Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ιβάν Σαββίδης: Εάν η Ελλάδα πει ναι στη Ρωσία σε ένα χρόνο θα είναι εύρωστη


«Εμείς οι Σοβιετικοί Έλληνες είμαστε τυχεροί. Οι Ρώσοι μας αγαπούν περισσότερο, από ότι οι Έλληνες τους Πόντιους», τόνισε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης και στενός συνεργάτης του Ρώσου Προέδρου Πούτιν.
«Εμείς θέλουμε η Ρωσική αυτοκρατορία, με τις τεράστιες δυνατότητες που έχει, να έλθει και να βοηθήσει την Ελλάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μία καταστροφή. Έχετε παρακολουθήσει και περιμένατε την έλευση της κυρίας από την Ευρώπη».

Στη συνέχεια προσέθεσε, πως «είμαι περιχαρής, που ο Σαμαράς είχε πετυχημένη συνομιλία με αυτήν την κυρία και ότι ο ελληνικός λαός έχει κάποιες δυνατότητες να διατηρήσει τη χώρα του. Μου αρέσει η στάση του Σαμαρά, που λέει ότι δε χρειαζόμαστε χρήματα, αλλά χρόνο. Σε αυτήν την περίοδο, αν η Ρωσία έρθει εδώ, η Ελλάδα μπορεί να μείνει ανεξάρτητο κράτος. Με τη δική μου πράξη, θέλω να δείξω στους Έλληνες πολιτικούς, ότι εμείς οι Ρώσοι είμαστε κανονικοί άνθρωποι. Μπορούμε να βοηθήσουμε και στον αθλητισμό, να εξυγιάνουμε τον αθλητισμό. Οι Ρώσοι έχουν αποδείξει ότι είναι δίπλα στα ομόδοξα αδέρφια».

Όταν ρωτήθηκε για το ποιοι Ρώσοι θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, ο κ. Σαββίδης τόνισε ότι...
«αν η Ελλάδα πει σε Ρώσους επιχειρηματίες ότι έχετε ένα χρόνο να κάνετε κάτι στην Ελλάδα, τότε τον Οκτώβριο του 2013 η Ελλάδα θα είναι σε θέση να πει ότι είναι οικονομικά εύρωστη χώρα. Αυτός που δίνει τα χρήματα κανονίζει και τους όρους του παιχνιδιού. Αν η Ευρώπη σας έδωσε τα χρήματά της, αυτή θα θέσει και τους στόχους, τι πρέπει να κάνετε κα πως να ζήσετε. Είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε ενεργά, στην οικονομία της Ελλάδας, που θα της αποφέρει την ανεξαρτησία της».

«Αν έβαλα λεφτά στον ΠΑΟΚ θα κάνω τα πάντα για να μη χαθούν. Δεν ξοδεύω τα χρήματα μου για να χαρώ με τη δεύτερη θέση. Αν τα ρωσικά χρήματα έρθουν στην ελληνική οικονομία, οι Ρώσοι θα κάνουν τα πάντα για να μην τα χάσουν. Είναι κατανοητό γιατί υποστηρίζω ότι η ελληνική οικονομία θέλει τα ρωσικά χρήματα. Είχα πει ότι ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είναι ευκαιρία για την Ελλάδα. Μου έλεγαν ότι το ψάρι θα φύγει, αλλά δεν έφυγε και η Ελλάδα, μπήκε στην κρίση. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Μιλώντας με τον κ. Σαμαρά, προτού γίνει πρωθυπουργός, του έλεγα ότι πρέπει να κινείται μπροστά. Αν σε 1000 χρόνια, η Ρωσία δε γύρισε το πρόσωπο της από την Ελλάδα, νομίζετε ότι θα γυρίσει την πλάτη της τώρα; Η Ελλάδα ως χώρα του ΝΑΤΟ, δε μπόρεσε να λύσει στοιχειώδη ζητήματα. Πόσο μπορούμε να περιμένουμε; Γιατί θα πρέπει να διοικούμαστε από ένα άλλο κέντρο; Θα πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα, Να μη φοβόμαστε», σημείωσε.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.