Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΤΟΥ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠPΟΕΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ...
Διαβαζουμε απο το iefimerida:
Διακομματικό μπλόκο προετοιμάζεται, όπως όλα δείχνουν, στην εκλογή αντιπροέδρου της Βουλής από το κόμμα της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της μυστικής ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί αμέσως μετά την ορκωμοσία των 300 που προέκυψαν από τις εκλογές της Κυριακής και την εκλογή προέδρου του Σώματος.

Ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr από τα περισσότερα κομματικά επιτελεία αναφέρουν ότι η γραμμή που θα δοθεί στους βουλευτές είναι να μην συγκεντρωθούν οι 75 ψήφοι που απαιτούνται από τον κανονισμό της Βουλής σε συνδυασμό με το άρθρο 67 του Συντάγματος για την εκλογή του έβδομου αντιπροέδρου. Η Χρυσή Αυγή χρειάζεται τουλάχιστον 57 ψήφους ακόμη για να αθροιστούν στις δικές της 18 προκειμένου να εκλέξει τον αντιπρόεδρο που δικαιούται.

Οπως είχε αποκαλύψει χθες το iefimerida.gr πληροφορίες αναφέρουν ότι στις σκέψεις του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου είναι να προταθεί για τη θέση...
ο Ηλίας Κασιδιάρης. Νεώτερες πληροφορίες ανέφεραν ότι εξετάζεται το ενδεχομενο για τη θέση να προταθούν εναλλακτικά ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς ή και η σύζυγος του κ. Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια.

Ανεξαρτήτως αυτών, το ζήτημα που έχει προκύψει είναι πολύπλοκο. Εκτός από πολιτικό και καθαρά νομικό υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ή προηγούμενο που ένας υποψήφιος δεν συγκεντρώνει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.

Ετσι, τη λύση θα κληθεί να δώσει η Νομική Υπηρεσία της Βουλής που θα πρέπει να αποφανθεί τελικά για το αν η θέση σε αυτή την περίπτωση θα παραμείνει κενή, όπως εάν δεν υπήρχε τέταρτο κόμμα αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Ορισμένοι πάντως σημειώνουν ότι ναι μεν δεν θα ήθελαν εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στο προεδρείο της Βουλής, αλλά η μετωπική αντιπαράθεση μαζί τους με το καλημέρα ίσως οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα.

2 σχόλια:

  1. Ωραία δημοκρατία, ο 'στρατηγός άνεμος' δλδ ήταν καλύτερος? Πάνε καλά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.