Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ . ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΑΥΡΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
Η εκδήλωση αυτή έγινε για πρώτη φορά και σε αυτήν τα στρατιωτικά τμήματα έφτασαν στην πλατεία του Λευκού Πύργου, φιλαρμονικές των τριών όπλων παρατάχθηκαν και ακολούθησε το πρωτόκολλο παράδοσης της ελληνικής σημαίας από τον πρόεδρο της "Δημοκρατίας" σε τμήμα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.
Οι Εύζωνοι με την σειρά τους την μετέφεραν μέχρι ένα σημείο και στη συνέχεια οι αρχηγοί τάξεων των Στρατιωτικών Σχολών την ανέβασαν στον Λευκό Πύργο. Συμβολικά μεταφέρθηκε και η σημαία που είχε υψωθεί στις 28 Οκτωβρίου του 1912.
Η έπαρση της ελληνικής σημαίας συνοδεύτηκε από κανονιοβολισμούς πεδινής πυροβολαρχίας, ενώ υπήρξε και χαιρετισμός με βολές από πολεμικά σκάφη που βρίσκονται στον Θερμαϊκό κόλπο. Εκατοντάδες μέλη των στρατιωτικών τμημάτων τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί, για να παρακολουθήσει την τελετή,ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.