Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Κύκλωμα αλλοδαπών μετέφερε λαθρομετανάστες στη Ιταλία με 2 - 3 χιλιάδες ευρώ το κεφάλι


Μέρος οργανωμένου κυκλώματος που διακινούσε μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα προς την Ιταλία, εξαρθρώθηκε από την την αστυνομική αρχή του Ρέντη.

Στη σύλληψη εβδομήντα λαθρομεταναστών διαφόρων υπηκοοτήτων προχώρησαν οι αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Καμινίων σε συνεργασία με το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Το φορτηγό που μετέφερε τους λαθρομετανάστες εντοπίστηκε αργά τη νύχτα και όπως φάνηκε από την έρευνα είχε σκοπό να τους μεταφέρει στην Ιταλία να διαφύγουν παράνομα από τη χώρα με προορισμό άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως προέκυψε από αστυνομική έρευνα ,τα μέλη του κυκλώματος προσέγγισαν τους παραπάνω αλλοδαπούς, σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και συμφώνησαν να οργανώσουν τη μεταφορά τους στην Ιταλία έναντι χρηματικής αμοιβής της τάξεως των 2000 έως 3000 το άτομο .

Η μεταφορά θα γινόταν με φορτηγό αυτοκίνητο οδικώς σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και από εκεί οι λαθρομετανάστες θα προωθούνταν μέσο στην Ιταλία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών του Πειραιά ενώ οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των έξι αλλοδαπών, μέλοι του οργανωμένου κυκλώματος μεταφοράς παρανόμων μεταναστών, που παραμένουν άφαντοι.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.