Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ: ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΑΝΤΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΝΙΑΧΡΟΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ! ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;



Ένας ανησυχητικός αριθμός απο κορίτσια - όπου μερικα ακόμα και από την ηλικία των εννέα - εξαναγκάζονται σε γάμο στο Islington, (μια γειτονιά στην περιοχή του Λονδίνου) σύμφωνα με μια ηγετική ομάδα εκστρατείας.

Η Ιρανική και Κουρδική Οργάνωση για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (The Iranian and Kurdish Women’s Rights Organisation ή IKWRO) υποστηρίζει ότι τουλάχιστον 30 κορίτσια στο δήμο αναγκάστηκαν σε γάμο το 2010. 

Η πρακτική αυτή καταδικάστηκε από τον Ιμάμη του Finsbury Park, ο οποίος ανέφερε ότι τέτοιου είδους γάμοι είναι εναντίον του Ισλάμ... και «απαράδεκτοι». Υποσχέθηκε να ακυρώσει κάθε γάμο που έχει πραγματοποιήθεί απο τους ιμάμηδες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα παιδιά φοβούνται ότι θα σκοτωθούν αν αποκαλύψουν την αλήθεια σε κανέναν, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι θα πρέπει να χωριστούν από τις οικογένειές τους και να ληφθεί μέριμνα σε κοινωνικές υπηρεσίες.

Η Dianna Nammi, διευθύντρια της IKWRO, εξήγησε ότι τα κορίτσια παντρεύονται σε δικαστήριο της Σαρία του τζαμιού. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι νόμιμα παντρεμένα σύμφωνα με τον βρετανικό νόμο, καθιστώντας αδύνατο να αποδείξει το Υπουργείο Εσωτερικών αν υπάρχει ή όχι κακοποίηση.

«Αναμένεται να εκτελέσουν και τα συζυγικά τους καθήκοντά, και αυτό περιλαμβάνει τον ύπνο με το σύζυγό τους»,λέει η Nammi.

Τα κορίτσια παντρεύονται από φίλους της οικογένειας ή μέλη της οικογένειας και το κίνητρο είναι επίσης συχνά οικονομικό.

«Το κορίτσι γίνεται αυτόματα περιουσία του συζύγου της, έτσι παίρνει την οικονομική ευθύνη γι 'αυτήν».

"Πρέπει να μαγειρέψουν για τους συζύγους τους, να πλένουν τα ρούχα τους, τα πάντα. Ενώ ακόμη πηγαίνουν σχολείο στο Islington και πρέπει να διαβάσουν σπίτι τα μαθήματά τους και την ίδια στιγμή που σχεδόν βιάζονται από τους μεσήλικες άνδρες τους τακτικά και κακοποιούνται από τις οικογένειές τους. Έτσι, ένα τέτοιο κορίτσι είναι μια «σύζυγος», αλλά με σχολική στολή".

"Ο λόγος που δεν κάνουν γνωστό το πρόβλημά τους, είναι επειδή είναι πολύ τρομοκρατημένες για να μιλήσουν, καθώς επίσης και υπάρχει ένας τέτοιος ασφυκτικός έλεγχος των οικογενειών τους πάνω τους, που είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς. Ο τρόπος με τον οποίο το όλο πράγμα καλύπτεται είναι τόσο ακριβής, σχεδόν απερίγραπτος".

ΠΗΓΗ:  redskywarning.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.