Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...!!! ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΤΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΕΡΑ...



ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ... ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ. ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ!

ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ... ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΓΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΤΥΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ; ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ Ε; ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ; ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ; ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ; ΡΗΤΟΡΙΚΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ... ΞΕΡΟΥΜΕ!

Η επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την σύλληψη ενός 27χρονου, ο οποίος φέρεται να είναι δημιουργός μιας σελίδας στο Facebook με όνομα «Γέροντας Παστίτσιος», η οποία σατιρίζει την εμμονή με τον Γέροντα Παΐσιο.

Παράλληλα, ο βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης εκδήλωσε την επιθυμία μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης στην δίκη του 27χρονου: «Όταν ο νόμος εξισώνει την βλασφημία με την παιδεραστία

,είναι άδικος. Θέλω να παραστώ ως μάρτυρας υπεράσπισης ,του 27χρόνου που συνελήφθη», αναφέρει.


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η ελευθερία της έκφρασης, στο στόχαστρο της ακροδεξιάς θεοκρατίας»

Η σημερινή σύλληψη του εικοσιεπτάχρονου στην Εύβοια με την κατηγορία της βλασφημίας αποτελεί κορυφαία πράξη παραβίασης της ελευθερίας της έκφρ

ασης και μάλιστα από τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας, που κανονικά θα έπρεπε να την προφυλάσσουν ως κόρη οφθαλμού. Είναι απαράδεκτο στην Ελλάδα του 2012 να συλλαμβάνεται πολίτης εξαιτίας σατιρικού σχολιασμού σε προσωπική σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που συμβαίνει μόνο σε θεοκρατικά καθεστώτα τύπου Ιράν. Η τρόικα εσωτερικού δεν ισοπεδώνει μόνο τα κοινωνικά δικαιώματα, αλλά και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Και είναι πραγματικά λυπηρό ότι αυτό γίνεται επί υπουργίας του Αντώνη Ρουπακιώτη.

Θα πρέπει, λοιπόν, να υπενθυμίσουμε τα αυτονόητα:

Πρώτον, η ελευθερία του λόγου συμπεριλαμβάνει και τη σάτιρα, όσο «ασεβή» και «προσβλητική» κι αν τη θεωρούν κάποιοι. Όπως, ακριβώς, δεν μπορεί κανείς να απαγορεύσει την ταινία για τον Μωάμεθ, έτσι δεν μπορεί να διώξει τη σελίδα για τον «Όσιο Παστίτσιο».

Δεύτερον, οι ίδιες ακριβώς δικαστικές και αστυνομικές αρχές που αφήνουν ατιμώρητες τις καθημερινές ρατσιστικές επιθέσεις, έσπευσαν να ικανοποιήσουν το αίτημα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής να διωχθεί ο δημιουργός της σελίδας. Στην Ελλάδα του 2012, μπορεί κάποιος να βρεθεί στη φυλακή αν κάνει πλάκα με τη θρησκοληψία, αλλά δεν διώκεται όποιος στην ιστοσελίδα του καλεί στην εξόντωση των μεταναστών και των ψυχικά πασχόντων.

Τρίτον, δικαιώνεται πλήρως η πρόσφατη τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για άμεση κατάργηση της αναχρονιστικής και αντιδημοκρατικής διάταξης περί βλασφημίας. Εξίσου επίκαιρη, αποδεικνύεται και η θέση μας για το χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

ΠΗΓΗ: ΣΤΟΧΟΣ

2 σχόλια:

  1. Μιλᾶνε γιά θεοκρατικά καθεστῶτα καί ἐννοῦν τήν Ελλάδα οἱ άλητήριοι. Ἄς πᾶνε στόν ΙΡΑΝ νά πουλήσουν '΄αντίστοιχες εξυπνᾶδες καί τότε θά νοιώσουν στό πετσί τους, τί σημαίνει θεοκρατικό καθεστῶς. Κατά τ΄ἄλλά, πόσο ἐξαχρειωμένη τήν θέλουν τήν κοινωνία, ὅταν ἡ βλασφημία θά μένει άτιμώρητη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Πρώτον, η ελευθερία του λόγου συμπεριλαμβάνει και τη σάτιρα, όσο «ασεβή» και «προσβλητική» κι αν τη θεωρούν κάποιοι. Όπως, ακριβώς, δεν μπορεί κανείς να απαγορεύσει την ταινία για τον Μωάμεθ, έτσι δεν μπορεί να διώξει τη σελίδα για τον «Όσιο Παστίτσιο»."

    Την Παπαχρήστου όμως, "καλά έκανε" και την απέκλεισε η Ελληνική ομοσπονδία από την Ολυμπιάδα.

    ΕΤΣΙ ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ;;;;

    Υποκριτές, βρωμερά και γλοιώδη σιχάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.