περισσότερο από εμφάνιση σκαφών του Λιμενικού στην περιοχή που θα πλεύσουν τα νορβηγικά σκάφη και να κοινοποιηθεί απλά η άποψη της ελληνικής πλευράς ότι πλέουν σε ελληνική υφαλοκρηπίδα".

Και γιατί δεν παραδίδουν τα κλειδιά της χώρας να τελειώνουμε μια και καλή; Επειδή τα έχουν ήδη δώσει στην Τρόικα και το ΔΝΤ; Ας τους βάλουμε να την μοιράσουν τη χώρα, Τρόικα και Τουρκία, να λυθεί το πρόβλημα.
Το πρωί του Σαββάτου τα νορβηγικά ερευνητικά πλοία "Bergen Surveyor" και "Thor Beamer" συνέχιζαν τις ερευνητικές εργασίες νοτίως του κόλπου της Αττάλειας, σε διεθνή ύδατα αλλά πάνω από τουρκική υφαλοκρηπίδα. Τα δύο ερευνητικά πλοία δεν συνοδεύονται από άλλα σκάφη και εκτιμάται ότι διενεργούν σεισμικές εργασίες, πλέοντας με χαμηλή ταχύτητα.

Χθες έκαναν εργασίες επάνω από την κυπριακή υφαλοκρηπίδα, αλλά όλοι σε Ελλάδα και Κύπρο, "σφυρίζουν αδιάφορα"...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δραματοποιείται το κυβερνητικό αδιέξοδο για να στήσουν κάλπες.



H δραματοποίηση των εξελίξεων στο Eurogroup από την κυβέρνηση (δηλώσεις Ε.Βενιζέλου, εσπευσμένη επιστροφή του Γ.Παπανδρέου, ενημέρωση Α.Σαμαρά από Ε.Βενιζέλο) χωρίς να υπάρχει κανένα πραγματικό γεγονός που να δικαιολογεί τέτοια ατμόσφαιρα (η καθυστέρηση στην 6η δόση ήταν άκρως αναμενόμενη) δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να «σερβίρει» βαριά μέτρα ή εκλογές. Πιθανότερο το δεύτερο.

Χθες, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του defencenet.gr ζητήθηκε από την γραματεία του προέδρου της Βουλής, τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Βουλής με την οποία προκηρύχθηκαν εκλογές και διαλύθηκε το Κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2009.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αυτή την στιγμή είναι ότι πρόκειται για 100% «στημένη» αρμόσφαιρα από την άποψη της κυβέρνηση. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι

«Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά και τις κρίσιμες ώρες ενόψει της υλοποίησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. Ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται αυτή την ώρα σε πτήση από το Λονδίνο προς Αθήνα, ενώ είχε προηγηθεί τηλεφωνική του επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σε αυτό το τηλεφώνημα, ο κ. Βενιζέλος του μετέφερε το κλίμα που αντιμετώπισε στην Πολωνία που χαρακτηρίζεται από δυσπιστία μέχρι εχθρότητα των εταίρων μας απέναντι στην Ελλάδα. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη δραματική, έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επικεφαλής της τρόικας δεν έχουν ορίσει ημερομηνία επιστροφής στην Ελλάδα, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο».

Σιγά τα ωά! Και σιγά την "δραματική συνεδρίαση"! Μια μόνιμη κατάσταση πάει να εξελιχθεί σε έκτακτη για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της κυβέρνησης, η οποία έτσι ή αλλιώς έχει και την «καυτή πατάτα» της κρίσης στην Α.Μεσόγειο…

Αν δεν πάνε σε εκλογές άμεσα, κάτι άλλο πολύ χοντρό προσπαθούν να «σερβίρουν»…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ

Επαληθεύονται στις ημέρες μας οι λόγοι του Γέροντος Ιωσήφ;



Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, που κοιμήθηκε στο Άγιον Όρος την 1η Ιουλίου 2009, τα
είχε δει όλα: την Οικονομική Κρίση, την Πολιτειακή Ανωμαλία, την ξαφνική Απόσυρση του Διεθνούς Κεφαλαίου, τις Απολύσεις, τη Φτώχεια, την Τουρκική Εισβολή σε ώρα αδυναμίας της Ελλάδος, τη Ρωσική σφοδρή Αντεπίθεση, τη Νίκη των Ρώσων και την ήττα της Τουρκίας, την απάντηση Αμερικανών-Νατοϊκών, τον φονικότατο Παγκόσμιο Πόλεμο στον οποίο δεν θα πάρει μέρος η Ελλάδα και πολλά-πολλά άλλα ενδιαφέροντα…
Δείτε το, αξίζει…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: http://www.youtube.com/watch?v=jusqiOuwKOo&feature=player_embedded

ΠΗΓΗ: ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Απάντηση των Μακεδόνων στους φιλοσκοπιανούς.



Μέλη της Χρυσής Αυγής κινήθηκαν αιφνιδιαστικά προς το ξενοδοχείο «ΦΑΙΔΩΝ» της Φλώρινας όπου οι φιλοσκοπιανοί παρουσιάζουν το δήθεν… «Μακεδονικό» λεξικό. Αυτήν την ώρα οι Συναγωνιστές μας έχουν αποκλείσει την είσοδο και αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ έκαναν την εμφάνισή τους χωρίς να έχει δημιουργηθεί περαιτέρω ένταση. Οι Χρυσαυγίτες διαμαρτύρονται με πανό και συνθήματα κατά των διοργανωτών της εκδήλωσης που μετά τα ρεζιλίκια τους στην Αθήνα, πίστεψαν ότι μπορούν να περιφέρονται ανενόχλητοι σε όλη την χώρα για να προπαγανδίζουν τα ανιστόρητα ψεύδη τους. Ενημερωθήκαμε μάλιστα ότι αύριο αναμένεται δημόσια παρουσίαση, παρόντων καναλιών αλλά και κάποιων ξένων ευρωβουλευτών!

Οι προκλήσεις των φιλοσκοπιανών δεν θα περάσουν έτσι. Αφού το κράτος έχει αποφασίσει να ξεπουλήσει την Ιστορία μας, θα πρέπει να αντιδράσουμε ενάντια σε εκείνους που ονειρεύονται «μακεδονικές μειονότητες» μέσα στην Πατρίδα μας. Η Μακεδονία είναι ΕΛΛΑΔΑ, οι Μακεδόνες είναι ΕΛΛΗΝΕΣ και σήμερα δίνουν την απάντηση στους εθνοπροδότες. Αργότερα θα ακολουθήσουν και φωτογραφίες από την διαμαρτυρία μας.

ΠΗΓΗ: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άλλο ένα θύμα των τραπεζιτών: Αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από τράπεζα!



Μπροστά στην τράπεζα Πειραιώς, στην συμβολή της Τσιμισκή με την Εθνικής Αμύνης αυτοπυρπολήθηκε ένας πολίτης αντιδρώντας στις απειλές της τράπεζας ότι θα του πάρει το σπίτι.Φανταστείτε τι θα γίνεται από ανθρώπους που θα τους κόβουν το ρεύμα !
Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες:
 

15 Σεπτεμβρίου 1944: Η σφαγή στον Μελιγαλά.



ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ "ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΚΑΙ "ΥΠΕΡΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ"-ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ- ΝΕΑΣ ΚΟΠΗΣ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΑ... ΘΕΑΡΕΣΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ.

Τα ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου 1944, ημέρα Κυριακή, οι κομμουνιστοσυμμορίται επιτίθενται κατά της Καλαμάτας με δυο Συντάγματα και με χιλιάδες χωρικούς βιαίως επιστρατευμένους. Στις 6 το απόγευμα και μετά από μάχη 12 ωρών λυγίζει η φρουρά της πόλεως και τότε αποφασίζεται η ηρωική έξοδος των πολιτών και των υπερασπιστών από την Καλαμάτα και η πορεία τους προς Μελιγαλά, την σπουδαιοτέραν βάσιν αντιστάσεως των Εθνικιστών σε όλη την Μεσσηνία. Έτσι λοιπόν εις τας 2 το πρωί της 10ης Σεπτεμβρίου ξεκινά μια μεγάλη φάλαγγα αποτελούμενη από πολεμιστάς, αλλά και πολύ άμαχο πληθυσμό προς το Μελιγαλά, ενώ αμέσως μετά οι ελασίτες γίνονται κύριοι της Καλαμάτας, σφάζοντας και ρημάζοντας το κάθε τι.

Υπολογίσιμος εχθρός τους τα παλληκάρια που αποτελούν το Τάγμα Ασφαλείας Μελιγαλά, αλλά λίγοι για να αντιμετωπίσουν τα στίφη των αιματοβαμμένων φονιάδων, που έχουν επικεφαλής τον αδίστακτο Άρη Βελουχιώτη, ο οποίος δίνει διαταγή εις τους άνδρες του να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η κρίση ξεκίνησε - Βγήκαν τα νορβηγικά - Σπεύδει το Π.Ν. - Ετοιμότητα στις Ε.Δ.








Η κρίση ξεκίνησε: Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΓΕΕΘΑ στο defencenet.gr, το νορβηγικό σκάφος M/V BERGEN SURVEYOR και τα τρία συνοδά σκάφη απέπλευσαν από την Αττάλεια πριν τρεις ώρες περίπου και ήδη βρίσκονται εγκλωβισμένα στο ελληνικό σύστημα επιτήρησης, το οποίο παρακολουθεί τις κινήσεις τους κάθε δευτερόλεπτο. Αυτή την στιγμή έχουν ξεκινήσει σεισμικές έρευνες. Aρχικά κινήθηκαν προς τα όρια τουρκικής και ελληνικής υφαλοκρηπίδας και τώρα κινούνται ανατολικά, εγγύτερα στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα. Τα νορβηγικά σκάφη παρακολουθούνται από απόσταση από μία φρεγάτα και ένα περιπολικό του τουρκικού Ναυτικού, ενώ στην περιοχή πετούν αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμο CN-235-100

Από ελληνικής πλευράς έχουν ήδη γίνει διαβήματα σε Άγκυρα και Όσλο και μονάδες του ελληνικού Στόλου σπεύδουν στην περιοχή. Μόλις εισέλθει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα θα προσεγγιστεί από τα ελληνικά πλολεμικά και θα του ζητηθεί να αποχωρήσει άμεσα. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά…

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας πέρασαν άμεσα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η κυπριακή Εθνοφρουρά εδώ και λίγες ώρες. Στην Πολεμική Αεροπορία που αναμένεται για άλλη μια φορά να σηκώσει το βάρος της κρίσης σε ότι αφορά την στρατιωτική αντιμετώπιση του ζητήματος, υπήρξε ανάκληση αδειών για την ερχόμενη εβδομάδα, τουλάχιστον.

Οι ετοιμότητες στην ΠΑ δεν έχουν αλλάξει ακόμα (έτσι ή αλλιώς είναι υψηλές), αλλά υπάρχει πλάνο για αύξηση των readiness. Έχει δοθεί από την ηγεσία η εντολή να αυξηθούν οι διαθεσιμότητες των μαχητικών με την χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων όπου είναι δυνατόν (το μεγάλο πακέτο των ανταλλακτικών που συζητείται από το 2008, παρά το γεγονός ότι έχει εγκριθεί από την Ελλάδα και το Κογκρέσο ακόμα δεν έχει φτάσει!).

Πάντως τα ΕΛΠΕ υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν καύσιμα, ακόμα και αν δεν πληρωθούν άμεσα! Αφού πρώτα συνεκτίμησαν ότι υπάρχει κίνδυνος επίταξης των αποθεμάτων τους…

Η Π.Α. θα φιλοξενήσει και ισραηλινά μαχητικά στις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας αν απαιτηθεί μεταστάθμευσή τους στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ελληνο-ϊσραηλινού συμφώνου συμμαχικής δράσης.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στους λοιπούς Κλάδους, με το Πολεμικό Ναυτικό να αποκτά από χθες το απόγευμα όταν ανακοινώθηκαν οι σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής ΑΟΖ διαφορετικό, ξεχωριστό ρόλο από αυτόν που αρχικά προγραμματιστεί να έχει, δηλαδή της παραμονής εντός της ελληνικής επικράτειας, χωρίς άμεση εμπλοκή στα τεκταινόμενα στην Α.Μεσόγειο: Το Πολεμικό Ναυτικό είναι αυτό που θα έχει το ρόλο που είχε και τον Οκτώβριο του 2008 (αν βέβαια οι Νορβηγοί δεν πειστούν ότι πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από την περιοχή μετά τα ελληνικά διαβήματα) δηλαδή αυτό που «θα κάνει τις διαπραγματεύσεις» και θα καλέσει τα νορβηγικά και τα τουρκικά σκάφη να αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η  οποία όπως βλέπουμε και στο χάρτη των τουρκικών ερευνών που δημοσιεύουμε για πρώτη φορά, αποτελεί περίπου το 1/3 του χώρου που έχει ανακοινώσει η Τουρκία στη NAVTEX που δημοσιεύει επίσης σήμερα κατ’αποκλειστικότητα το defencenet.gr:

ZCZC FA23
150739 UTC SEP 11
ANTALYA TURK RADIO
NAVTEX NW NR: 604/11
DEDITERRANEAN SEA
SEISMIC SURVEY BY M/V BERGEN SURVEYOR, M/V SHARONA, M/V GLOMAR VENTURE AND THOR BEAMER. BETWEEN 15 SEP - 15 NOV IN AREA BOUND BY.
34 30.85N 029 29.50E
53 53.37N 029 32.53E
36 14.83N 030 15.51E
36 08.47N 030 25.18E
36 75.70N 030 41.20E
36 45.97N 031 18.50E
36 30.55N 032 01.22E
36 04.18N 032 28.78E
35 35.93N 032 41.08E
35 16.00N 032 00.00E
34 23.13N 031 41.83E
5 NM WIDE BERTH ADVISED.
NNNN
---
NGİLİZCE    15.09.2011
Saat : 00:50   15.10.2011
Saat : 20:50   ANTALYA

Εκεί είναι ένα ερώτημα του πως θα αντιδράσει η ελληνική πλευρά αν επιμείνει η Άγκυρα στην πρόθεσή της να ακυρώσει το Καστελόριζο ως χερσαίο τμήμα της ελλαδικής επικράτειας που έχει ΑΟΖ. Πιθανόν εδώ να υπάρξει ο σοβαρότερο πρόβλημα ασφάλειας: Αν δεν πειθαρχήσουν οι Τουρκο-νορβηγοί θα πρέπει να ληφθούν μέτρα από ελληνικής πλευράς. Αν δεν ληφθούν δημιουργείται de facto κατάσταση με απάλειψη του Καστελόριζου και της ΑΟΖ. Αν η γενικότερη στρατηγική συγκυρία ευνοεί την ελληνική πλευρά, αναμφίβολα δεν θα πρέπει να διστάσουμε. Αν το κάνουμε χάνουμε πολλά…

Στο Στρατό Ξηράς επίσης υπάρχει αυξημένη επιφυλακή και κυρίως αυξημένη επιτήρηση των δυνάμεων της «άλλης πλευράς». Στις ειδικές δυνάμεις επικρατεί η ίδια κατάσταση με την Π.Α. και το Ναυτικό, δηλαδή «ανάκληση αδειών μέχρι νεοτέρας».

Και οι τρεις Κλάδοι «ξεσκονίζουν» «δια πάν ενδεχόμενο» τα σχέδια ανάπτυξης δυνάμεων στη Κύπρο, όπου η Εθνοφρουρά τις τελευταίες εβδομάδες δείχνει να έχει ξυπνήσει από τον λήθαργο που την είχε ρίξει η κυβέρνηση Χριστόφια και η νέα ηγεσία της να προσπαθεί να προλάβει σε λίγες ημέρες να φέρει το στράτευμα σε ικανοποιητική κατάσταση.

Στις μονάδες της «πράσινης γραμμής» επικρατεί εικόνα « επιχείρησης διασποράς» με στόχο την ταχύτατη κίνηση σε περίπτωση που υπάρξει κάποια κίνηση από τις κατοχικές δυνάμεις. Οι επιλαρχίες των Τ-80, ΑΜΧ-30/30Β2, ΒΜΡ-3 που θα σηκώσουν το βάρος του αγώνα έχουν υψηλή διαθεσιμότητα και πάνω απ’όλα υψηλό ηθικό.

Γενικά η ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά εμφανίζεται για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια ανήσυχη. Και όταν λέμε ότι μια ελληνική κυβέρνηση όπως η σημερινή του Γ.Παπανδρέου είναι «ανήσυχη» για την εξέλιξη των συνθηκών ασφάλειας τις επόμενες ημέρες, πιστέψτε μας, είναι είδηση!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καταγγελία-σοκ: "Ο Παπακωνσταντίνου φούσκωνε το έλλειμμα για να ληφθούν τα μέτρα"!



ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ, ΕΝΑΣ ΜΩΡΕ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΕ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥΣ ΑΔΕΝΕΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ!

Βαριές καταγγελίες ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, στο οποίο στηρίχθηκαν όλα τα φοροεισπρακτικά μέτρα και η ίδια η είσοδος της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, μπορεί να μην είναι πραγματικά, έκανε η κυρία Ζωή Γεωργαντά, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ενώ υπαινίχθηκε ότι οι εθνικοί λογαριασμοί, δηλαδή τα ελλείμματα, τα έσοδα, οι δαπάνες και το σύνολο των στοιχείων που αφορούν τους εθνικούς λογαριασμούς, δεν οριστικοποιούνται εντός της ελληνικής επικράτειας, αλλά έρχονται στην Αθήνα απευθείας από την Eurostat.
"Το έλλειμμα για το 2009 έβγαινε γύρω στο 12%, ασκήθηκαν πιέσεις από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία και τον πρόεδρό της κ. Βάλντερ Ραντερμάχερ, ο οποίος ήθελε να μπουν μέσα στο έλλειμμα και οι δαπάνες των δημοσίων επιχειρήσεων και των ΔΕΚΟ" αποκάλυψε σε συνέντευξή της το απερχόμενο μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κυρία Ζωή Γεωργαντά.

Ορδές Αφγανών έκαναν επίθεση χτες το βράδυ στον Άγιο Παντελεήμονα.



Περίπου 30 με 40 Αφγανοί έκαναν επίθεση με σπασμένα μπουκάλια,ξύλα και πέτρες εναντίων των κατοίκων που βρίσκονταν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

Από καταγγελία που έγινε στην αστυνομία στην περιοχή μετέβησαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης με αποτέλεσμα να συλληφθούν 7 Αφγανοί,από τους οποίους οι 6 είναι προς απέλαση μιας και έχουν καταδικαστικές αποφάσεις για ποινικά αδικήματα.

Από πληροφορίες που έχει το eglimatikotita σκοπός τους είναι να κάνουν ανακατάληψη τις πλατείας και να διώξουν από εκεί τους τελευταίους Έλληνες που έχουν απομείνει.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκίνησαν επιχειρήσεις- Ηλεκτρονικός πόλεμος παντού στην Α.Μεσόγειο.




Δυστυχώς έχουμε ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο από την περιοχή της Ρόδου μέχρι σχεδόν τις ακτές του Ισραήλ με επίκεντρο το σημείο εγκατάστασης της πλατφόρμας «Ηomer Ferrington» της Noble Energy στο "Οικόπεδο 12" της κυπριακής ΑΟΖ, όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες του defencenet.gr από Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ.
Στην περιοχή που ορίζεται από το τρίγωνο Ρόδου - Μεγίστης, του σημείου που έχει "δέσει" η πλατφόρμα του γεωτρύπανου (με άνδρες των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων με πολιτική ενδυμασία επάνω) και της Αττάλειας στην Τουρκία εξελίσσεται εδώ και λίγες ώρες η πρώτη αναμέτρηση των τριών χωρών με εφαρμογή ηλεκτρονικών αντιμέτρων (ECM) και αντι-αντιμέτρων (ΕCCM). Ταυτόχρονα παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση δυνάμεων κυρίας αεροσκαφών ηλεκτρονικής αναγνώρισης και UAV σε πρώτη φάση πρακτικά από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
Η έναρξη επιχειρήσεων ηλεκτρονικού πολέμου, αναγνώρισης και επιτήρησης εχθρικών δυνάμεων, δυστυχώς δεν προοιωνίζει τίποτα το θετικό προς την κατεύθυνση εκτόνωσης της κατάστασης, αφού η Άγκυρα δείχνει να "έχει απασφαλίσει".
Αυτό που συμβαίνει τώρα με την εφαρμογή ηλεκτρονικών αντιμέτρων σε ελληνικές περιοχές, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καταδεικνύει "κρατική αλητεία", όπως επίσης και οι αποστολές συλλογής πληροφοριών των αεροσκαφών τους στην Α.Μεσόγειο κατά εθνών που σε καμία περίπτωση δεν την έχουν ενοχλήσει.
Σήμερα το πρωί, τουρκικά μαχητικά και αναγνωριστικά αεροσκάφη, πέταξαν από την Τουρκία ανατολικά της Κύπρου και μετά κατευθύνθηκαν νοτιοδυτικά μέχρι ανοικτά της Αμμοχώστου, χωρίς να πλησιάσουν περιοχές των κυπριακών θαλάσσιων πεδίων στα νότια, παραβιάζοντας φυσικά, ανενόχλητα τον κυπριακό εναέριο χώρο.
Τουρκικά μαχητικά F-16 και αναγνωριστικά αεροσκάφη F-4, ισραηλινά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και δεκάδες ελικόπτερα πετούν στον ευρύ αυτό θαλάσσιο χώρο.
Ενεργό ρόλο στην φύλαξη της πλατφόρμας έχει αναλάβει και η ηρωική κυπριακή Εθνοφρουρά που με τις μικρές δυνάμεις της υπερασπίζει για άλλη μια φορά τον κυπριακό Ελληνισμό και τα δικαιώματά του: Δύο ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς με βάση το αεροδρόμιο Λάρνακας έχουν αναλάβει την φύλαξη της πλατφόρμας και εν ανάγκη την μεταφορά ενισχύσεων στους Ισραηλινούς, από ειδική ομάδα των ειδικών δυνάμεων που έχει συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό.
Την ίδια ώρα, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου του Ισραήλ, πετούν στην περιοχή και κατά μήκος της γραμμής που χωρίζει τις ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ, σε ύψος πέραν των 40.000 ποδών.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Ισραήλ έχει εμπλέξει στην περιοχή τουλάχιστον UAV τύπου HALE (High Altitude Long Endurance) Eitan γνωστά και ως Heron TP τα οποία πετούν σε ύψος 40.000 ποδών και έχουν αυτονομία 36 ωρών. Διαθέτουν όλα τα συστήματα εκείνα που επιτρέπουν στους Ισραηλινούς να επιτηρούν όχι μόνο την ακριβή τοποθεσία εγκατάστασης του τρυπανιού της Noble Εnergy αλλά και όλης της γύρω περιοχής έτοιμα να ειδοποιήσουν το κέντρο επιχειρήσεων των ισραηλινών για πιθανή προσέγγιση τουρκικών σκαφών.
Image
Τα συστήματα αυτά απαρτίζονται κάμερες ημέρας, θερμικές, ραντάρ SAR για ναυτική παρακολούθηση και Inverse SAR για την παρακολούθηση σκαφών επιφανείας απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας γύρω από την πλατφόρμα. Εάν τα τουρκικά σκάφη επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την περιοχή, οι Ισραηλινοί θα το γνωρίζουν ώρες πριν καθώς η εικόνα και τα δεδομνένα του Eitan φτάνουν σε πραγματικό χρόνο στα κέντρα επιχειρήσεων των Ισραηλινών.
Ταυτόχρονα η ισραηλινή Αεροπορία έχει εμπλέξει ένα τουλάχιστον G500 SEMA (Special Electronic Mission Aircraft) το οποίο μπορεί να παρακολουθεί όλη την ηλεκτρονική «κίνηση» στο Η/Μ φάσμα από επικοινωνίες έως και τα σήματα ραντάρ που μπορεί να προέρχονται από και σειρά αισθητήρων και δη ναυτικών σε σκάφη επιφανείας.
Επίσης έχουν διατεθεί από ισραηλινής πλευράς αεροσκάφη C-12 COMINT/COM Jammer με καθήκοντα ελέγχου επικοινωνιών που συνίστανται στην υποκλοπή και τις παρεμβολές.
Η Τουρκία αν και δεν έχει πλησιάσει ακόμη την περιοχή των κυπριακών πεδίων εντούτοις με πτήσεις αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου και ναυτικής συνεργασίας CN-235MPA, CN-235-100, C-130B με εξοπλισμό SIGINT-ELINT και C-160T έχει ξεκινήσει ένα όργιο παρεμβολών στην περιοχή μεταξύ όδου και Καστελόριζου.  
Ειδικά τα αεροσκάφη ηλεκτρονικής παρακολούθησης CN-235 M-100 ELINT Milsis-2U/Radar ED κάνουν πολύ "δουλειά", προσπαθώντας να αποκόψουν ηλεκτρονικά τη Μεγίστη από την Ρόδο. 
Αν και τα τουρκικά CN-235 M-100 είναι εξακριβωμένο πως επιχειρούν στην περιοχή δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα C-160 ελέγχου επικοινωνιών ( Jamint -2U COMIINT/com-jammer)  και τα 2 C-130B SIGINT/ELINT  της τουρκικής Αεροπορίας που διαθέτουν με ειδικές παλέτες όπως συμβαίνει και με αντίστοιχη διαμόρφωση για τα C-130 της ΠΑ.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η τελευταία έχει μετακινήσει το σύνηθες ίχνος των περιπολιών των ΕΜΒ-145Η ΑΣΕΠΕ «νοτιότερα και ανατολικά» καθώς ελλείψει ενός αεροσκάφους ΑΦΝΣ έχουν επωμιστεί την αποστολή επιτήρησης της τουρκικής ναυτικής δύναμης. Και τα ΕΜΒ-145 έχουν εκτεταμένες δυνατότητες παρακολούθησης σημάτων στον Η/Μ «χώρο» πραγματοποιώντας ELINT και COMINT, το τελευταίο για τον έλεγχο και υποκλοπή επικοινωνιών.
Image
Να σημειωθεί ότι το ραντάρ των αεροσκαφών Erieye PS-890 εκτός από εναέρια ίχνη είναι ικανό να εντοπίζει και σκάφη επιφανείας έως και πυραυλακάτους.
Ταυτόχρονα όλα τα πλοία και τα αεροσκάφη που σκοπεύουν να περάσουν από την Ανατολική Μεσόγειο, όπως και οι ναυτιλιακές και αεροπορικές Αρχές σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο σε όλες τις χώρες, έχουν ενημερωθεί ότι απαιτείται να κινούνται σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 ν.μ. από την πλατφόρμα της Noble Energy. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επείγον! Ξεκίνησε επιστράτευση η Εθνική Φρουρά! Στις 3 το μεσημέρι σήμερα κλήθηκαν επίλεκτες εφεδρείες.



Από τις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος Επίλεκτες Εφεδρείες της Εθνικής Φρουράς έχουν κληθεί για να ενσωματωθούν στις Ελληνικές Καταδρομικές Δυνάμεις που ενδεχομένα να επιχειρήσουν από στιγμή στιγμή αποτρέποντας ή απαντώντας σε πολεμική ενέργεια των τούρκων... Οι τούρκοι έχουν έτοιμες στην περιοχή, σύμφωνα με το Ελληνικό Πεντάγωνο, 2 τουρκικές φρεγάτες, 1 κορβέτα, 1 σκάφος υποστήριξης καθώς και 1 υποβρύχιο βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα νοτίως του Καστελόριζου, με εντολές να αποπλεύσουν ανά πάσα στιγμή.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ: ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ SIGMALIVE TOY ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ "ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ" 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ: ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ!

ΠΗΓΗ: ΣΤΟΧΟΣ

Ο Πάγκαλος «συνέλαβε» εργαζόμενη της ΕΡΤ μέσα στη Βουλή!



ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥΣ. Ε, ΠΟΣΟ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ Ο ΛΑΙΜΟΣ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΧΟΝΗ. ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

Πρωτοφανή σκηνές συνέβησαν μέσα στη Βουλή, όταν ο Πάγκαλος απαίτησε να συλληφθεί μία εργαζόμενη της ΕΡΤ επειδή μειδίασε σε όσα έλεγε!

Μετά την λήξη του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πάγκαλος βγήκε από το περιστύλιο της Βουλής. Εκεί ήταν αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΕΡΤ, ανάμεσα στους οποίους ήταν μία μοντέρ, η οποία, όταν πέρασε δίπλα της ο Πάγκαλος, έκανε μορφασμό αποδοκιμασίας. Αμέσως ο Πάγκαλος απαίτησε «να συλληφθεί, να κρατηθεί, διότι θα της υποβάλλω μήνυση»!!! Παρενέβη ο υπεύθυνος ασφαλείας της Βουλής και η εργαζόμενη κρατήθηκε στο φυλάκιο της Βουλής.

Αμέσως προσήλθε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γ. Σαββίδης, που ενημερώθηκε για τα γεγονότα, αλλά και άλλοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί. Η αρχική πρόθεση των αστυνομικών ήταν να την μεταφέρουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Συντάγματος, αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάγκαλος προ καιρού είχε «συλλάβει» αστυνομικό επειδή, κατά την γνώμη του, έτρεχε γρήγορα μέσα στο προαύλιο της Βουλής…

Απρέπεια Βενιζέλου κατά γυναίκας που τον αποδοκίμασε!



Το πολιτικό του ήθος, την αγωγή του και την αδυναμία του να διατηρήσει την ψυχραιμία του αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν ήρθε αντιμέτωπος με οργισμένους υπαλλήλους του υπουργείου του. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε προχθές στην είσοδο του κτιρίου του υπουργείου επί της οδού Νίκης, έφερε τον κ. Βενιζέλο πρόσωπο με πρόσωπο με τους εργαζομένους, στους οποίους επιθυμεί μέσω του ενιαίου μισθολογίου να περικόψει τους μισθούς για ακόμα μία φορά. Στα συνθήματα «ντροπή σας» και «να παραιτηθείτε», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν απάντησε. Η ιαχή «ου» όμως φαίνεται ότι τον ενόχλησε και δεν μπόρεσε, να συγκρατηθεί. Βλέποντας μία υπάλληλο του υπουργείου να τον γιουχάρει, της απάντησε, εμφανώς εκνευρισμένος «ου εσύ, μωρή!», αφήνοντας εμβρόντητους όλους τους παρισταμένους στο επεισόδιο, ακόμα και στενούς συνεργάτες του που ήταν μαζί του. Είναι χαρακτηριστικό ότι δίπλα στην υπάλληλο στεκόταν ο σύζυγός της, επίσης εργαζόμενος του υπουργείου Οικονομικών, που έσπευσε να την προστατεύσει από την οργισμένη αντίδραση του κ. Βενιζέλου.

Αμέσως επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και το επεισόδιο δεν πήρε έκταση. Ομως και μόνο το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών αντέδρασε στις φραστικές επιθέσεις μεμονωμένων πολιτών δείχνει ότι δεν διαθέτει την απαιτούμενη ψυχραιμία, ώστε να καταφέρει να αντιμετωπίσει μια ομάδα ανθρώπων που θεωρεί ότι θίγεται από τα κυβερνητικά μέτρα. Χάνοντας την ψυχραιμία του και αντιδρώντας με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο, ρίχνει λάδι στη φωτιά, δημιουργώντας προϋποθέσεις για ακόμα μεγαλύτερες αντεγκλήσεις.


Φοίβος Κλαυδιανός

Αστακός το σπίτι του Παπανδρέου στο Καστρί.



"ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ": ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ.

Με τα χέρια στ'αυτόματα όπλα και άνδρες σε κάθε στενό σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων φρουρείται το σπίτι του Γιώργου Παπανδρέου στην οδό Θησέως....


Μάλιστα οι διακριτικοί άνδρες με τ'αυτόματα όπλα και τα φουσκωμένα μπράτσα, έχουν βγει στην κεντρική οδική αρτηρία της Θησέως, δημιουργώντας εύλογες απορίες στους περαστικούς. Έτσι πρόεδρε, κάντο όπως ο Καντάφι...

Όχι στην αλλαγή του Συντάγματος.

Η χώρα μας δέχεται εδώ και χρόνια, ορδές από λαθρομετανάστες από τρίτες χώρες. Η αλλοίωση του Ελληνικού Έθνους, είναι ο πρωταρχικός σκοπός της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Τα χρήματα δεν τους ενδιαφέρουν. Έχουν απεριόριστα... Τα χρήματα ενδιαφέρουν όμως ένα έθνος για να επιζήσει και να έχει εθνική κυριαρχία. Έτσι τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να πιέζουν την Ελλάδα οικονομικά με σκοπό να αποδομήσουν το Έθνος μας. Γιαυτό έχουμε τα μνημόνια κτλπ. Ο στόχος τους είναι η αλλαγή του Ελληνικού Έθνους με ένα μίγμα εθνών για να μην υπάρχει ομοψυχία και να είναι εύκολα διαχειρίσιμοι οι "κάτοικοι του χώρου που κάποτε λεγόταν Ελλάδα..."


Άρπαξε πολλά μπουκάλια το πράσινο παπαγαλάκι του mega.



Καλές οι δημόσιες σχέσεις με την κυβέρνηση, αλλά όταν είσαι «διάσημος» και βγαίνεις στις εκπομπές σου «βασιλικότερος του Βασιλέως», τότε πρέπει να περιμένεις και τις αντιδράσεις του κόσμου.

Δεν μπορούσε να περπατήσει στην πλατεία Αριστοτέλους από τα μπουκαλάκια που του πέταγαν, ο μεγαλοδημοσιογράφος του MEGA Ιορδάνης Χασαπόπουλος, όταν τον αναγνώρισαν.

Το γουχάρισμα δε, πήγε σύννεφο. Για να βλέπουν και οι μεγαλοδημοσιογράφοι, τι τραβάνε εξαιτίας τους, οι απλοί ρεπόρτερς των 3 και 60, που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους, με τον κόσμο που διαμαρτύρεται.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

"Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για την είσπραξη νέων φόρων" έλεγε ο Βενιζέλος!



ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ!

Απολυτίκιο Ύψωσις Τιμίου Σταυρού.



Δείτε το βίντεο εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=KKom6FEq-28

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Mεγάλη τουρκική ναυτική δύναμη μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης!









Mεγάλος αριθμός τουρκικών σκαφών επιφανείας (φρεγάτες O.H.Perry, ΜΕΚΟ-200ΤΝ και πυραυλάκατοι Kilic) και υποβρυχίων Τype 209/1400 απέπλευσαν πριν λίγες ώρες από τον ναύσταθμο της Μαρμαρίδας (Ακσάζ) και βρίσκονται αυτή στην στιγμή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, όπου πραγματοποιούν ασκήσεις θαλάσσιας απαγόρευσης και ανθυποβρυχιακού πολέμου με χρήση πραγματικών πυρών. Στην περιοχή υπάρχει μια ελληνική κανονιοφόρος.

Η περιοχή που ασκούνται είναι η ίδια περιοχή στην οποία πρόκειται να ξεκινήσουν έρευνες για πετρέλαιο οι τουρκικές πετρελαϊκές εταιρείες στις αρχές του 2012. Αυτή την στιγμή το Καστελόριζο έχει αποκοπεί σε στρατηγικό επίπεδο από την Ελλάδα, καθώς η Άγκυρα έχει βγάλει δυσανάλογα μεγάλος αριθμό σκαφών για απλή τακτική άσκηση.

Οπωσδήποτε η χρονική συγκυρία που επέλεξαν οι Τούρκοι για να βγάλουν τόσο μεγάλες δυνάμεις (υπολογίζονται σε περισσότερα από δέκα τα τουρκικά πολεμικά που ασκούνται αυτή την στιγμή) δεν είναι καθόόλου τυχαία. Την ερχόμενη εβδομάδα περνάει στην κυπριακή υτφαλοκρηπίδα το Homer Ferrigton της Noble Εnergy, αλλά θεωρούμε ότι αυτό σχετίζεται περισσότερο με την όποια προσπάθεια να καταδείξουν ότι η κρίση στην Α.Μεσόγειο ανακλαστικά θα επηρεάσει άμεσα το Καστελόριζο.

Πάντως υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο που πιθανόν έχει «ερεθίσει» την Άγκυρα. Δύο σκάφη, ανάλογα με το ιταλικό “Εxplora” που είχε αναχαιτίσει του τουρκικό Ναυτικό, εκτελούν εργασίες πόντισης καλωδίων ακριβώς στην ίδια περιοχή που δραστηριοποιήθηκε το ιταλικό σκάφος πριν διακοπούν απότομα οι έρευνές του. Ιδού η σχετική ειδοποίηση:

ZCZC HA09
081230 UTC SEP 11
IRAKLEIO RADIO NAVWARN 501/11
EASTERN MEDITERRANEAN SEA
WIDER SEA AREA
OF IONIO SEA - KRITIKO SEA
UNDERWATER CABLE LAYING OPERATIONS
BY VESSELS:
C/S ILE DE BREHAT / FOUC AND
C/S PETER FABER / FLEV
FROM 10 SEP TO 15 NOV 11
NEXT UPDATE WITH EXACT TRACKLINE
POSITIONS UPON RECEIPT
OF VESSELS NOTIFICATION REPORTS
WIDE BERTH REQUESTED
NNNN

Το C/S Ile de Brehat βρίσκεται αυτήν την στιγμή εντός της Ελληνικής ΑΟΖ, και νοτιοανατολικά της Κρήτης (περίπου στην ίδια περιοχή όπου είχαν δημιουργήσει θέμα τα Τούρκα με το Explora).
Παραδόξως δεν έχει εκδοθεί NAVTEX με ίχνος της δραστηριότητας από ελληνικής πλευράς…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο δικηγόρος της «Υπατίας», αρμόδιος για το άσυλο σε μετανάστες!



ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;

Απίστευτο και όμως αληθινό αλλά η κυβέρνηση τοποθετεί επικεφαλής της επιτροπής, που θα κρίνει ποιοι λαθρομετανάστες δικαιούνται άσυλο και ποιοι όχι, τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο, τον δικηγόρο συμπαραστάτη των απεργών πείνας της Υπατίας.

Αυτό κατήγγειλαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που αναδιοργανώνει το σύστημα αδειοδότησης αδειών παραμονής.

Σημείωσαν επίσης ότι, η διάταξη για μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών για ανθρωπιστικούς και εξαιρετικούς λόγους γίνεται ελαστικότερη, καθώς μειώνεται η περίοδος παραμονής των αλλοδαπών από 12 σε 10 χρόνια.

Χιλιάδες Ελλήνων έξω από το προεδρικό απαίτησαν να φύγει ο Χριστόφιας.



Δικαίωση για τους νεκρούς της φονικής έκρηξης της 11ης Ιουλίου, στη ναυτική βάση, στο Μαρί, ζητούν για ενάτη συνεχόμενη Δευτέρα μετά την τραγωδία στο Μαρί, χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Προεδρικό.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε γύρω τις 08:00 το βράδυ, ενώ γύρω στις 9 έφτασε στον χώρο και η πορεία των αφυπνισμένων, η οποία είχε ξεκινήσει από την Πλατεία Ελευθερίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι με πανό και συνθήματα απαιτούν για άλλη μια φορά απόδοση ευθυνών αλλά και την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο βήμα ανέβηκαν συγγενείς των θυμάτων για να μοιραστούν την αγανάκτηση και τις σκέψεις τους με τον υπόλοιπο κόσμο.

Από τα λόγια των συγγενών ξεχωρίζουν τα όσα είπε η τραγική μάνα των διδύμων αγοριών. «Δεν μας έπεισαν οι πολιτικοί, τώρα είναι η ώρα του κόσμου για να φτάσουν στ’ αυτιά τους αυτά που πρέπει». (sigmalive)

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AujJpEdBrJo

ΠΗΓΗ: ΣΤΟΧΟΣ

Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.




Η μεγάλη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού είναι ένας ακόμα σημαντικός εορτολογικός σταθμός της Εκκλησίας μας. Οι πιστοί την ημέρα αυτή καλούνται να τιμήσουν και να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου ώστε να αντλήσουν δύναμη και χάρη από αυτόν. Η μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή δίνει επίσης την ευκαιρία σε όλους μας να σκεφτούμε ορισμένες βασικές αρχές και αλήθειες της πίστης μας, οι οποίες είναι συνυφασμένες με τη θεολογία του Σταυρού.

Η Ορθόδοξος Καθολική Εκκλησίας μας, η οποία διασώζει μόνη Αυτή ανόθευτη την βιβλική και πατερική διδασκαλία, αποδίδει την προσήκουσα τιμή στο Σταυρό του Χριστού, ως το κατ’ εξοχήν όργανο και σύμβολο της απολυτρώσεως του ανθρωπίνου γένους. Σε αντίθεση με την ποικίλη ετεροδοξία, η οποία, είτε αδιαφορεί να αποδώσει τιμή στο Σταυρό (Προτεσταντισμός), είτε πολεμά ευθέως Αυτόν, ως ειδωλολατρικό σύμβολο (Mάρτυρες του Ιεχωβά). Η Εκκλησία μας θέσπισε πολλές φορές προσκύνησης και τιμής του Σταυρού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με αποκορύφωμα τη μεγάλη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο Σταυρός του Κυρίου αποτελεί για τη χριστιανική πίστη κορυφαίο σύμβολο θυσίας και αγιασμού, διότι η σημασία του είναι πραγματικά τεράστια. Ο Σταυρός μαζί με την Ανάσταση λειτουργούν ως δυο βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινείται η ζωή των πιστών χριστιανών. Η Ανάσταση έπεται του Σταυρού και προϋποθέτει το Σταυρό και ο Σταυρός προμηνύει την Ανάσταση. Χωρίς Σταυρό δεν γίνεται Ανάσταση. Πάνω σε αυτές τις αρχές στηρίζεται η θεολογία του Σταυρού και η σπουδαία σημασία του για τη ζωή της Εκκλησίας.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεχίζουν αποφασισμένοι για όλα τον αγώνα τους οι οδηγοί ταξί: ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!




Κίτρινος πυρετός» στην Αθήνα! Ορδές αυτοκινητιστών πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης στέλνοντας ένα ηχηρότατο μήνυμα στη κυβέρνηση αναφορικά με το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος κάλεσε τους οδηγούς ταξί να μην πληρώνουν τις εισφορές τους σε ΟΑΕΕ και τράπεζες, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως θα κάψουν τα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους σε περίπτωση που οι τράπεζες επιχειρήσουν να τους τα κατασχέσουν.

Παράλληλα, οι οδηγοί ξεκινούν και οργανωμένη πληροφόρηση του κοινού μέσα στο ταξί, ώστε να ξεσηκωθεί ο λαός κατά της Κυβέρνησης και αυτή τελικά να πέσει, τόνισε ο κ. Λυμπερόπουλος.

Η πορεία ξεκίνησε με δυναμικό τρόπο με χιλιάδες οδηγούς-υπολογίζεται πως ξεπερνούν αριθμητικά τις 7.000- να δίνουν το στίγμα της σημερινής κινητοποίησης φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα.

Στην κεφαλή της πορείας, προπορεύεται μηχανοκίνητη ομάδα, αποτελούμενη από οργισμένους μηχανόβιους ιδιοκτήτες ταξί.

Εκτεταμένα φυλετικά επεισόδια στον Ασπρόπυργο.



Ξεσηκώθηκαν οι Πόντιοι κατά της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας των Πακιστανών και πήραν τον νόμο στα χέρια τους. ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΣΙΩΠΗΣ: Απόλυτη αδιαφορία από ένα ανύπαρκτο κράτος. Δεν λένε λέξη τα διεφθαρμένα ΜΜΕ!

Τις περασμένες εβδομάδες η ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου είχε μετατραπεί κυριολεκτικά σε γκέτο εγκληματικότητας από τους λαθρομετανάστες. Αμέτρητα τα περιστατικά βίας που κατεγράφησαν. Μπαγκλαντεσιανός παράνομος υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας επιχείρησε να βιάσει νεαρή Ελληνίδα και όταν αυτή αντιστάθηκε, της προξένησε πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο και το σώμα με μπαλτά! Ο δράστης δε συνελήφθη. Προ ημερών άλλη νεαρή γυναίκα υπέστη βιασμό από ομάδα Πακιστανών. Όταν κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν, ένας νεαρός δέχθηκε χτυπήματα με μαχαίρι από συμμορία λαθρομεταναστών. Κανείς από τους δράστες δε συνελήφθη. Τα περιστατικά αυτά (που δεν ήταν μεμονωμένα), ανάγκασαν τους κατοίκους της περιοχής να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, καθώς η αδιαφορία των αστυνομικών αρχών ήταν προκλητική.

Προκαλούν οι αναρχοπρεζάκηδες: Κατέβασαν την Ελληνική Σημαία και ύψωσαν το κουρελόπανο τους στην ΑΣΟΕΕ.

 
 
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ του Υπουργείου Παιδείας και της Αστυνομίας, με τους αναρχοαριστερούς να διατηρούν υπό κατάληψη το συγκεκριμένο κτίριο και να αντικαθιστούν την Ελληνική Σημαία με το δικό τους κουρελόπανο.
 
Η εικόνα αυτή, που είναι συνηθισμένη στα "ελληνικά πανεπιστήμια", αφιερώνεται εξαιρετικά στους...ασυλοφάγους της "συναίνεσης"!
 
Τους καλούμε δε, ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ που ψήφισαν εν μέσω θριαμβολογιών.ΜΠΟΡΟΥΝ;

Ανακοίνωση του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ για τα επεισόδια μετά το πέρας της χθεσινής εκδήλωσης.



Με ογκώδες συλλαλητήρια ο Κυπριακός ελληνισμός απαίτησε για ακόμα μια φορά δικαίωση των νεκρών και τιμωρία των ενόχων για την στυγερή δολοφονία της 11ης Ιουλίου στο Μαρί. Το μεγαλύτερο συλλαλητήριο έλαβε χώρα στην Λευκωσία όπου περισσότεροι από 20 χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό και διαδήλωσαν, απαιτώντας την παραίτηση του δολοφόνου πρόεδρου της Δημοκρατίας. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στήθηκαν και στις δύο μεγαλουπόλεις της Ελλάδας, στην Αθήνα έξω από την Κυπριακή πρεσβεία και στην Θεσσαλονίκη έξω από το Κυπριακό προξενείο.
Στην εκδήλωση έξω από την Κυπριακή πρεσβεία στην Αθήνα, συμμετείχαν περισσότερα από 200 άτομα , φωνάζοντας διάφορα συνθήματα για την παραίτηση του Δημήτρη Χριστόφια, αλλά και τιμής προς τους 13 ήρωες μας. Εκεί εθελοντικά στήθηκε μια μικρή ορχήστρα και ακούστηκαν κάποια συμβολικά τραγούδια αφιερωμένα στους νεκρούς. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το προσκλητήριο πεσόντων και τον Εθνικό Ύμνο.

ΑΠΟΡΙΑ: Ποιούς εννοούσε ο Καραμανλής όταν μιλούσε γι’ “αυτούς που θα ξήλωναν τα πεζοδρόμια”;



ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ “ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ” ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ “ΘΑ ΞΗΛΩΝΑΝ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ”;…

Μια άγνωστη συνομιλία του Κώστα Καραμανλή με τον Γιώργο Παπανδρέου αποκάλυψε την Κυριακή η Real News. Συγκεκριμένα όταν ο Καραμανλής ήταν πρωθυπουργός και ο Παπανδρέου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Καραμανλής ζήτησε τη συναίνεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2009 στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την προστασία της Οικονομίας της Ελλάδας. ”Θα πάρω εγώ τα αναγκαία μέτρα, αλλά αν μπορείς μην αφήσεις τους δικούς σου να ξηλώσουν τα πεζοδρόμια”, φέρεται να του είπε τότε…

Απ’ ό,τι γνωρίζουμε, τα πεζοδρόμια τα ξηλώνουν οι κουκουλοφόροι και οι λεγόμενοι “αναρχικοί” και όχι βεβαίως οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και οι συνδικαλιστές του! Ένας μάλιστα από αυτούς(ο Πολυζωγόπουλος) είχε πέσει θύμα δολοφονικής επιθέσεως από αυτούς ακριβώς που ξηλώνουν τα πεζοδρόμια.

Κατά ποίαν έννοια αυτοί είναι “δικοί του” του Παπανδρέου; Εκτός εάν ο τότε πρωθυπουργός Καραμανλής ήξερε κάτι παραπάνω(που σίγουρα ήξερε και δεν έκανε τίποτε σχετικό γι’ αυτό…), το οποίο δεν γνωρίζουμε εμείς. Τα συμπεράσματα δικά σας.

"Λεφτά υπάρχουν": Για την mother του Τζέφρυ.



Πώς μπορεί μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση (MKO) να χρηματοδοτείται με τεράστια χρηματικά ποσά σε περιόδους «ισχνών αγελάδων»; Η απάντηση είναι απλή και πολύ συγκεκριμένη: Όταν αυτή τη ΜΚΟ την έχει ιδρύσει η μητέρα του Έλληνα πρωθυπουργού, λεφτά βρίσκονται, έστω και αν δεν… υπάρχουν.

Ο λόγος για το «Κέντρο Δράσης για την Ειρήνη», ΜΚΟ την οποία ίδρυσε η μητέρα του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα Τσάντ – Παπανδρέου το 1988, η οποία έχει ως σκοπό της την «προώθηση ενός πολιτισμού ειρήνης και μη βίας, με εργαλείο την Εκπαίδευση για την Ειρήνη, μέσω της ενδυνάμωσης των γυναικών, των νέων και της κοινωνίας των πολιτών».

Στην ιστοσελίδα του ΚΕΔΕ (kede.org) θα διαπιστώσει κανείς, με μια πρόχειρη ματιά, ότι οι κρατικές διαφημίσεις (και όχι μόνο) και οι χορηγίες δίνονται αφειδώς.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Τύμπανα πολέμου.



Σκηνικό μεγάλης κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, με άμεσες επιπτώσεις και παρενέργειες και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στήνει μεθοδικά τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκία.

Μάλιστα σ' αυτό το πλαίσιο δεν λείπουν και οι εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και επεισόδιο τύπου Υμίων!

Καθότι η Τουρκία έχει απλώσει μια «βεντάλια» προκλήσεων, προς το Ισραήλ, την Κύπρο και εμμέσως και την Ελλάδα, με αφορμή την έναρξη γεωτρήσεων από αμερικάνική εταιρεία και με τη συνδρομή του Ισραήλ στο λεγόμενο «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ από 1ης Οκτωβρίου.

Σχετικά με τη ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας και Ισραήλ (βλ. σχετικά ρεπορτάζ στη σελ. 22), είναι σαφές πως η Άγκυρα επιμένει να διεκδικεί τον ρόλο της περιφερειακής υπερδύναμης στην ευρύτερη περιοχή και του ηγέτη του ισλαμικού κόσμου, μετά μάλιστα και την κατάρρευση των καθεστώτων σε Αίγυπτο και Λιβύη και τη μεγάλη κρίση στη Συρία.
Σε ό,τι αφορά το συνολικότερο πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η Τουρκία, προφανώς και στο πλαίσιο του γενικότερου «τσαμπουκά» που πουλά, έχει απειλήσει με συγκεκριμένες αντιδράσεις χωρίς να αποκλείει και πολεμικές σε περίπτωση που η Κύπρος ασκώντας τα δικαιώματά της προχωρήσει σε γεωτρήσεις εντός της ΑΟΖ της για την άντληση υδρογονανθράκων.

Το ΠΑΣΟΚικό κράτος κατά των πολιτών.



Λίγοι είναι οι Έλληνες που από τις ώρες που μεσολάβησαν από τις κυνικές δηλώσεις του ΠΑΣΟΚου υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, δεν ξέρουν πια τι τους περιμένει. Τώρα, όλοι ξέρουν. Νέο χαράτσι επιβλήθηκε, ανήθικο, αδικαιολόγητο, καταχρηστικό, απέναντι σε ανυπεράσπιστους στην αυθαιρεσία του αστικού κράτους πολίτες.

Μια νεοφιλελεύθερη αστική κυβέρνηση, επιβάλλει ένα κομμουνιστικό μέτρο, στρεφόμενη με πολύ σκληρό τρόπο κατά της ιδιοκτησίας, ακόμα και όταν αυτή δεν είναι εκμεταλλεύσιμη. Μάλιστα, το χαράτσι θα επιβληθεί και θα καταβληθεί μέσω της ΔΕΗ, ώστε οι πολίτες να μην έχουν άλλη επιλογή, από το να πληρώσουν. Όποιος δεν πληρώσει, σε πρώτη φάση θα μένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Τόσο «απλά». Και η ελληνική μεσαία τάξη, αν δεν αντιδράσει δυναμικά, θα καταρρεύσει.

Συμβαίνει τώρα-Περίεργα πράγματα στον Αγ.Παντελεήμονα.



Εκεί που ήταν όλα ήρεμα και καλά εμφανίστηκαν από το πουθενά αστυνομικοί και προσήγαγαν 2 Έλληνες που βρίσκονταν στην πλατεία.Χωρίς καμία αιτιολογία παρά τις έντονες παρεμβάσεις των κατοίκων που ζητούσαν εξηγήσεις για πιο λόγο γίνονται οι συγκεκριμένες προσαγωγές.Ίσως να τους ενόχλησε η εθνικότητα.Γιατί λίγο πιο πάνω σε μια άλλη πλατεία υπάρχουν πάνω απο 1000 αλλοδαποί που κοπροσκυλιάζουν όλη μέρα και κάνουν την πλατεία απροσπέλαστη.Εκεί ούτε κατά διάνοια δεν πλησιάζει η αστυνομία.

Οι κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι τεταμένη και πολλοί κάτοικοι έχουν κατέβει στη πλατεία.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι!



Δεν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι -στην μεγάλη τους πλειοψηφία- οι δημοσιογράφοι, για τις ερωτήσεις που υπέβαλαν σήμερα στην συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην ΔΕΘ.

Γνωρίζουμε ότι είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι της οικονομικής ελίτ που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το σημερινό χάλι της χώρας.

Γνωρίζουμε ότι ενίοτε είναι και... δημόσιοι υπάλληλοι, εμφανώς ή αφανώς.

Δεν τους κατηγορούμε για τις "σκληρές" ερωτήσεις τους τύπου "Τι θα κάνετε με τους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν καταστρέψει την χώρα" ή "Μέχρι πότε θα πληρώνουν αυτοί που δεν έχουν τα ίδια με αυτούς που έχουν" (την ουσία των ερωτήσεων σημειώνουμε), αλλά απλά λέμε ότι δεν μπορεί να είναι υπερήφανοι ότι έκαναν την δουλειά τους.

Υπήρξαν και κάποιες ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, αλλά ελάχιστες.

Η χώρα κατεδαφίζεται και αυτοί κοιτάνε τον ουρανό.

Παρεπέμπουμε στις συνεντεύξεις Τύπου της ΔΕΘ του 2008 και το 2009 και του "μαστιγώματος" του Κώστα Καραμανλή. Δεν είχαν άδικο τότε, αλλά δεν είναι καθόλου σωστοί και σήμερα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Άκουσε τα σχολιανά της και η πασοκατζού Πέμυ Ζούνη.



Την ημέρα που η Θεσσαλονίκη «καιγόταν» από Αγανακτισμένους πολίτες και τα μέτρα που είχαν παρθεί για να αποφευχθούν τα χειρότερα ήταν πρωτοφανή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέμυ Ζούνη, πήρε την παρέα της και πήγε για φαγητό! Έτσι, απλά... Όπως ήταν επόμενο βρέθηκε αντιμέτωπη με Αγανακτισμένους πολίτες, οι οποίοι την γιουχάισαν τόσο πολύ, που αναγκάστηκε να τα μαζέψει και να φύγει από το εστιατόριο. Στην αρχή η ίδια ζήτησε τον λόγο για να… απολογηθεί: «Εγώ φταίω;», είπε σύμφωνα με το tsantiri, ενώ προσπάθησε να πείσει όσους την άκουγαν ότι μπήκε στην Βουλή για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του λαού! «Τότε γιατί ψηφίσατε «ναι» στο Μνημόνιο κ. Ζούνη; Ποιος σας το ζήτησε», την ρώτησε ένας. Αφού είδε ότι δεν την «έπαιρνε», η βουλευτής - ηθοποιός μάζεψε τα πράγματά της φανερά εκνευρισμένη και έφυγε άρον – άρον από την ταβέρνα, ενώ οι πολίτες την προειδοποίησαν να… μην την ξαναδούν μπροστά τους!

«Ή παραίτηση ή σπίτι. Δεν υπάρχει άλλη λύση για σας. Να το πεις και στους υπόλοιπους», φώναζαν.

Έφαγε άγριο κράξιμο η Αννούλα της λέσχης Bilderberg.



Επεισοδιακή ήταν η τελετή για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παρασκευής, με αφορμή την απόφαση της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, να το επισκεφτεί για να ευχηθεί καλή χρονιά στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Ομάδα γονέων των μαθητών είχαν συγκεντρωθεί στο σχολείο και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα αποδοκιμασίας για την έλλειψη των βιβλίων μόλις εμφανίστηκε η υπουργός. Τα ίδια συνθήματα φώναζαν και στη διάρκεια της ομιλίας της.