Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Η Δούρου του σύριζα μας απειλεί με νέο ΕΑΜ;! (BINTEO)


Σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιοι που γνωρίζουν ιστορία "τσίμπησαν" την δήλωση της Ρένας Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, που αμέσως μετά το επεισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη, δήλωσε στην εκπομπή του Παπαδάκη με πάθος ότι "δεν θα κάνουν (στον ΣΥΡΙΖΑ) ούτε βήμα πίσω από το ψήφισμα των Κορυσχάδων".
Κανείς φυσικά δεν την ρώτησε τι εννοούσε, είτε γιατί δεν κατάλαβαν τι είπε, είτε γιατί βιαζότανε να τελειώνει η εκπομπή . Ποιό είναι λοιπόν το περίφημο "Ψήφισμα των Κορυσχάδων" Ήταν το ψήφισμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΕΑΜ της 27ης Μαΐου του 1944, το οποίο αποτέλεσε την πολιτική βάση της απόπειρας ένοπλης κατάληψης της εξουσίας τον Δεκέμβριο του 1944 από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ!
Ας δούμε τι έλεγε στο άρθρο 8:
Αρθρο 8. – Ο πρωταρχικός σκοπός και ο γνώμονας για την άσκηση όλων των εξουσιών είναι ο απελευθερωτικός αγώνας του έθνους. – Το Εθνικό Συμβούλιο, η ΠΕΕΑ, οι ένοπλοι και άοπλοι πολίτες υπηρετούν πριν απ’ όλα το σκοπό αυτό. – Ο Εθν. Στρατός ΕΛΑΣ, είναι το ένοπλο τμήμα του έθνους, που μάχεται για την απελευθέρωση της πατρίδας και τις ελευθερίες του λαού.
Όλα αυτά το 1944 μπορεί να είχαν νόημα, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο "η ιερή σκυτάλη του ψηφίσματος των Κορυσχάδων", έχει να μας πει κάτι σήμερα;
Δείτε το βίντεο της Δούρου

ΠΗΓΗ: LIAKO.GR

2 σχόλια:

  1. ΔΟΥΡΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ......

    ΒΑΛΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΥΣ?

    ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ

    ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

    ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΚΡΕΜΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.