Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΕΛΛΗΝΕΣ – ΟΙ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟΥ.

 
 
Αναμφισβήτητα διανύουμε μία από τις δυσκολότερες και κρισιμότερες στιγμές της μακραίωνης Ιστορίας μας. Η οικονομική κρίση που βιώνουμε, αποτελεί μόνο μια μορφή της πολύπλευρης κρίσης θεσμών, αξιών και νοοτροπιών που αντιμετωπίζουμε εδώ και δεκαετίες και που τώρα έφτασε στο απροχώρητο. Ξένοι αλλά και ντόπιοι «ειδήμονες» συμπεραίνουν, πως δεν υπάρχει διέξοδος από την κρίση, πως δεν υπάρχει σωτηρία, πως όλα καταστράφηκαν, πως δεν είναι δυνατόν να τα καταφέρουμε, πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και άλλα τόσα πολλά και παρόμοια.

Όντως, αν αντιμετωπίσουμε την παρούσα κρίση μεμονωμένα, ίσως να έχουν κάποιο δίκιο. Ξεχνούν όμως όλοι αυτοί οι «ειδήμονες», πως ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ και πως ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! Αν αντιμετωπίσουμε την παρούσα κρίση, με βάση τα διδάγματα της μακραίωνης Ελληνικής Ιστορίας, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως εμείς οι Έλληνες στα δύσκολα τα καταφέρνουμε καλύτερα. Για το λόγο αυτό, όλοι οι συνειδητοποιημένοι Έλληνες, όταν ακούμε πως τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για την Πατρίδα μας, χαμογελάμε με νόημα και αυτοπεποίθηση, γιατί ξέρουμε πως είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι ήρθε ο καιρός η Ελλάδα να μεγαλουργήσει ξανά και να προστεθούν καινούριες χρυσές σελίδες στην Ιστορία της. Με κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις όμως. Να επιδείξουμε αγωνιστικότητα, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, όμοιες μ’ αυτές που μας κληροδότησαν οι Πρόγονοί μας.

Στο σημείο αυτό, ίσως πει κάποιος δύσπιστος, μα καλά πως θα τα καταφέρουμε, όταν οι ισχυροί της Ευρώπης και του Κόσμου, όπως η Ε.Ε., η Ε.Κ.Τ., το Δ.Ν.Τ., και οι εκπρόσωποι της Νέας Τάξης και της Παγκοσμιοποίησης, είναι εναντίον μας και επιβουλεύονται την Εθνική μας Κυριαρχία και τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές; Οι απαντήσεις έρχονται απ’ ευθείας από την Ελληνική Ιστορία, για να διαλύσουν κάθε αμφιβολία και δυσπιστία, αποδεικνύοντας πως οι Έλληνες ήταν, είναι και θα είναι, οι προαιώνιοι μαχητές του ακατόρθωτου και της Ελευθερίας!

Οι Έλληνες ήταν αυτοί, που πέτυχαν το ακατόρθωτο και συνέτριψαν τους Πέρσες, σταματώντας την εξάπλωση της Περσικής Αυτοκρατορίας, της τότε παγκόσμιας Υπερδύναμης, προς την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να υφίσταται σήμερα Ευρωπαϊκός Πολιτισμός.
Οι Έλληνες ήταν αυτοί, που πέτυχαν το ακατόρθωτο και επιβλήθηκαν στους τότε κοσμοκράτορες της εποχής, Ρωμαίους, με τη φιλοσοφία, τις τέχνες και τα γράμματα, αλλά και με την ίδρυση και επέκταση της χιλιόχρονης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Οι Έλληνες ήταν αυτοί που μετά από τέσσερις και πλέον αιώνες σκλαβιάς, κατάφεραν, πέρα από κάθε λογική και ελπίδα, να επαναστατήσουν κατά της τότε πανίσχυρης Οθωμανικής αυτοκρατορίας, έχοντας απέναντί τους και τους ισχυρούς της Ευρώπης της ιερής συμμαχίας του Μέτερνιχ, και να κερδίσουν τη βγαλμένη από τα ιερά κόκαλα των Ελλήνων Ελευθερία τους.
Οι Έλληνες ήταν και πάλι αυτοί, που κατάφεραν να δώσουν την πρώτη νίκη στον ελεύθερο κόσμο, κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, συντρίβοντας τις πανίσχυρες ιταλικές δυνάμεις, πάλι σε πείσμα όσων έλεγαν πρωτύτερα, πως κάτι τέτοιο ήταν ακατόρθωτο και πέρα από κάθε λογική.
Κοινό σημείο σε όλα τα παραπάνω παραδείγματα είναι, η σχεδόν θεϊκή μαχητικότητα των Ελλήνων, που έκανε τους ισχυρούς όλων των εποχών, που επιβουλεύονταν την ελευθερία των Ελλήνων αλλά και των υπόλοιπων λαών, να αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν ένας μικρός πληθυσμιακά λαός, σαν τους Έλληνες να πετυχαίνει το ακατόρθωτο.

Επίσης, η Ιερή Ελληνική Ιστορία, μας διδάσκει πως πάντοτε η Ελλάδα, μετά από μια περίοδο κρίσης και χάρη στη μαχητικότητα των Ελλήνων, κατόρθωσε να αναγεννηθεί και να μεγαλουργήσει. Έτσι, μετά τους περσικούς πολέμους, ήρθε ο χρυσός αιώνας της ελληνικής φιλοσοφίας, των γραμμάτων και των τεχνών. Μετά τους πελοποννησιακούς πολέμους και τους εμφύλιους σπαραγμούς των Ελλήνων, ήρθε ο Μέγας Αλέξανδρος, ένωσε όλους τους Έλληνες και προχώρησε προς ανατολάς δημιουργώντας την Αυτοκρατορία του, κάνοντας τους στρατιωτικούς αναλυτές, να μελετάνε ακόμα και σήμερα τη στρατηγική του. Μετά την πρώτη άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204, από τους σταυροφόρους, και την παρακμή που ακολούθησε, έφτανε η εμφάνιση του νεοπλατωνικού φιλόσοφου Γεωργίου Γεμιστού Πλήθωνος, για να αναγεννήσει τον Ελληνισμό, να του εμφυσήσει τη Εθνική Συνείδηση, κάτι το οποίο κράτησε τον Ελληνισμό, μαζί με την Ορθόδοξη Πίστη μας, στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς, αλλά και να αναγεννήσει και ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο, βγάζοντας τον από το σκοταδισμό και τις δεισιδαιμονίες του Μεσαίωνα. Προχωρώντας χρονικά, μετά τον «ατυχή πόλεμο» του 1897, ακολούθησαν ο Μακεδονικός Αγώνας και οι βαλκανικοί πόλεμοι που διπλασίασαν την Ελλάδα. Μετά τη μικρασιατική καταστροφή του 1922 και την πτώχευση του 1932, ακολούθησε το έπος του 1940-41 και της Εθνικής Αντίστασης.

Τα παραδείγματα από την Ελληνική Ιστορία είναι πολλά και δεν μπορούν να αναφερθούν όλα στο περιορισμένο χώρο ενός άρθρου. Το σίγουρο είναι ότι οι εποχές άλλαξαν και οι σύγχρονοι ισχυροί μετέρχονται νέων μεθόδων, κυρίως οικονομικών και ψυχολογικού πολέμου, για να επιβληθούν. Μπορεί οι εκπρόσωποι της Νέας Τάξης να διαθέτουν άριστες  γνώσεις στα οικονομικά και στην ανθρώπινη ψυχολογία, αλλά δεν έχουν διδαχθεί από την Ελληνική Ιστορία, γιατί θα γνώριζαν πως η μαχητική Ελληνική Ψυχή μένει αναλλοίωτη ανά τους αιώνες και πως αν χρειαστεί οι Έλληνες θα ξαναπολεμήσουν για την Ελευθερία τους και για τα Δίκαιά τους και για μια ακόμη φορά στην ιστορία τους θα νικήσουν.

ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.