Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ "ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ" Ο ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ


Μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι ο 29χρονος Έλληνας που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για συμμετοχή στη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, στη Νάουσα της Πάρου, και τη ληστεία που έγινε σε υποκατάστημα τράπεζας, στο ίδιο μέρος.

Η σύλληψη του έγινε ύστερα από συνδυασμό φωτογραφικού υλικού που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας κατά τη διάρκεια της ληστείας, ορισμένων στοιχείων που βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο και ανάλυσης γενετικού υλικού με αποτέλεσμα η Αντιτρομοκρατική να καταλήξει στον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Ο 29χρονος κρατείται και ανακρίνεται, ενώ αναζητούνται τρία ή τέσσερα ακόμα άτομα που θεωρούνται συνεργοί του. 

Η ένοπλη ληστεία που σχεδιάστηκε από τους δράστες αφήνει να διαφανεί ότι πρόκειται για ενέργεια της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» για τη διασφάλιση χρημάτων προκειμένου να συνεχίσουν την τρομοκρατική τους δράση. 

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εξετάζουν την πιθανή συμμετοχή του 29χρονου και των συνεργών του και σε άλλες ένοπλες ληστείες που ενδέχεται να έχουν διαπράξει τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης.

Το δείγμα από το DNA του 29χρονου, ύστερα από μετά από εργαστηριακές εξετάσεις, ταυτοποιήθηκε με αυτά που βρέθηκαν στα αντικείμενα στο σημείο του φονικού στη Πάρο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Αυγούστου, τρεις άγνωστοι, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισήλθαν στο υποκατάστημα της τράπεζας Alpha Bank στο νησί, ενώ ένας τέταρτος συνεργός τους περίμενε έξω. Με την απειλή όπλων αφαίρεσαν 45.000 ευρώ και κατά την έξοδο τους από την τράπεζα, ένας από τους δράστες πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 53χρονο, πατέρα ενός παιδιού.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.