Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

"Παγώνει" η αύξηση στρατιωτικής θητείας ,δεν θέλει να "φορτώσει" άλλο τους νέους ο Παναγιωτόπουλος....


Δεν τους αφήνουν και πολύ ελεύθερο χρόνο οι καφετέριες και τα club.
Απο iefimerida:
Παγώνει το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, αφού όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος «Οι νέοι μας έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια τα πάνδεινα, δεν θα τους φορτώσουμε τώρα και τρεις μήνες επιπλέον θητεία».

Μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Παναγιωτόπουλος και αναφερόμενος στην εισήγηση που είχε γίνει προεκλογικά για αύξηση της στρατιωτικής θητείας, ανέφερε πως μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να γίνει με τρόπο μεθοδευμένο και καλά μελετημένο «και όχι επιπόλαια», με στόχο να δώσει παράλληλα και ορισμένα κίνητρα στους κληρωτούς.

Το πάγιο αίτημα για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας επανήλθε προεκλογικά, αλλά τότε είχε συμφωνηθεί ότι την απόφαση και το κόστος θα το αναλάβει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.

Η κυβέρνηση ωστόσο που στηρίζεται από τα τρία κόμματα αποφάσισε να μην ανακινήσει θέμα αύξηση της θητείας.

Το θέμα όμως είναι ότι όπως έχουν αφήσει να διαρρεύσει τα επιτελεία υπάρχει ήδη η σχετική μελέτη, η οποία, όπως φαίνεται οδεύει προς το ψυγείο. Οι στρατιωτικοί στις εισηγήσεις τους επικαλούνται την ανάγκη για επαρκή στελέχωση των στρατιωτικών μονάδων, αλλά και την οικονομική κρίση, αφού περιορίζεται ο αριθμός των επαγγελματιών στρατιωτών. Παρά ταύτα, όπως αναφέρουν, και εάν ακόμα παραμείνει η θητεία στους εννέα μήνες, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν πρόκειται να θιγεί.

Εν μέρει η απόφαση για το πάγωμα της στρατιωτικής θητείας οφείλεται στην οικονομική κρίση αφού για τους τρεις επιπλέον μήνες, απαιτούνται πολλές δαπάνες(!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.