Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

NA KAI ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ...ΑΝΕΓΕΙΡΑΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ.


ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΗΡΩΩΝ
Απο taxalia
Παρούσα η στρατιωτική ηγεσία
Στην Αθήνα και συγκεκριμμένα σε αίθουσα του πολεμικού Μουσείου, έγινε η τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του ήρωα της Ελληνικής Επαναστάσης του 1821, Σουλιώτη Οπλαρχηγού Μάρκου Μπότσαρη, ο οποίος θυσιάστηκε για τη λευτεριά της Πατρίδας.
Παραβρέθηκαν τιμητικά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Αντώνη Τσαντηράκη, τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη, ΠΝ, τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Μαζαράκη - Αινιάν, ΠΝ και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Επίσης στα αποκαλυπτήρια παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους απόγονοι των Μποτσαραίων και των Τζαβελλαίων.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε χθες 16-10-2012 στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, όπου και θα βρίσκεται πλέον μόνιμα ο ανδριάντας, ο οποίος αποτελεί δωρεά του Δημήτρη Τάσσιου (Jim Tassio) και φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Νικόλαο Κοτζιαμάνη.
Ο αετός του Σουλίου, Μάρκος Μπότσαρης, θα ατενίζει την Αττική γη σφίγγοντας τα όπλα του, αλλά και τα δόντια του για το σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.