Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ


ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ "ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ"  ΗΜΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΚΑΙ "ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΙ ΜΝΗΜΕΣ ,ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ,ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ". 
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΗΝ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ;; ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ ΜΗΝ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΓΙΟΡΤΗ ΣΑΣ.
Απο iefimerida
Αντίθετος στο να δοθεί άδεια στη Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιήσει την πλατεία της Σπάρτης για την πραγματοποίηση εκδήλωσης δωρεάν διανομής ρουχισμού και τροφίμων σε Ελληνες πολίτες εμφανίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης και γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης.

Ο κ. Μανουσάκης τόνισε πως η «17 Νοέμβρη αποτελεί ημέρα μνήμης ενάντια στην Δικτατορία.
Είναι μια ημερομηνία σύμβολο για τη Δημοκρατία» και κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί στο ύψος του και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της απόφασης που δεν μπορεί να είναι άλλη από τη μη χορήγηση αδείας σε όποιο θεσμικό φορέα και αν ζητήσει την παραχώρηση δημόσιου χώρου στις εθνικές μας επετείους

«Κανένα κόμμα δεν νομιμοποιείται να αποκομίζει οφέλη από τη Δημοκρατία σαν να είναι δικό του βιλαέτι», συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι στήνεται επιχείρηση διαστρέβλωσης των συμβολισμών της επετείου.

«Δεν μπορούν οι κομματισμοί σχηματισμοί να αλλοιώνουν μνήμες, παραδόσεις, αξίες, και να καταρρακώνουν την υπερηφάνειά μας για την κομματική τους προβολή», εξήγησε.

«Δεν επιτρέπεται αυτή τη στιγμή που απειλείται η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, που εν πολλοίς ο κοινωνικός ιστός έχει καταρρεύσει, κομματικά ευφυολογήματα να παραχαράσσουν την ιστορική μήνη ενός λαού», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας πως «τέτοιοι εθνικιστικοί ακροβατισμοί αποδεικνύουν τον ανθελληνισμό όσων εμπνέονται από αυτούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.