Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πάτρα:Θρήνος και οργή στην κηδεία του 30χρονου που έσφαξαν λαθρομετανάστες στις Ιτιές-Συνελήφθη από την Αστυνομία 17χρονος Αφγανός - Δειτε φωτογραφίες και βίντεο- Μούγκα από ΜΜΕ και σύριζα.



ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΤΕΡΑΤΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΟΣΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

Σε βαρύ κλίμα κηδεύτηκε νωρίτερα από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιτεών ο 30χρονος Αθανάσιος Λαζανάς, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου έχασε τη ζωή του στα Κρύα Ιτεών μετά από άγρια συμπλοκή που είχε με τρεις Αφγανούς, οι οποίοι τον μαχαίρωσαν έξι τουλάχιστον φορές. Από την Αστυνομία ανακοινώθηκε πριν λίγο ότι δράστες του άγριου εγκλήματος, που έχει συγκλονίσει την Πάτρα, είναι τρεις Αφγανοί λαθρομετανάστες, εκ των οποίων έχει συλληφθεί ένας, ο οποίος δήλωσε ότι είναι 17 χρονών, και αναζητούνται οι άλλοι δυο συνεργοί του.

Σήμερα στις 8 το απόγευμα ο Σύλλογος της περιοχής, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του στην Κρύα Ιτεών, ώστε να αποφασιστούν οι μορφές κινητοποίησης των κατοίκων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 30χρονος βρέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του στις Ιτιές Πατρών, βαριά τραυματισμένος, φέροντας έξι τουλάχιστον χτυπήματα με μαχαίρι στο θώρακα και τα πλευρά. Ο άτυχος Θανάσης Λαζανάς, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου υπέκυψε στα τραύματά του, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Διοικητής της Ασφάλειας Πατρών Αριστείδης Ανδρικόπουλος, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι τρεις λαθρομετανάστες διαπληκτίστηκαν φραστικά με το θύμα, έξω από το σπίτι του.

Στη συνέχεια, σε μικρή απόσταση από το σημείο του διαπληκτισμού και ενώ ο 30χρονος ακολουθούσε τους τρεις δράστες, διαπληκτίστηκαν ξανά και οι τρεις κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού, κατάφεραν έξι τουλάχιστον χτυπήματα με μαχαίρι στον 30χρονο και τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της Αστυνομίας θύτες και θύμα δεν φαίνεται να γνωρίζονταν, ενώ ακόμη δεν έχει βρεθεί το μαχαίρι του εγκλήματος.

Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε ο ένας 17χρονος και συνελήφθη.

Οι δύο 17χρονοι είχαν συλληφθεί τον τελευταίο μήνα από τις αστυνομικές αρχές, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα και τους είχε χορηγηθεί προθεσμία για την αναχώρησή τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη των δύο συνεργών του.











ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Ti προθεσμία απολογίας και μ@λ@κιες
    Ξεκοιλιασμα, γδαρσιμο, κρέμασμα,,,
    ΚΑι μετα η σειρα πολιτικων , δημοσιογράφων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.