Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ .. Financial Times: Σε κίνδυνο η Δημοκρατία στην Ελλάδα απο την Χρυσή αυγή


ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ ΤΩΝ Financial Times ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΝΕ;;
EMEIΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΡΟΥΦΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 
Aπο iefimerida.gr
Στην Ελλάδα, το πιο «πληγωμένο» οικονομικά από τα υπερχρεωμένα έθνη, η κρίση της Δημοκρατίας είναι περισσότερο εμφανής από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη.
Οι αιτίες που καταγράφει το εν λόγω δημοσίευμα των Financial Times για αυτό το έκρυθμο πολιτικό κλίμα της Ελλάδας είναι γνωστές, με κυριότερη την καχυποψία του εκλογικού σώματος προς το δικομματισμό που οδήγησε τη χώρα στο αδιέξοδο...

Κατά πόσο λοιπόν είναι σε θέση οι Έλληνες να ανάψουν τη σπίθα της κοινωνικής εξέγερσης στην Ευρώπη, από τη στιγμή που επιδεικνύουν ένα τόσο έντονο έλλειμμα δημοκρατικής συνείδησης;
Ο αρθρογράφος επικεντρώνεται στην περιγραφή της δράσης της «νεοναζιστικής», όπως τη χαρακτηρίζει, Χρυσής Αυγής, καθώς και στην πολωτική ρητορική της, μέσω της οποίας αναβιώνουν εικόνες εμφυλίου.
«Τα ακροδεξιά κόμματα δεν τα έχουν πάει καλά τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και το ίδιο μοιάζει να ισχύσει μακροπρόθεσμα και για την πορεία της Χρυσής Αυγής. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο: η συνεχής άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι ενδεικτική μιας πολύ ανησυχητικής διαδικασίας κοινωνικής αποσύνθεσης. Μία νέα μορφή βίας αναδύεται στους δρόμους και στην καθημερινή ζωή».

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.