Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Γιώργος Καρατζαφέρης: Η «απατημένη σύζυγος» της Κεντροδεξιάς


Μέσα σε ένα μήνα η «καλύτερη Κοινοβουλευτική ομάδα που πέρασε ποτέ από την Βουλή» μετατράπηκε σε ένα μάτσο «κατακάθια», «γενίτσαρους», «τρωκτικά» και «αρουραίους». Το πρόβλημα είναι ότι χαρακτηρισμοί «εγώ τους έκανα ανθρώπους» του προέδρου του ΛΑΟΣ θυμίζουν άλλους τύπου «του έδωσα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου», οι οποίοι και ταιριάζουν καλύτερα σε ερωτικές σχέσεις. Αλλά έτσι ήταν πάντα η ψυχοσύνθεση του Γιώργου Καρατζαφέρη, να αγαπάει δηλαδή με πάθος. Και να μισεί εξίσου έντονα.

«Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο ζώο στον πλανήτη από την απατημένη σύζυγο»...
Αυτό είναι ένα αξίωμα που μπορεί να σας επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε δικηγόρος διαζυγίων. Η', εναλλακτικά, μπορείτε απλά να κάνετε ένα βήμα πίσω και να παρακολουθήσετε την συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ του Γιώργου Καρατζαφέρη και των έξι πρώην βουλευτών -και αγαπημένων παιδιών- του.

Η οποία και κλιμακώθηκε όταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, με το γνωστό μεσογειακό ταμπεραμέντο του, άρχισε να λέει ακριβώς την γνώμη του για αυτούς που «Δεν γεννήθηκαν βουλευτές, από την αφάνεια τους μάζεψα και τους έκανα βουλευτές. Μπορεί όμως να τους έκανα ανθρώπους, αλλά δεν κατάφερα να τους φτιάξω χαρακτήρα», πάντα από τον γνώριμο τηλε-άμβωνα του ΤηλεΆστυ.

Κάπως έτσι -σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα στα ΝΕΑ- ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι πλέον «Μανωλίδης», ο Κυριάκος Βελόπουλος «ρουφιάνος» και «καλόπαιδο από τη Θεσσαλονίκη» (που ξέχασε, σύμφωνα με τον Καρατζαφέρη, ότι το κόμμα του έβαλε πλάτες στην υπόθεση του θεσσαλονικιού τοκογλύφου, την υπόθεση Γιοσάκη και αυτού με τις πορνοκασέτες του Χρηστίδη) και ο Γιώργος Ανατολάκης ο άνθρωπος που η φύση εξάντλησε την ποιότητά της μόνο στα ποδάρια του, καθώς «κάθε φορά που είχαμε πολιτικά θέματα να αντιμετωπίσουμε ειδοποιούσαμε τη γυναίκα του την κ. Ζάννα να του τα πει. Αφού αυτή είναι ο γενικός μάνατζερ του Γιώργου».

Και επειδή, ως γνωστόν, ο Καρατζαφέρης είναι γεννημένος σόουμαν, υπάρχει και συνοδευτικό οπτικοακουστικό υλικό που παίζει συνέχεια στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ. Ξεκινώντας από το βίντεο που δείχνει Γεωργιάδη, Βορίδη και Πλεύρη να χειροκρο τούν τον Καρατζαφέρη ενώ αποκαλεί από βήματος Βουλής τον Σαμαρά «Τρελαντώνη». 'Η τους ίδιους να γελούν ακούγοντας τον να λέει την παροιμία «άπαξ προδό της, πάντα προδότης».

Δεν χρειάζεται κανείς να έχει πτυχίο ψυχολογίας για να καταλάβει ότι ο πόνος του προέδρου είναι μεγάλος, ότι η καρδιά του έχει γίνει θρύψαλα. Για αυτό και ξεσπάει. Για αυτό και βγαίνει και δίνει συμβουλές στον επόμενο, τον Αντώνη Σαμαρά, προειδοποιώντας τον «Αντώνη Σαμα ρά, δες τα φίδια που έχεις στον κόρφο σου».

Πάντα με φόντο τις 420 πλακέτες που έχει στο γραφείο του από όλες τις τοπικές της ΝΔ που τον έχουν τιμήσει ως «ήρωα της παράταξης» (σ.σ. της Κεντροδεξιάς) για τους αγώνες του τη δεκαετία του 1980 στη μάχη κατά του ΠΑΣΟΚ.

Ο άνθρωπος χρειάζεται να ξαλαφρώσει, να βγει και να τα πει στους δικούς του ανθρώπους. Όλα αυτά όμως είναι θεμιτά και κατανοητά. Συμβαίνουν σε κάθε παθιασμένη ερωτικόπολιτική σχέση.

Άλλωστε το τραύμα είναι ακόμη πολύ πρόσφατο, η πληγή είναι ορθάνοιχτη, αφού ήταν μόλις στις 17 του Μαΐου που ο Καρατζαφέρης δήλωνε ότι δεν είναι δυνατόν να διαλυθεί «η καλύτερη Κοινοβουλευτική Ομάδα που πέρασε ποτέ από τη Βουλή».

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.