Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

"ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ TIMHΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 40


ΟΙ "ΧΙΛΙΑΔΕΣ" ΑΠΛΥΤΟΙ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΠΗΡΑΝ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ  «ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ» ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΑΙΤΙΑ ΗΤΑΝ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΕΝ ΖΩΗ ΗΡΩΑ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ΤΟΥ ΡΟΥΠΕΛ
Aπο http://ilialive.gr

Διαμαρτυρία ομάδας νεαρών με πανό κατά του φασισμού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι νεαροί που ανήκουν στο χώρο της αριστερής αυτο-οργάνωσης ΑΝΤΑΡΑ,  προέβησαν σε αυτή την κίνηση με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει η Εθνική Δράση Πύργου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο με πρωταγωνιστή τον ήρωα του 1940 και μαχητή του Ρούπελ, τον 97χρονο Συνταγματάρχη ε.α. Θεόδωρο Καλλίνο.


Βασικές αφορμές για τη διαμαρτυρία αυτή ήταν τόσο η παραχώρηση της αίθουσας από το δήμο Πύργου για την εκδήλωση, όσο για τα φασιστικά κρούσματα που πληθαίνουν στην Ελλάδα. 
Πέρα από την παρουσία τους έξω από το δημαρχείο του Πύργου τα μέλη της ΑΝΤΑΡΑ, έκαναν πορεία και το κέντρο της πόλης, διατρανώνοντας το σύνθημα «ποτέ ξανά φασισμός». Πρόκειται για την πρώτη αντιφασιστική διαμαρτυρία και από ότι φαίνεται θα υπάρξουν και άλλες.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.