Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΑΞΙΤΖΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΑΠΟ ΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ.(ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ;;)

ΕΝΑ ΝΕΟ ΘΥΜΑ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΩΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΧΩΡΑ.
Ο ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΕΙΧΑΝ ΛΗΣΤΕΨΕΙ ΤΡΑΠΕΖΑ.
Απο newsit
Μια δολοφονία εν ψυχρώ σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Νάουσας συγκλονίζει την Πάρο, που ζει μια ακόμη τραγωδία μετά τη φρικιαστική επίθεση από 19χρονο Πακιστανό στη 15χρονη Μυρτώ, στη Χρυσή Ακτή.

Τα όσα εκτυλίχθηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής έξω από το υποκατάστημα της Alpha Bank στη Νάουσα της Πάρου συγκλονίζουν την κοινή γνώμη. Ένας πολίτης έπεσε νεκρός γιατί με αυτοθυσία άκουσε τις εκκλήσεις υπαλλήλων της τράπεζας και έτρεξε πεζός να κυνηγήσει τους ληστές.

Ήταν τρεις (ο τέταρτος τους περίμενε στο αυτοκίνητο για να διαφύγουν) και ήταν ένας. Αλλά δε δίστασαν να τον δολοφονήσουν εν ψυχρώ.
Τον σκότωσαν σχεδόν εξ επαφής. Αυτό δείχνουν τα τραύματά του.
Το θύμα, ένας οδηγός ταξί που η μοίρα τον έφερε να βρίσκεται έξω από το υποκατάστημα όπου έγινε η ληστεία, φέρει διαμπερή τραύματα στον πνεύμονα και στα πλευρά. Πέθανε ακαριαία. Θύμα ο 53χρονος Δημήτρης Μίχας, πρώην σύζυγος της μιας από τις κόρες της Βίκυς Μοσχολιού.

Οι ληστές μπήκαν στο υποκατάστημα στις 08:20 το πρωί της Παρασκευής. Φορούσαν καπέλα τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους. Απείλησαν τους υπαλλήλους με πιστόλια και πήραν από τα ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό. Όταν βγήκαν, οι υπάλληλοι έτρεξαν πίσω τους, φωνάζοντας "πιάστε τους, μας λήστεψαν". Ο άτυχος Δ.Μ. ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και το πλήρωσε με τη ζωή του.

Οι δολοφόνοι του μπήκαν στο αυτοκίνητο όπου περίμενε ο συνεργός τους και εξαφανίστηκαν. Το αυτοκίνητο, το οποίο είχαν νοικιάσει από γραφείο στην Αθήνα, το εγκατέλειψαν στην περιοχή Αμπελάς. Το έκαψαν για να καλύψουν τα ίχνη τους. Εκτιμάται πως διέφυγαν από την Πάρο με ταχύπλοο. Άλλωστε, η περιοχή που επέλεξαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο βρίσκεται απέναντι από τη Νάξο.

Αμέσως έκλεισε το λιμάνι της Παροικιάς και το λιμενικό ξεκίνησε έρευνες στη θαλάσσια περιοχή. Έτσι, βρέθηκε λίγες ώρες μετά τη ληστεία εγκαταλελειμμένο σκάφος σε ακτή της Νάξου, απέναντι από τον Αμπελά της Πάρου. Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., στην Πάρο μεταβαίνει κλιμάκιο εξειδικευμένων αξιωματικών της Ασφάλειας, έχει ήδη διατεθεί ένα ελικόπτερο καθώς και ενισχυτικές δυνάμεις και μέσα, όπως αστυνομικοί σκύλοι και μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ από την Αττική και από γειτονικά νησιά.

Η αστυνομία τονίζει πως η επιλογή της ημέρας που αποφάσισαν να κάνουν τη ληστεία δεν ήταν καθόλου τυχαία. Είναι Παρασκευή και στο νησί έχει πολύ κόσμο. Μπορούσαν να χαθούν εύκολα.
Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι πως ο μόνος τρόπος για να διαφύγουν οι ληστές και από τη Νάξο είναι να κρυφτούν σε κάποια εξοχική κατοικία που έχει αποθήκη και στη συνέχεια να βρουν τρόπο να πάρουν το πλοίο της γραμμής.

Ο τρόπος που έγινε η ληστεία, ο αριθμός των δραστών και η διαφυγή με ταχύπλοο παραπέμπουν στη ληστεία που είχε γίνει πάλι σε υποκατάστημα της Alpha Bank στις Σπέτσες, στις 16 Ιουλίου.
Οι δράστες εκείνης της ληστείας ήταν τρεις άνδρες και μια γυναίκα. Μπήκαν στην τράπεζα οπλισμένοι με καλάσνικοφ και διέφυγαν με ταχύπλοο. Στην Πάρο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ήταν όλοι άνδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.