Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ετοιμάζουν «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» για να πλήξουν την Χρυσή Αυγή;


Μια πολύ «περίεργη» είδηση δημοσιεύτηκε αυτές τις ημέρες στην καθεστωτική εφημερίδα «Τα Νέα», σχετικά με την ορκωμοσία ή μη των βουλευτών που αναδείχθησαν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου –αν υπάρξει αδιέξοδο και γίνουν πάλι εκλογές τον επόμενο μήνα. Ας το παρακολουθήσουμε:
Διχασμένοι οι συνταγματολόγοι για τη σύγκληση της νέας Βουλής αν προκηρυχθούν εκλογές. Ενώ οι διερευνητικές επαφές για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεχίζονται, χωρίς προς το παρόν να είναι άμεσα ορατό το ενδεχόμενο αποτελέσματος, οι υπηρεσίες της Βουλής προχωρούν κανονικά τις διαδικασίες για την υποδοχή των 300 βουλευτών της νέας σύνθεσης του Σώματος και της ορκωμοσίας τους. Ωστόσο, οι συνταγματολόγοι εμφανίζονται διχασμένοι για το εάν, σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση και προκηρυχθούν εκ νέου εκλογές, θα πρέπει να συγκληθεί ή όχι η Βουλή με τη νέα σύνθεσή της.[Χαρακτήρας επαναφοράς] Ως ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής σε πρώτη συνεδρίαση έχει προσδιοριστεί, με το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της προηγούμενης Βουλής, η 17η Μαΐου.
Αλλά, ενώ όλα προχωρούν κανονικά στο Κοινοβούλιο, τα τελευταία 24ωρα έχει ανακύψει ζήτημα με το αν είναι επιβεβλημένη η ορκωμοσία των νέων βουλευτών, εφόσον απαιτηθεί να προκηρυχθούν εκλογές στην περίπτωση που δεν τελεσφορήσουν οι διερευνητικές εντολές. Το ερώτημα αν μπορεί να διαλυθεί η Βουλή χωρίς νωρίτερα να έχει συγκροτηθεί σε Σώμα,
διχάζει τους συνταγματολόγους, όπως επεσήμαναν κοινοβουλευτικές πηγές, με τις οποίες επικοινώνησε το ΑΜΠΕ. [Χαρακτήρας επαναφοράς]Ορισμένοι συνταγματολόγοι εκτιμούν ότι η Βουλή που αναδείχθηκε από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, θα πρέπει πρώτα να συγκληθεί και να ορκιστούν οι βουλευτές, ώστε αμέσως μετά, με Προεδρικό Διάταγμα, να διαλυθεί και να προκηρυχούν οι νέες βουλευτικές εκλογές.
Αντιθέτως, κατά άλλες ερμηνείες του Συντάγματος, διατυπώνεται η άποψη ότι εφόσον καταλήξουν σε αδιέξοδο όλες οι διαδικασίες για σχηματισμό κυβέρνησης, τότε θα πρέπει να εκδοθεί άμεσα το Προεδρικό Διάταγμα διεξαγωγής εκλογών και σύγκλησης της επόμενης Βουλής χωρίς να απαιτείται προηγουμένως σύγκληση της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Σε αυτό το ενδεχόμενο, δεν γίνεται καμία ορκωμοσία βουλευτών.
Εδώ, λοιπόν, ετοιμάζεται ένα πρωτοφανές στην ελληνική ιστορία «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», με στόχο να πλήξει την Χρυσή Αυγή! Δεν βλέπουμε φαντάσματα, ούτε πλάθουμε ιστορίες συνομωσίας, αλλά:
1ον) Εφόσον συγκληθεί η βουλή και ορκιστούν οι βουλευτές, κόμμα το οποίο διαθέτει άνω των δέκα βουλευτών, συγκροτεί κοινοβουλευτική ομάδα και έχει πλέον δικαίωμα να προβληθεί σε συγκεκριμένο τηλεοπτικό χρόνο, ενώ εκπρόσωπός του πρέπει υποχρεωτικώς να καλείται σε όλες τις πολιτικές εκπομπές και συζητήσεις καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο. Εννοείται, ότι όλα τα κόμματα της προηγούμενης βουλής θα τύχουν αυτών των δικαιωμάτων, εκτός βεβαίως από την Χρυσή Αυγή, εφόσον θα χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία ότι δεν έχει συγκροτήσει κοινοβουλευτική ομάδα, άρα δεν δικαιούται κ.τ.λ.!
2ον) Σε περίπτωση που γίνει «τηλεμαχία» (το αγγλιστί λεγόμενον debate) μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, θα αποκλείσουν τον Γ.Γ. του κινήματός μας με την ίδια δικαιολογία!
3ον) Θα επηρεαστούν αρνητικά οι 450.000 ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, αν δεν δουν τους ανθρώπους που οι ίδιοι εξέλεξαν να ορκίζονται βουλευτές.
Τα συμπεράσματα δικά σας!

http://xryshaygh.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.