Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 – ΑΦΙΕΡΩΜΑ με εκπληκτική συλλογή υλικού!


undefinedΜια εκπληκτική και συλλεκτική δουλειά για την Εθνική μας Επέτειο από το ιστολόγιο το Χρήσιμο
Μάζεψα κάποιο υλικό από το αρχείο μου και θέλησα να κάνω ένα αφιέρωμα στην Εθνική μας Επέτειο του 1940, που να αφορά μικρούς και μεγάλουςΤο υλικό όλο είναι μέσα από τον Παγκόσμιο Ιστό, απλά το ταξινόμησα και σας το προσφέρω. Ελπίζω να νοιώσετε όπως ένοιωσα κι εγώ ακούγοντας Εμβατήρια και Τραγούδια Εποχής, βλέποντας Γκραβούρες και Φωτογραφίες, διαβάζοντας κείμενα και θυμούμενος τα στιχάκια από τα ποιήματα που απαγγέλαμε στα σχολικά μας χρόνια.
Πρέπει ετούτες τις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι μας, να σηκώσουμε την Ελληνική μας Σημαία στα μπαλκόνια μας, να έχουμε το ηθικό μας υψηλό παρά τις δυσκολίες (θυμούμενοι τις θυσίες των παππούδων μας στο Έπος του ’40) & να μεταφέρουμε στα παιδιά μας τη φλόγα του Έθνους.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους και καλή δύναμη σε όλους. Μακάρι σύντομα να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για όλους μας και να νοιώσουμε όπως ένοιωσαν οι πρόγονοί μας την πρώτη μέρα της Απελευθέρωσης.
ΑΡΧΕΙΑ ΗΧΟΥ
-ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ -ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.


ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ (ΣΣΑΣ). Η ΣΣΑΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΓΕΙΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΜΝΟ.
ΕΥΓΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ!!!

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟΘΕΩΝΕ ΤΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ

Αφιερωμένο στα κατακάθια που μιλάνε για "μειοψηφίες", "συριζαίους" κλπ:
Όπως βλέπουμε, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου χειροκροτά με περισσότερο ενθουσιασμό από ποτέ την αυθόρμητη παρέλαση των Εφέδρων: Εξαίρεση αποτελούν μερικές δεκάδες αναρχοαριστερών, που βρίσκονταν κοντά στις αστυνομικές κλούβες και προσπάθησαν να εμποδίσουν τα αγήματα να φτάσουν μέχρι εκεί.

Σύμφωνα με όσα μας είπαν άτομα που βρίσκονταν εκεί, ο κόσμος τους απομόνωσε, ενώ έπεσαν και μερικές "ψιλές", με αποτέλεσμα η παρέλαση να συνεχιστεί μέχρι το αστυνομικό μπλόκο.



ΠΗΓΗ : http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/10/blog-post_8434.html

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΕΑΝ ΘΙΧΤΗΚΕ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤEIΤAI;;

Η ματαίωση της παρέλασης επειδή ο λαός είπε «προδότη» τον χρυσοπληρωμένο Παπούλια αποδεικνύει το εξής απλό: η παρέλαση δεν γίνεται για να τιμηθούν οι νεκροί του πολέμου και το Έθνος μας αλλά για να τιμηθεί ο Παπούλιας. Αφού εθίχθη, γιατί δεν παραιτείται ο άνθρωπος; Τόσο πολύ έχει ανάγκη τα χρήματα; Αλλά θα μου πεις από την άλλη «ακόμα ένας κλασικός πασόκος».


H ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ;;;

Δεν σε θέλει ο λαός, παρ' τον Τζέφρυ σου και μπρός.

Τα ΟΧΙ θέλουν Μεταξάδες και όχι προδότες βο(υ)λευτάδες.

KΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΥΣ ΒΑΣΤΑΖΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ…



Γιώργο Καρατζαφέρη, η προβοκάτσια που κάνεις σήμερα εσύ και οι βουλευτές σου σε διατεταγμένη υπηρεσία υπερ της κυβέρνησης ,δεν έχει προηγούμενο. Μαζέψου εσύ και οι βουλευτές σου, γιατί ο κόσμος ο απλός λαός-και δεν είναι όπως γνωρίζεις μόνον ο Σύριζα αλλά και οπαδοί σου που αποδοκίμασαν και τον Κάρολο Παπούλια και τους άλλους άθλιους κυβερνητικούς-θα αρχίσει να φτύνει τους δικούς σου. Άσε τα θεσμικά και τις άλλες αηδίες κολουτούμπα και κοίτα να στηρίξεις το εθνικό δίκαιο που υπαγορεύει αποδοκιμασίες εναντίον εκείνου που ως θεσμικός παράγων δεν στήριξε τους θεσμούς…

Άρπαξε μπουκέτα και αυγά και ο πασόκος Μαγκούφης.

Ακόμη τρέχει ο πασόκος Βουδούρης!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940


ΑΘΗΝΑ 28-10-2011.

Η φετινή επέτειος του νεότερου ελληνικού έπους της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι ταυτόχρονα εκδήλωση Τιμής και κάλεσμα εκπλήρωσης Εθνικού Χρέους. Τιμή απέναντι σε μια γενιά Ηρωικών Ελλήνων με Αρχηγό τον Εθνικό Κυβερνήτη και Αναμορφωτή της Φυλής μας Ιωάννη Μεταξά, στους οποίους και χρωστάμε τη διατήρηση του δικαιώματος να λεγόμαστε ελεύθεροι Έλληνες σε μια Γη Μαρτύρων και Ηρώων που τη λένε Ελλάδα. Το δε Εθνικό Χρέος είναι η υποχρέωση που έχουμε να εκφράσουμε έμπρακτη ευγνωμοσύνη στους πατέρες μας και ευθύνη στα παιδιά μας με το να υπερασπιστούμε την Ελλάδα από αυτούς που ασελγούν στο ελληνικό αίμα και έχουν το θράσος να ζητούν την κατάργηση της Α Στρατιάς, του Α και του Β Σώματος Στρατού, ξαρματώνοντας Ήπειρο και Μακεδονία.

Ιδού λοιπόν η τεράστια διαφορά από την μεγάλη στην καρδιά Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά που είχε τεράστια αποθέματα δυνάμεως για τη δημιουργία μιας Μεγάλης, Ελεύθερης και Δίκαιης Ελλάδος από χέρια αποκλειστικά ελληνικά. Τότε που στις προκλήσεις των ξένων εισβολέων για την παράδοση της εθνικής μας οικονομίας και γης ο Εθνάρχης Ι. Μεταξάς απάντησε με τη στάση πληρωμών στην αρχή στους δυτικούς τοκογλύφους και το τεράστιο ΟΧΙ στην γερμανοϊταλική εισβολή, πληρώνοντας ως τίμημα τη δολοφονική στέρηση της ζωής του. Όταν οι «συμμαχικοί» τοκογλύφοι θέλανε σαν τρελοί την εμπλοκή της Ελλάδος στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ιωάννης Μεταξάς είχε προετοιμάσει καταλλήλως τον ελληνικό λαό για την επερχόμενη λαίλαπα που ήξερε εγκαίρως ότι από τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια και τη χρεοκοπία θα οδεύσει στην παγκόσμια στρατιωτική σύγκρουση. Όπως θα συμβεί και τώρα για να σωριάσουν τα έθνη και να αναγείρουν την μιαρή νεοταξική παγκόσμια διακυβέρνηση. Ο Εθνικός Κυβερνήτης λοιπόν ήξερε ότι έπρεπε να ενισχύσει την ενότητα του λαού με την οικονομική και εργασιακή επάρκεια και παράλληλα να ανασυγκροτήσει εκ βάθρων τον Ελληνικό Στρατό ενισχύοντας το αξιόμαχο, τον υλικό εξοπλισμό και την αμυντική ικανότητα στις πύλες της χώρας που σήμερα ανοίγουν διάπλατα οι ελληνόφωνοι ολετήρες στον εχθρό.

Ένα ξεχασμένο νεκροταφείου, 180 Ελλήνων πεσόντων από τον πόλεμο του ‘40

undefined
Η πυραμίδα 24 και το νεκροταφείο
Δίπλα ακριβώς στην Πυραμίδα υπ. αρ. 24, απ’ τη σειρά των πυραμίδων που οριοθετούν τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την αλβανική επικράτεια, υπάρχει εγκαταλειμμένο νεκροταφείο. Όχι απλώς τόπος ενταφίασης αλλά σχεδόν κανονικό νεκροταφείο. Πληροφορίες που είχαμε συλλέξει και περισσότερο ομολογίες ηλικιωμένων ανθρώπων οδήγησαν την πορεία μας εκεί στα στενά του Μπογάζι, απέναντι απ’ τους Γεωργουτσάτες και ανάμεσα στο χωριό Ραντάτες και Άνω Επισκοπή. Εκεί όπου σταματάει το όρος Μπουρέτο και που στο βάθος είναι το πρώτο χωριό της ελληνικής επικράτειας, το Ορεινό. Εγκαταλειμμένοι στη σιωπή τους,είναι ίσως ..
.. απ’ τους πρώτους ήρωες που έπεσαν στις μάχες με τους Ιταλούς σε «ξένο» έδαφος. Διότι ξένο δεν είναι, απλώς για την αυστηρή των συγκυριών γλώσσα της οριοθέτησης των συνόρων…
Τα ονόματα αυτών των πεσόντων ελλήνων στρατιωτικών όταν άρχισε πλέον η αντεπίθεση επί των εισβολέων Ιταλών, αφού η άμυνα στη γραμμή του Καλπακίου είχε αποδώσει πλέον, όπως μπορέσαμε να τα συλλέξουμε απ’ τον κατάλογο που είχε το 1996 δημοσιεύσει η «Καθημερινή», τα δημοσιεύουμε πιο κάτω. Σαν ένα μνημόσυνο απλό. Έστω και για να μην μνημονεύονται πλέον ως άγνωστος έλληνας στρατιωτικός. Ή και για να παρακινήσουμε εάν υπάρχουν συγγενείς που τους ψάχνουν… Γιατί το αξίζουν!

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Μην σας εξαπατά η αντιμνημονιακή στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Εξακολουθούν να είναι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ: Ζητούν εκ νέου την κατάργηση των παρελάσεων!



ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

Αναχρονιστικές χαρακτηρίζει τις παρελάσεις η νεολαία του Συνασπισμού και δυο ημέρες πριν από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ζητά την κατάργησή της.

«Να καταργηθεί ο αναχρονιστικός θεσμός των παρελάσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά μέσα από σχετική ανακοίνωσή της, συμπληρώνοντας:

«Για μια ακόμη  χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παρελάσουν για να γιορτάσει το «έθνος» (Σ.σ: το έθνος εντός εισαγωγικών για τα καλόπαιδα του σύριζα...) και να επιβεβαιωθεί άλλη μια φορά ότι οι παρελάσεις το μόνο που δεν κάνουν είναι να καλλιεργούν την ιστορική μνήμη.

Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου δεν μπορεί παρά να είναι το διαχρονικό μήνυμα της αντίστασης και της ανυπακοής απέναντι σε όλους όσους μας κλέβουν το μέλλον.

Οι αγώνες του σήμερα, λοιπόν,  και όχι οι στρατοκρατικές παρελάσεις είναι αυτοί που θα δικαιώσουν τις θυσίες όσων αγωνίστηκαν κατά τη διάρκεια της κατοχής για τη δικαιοσύνη και την κοινωνική απελευθέρωση».  

Η Αθήνα είχε καεί, ένας άνθρωπος ήταν νεκρός, αλλά ο αμερικανοεβραίος μισέλληνας απόλαυσε αμέριμνος το δείπνο του.



Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σουρέλης

Την ώρα που εξελίσσονταν οι μάχες μεταξύ αστυνομικών, διαδηλωτών και κουκουλοφόρων, ο πρωθυπουργός δειπνούσε σε εστιατόριο της Αθήνας!

Μπορεί το κέντρο της πόλης να είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης, ένας άνθρωπος να είχε χάσει τη ζωή του και τα επεισόδια να είχαν γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου, αλλά όπως φαίνεται αυτά δεν ήταν αρκετά για να κόψουν την όρεξη του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

27η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ...

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας। Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού.

Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά.

Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.



ΠΗΓΗ : http://enantion-olwn.blogspot.com/2011/10/27.html

Δεξίλεως και 'Αγιος Δημήτριος


Η επιτύμβια στήλη του Δεξίλεω
Με αφορμή την χθεσινή ημέρα μνήμης του Αγίου Δημητρίου θέλω να αναφέρω ένα περιστατικό που μου προξένησε εντύπωση.
Πριν κάποια χρόνια όταν επισκέφτηκα για πρώτη φορά το αρχαιολογικό χώρο του κεραμικού ,που ως γνωστό ήταν το νεκροταφείο της αρχαίας πόλης των Αθηνών , ανάμεσα στα εκθέματα του μουσείου και τις εντυπωσιακές επιτύμβιες στήλες ξεχώριζε η επιτύμβια στήλη του Δεξίλεω ,η οποία παριστάνει έναν ιππέα να χτυπά με το δόρυ του  έναν πεσμένο εχθρό. Ο Δεξίλεως ήταν ένας  Αθηναίος ευγενής γιος του Λυσανίου από το Θορικό της Αττικής ,ο οποίος άνηκε στην τάξη των ιππέων ,και έχασε την ζωή του σε ηλικία μόλις 20 ετών το 394 π.χ σε μια μάχη μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών στην Κόρινθο κατά την διάρκεια του κορινθιακού πολέμου.

Το μνημείο του Δεξίλεω είναι από τα ωραιότερα μνημεία του Κεραμεικού .
 Στη βάση του μνημείου αναγράφονται σε τέσσερις στίχους: "Δεξίλεως Λυσανίου Θορίκιος - Εγένετο επί Τεισάνδρου άρχοντος - Απέθανεν επ΄ Ευβουλίδου - εν Κορίνθω των Πέντε Ιππέων".

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Επιδοκιμασία των θέσεων του γνωστού ανθέλληνα Δημητρά για μειονότητες «Τούρκων, Μακεδόνων» από τους Οικολόγους Πράσινους (βίντεο)



undefined

undefined
Για άλλη μία φορά οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο Ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος απέδειξαν τις αληθινές τους προθέσεις έναντι των Ελλήνων πολιτών που τους ψήφισαν και πιθανόν να μην γνωρίζουν σε βάθος τις απόψεις τους και έναντι των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών που δεν τους ψήφισαν αλλά πιστεύουν ότι οι άνθρωποι αυτοί της οικολογίας θα μπορούσαν να είναι μία εναλλακτική πολιτική πρόταση.

Κατά την διάρκεια του 8o Τακτικού Συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτης Δημητράς, ο οποίος έκλεισε τον χαιρετισμό του με την ακόλουθη τοποθέτηση « …διεκδικείτε την πρόσληψη αλλοδαπών και Ρομά στην αστυνομία για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Υποστηρίζετε συστηματικά τις εκθέσεις των οργάνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΗΕ.Γι’ αυτό και προσδοκάμε πως θα αγωνιστείτε μαζί μας για να εφαρμοστούν οι συστάσεις τους και για τις εθνικές μειονότητες που αποτελούν “ταμπού” στην Ελλάδα, τους "Τούρκους" και τους "Μακεδόνες"».

Ο βίος του Αγίου Δημητρίου.

 
 
Ο άγιος Δημήτριος γεννήθηκε το δεύτερο μισό του 3ου αιώνα μ.Χ. στη Θεσσαλονίκη. Οι γονείς ήταν ευλαβής και ευκατάστατοι. Ο «ευσεβέστατος» Δημήτριος, όπως τον αποκαλεί το Συναξάρι του, ανατράφηκε εν παιδεία και νοθεσία Κυρίου και αναδείχθηκε «διδάσκαλος της πίστεως του Χριστού».
 
Το μαρτύριο του Δημητρίου τελέστηκε όταν ο Μαξιμιανός επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη (296 ή 306), προκειμένου να απολαύσει τους αγώνες που διεξάγονταν μέσα στα πλαίσια του εορτασμού της νίκης των Ρωμαίων κατά των Σκυθών.
 
Τότε ο Μαξιμιανός εξέδωσε διάταγμα, όπως φυλακιστεί ο Δημήτριος, με το αιτιολογικό ότι ομολόγησε πίστη προς τον Χριστό. Ο Δημήτριος, λοιπόν, ρίχτηκε σ’ ένα δημόσιο λουτρό, από όπου κήρυσσε το Ευαγγέλιο.
 
Στους αγώνες λάμβανε μέρος και ένας μεγαλόσωμος αθλητής, ο Λυαίος, ο οποίος είχε μεγάλη φήμη για τις ικανότητές του στο άθλημα της πάλης. Επειδή δε ο Λυαίος προκαλούσε τα πλήθη να παλαίψουν μαζί του, ένας από τους μαθητές του Δημητρίου, ο Νέστορας, ζήτησε την ευλογία του Αγίου, προκειμένουν να αντιμετωπίσει τον Λυαίο. Ο Άγιος Δημήτριος πράγματι ευλόγησε το Νέστορα σφραγίζοντάς τον στο πρόσωπο, με το σημείο του τιμίου σταυρού, και λέγοντάς του: «και τον Λυαίο θα νικήσης και για τον Χριστό θα μαρτυρήσεις».

Απολυτίκιον Αγίου Δημητρίου.

26-10-1912 : 99 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης


Στις 26 Οκτωβρίου του 1912, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της πόλης, υπογράφηκε στη Θεσσαλονίκη πρωτόκολλο παραδόσεως «άνευ όρων» της πόλης, από τους Τούρκους, στον Ελληνικό Στρατό, ο οποίος εισήλθε την επόμενη νικητής και απελευθερωτής στην πόλη, γενόμενος δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους της. Η Θεσσαλονίκη, μετά από σκλαβιά που διήρκεσε από το 1430 ως το 1912, ανέπνευσε ελεύθερη, με την τουρκική φρουρά να παραδίνεται στον στρατό μας και στον αρχιστράτηγο, τον διάδοχο Κωνσταντίνο. Τα πρωτόκολλα παράδοσης της πόλης στον ελληνικό στρατό, υπέγραψαν οι Ιωάννης Μεταξάς και Βίκτωρ Δούσμανης στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης. Τι είχε όμως προηγηθεί;
Τον Οκτώβριο του 1912, κηρύχθηκε ο Ά Βαλκανικός Πόλεμος, μεταξύ της Ελλάδας και των συμμάχων της Σερβίας & Βουλγαρίας, με την τότε καταρρέουσα Οθωμανική Αυτοκρατορίας. Ο στρατός μας ήταν ασταμάτητος. Λάρισα, Ελασσόνα, Κατερίνη, Βέροια & Γιαννιτσά, απελευθερώθηκαν. Η διαφωνία του αρχιστρατήγου και διαδόχου με τον πρωθυπουργό & υπουργό Εθνικής Άμυνας Ελευθέριο Βενιζέλο, με τον μεν να επιθυμεί πρώτα την απελευθέρωση του Μοναστηρίου (για να προλάβει τους Σέρβους) και τον δε της Θεσσαλονίκης (για να προλάβει τους Βούλγαρους, που είχαν ήδη καταλάβει τις Σέρρες και την Καβάλα), δεν δημιούργησε πρόβλημα, καθώς, με μεσολάβηση του Βασιλέα Γεώργιου Α', στις 25 Οκτωβρίου η εμπροσθοφυλακή του ελληνικού στρατού έφτασε προ των πυλών της Θεσσαλονίκης.
Αξιοσημείωτη είναι η ανταπόκριση των κατοίκων της ελεύθερης πια Μακεδονίας μας, που έσπευσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια του στρατού μας, καθώς οι Τούρκοι στη διάρκεια της υποχώρησής τους, κατέστρεψαν τις γέφυρες του Αξιού, καθιστώντας τον ποταμό αδιάβατο. Η γέφυρα από την οποία πέρασαν οι Έλληνες στρατιώτες, στήθηκε μέσα σε μια νύχτα! Με τους Βούλγαρους σε απόσταση αναπνοής, ο Τούρκος διοικητής Ταξίμ Πασάς, διαπραγματεύθηκε την παράδοση της πόλης στους Έλληνες, λέγοντας «από τους Έλληνες την πήραμε, στους Έλληνες θα την παραδώσουμε».
Τη νύχτα της 26ης Οκτωβρίου υπογράφηκε το πρωτόκολλο παράδοσης της πόλης. Την επομένη, με την πανηγυρική είσοδο του Ελληνικού Στρατού (πρώτα εισήλθαν δύο τάγματα Ευζώνων), τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά. Στις 29 Οκτωβρίου, εισήλθε στην πόλη ο βασιλέας Γεώργιος Α', ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους Έλληνες, με φόβο από τους μουσουλμάνους, ενώ οι Εβραίοι δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους, καθώς είδαν το σχέδιό τους για τη διεθνοποίηση της Θεσσαλονίκης, να ναυαγεί.

ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ,ΤΟΝ ΕΣΩΣΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ


Χάρη στην προστασία των στρατονόμων κατάφερε και βγήκε αλώβητος από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, όταν εκατοντάδες οργισμένοι από την κυβερνητική πολιτική, άνθρωποι, μέσα και έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, τους επιτέθηκαν. 
Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τους υπουργούς ότι είναι τελείως διαφορετικός ο ρόλος της Στρατονομίας. Μέχρι το 1974, μπορούσαν να σώζουν τους υπουργούς. Σήμερα, αυτό είναι αποστολή της αστυνομίας.
Όλα ξεκίνησαν την ώρα που οι δύο υπουργοί έφτασαν στον Άγιο Δημήτριο. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω, άρχισε να τους γιουχάρει και να τους φωνάζει ''κλέφτες''. Οι υπουργοί συνοδεύονταν από στρατονόμους, την ώρα που οι αστυνομικοί συγκρατούσαν τον κόσμο...
Ειδικά ο Π.Μπεγλίτης έγινε στόχος φραστικών επιθέσεων και συνθημάτων που του φώναζαν "οι υπουργοί δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, στο δρόμο, στο δρόμο μπορείς και να τους φτύσεις", "Δεν σε θέλει ο Στρατός, τράβα στην Κόρινθο, εμπρός"!
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τα "άκουσε" και από τον μητροπολίτη Άνθιμο, ο οποίος ζήτησε την επαναλειτουργία του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, ενώ από άμβωνος εκτίμησε πως "φτάσαμε εδώ και από δικά μας λάθη αλλά και από λάθη των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών" και δήλωσε ότι "δεν θέλουμε άλλα αφεντικά στην πατρίδα μας".
Νέες ακόμη εντονότερες αποδοκιμασίες κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας ακολούθησαν κατά την αποχώρησή του από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Μάλιστα κάποιοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να τον πλησιάσουν αλλά δεν τους το επέτρεψαν οι αστυνομικοί.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών Γ. Δημαράς τόλμησε να κάνει δηλώσεις καθώς λόγω του τεταμένου κλίματος κανείς άλλος από τους πολιτικούς δεν ήθελε να σταθεί μπροστά στα μικρόφωνα!
Άγριο γιουχάισμα δέχτηκε και ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, που μόλις έφτασε στην εκκλησία άκουσε τους συγκεντρωμένους να του φωνάζουν "Αλήτη, προδότη μας έκλεισες το σπίτι". Μαζί με αυτόν γιουχαϊστηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι που μπήκαν στον ιερό ναό.

KKE :Ελληνικά για αρχάριους


undefined
Στο ΚΚΕ η εκμάθηση της γλώσσας μας και η γυμναστική για την ταξική πάλη φέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Αυτή η φωτογραφία με τους συνειδητοποιημένους μαρξιστές λενινιστές Ασιάτες και Απωανατολίτες να πρωταγωνιστούν στην ταξική πάλη που διεξήχθη στηνπλατεία Συντάγματος σου προκαλεί (τουλάχιστον)τύψειςΠώς μπορείς να συνεχίσεις ακαθοδήγητος κι αταξινόμητος τη ζωή σου όταν οι σύντροφοι από τηνΜιανμάρτην Ουλάν Μπατόρ (πρωτεύουσαΜογγολίας), την Ντουσαμπέ (πρωτεύουσα Τατζικιστάν)και την Καμπούλ δεν πρόλαβαν να καθαρίσουν τα αμπέχονά τους από την σκόνη της πατρίδας τους κι απέκτησαν ταξική συνείδηση στην ΕλλάδαΕσύ βλέπεις τα ζώδια στα πρωινάδικα κι οι ξένοι προλετάριοι αποστηθίζουν ΡιζοσπάστηΚομμουνιστική Επιθεώρηση,ΟδηγητήΕνώ χάνεις το χρόνο σου με το ΤσάμπιονςΛιγκοι εισαγόμενοι κομμουνιστές παρακολουθούν μετις ώρες τηλεμάρκετινγκ στον 902, ομιλίες του ΘανάσηΠαφίλη στη Βουλή και νοικιάζουν όλα τα DVD με ταινίεςπου εμφανίζεται ο Κώστας ΚαζάκοςΤην ίδια ώρα πουφραπεδιάζεις στις καφετέριες οι ξένοι τρώνε κιλά τακόλλυβα και ντουζίνες τα πένθιμα τσουρεκάκια στα μνημόσυνα αποκατάστασης του ΖαχαριάδητουΒελουχιώτη και του ΒαβούδηΚαι σαν να μην έφτανε αυτόπανηγυρίζουν τις νίκες του Μάκη Μαΐλη στα μαρμαρένια αλώνια των τηλεοπτικών παραθύρων κόντρα στους οπορτουνιστές εκπομπάρχες και τους υποκινούμενους πανελίστες.

ΠΑΜΕ πλατεία

Η «επιφοίτηση» των αλλοδαπών κομμουνιστών ερμηνεύεται εύκολαΤο ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που έχει αμιγώς θρησκευτικό – σωτηριολογικό και εσχατολογικό χαρακτήραΜια «φώτιση» θα στην φέρειθέλεις δεν θέλειςΥπόσχεται παράδεισο αν και οι ιδέες που το εμπνέουν κατόρθωσαν να δημιουργήσουν αληθινές επίγειες κολάσειςΑυτό μπορούν να το βεβαιώσουν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια κατοίκων διαφόρων χωρών που ευλογήθηκαν με την αγιαστούρα της Κα ΓκεΜπεΤώρα που του ήρθε και η έμπνευση να «πάει πλατεία» (Συντάγματοςεπειδή ζήλεψε της αίγλη των αγανακτισμένωνοι λοιποί πρέπει να αναχωρήσουν διότι όλα τα δόγματα δεν μπορούν να ανεχθούν«αιρέσεις». Αιρετικοί (και ύποπτοιστην περίπτωσή μας είναι όλοι όσοι διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα – πληντων ΠΑΜΕτζήδωνΤο γράφει κι ο Ριζοσπάστης(Κυριακή, 23 Οκτωβρίου): «Δεν μπορεί να θεωρηθείτυχαίο το γεγονός ότι επί βδομάδες που στο Σύνταγμα γίνονταν καθημερινά συγκεντρώσεις των λεγόμενων 'αγανακτισμένωνδεν είχαν εμφανιστεί ούτε για δείγμα οι μηχανισμοί των κουκουλοφόρωνΕμφανίστηκαν τώραπου στον ίδιο χώρο διαδήλωναν οι ταξικές δυνάμειςοι εργάτες με τα συνδικάτα τουςμε τιςομοσπονδίες τους».

ΥΓ: Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» στις 24 Οκτωβρίου 2011. 

ΥΓ ΙΙΗ φωτογραφία... αλιεύτηκε από το hellas-orthodoxy.blogspot.com