Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ... 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ...



Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει...

ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ...7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ...
Δεν περιμένουμε τις αποφάσεις ξένων για να αντιδράσουμε και να ενορχηστρώσουμε την Εθνική Αντίσταση στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας.

Βγαίνουμε στο δρόμο οργισμένοι και αγνοώντας τα όποια κακά μαντάτα που το πολιτικό σύστημα κατασκεύασε και σίγουρα θα φτάσουν εντός λίγων ωρών στ' αυτιά όλων των Ελλήνων.

Αυτή τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στους δρόμους της Αθήνας κάνουμε την παρουσία μας προειδοποίηση και καλούμε όλους τους Έλληνες Πατριώτες να ταυτιστούν μαζί μας, να διασπείρουν το παρόν μήνυμα, να υψώσουν

το Εθνικό Φρόνημα και να δώσουν δυναμικό παρών στην Πλατεία Κολοκοτρώνη στις 7 το απόγευμα....


Ενωμένοι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, φέρουμε ΜΟΝΟΝ Ελληνικές Σημαίες...

Καλούμε δε φορείς και συλλογικότητες να ενστερνιστούν και να συνυπογράψουν το παρόν πλαίσιο....



Εφημερίδα "ΣΤΟΧΟΣ"
"Ανένταχτοι Πατριώτες"
"Πατριωτική Πολιτοφυλακή"
"Πατριωτικός Σύλλογος Θερμοπύλες"
"Εθνικό Κέντρο Ελλήνων"
"Σκοπευτικός Σύλλογος Πειραιώς ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ"
"Εταιρία Γεωπολιτικών Ερευνών"


Οι ομάδες
"ΦΟΙΝΙΞ"
"ΔΡΟΜΩΝΑΣ"
"ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ"
"ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΕΣ ΜΟΡΕΣ"



Στηρίζουν: greekalert.com, elnews.gr, egersis2.blogspot.com, hellenicflame.gr, hellasorthodoxy.blogspot.com, Ελλήνων Δίκαιον, ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΟΥΚ ΝΑ ΞΑΝΑΦΩΝΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ (facebook), ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (facebook)

ΠΗΓΗ: ΣΤΟΧΟΣ

Έτσι γεννιέσαι Έλληνας..μέσα απο την φωτιά και τις στάχτες...


Μου πήρες την ελπίδα, σε ευχαριστώ, γιατί ταυτόχρονα μού πήρες και τον φόβο.

Καταπάτησες τα όρια της προσωπικής μου πατρίδας, σε ευχαριστώ, γιατί ταυτόχρονα έσπασες τις αλυσίδες που κρατούσαν στο μπουντρούμι της Κοινωνικής Ηθικής την Ελευθερία μου, ανόητε Κρατούντα.

Ήρθε η ώρα να σε ευχαριστήσω που μου τα στέρησες όλα και κατανόησα μετά από πολλά χρόνια τα λόγια του Έλληνα Καζαντζάκη.


Έχοντας την Ελπίδα ότι ό,τι έχεις θα ανδρωθεί και αν δεν έχεις θα το αποκτήσεις, γεννιέται ασυνείδητα ο φόβος της απώλειάς τους.

Παράλληλα με αυτόν και ο φόβος να αντιδράσεις σε όποιον τα απειλεί. Η ελπίδα σε κάνει να οπισθοχωρείς όταν δέχεσαι επιθέσεις παντός τύπου.

Και ήρθες, εσύ Κρατούντα, και τα πήρες όλα με τη μία θεωρώντας ότι ο φόβος θα είναι ο ίδιος με αυτόν που με διακατείχε τόσα χρόνια. Ότι θα κλειστώ και πάλι στο καβούκι μου λέγοντας : «Αύριο ξημερώνει άλλη μέρα».

Ξημέρωσε όμως η άλλη μέρα.

1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" ΑΛΒΑΝΟΥΣ!!


Στο 1 δις ευρώ υπολογίζεται το ποσό που κάνει φτερά σχεδόν κάθε χρόνο με προορισμό τη γειτονική Αλβανία, από μετανάστες Αλβανούς που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.
Το γεγονός αποδεικνύει ότι δεκάδες Έλληνες εργοδότες εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν και να καταβάλλουν μαύρες αμοιβές στο προσωπικό τους.
Το εν λόγω ποσό που κατευθύνθηκε στην Αλβανία με τη μορφή εμβασμάτων το περσινό έτος, αντιστοιχεί σχεδόν στο 13% του ΑΕΠ της γείτονος και στο 65% του εμπορικού ελλείμματος, χρήματα δηλαδή τα οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό τους μεταφέρονται χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση, ενώ την ίδια ώρα οι ελληνικές τράπεζες και οι Εφορίες χρεώνουν μεγάλες προμήθειες και φόρους στους Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το έτος 2010 η αξία των εμβασμάτων των οικονομικών μεταναστών προς τις χώρες τους, που αυξάνεται προοδευτικά από το 1976 και μετά, βρέθηκε σε επίπεδο ρεκόρ, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.

Κατέρρευσε η συνωμοσία περί "χουντο-σταγονιδίων"



ΕΔΕ και κατάρρευση συνωμοσίας: 20 ημέρες φυλακή στους "πρωταίτιους".
Μια «φούσκα» ήταν τα περίφημα «χουντοσταγονίδια» της Σχολής Ευελπίδων, μια συνωμοσία η οποία κατέπεσε μέσα σε λίγες ημέρες...
, όπως γίνεται σαφές μέσα από το πόρισμα της ΕΔΕ που μόλις χθες κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι… πρωταίτιοι της ομάδας των πέντε που υποτίθεται ότι τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου ανήμερα του Πολυτεχνείου (τέτοιoς ύμνος ούτε υπήρξε ποτέ, ούτε υπάρχει, παρά μόνο ένα τραγούδι του Κατσαρού της εποχής) τιμωρήθηκαν με την «βαριά» ποινή των… 20 ημερών φυλάκισης, δηλαδή με την ποινή που τιμωρείται ένας απλός φαντάρος στα Τάγματα Εκστρατείας αν π.χ. δεν χαιρετήσει τον διοικητή του.

Ο δήθεν «πραξικοπηματίας» παραπέμπεται περαιτέρω στο πειθαρχικό κατόπιν τεράστιας πίεσης του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Ζιαζιά, γνωστού για τα «πράσινα» αισθήματά του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει απόταξή του από την ΣΣΕ, για τον απλό λόγο ότι ΔΕΝ υπάρχει κανένα αδίκημα για να το επιδικαστεί μια τέτοια ποινή.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Το facebook διοικείται από την CIA; (βίντεο).



Στο βίντεο-απόσπασμα εκπομπής ειδήσεων της αμερικανικής τηλεόρασης, αξιωματικοί της CIA εξομολογούνται πως από το 2004 που ξεκίνησε η λειτουργία της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, το facebook έχει αντικαταστήσει κάθε άλλο μέσο παρακολούθησης και κατασκοπίας που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος η μυστική υπηρεσία.
Mάλιστα σε συμβούλιο της CIA, ο αναπληρωτής διευθύνον της υπηρεσίας εξομολογείται πως οι τεράστιες βάσεις δεδομένων με διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων, τηλέφωνα, πολιτικές πεποιθήσεις, φωτογραφίες, ακόμη και συνεχή ενημέρωση για την δραστηριότητα του κάθε χρήστη μέσω των mood messages, κάνουν το facebook για την CIA ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

 Αργότερα το βίντεο δείχνει φωτογραφίες με τον ιδρυτή της σελίδας να ανταμείβεται με βραβείο από την μυστική υπηρεσία, καθώς αργότερα δηλώνει πως "το facebook είναι το ισχυρότερο εργαλείο μαζικού ελέγχουπληθυσμ ών που δημιουργήθηκε ποτέ".
Τέλος σε ένα χρονοδιάγραμμα φαίνεται πως εκτοξεύτηκε η χρήση του παιχνιδιού farmville του facebook, έπειτα από την αύξηση της ανεργίας.

ΠΗΓΗ: http://alithiastofos.blogspot.com/

Κλίμα διάλυσης στην «ευρωπαία» ΠΓΔΜ;


Στοιχεία στον Τύπο της ΠΓΔΜ υποδεικνύουν ότι το μέλλον του κράτους είναι μάλλον προβληματικό. Το πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα εντοπίσαμε στο «Βαλκανικό Περισκόπιο» του Γιώργου Εχέδωρου και το παραπέμπουμε σχεδόν χωρίς παρεμβάσεις, αφού η σημασία του είναι μεγάλη, καθώς παρουσιάζει μια ακόμα πιο δυσμενή εικόνα της κατάστασης στην ΠΓΔΜ από αυτή που γνωρίζαμε μέχρι τώρα:
Η προσπάθεια της υλοποίησης της ιδέας της Μεγάλης Αλβανίας κατά τα εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία του αλβανικού κράτους, που συμπληρώνονται το 2012, υποδηλώνει ότι τα Σκόπια θα πρέπει να πουν αντίο στον ενιαίο χαρακτήρα του πολυεθνικού κράτους και της κοινωνίας με τα πολλαπλά μηνύματα, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, όπως αυτά παρουσιάζονται από ορισμένα σοβαρά αλβανικά συμβάντα, γράφει η γνωστή εφημερίδα «Ντνέβνικ» των Σκοπίων.
Και συνεχίζει:
Οι Αλβανοί και οι Σλάβοι εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί αλλά διαφωνούν για τις αιτίες και τις προτεινόμενες πιθανές λύσεις. Μέσα σε λίγες ημέρες η εθνική σημαία των Σκοπίων κάηκε δύο φορές: μία στο Κοσσυφοπέδιο στο παιχνίδι της Κυριακής και στην πόλη των Σκοπίων κατά την Ημέρα της Αλβανικής Σημαίας.
Στο Τέτοβο τα γκράφιτι έχουν φυτρώσει στους δρόμους από άτομα αλβανικής καταγωγής και το σύνθημα έπεσε προχθές στο γήπεδο ότι «Τα Σκόπια θα τελειώσουν το 2012» και συγχρόνως σήκωναν την αλβανική σημαία.
Το αλβανικό κόμμα των Σκοπίων, DUI, την Ημέρα της Αλβανικής Σημαίας, αρνήθηκε να τοποθετήσει το έμβλημα της αλβανικής σημαίας –το δικέφαλο αετό- σε διαστάσεις μικρότερες από την σημαία του κράτους (όπως αυτό προβλέπεται από το νόμο).
Επιπρόσθετα, ο αρχηγός του άλλου αλβανικού κόμματος Τάτσι, κάλεσε την (αλβανική) αντιπολίτευση να ενωθεί πίσω από μια πλατφόρμα για μια νέα Σλαβο-Αλβανική Συμφωνία για Ομοσπονδιοποίηση του κράτους και ο Νεφζάτ Χαλίλι έθεσε για ακόμη μια φορά το ζήτημα της (αλβανικής) Ιλλυρίδας…
ΠΗΓΗ: defence-point.gr

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΠΟΤΕ!! Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε ! ! !



ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!! ...της Άννας Γκάγκαλη

Αν γινόταν καταγγελία της Αλβανίας στους διεθνής οργανισμούς για τρομοκρατία σε βάρος των εκεί Ελλήνων της Β. Ηπείρου, αν ζητούσαμε την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας για αυτονόμηση της Βόρειας Ηπείρου, δεν θα είχαμε σήμερα του μεγαλοϊδεατισμούς της ΄΄Μεγάλης Αλβανιας΄΄ και, συνολικά, θα ήμασταν πράγματι ο παράγοντας σταθερότητας στη Χερσόνησο του Αίμου.


Έχουμε πάψει να αντιδρούμε, να κρίνουμε, να σκεφτόμαστε και να αναλύουμε, έχουμε γίνει πολιτικά ζόμπι. Επιτέλους, ας διαβάσουμε λίγο Αριστοτέλη, λίγο Πλάτωνα. Πώς ονομαζόμαστε ΄΄πολίτες΄΄ αν δεν ασχολούμαστε με τα ΄΄πολιτικά΄΄;

Η μελέτη της Ιστορίας είναι αυτή που θα μας δώσει πίσω την χαμένη μας κριτική σκέψη και θα μας απομακρύνει από τα νύχια αυτών που θέλουν να κατευθύνουν τη σκέψη και τη κρίση μας. Οι ασχολούμενοι με την παιδεία από κάπου πήραν την μόρφωση τους. Το σχολείο και το πανεπιστήμιο είναι οι κύριοι φορείς της εκπαίδευσης. Όταν όμως από εκεί δεν διδάσκεται η σωστή μόρφωση είναι λογικό να γίνονται λάθος ενέργειες. Παράδειγμα είναι η αφαίρεση των κεφαλαίων από την ύλη που διδάσκεται στα σχολεία στο μάθημα της Ιστορίας. Πουθενά δεν αναφέρονται τα γεγονότα της Β. Ηπείρου με αποτέλεσμα όταν σε ρωτάνε την καταγωγή σου και λες: «Είμαι από την Β. Ήπειρο» κατευθείαν να σου δίνουν την απάντηση: « Αα είσαι από την Αλβανία δηλαδή..».

Το ίδιο γίνεται και με την Κύπρο και πόσο μάλλον με τις εθνικές εορτές που αρκετοί σημερινοί λένε ότι το 1940 πολέμησαν οι Έλληνες κατά των Τούρκων, ενώ σε άλλους τομείς όπως είναι τα αθλητικά ή τα καλλιτεχνικά θέματα τα ξέρουν όλα φαρσί! Οι Σκοπιανοί ζητούν να ονομάζονται ‘’ Μακεδονία’’; Αυτό λέγεται κλοπή εθνικού ονόματος και οι Έλληνες θα έπρεπε να κάνουν αντεπίθεση! Οι Έλληνες έχουμε ακόμη ένα ελάττωμα: σε περίοδο ειρήνης δεν είμαστε ποτέ ενωμένοι. Ο ένας κοιτάει πώς να βγάλει το μάτι του άλλου, όπως άλλωστε είναι ο ελληνικός τρόπος.

Άραγε, ποια θα ήταν η κατάλληλη απάντηση στο ζήτημα των Αλβανών για την αναγνώριση της μειονότητας στην χώρα μας και αποζημιώσεις των Τσάμηδων; Προσφυγή στον ΟΗΕ να είναι η ελληνική απάντηση, για τα βασανιστήρια που επί δεκαετίες δέχονται οι Βορειοηπειρώτες. Δεν χρειάζονται αποδείξεις για τα γεγονότα αυτά, αφού ήδη οι αποδείξεις είναι ζωντανές, βλέποντας τους συμπατριώτες μας να διηγούνται όλα όσα έζησαν με κάθε λεπτομέρεια.

Δεν διεκδικούμε τίποτα από κανέναν, αλλά όλοι διεκδικούν από εμάς! Αυτό το παρανοϊκό γεγονός μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί.

Μια επίσκεψη αντιπροσώπων διεθνών φορέων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αλβανία θα ήταν το ισχυρότερο χτύπημα.

( Δέν παίζει ρόλο η ηλικία στις γνώσεις αλλά το πώς τις αξιοποιεί κανείς)

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

ΠΗΓΗ : http://elnewsgr.blogspot.com



Αλλοδαποί “φοιτητές” είχαν στήσει τεράστιο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών




Εμφανίζονταν ως σπουδαστές γνωστού κέντρου ελευθέρων σπουδών στην Αθήνα όμως έκαναν την «πρακτική» τους αλλού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι τέσσερις “σπουδαστές” από το Μαυροβούνιο ήταν ουσιαστικά το “πλυντήριο” τεράστιου κυκλώματος ναρκωτικών που μετέφερε και διακινούσε ναρκωτικά από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη.

Τι έκαναν; Αγόραζαν υπερπολυτελή σπίτια ή άνοιγαν θυρίδες σε τράπεζες για να κρύβουν τα χρήματα.
Συνολικά εμφάνιζαν κινήσεις λογαριασμών ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ κατά τη σύλληψή τους βρέθηκαν και 65.000 ευρώ μετρητά.

Οι τέσσερις “σπουδαστές” έκαναν πολυτελέστατη ζωή, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αμάξια και μηχανές, ενώ ζούσαν σε βίλλες στα νότια προάστια.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τώρα τους αρχηγούς-εγκεφάλους του κυκλώματος που είχε στήσει την επιχείρησή του στην Ελλάδα από το 2005.

Αρκετοί φοιτητές επιλέγουν το εξωτερικό για τις σπουδές τους όμως στη σύγχρονη Ελλάδα κάποιοι έρχονται λόγω των «ευκαιριών» για παράλληλη δραστηριοποίησή τους σε επικερδείς «επιχειρήσεις».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ ΚΟΒΕΙ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ


Η τουρκική κορβέτα «Beykoz», απέπλευσε από το λιμάνι της Σμύρνης το απόγευμα της Τετάρτης. Περίπου στις οκτώ χθες το βράδυ μπήκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα κινούμενη μεταξύ της Εύβοιας και της Άνδρου. Το τουρκικό πολεμικό συνέχισε να παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα επί ώρες. Κινήθηκε ανάμεσα σε Κέα και Κύθνο, προσέγγισε τη δυτική πλευρά της Μήλου και γύρω τα μεσάνυχτα στράφηκε ανατολικά, πλέοντας νότια της Μήλου.
Η τουρκική κορβέτα στη συνέχεια περιέπλευσε την Μήλο, πλέοντας πάντα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Στη συνέχεια έπλευσε προς τη Σαντορίνη, πάντα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Αφού δε έπλευσε μεταξύ Σαντορίνης της Ίου, το πρωί της Πέμπτης η τουρκική κορβέτα βγήκε τελικά σε διεθνή ύδατα βορειοανατολικά της Ανάφης και τώρα πλέει προς τα νότια Δωδεκάνησα.
Θα μας εξηγήσει κανείς επιτέλους τι συμβαίνει στο Αιγαίο; Τι εννοούσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου όταν μίλησε στο τηλέφωνο με τον Ερντογάν και του δήλωσε ότι και η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν θα αλλάξει πολιτική έναντι της Τουρκίας; Για αυτή την πολιτική μιλούσε; Για τις ελεύθερες βόλτες των τουρκικών πολεμικών στο Αιγαίο;
Και μια ακόμη απορία: Επειδή έχουν αυξηθεί δραματικά οι πληροφορίες που θέλουν να έχουν υπογραφεί στο παρασκήνιο σωρεία συμφωνιών για διάφορα θέματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκία, μήπως να έμπαινε… στον κόπο κανείς να ενημερώσει και εμάς τους ιθαγενείς; Διότι εάν για μια ακόμη φορά περιμένουν την κατάλληλη συγκυρία για να «σερβίρουν» προηλειμμένες αποφάσεις στην ελληνική κοινωνία, να τους προειδοποιήσουμε ότι η ανοχή του κόσμου, όντας δοκιμασμένη σκληρά και σε διάφορα… επίπεδα, μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

"Χουριετ" κατά πρώην αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Φράγκου Φραγκούλη


Με μεγάλη έκπληξη είδαμε στον ιστότοπο της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, της «ανεξάρτητης», ξέρετε, που «έστησε» το σκηνικό των Ιμίων, να αφιερώνει εκτενές άρθρο ΚΑΤΑ του πρώην αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Φράγκου Φραγκούλη, τον οποίον, ούτε λίγο, ούτε πολύ, τον συνδέει με το ατόπημα του ευέλπιδος, περί χούντας, επικαλούμενη μάλιστα την εφημερίδα «Τα Νέα».
Ο Φραγκούλης θεωρείται, κατά τη Χουριέτ, από τον ελληνικό Τύπο, ως έχων σχηματίσει γύρω του ένα «σκοτεινό παρακράτος» και παρουσιάζει τον πρώην και ελπίζουμε τέως πρωθυπουργό ΓΑΠ να ικετεύει τον πρώην υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη «να έχει το νου στον στρατό» (!) η Χουριέτ υποστηρίζει ότι γύρω από τον πρώην Α/ΓΕΣ είχε σχηματιστεί ένας εθνικιστικός πυρήνας, υπεύθυνος και την τάφρο του Έβρου!
Τέλος, η εφημερίδα χαιρετίζει την κίνηση της κυβέρνησης Παπανδρέου, που έστω και την τελευταία στιγμή πριν πέσει καθάρισε τους πυρήνες αυτούς, στέλνοντας στο σπίτι τους 16 στρατηγούς, αναφέρει χαρακτηριστικά!
Είναι προφανές ότι στο κλίμα αυτό που διαμορφώνεται δεν μπορούμε παρά να προσθέσουμε τη φωνή μας σε αυτές που προειδοποιούν ότι το παιχνίδι είναι πολύ ευρύτερο από την δήθεν ανησυχία για μη δημοκρατικά σχέδια αξιωματικών στην Ελλάδα, ή τις όποιες γραφειοκρατικές συγκρούσεις ανάμεσα σε αξιωματικούς. Όταν μια τουρκική εφημερίδα δείχνει τόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συγκεκριμένους αξιωματικούς δεν μπορεί εμάς να μας αφήνει αδιάφορους… Και οι Τούρκοι θα είχαν πολλούς λόγους να μη γουστάρουν τον συγκεκριμένο στρατηγό…
Και πολύ έχει «τσούξει» αυτή η τάφρος στον Έβρο στην Τουρκία, απάντηση σε όσους την πολέμησαν και εντός των τειχών…
ΠΗΓΗ : defence-point.gr

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

"ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΟΠΛΙΤΗΣ"

"ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΟΠΛΙΤΗΣ. ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ! ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ"!!
Αυτά είπε κάποτε ο ελληνομαθής και ελληνολάτρης Τόμας Τζέφερσον (3ος Πρόεδρος των ΗΠΑ), τονίζοντας το ρόλο της πολιτοφυλακής των ΗΠΑ στην άμυνα της χώρας τους. Επανέλαβε αυτά που οι δικοί μας πρόγονοι είχαν θεσπίσει, χιλιάδες χρόνια πριν.
Παρατηρώντας κάποιος όλες τις Λέσχες, Σωματεία, Ενώσεις και Ομοσπονδίες Εφέδρων που υπάρχουν στην Ελλάδα, τις δραστηριότητές τους, τον ενθουσιασμό τους και κυρίως τη θέλησή τους για διατήρηση της μαχητικής τους ικανότητας και ετοιμότητας, ώστε να προσφέρουν αν χρειασθεί, τις άοπλες ή ένοπλες υπηρεσίες τους προς την πατρίδα, δεν μπορεί παρά να τους θαυμάσει και να τους παραδεχθεί.

Να παραδεχθεί αυτούς τους ανιδιοτελείς και φλογερούς πατριώτες που δεν διστάζουν να αφιερώσουν τον χρόνο τους, εις βάρος των οικογενειακών τους υποχρεώσεων για να ασκηθούν σωματικά και τεχνικά σε στρατιωτικά αντικείμενα και όχι μόνο. Συνήθως με μικρή και σε αρκετές περιπτώσεις καθόλου υποστήριξη από την πολιτεία.
Υπάρχουν διιστάμενες απόψεις γι' αυτές τις Λέσχες. Άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει αυτού του είδους οι Λέσχες να ασχολούνται με την στρατιωτική εκπαίδευση, παρά μόνο με παροχή κοινωφελών αόπλων υπηρεσιών. Θεωρούν ότι η μετεκπαίδευση της εφεδρείας από τις ένοπλες δυνάμεις είναι αρκετή.
Υπάρχουν φωνές που ψιθυρίζουν "θεωρίες συνωμοσίας" για παραστρατιωτικές οργανώσεις δεξιών ή ακροδεξιών τάσεων και άλλων, υπόπτων επιδιώξεων!
Όλα είναι ανακριβή, για να μη πω τη χοντρή λέξη "ψέματα" και στη δεύτερη περίπτωση αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Και αυτό το γνωρίζω πολύ καλά, περισσότερο για τις Λέσχες των Ειδικών Δυνάμεων. Αν κάποιος θέλει να το διαπιστώσει, μπορεί εύκολα να επισκεφθεί μια τέτοια Λέσχη ή παράρτημά της και να μιλήσει μαζί τους.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΗΣ.

Διήγηση π. Σωφρονίου Ἁγιοταφίτου
περὶ τοῦ μαρτυρικού τέλους του Ἁγίου Φιλουμένου*

(* Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στὸ «Ἑορτολόγιο -2000» τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου, καὶ συμπεριλαμβάνεται στὸ βιβλίο «Ὁ Ἅγιος νέος Ἱερομάρτυς Φιλούμενος ὁ Κύπριος, τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Νικολάου Ὀρούντας Κύπρου)

«Ὁ μακαρίτης ὁ πατήρ Φιλούμενος μᾶς ἔλεγε, ὅτι κάθε Παρασκευὴ πολλοὶ ἀπὸ τοὺς μισαλλόδοξους καὶ φανατικοὺς Ἑβραίους πήγαιναν γιὰ νὰ προσευχηθοῦν στὸ φρέαρ τοῦ Ἰακώβ. Συνέχεια τοῦ ἔλεγαν, νὰ σηκώσει ὅλες τὶς εἰκόνες καὶ τὸν Ἐσταυρωμένο ἀκόμα καὶ νὰ τὶς πάρει καὶ νὰ φύγει, διότι τὸ Φρέαρ εἶναι δικό τους καὶ ὄχι τῶν Χριστιανῶν. Εἰδάλλως θὰ τὸ μετανιώσει πικρά, ἀλλὰ θὰ εἶναι ἀργά.

Ἀπὸ τὸν καιρὸ ποὺ πῆγε ἐκεῖ ὅλο καὶ τὸν φοβέριζαν. Αὐτὸς ὅμως ἤξερε τὰ ἑβραϊκὰ καὶ τοὺς ἀποστόμωνε. Δὲν εἰδοποίησε ποτὲ τὴν Ἀστυνομία νὰ τὸ ἔχει ὑπ’ ὄψιν της καὶ οὔτε τὸ φαντάζονταν ὅτι θὰ τὸν σκότωναν. Στὶς 16 Νοεμβρίου (29 μὲ τὸ νέο ἡμερολόγιο) εἶχε μεγάλη βροχή, ἀστραπές, βροντές, χαλασμὸς Κυρίου ὅλη τὴν ἡμέρα.

Βρῆκαν τὴν εὐκαιρία, ποὺ δὲν ὑπῆρχε κανένας, λόγῳ τῆς κακοκαιρίας, πῆγαν καὶ τὸν σκότωσαν μέσα στὸ φρέαρ τοῦ Ἰακώβ, μεταξὺ τοῦ ναοῦ καὶ τοῦ θυσιαστηρίου, ὅπως ἔκαμαν καὶ στὸν προφήτη Ζαχαρία, τὸν πατέρα τοῦ τἰμιου Προδρόμου. Τὴν ὥρα ποὺ ἔκανε ἑσπερινό, ἐκείνη τὴν ὥρα ὅρμησαν. Κύριος οἶδε πόσοι ἦσαν, καὶ τὸν σκότωσαν μὲ το τσεκούρι στὰ μούτρα καὶ στὸ δεξὶ χέρι, κόβοντας τὰ δάκτυλά του. Ἐπίσης, ἡ σιαγόνα του καὶ τὸ ἕνα μάτι του βγαλμένο καὶ τὸ ἄλλο κτυπημένο.

Τὸ πῶς μπῆκαν στὸ Μοναστήρι, Κύριος οἶδε, διότι ὁ φύλακας εἶχε φύγει ἀπὸ τῖς 4.00 τὸ ἀπόγευμα καὶ ἔκλεισε τὸ Μοναστήρι. Ὁ φόνος ἔγινε μετὰ τὶς 5.00 μ.μ.. Τὸ πρωὶ πηγαίνει ὁ φύλακας στὶς 7.00 π.μ., φωνάζει: «πάτερ Φιλούμενε;». Στὸ δωμάτιό του δὲν τὸν βρίσκει. Πηγαίνει στὴν ἐκκλησία καὶ τὸν βλέπει σκοτωμένο, μέσα στὰ αἵματα. Ἀμέσως εἰδοποίησε τὴν Ἀστυνομία καὶ ἡ Ἀστυνομία τὸ Πατριαρχεῖο.

Πῆγαν οἱ πατέρες, ὁ Καισαρείας Βασίλειος, ὁ Πέτρας Γερμανός, ὁ π. Γρηγόριος, ὁ π. Μελίτων, ὁ π. Διονύσιος καὶ ἄλλοι. Ἀλλὰ ἀφοῦ τὸν σκότωσαν ἔριξαν καὶ χειροβομβίδα ἔξω στὴν προσκομιδὴ καὶ τὰ ἔκαμαν ὅλα κομμάτια. Οὔτε μανουάλια ἄφησαν γερά, οὔτε εἰκόνες. Καὶ αὐτοῦ τοῦ Ἐσταυρωμένου ἔκοψαν τὸ χέρι του τὸ ἀριστερό. Τὰ Ἅγια Ποτήρια χαμένα. Ἦταν τόσο τρομερὴ ἡ κατάσταση σὰν νὰ μὴν κατοικοῦσε ἄνθρωπος μέσα ἀπὸ χρόνια.

Τὸν πῆραν στὸ νεκροτομεῖο, καὶ μετὰ τὸν ἔκαμαν νεκροψία στὸ Τὲλ Ἀβίβ καὶ στὶς 21 Νοεμβρίου (π.ἡ) μᾶς εἰδοποίησαν. Ἐγὼ πῆγα μαζὶ μὲ ἄλλους τρεῖς πατέρες τοῦ Πατριαρχείου καὶ μᾶς τὸν ἔδωσαν γυμνό. Ὅταν τοὺς ρωτήσαμε ποῦ εἶναι τὰ ροῦχα του, μᾶς εἶπαν εἶναι στὴ Νεάπολη. Εὐτυχῶς ποὺ εἴχαμε πάρει μαζί μας ὅλα τὰ χρειαζούμενα γιὰ νὰ τὸν ντύσουμε.

Ἀλλὰ δὲν φαντάζεστε, ὅταν μᾶς τὸν παρέδωσαν κομματισμένο, τὸ πρόσωπό του ἀγνώριστο, φέρον τὰ στίγματα τοῦ Μαρτυρίου, ὅπως οἱ Πέρσες ἔσφαξαν τοὺς Πατέρες τοῦ Ἁγίου Σάββα καὶ τῶν λοιπῶν μοναστηριῶν. Ἔτσι καὶ σήμερα. Ἀκολούθησε νέο μαρτύριο στὸν πατέρα Φιλούμενο.

Πέντε μέρες τὸν εἶχαν στὸ ψυγεῖο. Καὶ ὅμως ἦταν μαλακώτατος, σὰν νὰ μὴν εἶχε πεθάνει. Ὅταν ἄρχισα νὰ τὸν ντύνω – διότι οἱ ἄλλοι δὲν μποροῦσαν, δὲν ἄντεχαν νὰ τὸν βλέπουν ἀπὸ τὶς κακουχίες ποὺ εἶχε – τοῦ λέγω σὰν νὰ ἦταν ζωντανός: - Γέροντά μου, τώρα θὰ μὲ βοηθήσεις νὰ σὲ ντύσω, διότι βλέπεις εἶμαι μόνος μου.

Ὅταν ἄρχισα καὶ τοῦ ἔβαλα τὴ φανέλλα, τὸ πρῶτο χέρι ἀμέσως τὸ κατέβασε μόνος του. Ὅπως καὶ τὸ ἄλλο χέρι. Καὶ τὰ πόδια ὁμοίως. Τοῦ μάζευα τὰ πόδια νὰ τοῦ φορέσω τὰ ροῦχα καὶ ὅταν τελείωνα τὰ ἅπλωνε μόνος του. Στὸ ἀριστερὸ πόδι ἀπὸ κάτω, εἶχε κτύπημα μὲ τὸ τσεκούρι.

Ἀπὸ τὸ νεκροτομεῖο. τὸν φέραμε στὸ Πατριαρχεῖο. Στὴν Ἁγία Θέκλα, ἔγινε ἡ νεκρώσιμος ἀκολουθία ἐν μέσῳ Ἁγιοταφιτῶν πατέρων, τῶν ἀδελφῶν τοῦ μακαρίτη καὶ ἄλλων πολλῶν. Ἦλθαν πολλοί, μέχρι καῖ ξένων δογμάτων καὶ μουσουλμάνοι καὶ χοτζάδες. Γιατὶ ὅμως ὅλοι αὐτοί; Διότι, ὅλοι τὸν ἀγαποῦσαν καὶ ἦλθαν νὰ τοῦ δώσουν τὸν τελευταῖο ἀσπασμό. Τὶ ὀδυρμός! Τὶ θρῆνος! Τὶ κοπετός ἦταν αὐτός!

Ἡ Κυβέρνηση, ἀπὸ τὸ πρωὶ μέχρι καὶ πρὶν τὸν ἐνταφισμὸ στὴ Σιών, ἔστειλε ἀστυνομία κοντὰ στοὺς Ἁγιοταφίτες φοβούμενη ἀντίποινα. Πῆρε αὐστηρά μέτρα. Καὶ νεκρὸν ἀκόμα τὸν ἐφοβοῦντο.

Τὸν π. Φιλούμενο ὅλοι τὸν κλάψαμε, διότι ἦταν ἕνας καλὸς καὶ ἅγιος πνευματικός. Ὁ Πατριάρχης τὸν ἀποκαλοῦσε “πτωχοπρόδρομο”. Καὶ ὄντως, ἦταν. Οἱ τέλειοι κληρονομοῦν τὴ Βασιλεία τῶν Οὐρανῶν. Ὑπέμεινε λίγο μαρτύριο καὶ βρίσκεται μεταξὺ τῶν ἱερομαρτύρων καὶ τῶν Ὁσιομαρτύρων· ὧν ταῖς πρεσβείες, εἴθε νὰ ἀξιωθοῦμε καὶ ἐμεῖς τῆς Βασιλείας τῶν Οὐρανῶν.

Ἱερομόναχος Σωφρόνιος Ἁγιοταφίτης»
ΠΗΓΗ.

Αφιερώνουμε αυτό το κείμενο σε κάποιους που έχουν το θράσος να μιλάνε για "εβραιοχριστιανούς": ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΜΙΣΟΣ των Ιουδαίων εναντίων των Χριστιανών είναι παροιμιώδες. Και το διαπιστώνει κανείς στο μαρτύριο του Αγίου Φιλούμενου!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ... ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ "ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ": ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ!



Δεν έγλυφε τζάμπα το ΠΑΣΟΚ και ολάκερο το σύστημα, ο Παντελής Καψής... Κρίμα μόνο για τον πατέρα του που διέθετε εθνικά αντανακλαστικά... Με απόφαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναλαμβάνει, όπως ανακοινώθηκε, ο Παντελής Καψής πρώην διευθυντής των "Νέων" και του "Βήματος"! Με άλλη απόφαση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνουν επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, ο Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητής στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού, ο Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο τμήμα
Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΠΗΓΗ: ΣΤΟΧΟΣ

Φόβος για άνοδο της "ακροδεξιάς" από τον Χολέβα


Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων 

Ο Αντώνης Σαμαράς βρήκε μία έξυπνη και αξιοπρεπή λύση για να ικανοποιηθούν –όπως φαίνεται μέχρι τώρα- οι υπερβολικές απαιτήσεις των δανειστών μας. Όμως καλό είναι να μείνουμε λίγο στον τρόπο αντιμετωπίσεως της Ελλάδος και των πολιτικών κομμάτων μας από την τρόικα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας και να αναδείξουμε κάποια απαράδεκτα και συγχρόνως επικίνδυνα σημεία. 

Οι εταίροι μας, εάν πράγματι πιστεύουν στη δημοκρατία και στον Κοινοβουλευτισμό, όφειλαν να έχουν δεχθεί ως εγγύηση για την καταβολή της 6ης δόσης την υπερψήφιση της Κυβερνήσεως Παπαδήμου από την Βουλή των Ελλήνων. Στα κοινοβουλευτικά πολιτεύματα έτσι καταδεικνύεται η απόφαση και η βούληση των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών. Χύθηκε πολύ αίμα και έγιναν μεγάλοι αγώνες σε όλο το γεωγραφικό εύρος της ευρωπαϊκής ηπείρου για να εδραιωθεί ο Κοινοβουλευτισμός. Είναι τουλάχιστον ντροπή να έρχονται σήμερα ορισμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Ευρ. Ενώσεως και της Κομμισσιόν καθώς και ηγέτες μεγάλων χωρών και να αμφισβητούν την αξία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας στην Ελλάδα. Η ψήφος εμπιστοσύνης θα έπρεπε να αρκέσει και μόνον αυτή. Δεν υπήρχε λόγος να ζητούνται ειδικές υπογραφές, έγγραφες δεσμεύσεις και άλλα παρόμοια. Αλλιώς οι ισχυροί της Ευρώπης υπονομεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς.

H Ρωσία μετέφερε S-300 στη Συρία. Ρώσοι σύμβουλοι στα χειριστήρια.

 
 
Η Ρωσία δείχνει αποφασισμένη να μην αφήσει να αλλάξει το "status-quo" στη Συρία και σε οποιαδήποτε περίπτωση να μην αφήσει την κατάσταση να εξελιχθεί όπως εξελίχθηκε στη Λιβύη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της αραβικής εφημερίδας Al Quds-Al Arabi η οποία εκδίδεται στο Λονδίνο ρωσικά σκάφη που έχουν φτάσει στο λιμάνι της Λατάκια στη Συρία μεταφέρουν τεχνικούς Ρώσους συμβούλους οι οποίοι θα βοηθήσουν στην ενεργοποίηση αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 τα οποία έχουν παραληφθεί από το καθεστώς της Δαμασκού τις προηγούμενες εβδομάδες. Επικαλούμενη πηγές από τη Ρωσία η εφημερίδα αναφέρει πως η Μόσχα θεωρεί ως «κόκκινη γραμμή» οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον της Συρίας.
Παράλληλα με τους πυραύλους το δημοσίευμα αναφέρει πως η Ρωσία έχει εγκαταστήσει προηγμένα συστήματα ραντάρ σε σημεία "κλειδιά" ελέγχοντας το εναέριο χώρο πάνω από κύριες βάσεις του Στρατού και της Αεροπορίας, ενώ άλλα συστήματα ελέγχουν τον εναέριο χώρο βόρεια και νότια της χώρας από όπου θεωρούν ότι μπορεί να προέλθουν αεροπορικές επιθέσεις.
Και αυτές οι κατευθύνσεις είναι προς την μεριά της βάσης Incirlik του ΝΑΤΟ στην Τουρκία όπως και το μεγαλύτερο μέρος του εναέριου χώρου του Ισραήλ, αν και θεωρείται ιδιαίτερα απίθανο για το τελευταίο να αναμιχθεί σε μια επίθεση εναντίον του Συριακού καθεστώτος καθ' οιονδήποτε τρόπο.
Το σύστημα S-300 θεωρείται από τα πιο προηγμένα παγκοσμίως αντιαεροπορικά συστήματα με δυνατότητα να ελέγχει τουλάχιστον 100 στόχους και να εμπλέκει τους 12 πιο επικίνδυνους από αυτούς.

Υπάρχουν ισχυρές υπόνοιες πάντως πως ένα μέρος των χρημάτων για την αγορά των S-300 τα οποία τώρα Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι εγκαθιστούν στη Συρία, προήλθαν από το Ιράν. Η Ρωσία είχε αρνηθεί την παράδοση συστημάτων S-300 στο Ιράν και είναι πολύ ισχυρό το ενδεχόμενο κάποια από τα συστήματα να έχουν ήδη παραδοθεί στο Ιράν ως αντάλλαγμα για την υποστήριξη της Τεχεράνης στο καθεστώς της Δαμασκού.
Παράλληλα οι ΗΠΑ αποφάσισαν την μη τήρηση ορισμένων εκ των διατάξεων της συνθήκης για τις συμβατικές δυνάμεις στην Ευρώπη (CFE) κάτι που σημαίνει πως θα σταματήσουν να ενημερώνουν τη Ρωσία για τις μετακινήσεις των δυνάμεών τους. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:
«Σήμερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν στη Βιέννη ότι θα σταματήσουν να εκπληρώνουν ορισμένες από τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τη συνθήκη CFE αναφορικά με τη Ρωσία».

Το παραπάνω σημαίνει πως σε ενδεχόμενη κρίση με τη Συρία, οι Ρώσοι δε θα ενημερώνονται για τις κινήσεις των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων, και έτσι ίσως δε θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν το καθεστώς της Δαμασκού.

Πηγή: defencenet.gr
 

 

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

"Κόκκινο" Αιγαίο; - Ολική ανατροπή υπέρ Τουρκίας στον αέρα.


Ενώ στην Ελλάδα όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν με τους «προοδευτικούς» να κυνηγούν «σταγονίδια» στο πρόσωπο 22χρονων, ο κίνδυνος de facto απώλειας τουλάχιστον του Ανατολικού Αιγαίου από καθαρή αδυναμία υπεράσπισής του, είναι πιο υπαρκτός από ποτέ: Η Τουρκία ανακοίνωσε δια του Μουράτ Μπαγιάρ, υφυπουργού αμυντικής βιομηχανίας ότι μέχρι το τέλος του 2015 το αργότερο θα έχει παραλάβει τα 6 πρώτα stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35 από την παρτίδα χαμηλού ρυθμούς παραγωγής, ενώ υπολογίζουν ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα έχουν την πρώτη τους Μοίρα σε αρχική επιχειρησιακή κατάσταση (IOC)!

Δήλωσε, συγκεκριμένα,  ότι είναι πιο πιθανό να εγκριθεί η παραγγελία για μια πρώτη παρτίδα έξι F-35 πριν το τέλος του έτους, προκειμένου να επιβεβαιώσει η Τουρκία τη βούλησή της τώρα που ξεκινάει η χαμηλού ρυθμού παραγωγή του αεροσκάφους, προκειμένου να παραληφθούν το 2014 με 2015.
Να πούμε απλά ότι η είσοδος του F-35 στα χέρια της τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο σε πέντε χρόνια από σήμερα,πρακτικά σημαίνει ότι μπαίνει στο μουσείο το σύνολο του ελληνικού επίγειου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης με μεγάλα ερωτηματικά να δημιουργούνται ακόμα και για τις δυνατότητες εντοπισμού των F-35 από τα ΑΣΕΠΕ ΕΜΠ-145 Εrieye.
Έτσι ή αλλιώς είναι βέβαιο ότι τα F-35 ως μαχητικά πρώτου πλήγματος θα επιχειρήσουν νύκτα, είτε κατά της Ελλάδος είτε κατά της Κύπρου και κανείς ή σχεδόν κανείς δεν θα μπορέσει να τα εντοπίσει με το υπάρχουν δίκτυο αεράμυνας σε αποστολές κρούσης.

ΑΓΓΛΙΔΑ ΜΗΤΕΡΑ ΞΕΣΠΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΑΜ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)



Ένα τρομερό επεισόδιο καθημερινής τρέλας εκτυλίχθηκε σε τραμ της Αγγλίας όπου μια Αγγλίδα μητέρα φανερά απελπισμένη από την κατάσταση που βιώνει στην ίδια της τη χώρα ξεσπά. Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και από το βίντεο, είναι σαν την μύγα μες στο γάλα αφού είναι απ' τις λίγες λευκές, κρατώντας το ξανθό παιδί της. Γύρω της μουσουλμάνες με μπούργκες, Αφρικανικής καταγωγής επιβάτες, Πακιστανοί και τόσοι άλλοι (αναφέρεται και σε Πολωνούς).

Η 34 χρονη δέχτηκε φυσικά την άμεση αντίδραση των ξένων επιβατών ζητώντας της να ανακαλέσει. Το βίντεο έχει πάρει ήδη διαστάσεις στη Μεγ. Βρετανία καθώς η μητέρα διώκεται για ρατσιστικό λόγο σε δημόσιο χώρο (!). 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύει και την απελπισία πολλών γηγενών στην Ευρώπη οι οποίοι βλέποντας τις χώρες τους να βυθίζονται στη βαθιά οικονομική ύφεση, υφίστανται και την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής τους με το πολιτισμικό σοκ που βιώνουν από τους ξένους.
Ο Θεός να φυλάει!


ΠΗΓΗ : http://gkaratheodoris.blogspot.com

Οι μετανάστες έβγαλαν αφορολόγητα 1,45 δισ. ευρώ!


Γράφει η Νεκταρία Σταμούλη. 
Εμβάσματα οικονομικών μεταναστών ύψους περίπου 1,45 δισ. ευρώ έκαναν φτερά μόνο το 2010 από τη χώρα μας. Μάλιστα, αν και πρόκειται για εισοδήματα που αποκτήθηκαν στην Ελλάδα, η αποστολή των χρημάτων έγινε χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση για τους οικονομικούς μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το περασμένο έτος η αξία των εμβασμάτων των οικονομικών μεταναστών προς τις χώρες τους, που αυξάνεται προοδευτικά από το 1976 και μετά, βρέθηκε πέρυσι σε επίπεδο ρεκόρ, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Και είναι βέβαιο ότι το υψηλότερο μερίδιο από τα χρήματα αυτά δεν αποτελούν επενδύσεις ούτε και εμπορικά εμβάσματα. Απλά, κάθε μετανάστης μπορεί να αποστέλλει σε οποιονδήποτε προορισμό όσα χρήματα θέλει, ενώ την ίδια ώρα οι ελληνικές τράπεζες χαρατσώνουν με τεράστιες προμήθειες τις ελληνικές εταιρίες, ακόμη και για ενδοκοινοτικά εμβάσματα.

Πρόκειται ουσιαστικά για δισεκατομμύρια ευρώ που κάνουν φτερά κάθε χρόνο, τις περισσότερες φορές από μαύρη εργασία, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι οι περισσότεροι οικονομικοί μετανάστες εργάζονται στη χώρα μας ανασφάλιστοι και παράνομα. Η Αθήνα αλλά και άλλες ελληνικές πόλεις βρίθουν από καταστήματα τα οποία αναλαμβάνουν, σε συνεργασία με πολυεθνικές εταιρίες, την αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό χωρίς να υπάρχει εμπορική συναλλαγή.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι τα εμβάσματα βρέθηκαν στο ζενίθ τους, την περίοδο που η οικονομία της χώρας μας συρρικνώνεται διαρκώς, ο κλάδος της οικοδομής έχει κυριολεκτικά παγώσει και πολλοί μετανάστες έχουν πάρει ήδη τον δρόμο της επιστροφής προς τις πατρίδες τους. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η φορολόγηση των χρημάτων αυτών θα μπορούσε να αποτελέσει μια από τις λύσεις, προκειμένου να μειωθεί η τρύπα στα έσοδα, δίνοντας μια σημαντική ανάσα στην οικονομία της χώρας. Αν, για παράδειγμα, φορολογούνταν με 10%, θα εισέρρεαν στα δημόσια ταμεία 140.000.000 ευρώ μόνο την περασμένη χρονιά.

Να σημειωθεί ότι τα πολυτεκνικά επιδόματα στοιχίζουν στο κράτος περίπου 83.000.000 ευρώ. Ετσι, μια φορολόγηση των εμβασμάτων θα μπορούσε να σημαίνει ότι όχι μόνο δεν θα κόβονταν τα επιδόματα, αλλά θα διπλασιάζονταν. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο τα εμβάσματα των αλβανικής καταγωγής μεταναστών από την Ελλάδα στη χώρα τους ανέρχονται σε ετήσια βάση σε περίπου 1 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 13% του ΑΕΠ της Αλβανίας και στο 65% του εμπορικού ελλείμματος της γειτονικής χώρας.

Η πλειονότητα των Αλβανών (περίπου το 70%) εμβάζει χρήματα στους δικούς του και σκοπεύει να συνεχίσει να κάνει το ίδιο και στο μέλλον. Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα ποσά που φεύγουν από τη χώρα μας προς τη Γεωργία και το Αφγανιστάν.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Και το αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους» στα νερά της Συρίας!



Το πλοίο αυτό μπορεί να μεταφέρει 70 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων και 48 καταδιωκτικών κάθετης εφόρμησης. Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται από ναυτική ομάδα υποστήριξης, στη σύνθεση της οποίας περιλαμβάνεται και ένα αντιτορπιλικό. Ο εμπειρογνώμων του Ρωσικού Κέντρου Ανάλυσης της Πολιτικής Συγκυρίας Μαξίμ Μινάεφ είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για προετοιμασία στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της Συρίας. Αυτές οι ενέργειες ήδη μπορεί να μοιάζουν με παρόμοια πρωτοβουλία, που σχετιζόταν με τη συγκέντρωση στρατιωτικής ναυτικής ομάδας των χωρών του ΝΑΤΟ σε ελάχιστη απόσταση από τη Λιβύη. Γενικά, το σενάριο επαναλαμβάνεται.


Η Ουάσιγκτον επιθυμεί να εξασφαλίσει μάξιμουμ «μερίσματα» από τη σειρά επαναστάσεων στις χώρες της Μ. Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.
Ο αραβολόγος του Στρατιωτικού Πανεπιστημίου Ολέγκ Κουλακόφ προς το παρόν δεν θα ήθελε να δραματοποιεί την κατάσταση: «Η ενίσχυση της ομάδας αεροπλανοφόρων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μεσόγειο έχει μάλλον χαρακτήρα απειλής. Ο χρόνος θα δείξει. Το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν επίδειξη πυγμής είναι πραγματικά προφανές. Αυξάνουν την ομάδα τους εκεί και αυτό, βέβαια, αποτελεί στοιχείο δυνατού πολιτικού εκφοβισμού. Και η στρατιωτική πίεση θα αυξάνεται, ίσως, με διπλωματικά διαβήματα. Όμως δεν πρέπει, ίσως, να κάνουμε λόγο για άμεση στρατιωτική εισβολή».
Εν τω μεταξύ το σαουδαραβικό τηλεοπτικό κανάλι «Αλ-Αραμπίγια» μετέδωσε είδηση από τη σειρά «Έρχονται οι Ρώσοι!» Συγκεκριμένα πληροφόρησε ότι στα χωρικά ύδατα της Συρίας εισέπλευσαν τρία σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας.
liako.gr

ΠΗΓΗ

Τούρκικα ΜΜΕ: Οι Ελληνίδες εκδίδονται και ψάχνουν φτηνά νυφικά.


Απίστευτη προπαγάνδα με αφορμή την κρίση...

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Takvim, σύμφωνα με το οποίο 3.000 Ελληνίδες γίνονται πόρνες, γιατί δεν τα βγάζουν πέρα με την οικονομική κρίση, έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των μειωτικών για την Ελλάδα «ειδήσεων» που κοσμούν σήμερα τον τουρκικό τύπο.

Στο δημοσίευμα με τίτλο "Η Ελλάδα βγήκε στον δρόμο" υποστηρίζεται ότι 3.000 Ελληνίδες εκδίδονται είτε στον δρόμο είτε μέσω διαδικτύου.

"Κάθε βράδυ 3.000 Ελληνίδες βγαίνουν στον δρόμο ψάχνοντας για δουλειά. Δεν είναι όμως ο μόνος τρόπος για να εντοπίσουν τους πελάτες τους. Το "σπορ" έχει πάρει διαστάσεις και οι κοπέλες βρίσκουν δουλειά μέσω φίλων τους, ρισκάροντας πολλά ακόμα και την υγεία τους", γράφει το τουρκικό δημοσίευμα, στο οποίο υποστηρίζεται ότι το φαινόμενο της πορνείας στην Ελλάδα έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο μιας και η αστυνομία «κάνει τα στραβά μάτια»

Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στην οικονομική κατάσταση η οποία επικρατεί στην Ελλάδα, ενώ διανθίζεται από σκανδαλιστικές φωτογραφίες ημίγυμνων Ελληνίδων.

Και αν η Takvim ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τις Ελληνίδες πως καταφεύγουν στην πορνεία για να επιβιώσουν μια άλλη τουρκική ηλεκτρονική εφημερίδα αντιμετωπίζει με περισσότερο σεβασμό τις συμπατριώτισσές μας. Πτωχές πλην τίμιες λοιπόν οι Ελληνίδες για την Netgazete που περνούν τα σύνορα του Έβρου για να βρουν φτηνά νυφικά στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής ηλεκτρονικής εφημερίδας Netgazete, οι Ελληνίδες παλιότερα αγόραζαν τα νυφικά τους, άλλα λόγω της οικονομικής κρίσης τα όνειρα τους κολλάνε και ζητάνε πλέον να τα νοικιάσουν.

Ο Αχμέτ Μουρανλ, ιδιοκτήτης καταστήματος με είδη γάμου, λέει πως «συνεχίζεται το ενδιαφέρον των νέων κοριτσιών από την Ελλάδα για τα τουρκικά νυφικά, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αντί να τα αγοράσουν, ζητάνε πλέον να τα νοικιάσουν».

Ο Τούρκος έμπορος λέει πως καθώς δεν νοικιάζει τα νυφικά του οι περισσότερες γυρνάνε με άδεια χέρια στην πατρίδα τους, και πρόσθεσε : ¨Όπως τα δικά μας κορίτσια την παραμονή του γάμου ετοιμάζονται, το ίδιο έκαναν και οι Ελληνίδες κοπέλες πριν την κρίση. Ερχόταν για τα ψώνια του γάμου στην Αδριανούπολη. Η νύφη ψώνιζε οπωσδήποτε από εδώ το νυφικό της. Μάλιστα υπήρξαν και κάποιοι που παντρεύτηκαν και εδώ. Και δεν έκαναν ποτέ παζάρια. Όποια και αν ήταν η τιμή του έδιναν τα χρήματα και έφευγαν ευχαριστημένες από το μαγαζί. Μετά την κρίση στην Ελλάδα τα κορίτσια δεν μπορούνε να αγοράσουν νυφικό. Γενικά αυτές που έρχονται θέλουν να νοικιάσουν νυφικό. Καθώς όμως εμείς δεν νοικιάζουμε νυφικά οι περισσότερες αφού κοιτάξουν φεύγουν από το μαγαζί. Εμείς εδώ και 20 χρόνια αυτή τη δουλειά κάνουμε. Ποτέ δεν νοικιάσαμε νυφικό. Μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε ώστε να τις βοηθήσουμε. Αυτή η κρίση μας επηρεάζει και εμάς. Εύχομαι το συντομότερο να ξεπεραστεί. Ελπίζω πως όλα θα γίνουν όπως παλιά¨.

ΠΗΓΗ :  protothema.gr