Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ



Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.
ΟΣΟ ΤΑ ΗΝΙΑ ΑΥΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΦΟΥ "ΛΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝΟΥΝ" ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.
ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΟΜΩΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
ΚΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. 
ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ "ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΣ".
Απο iefimerida

Με αφορμή το περιστατικό στη Λευκάδα, όπου νηπιαγωγός απομακρύνθηκε από τη θέση της ύστερα από παρέμβαση της Χρυσής Αυγής, 300 πανεπιστημιακοί έστειλαν ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας με την οποία ζητούν από την πολιτεία να διαφυλάξει τον δημοκρατικό χαρακτήρα του ελληνικού σχολείου.


Σύμφωνα με την εφημερίδα το «Έθνος» οι πανεπιστημιακοί εκφράζουν την ανησυχία τους για τον ρατσισμό στα σχολεία και τονίζουν ότι «μας ανησυχεί που η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να εισχωρήσει και στο χώρο της θεσμοθετημένης εκπαίδευσης, γεγονός απέναντι στο οποίο δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή. Η πολιτεία οφείλει να κλείνει δυναμικά και συστηματικά το δρόμο σε κάθε αντιδημοκρατικό εγχείρημα.»

Στην επιστολή τους αναφέρουν επίσης ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους λογικές και πρακτικές και καλούμε τους υπεύθυνους φορείς της εκπαίδευσης, και προπάντων το υπουργείο Παιδείας, τους γονείς και εν γένει τις εκπαιδευτικές κοινότητες να προστατέψουν και να διαφυλάξουν τον δημοκρατικό χαρακτήρα του ελληνικού σχολείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.