Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Φιγουράρει σε πολλά προφίλ μουσουλμάνων της Θράκης. Ως ένα σημείο δείχνει τη στάση που θα ακολουθήσουν, αν επανεκλεγούν, οι υποψήφιοι μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη. Η Κουμουνδούρου, πρέπει να πάρει άμεσα θέση για την επίμαχη αφίσα.
Για όσους δεν γνωρίζουν τα τουρκικά, η αφίσα μοιάζει να είναι απλά προεκλογική. Ξεχωρίζουν οι λέξεις ΣΥΡΙΖΑ, οι φωτογραφίες των δύο υποψηφίων καθώς και τα ονόματά τους. Ωστόσο, η επικεφαλίδα της είναι σκέτο «δηλητήριο»: «Οι Τούρκοι άρχισαν να κατακτούν τη Δυτική Θράκη».
Πέρα από το προκλητικό του μηνύματος, αξίζει να αναφερθούν και τα χρώματα που επιλέχθηκαν για να περάσει πιο εύκολα το νόημα. Το Turkler, αναφορά στο τουρκικό έθνος, είναι γραμμένο με κόκκινο χρώμα, «εθνικό χρώμα» της γειτονικής χώρας. Η υπόλοιπη φράση είναι γραμμένη με πράσινα και μαύρα γράμματα, δηλαδή με τα χρώματα που έχει και η λεγόμενη σημαία του «ανεξάρτητου κράτους της Δυτικής Θράκης»!
Από ό,τι φαίνεται, στη μουσουλμανική μειονότητα υπάρχουν πολλοί νοσταλγοί του παρελθόντος, οι οποίοι θα ήθελαν την επανασύσταση της Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης, το οποίο ήταν ένα μικρό, προσωρινό κράτος που ιδρύθηκε από τις 31 Αυγούστου έως τις 25 Οκτωβρίου του 1913. Περιλάμβανε όλη τη Δυτική Θράκη, από τον Εβρο μέχρι τον Νέστο ποταμό.
http://www.liako.gr/intro/ 

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.