Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΜΑΣ: ΤΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ. ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!



Με τέσσερις αστυνομικούς τραυματίες και έληξαν τα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στη Σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής.

Η  ένταση εκδηλώθηκε το μεσημέρι, στη μια και μισή όταν, κατά τη διάρκεια τελετής αγιασμού του τμήματος δόκιμων αστυφυλάκων εκδηλώθηκε εξέγερση σε παρακείμενους κοιτώνες, όπου φιλοξενούνται περίπου 550 λαθρομετανάστες.


Οι λαθρο άρχισαν να προκαλούν εκτεταμένες φθορές στους κοιτώνες, ξηλώνοντας τα σίδερα από τα κρεβάτια, τις πόρτες και την οροφή, σπάζοντας τζάμια και βάζοντας φωτιά στα στρώματα. Αμέσως, έσπευσαν να αποκαταστήσουν την τάξη οι αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του χώρου, ενώ στο σημείο έφτασαν και άλλες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο λαθρομετανάστες, χρησιμοποιώντας τα σίδερα που ξήλωσαν από τους κοιτώνες, συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς, οι οποίοι και έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν.
Στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι εξετάστηκαν από τους γιατρούς στο νοσοκομείο της Κομοτηνής.

Μάλιστα, ένας από αυτούς έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και ένας άλλος θλαστικό τραύμα στον αριστερό μηρό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά τη συμπλοκή, οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να ελέγξουν το χώρο και να βάλουν τους λαθρομετανάστες στους θαλάμους τους, ενώ προχώρησαν και σε 50 συλλήψεις.

Βέβαια τι ακριβώς συλλήψεις είναι αυτές είναι ένα καλό ερώτημα. Θα οδηγηθούν δηλαδή ενώπιον της δικαιοσύνης η οποία και τους επιβάλλει ποινές φυλάκισης και εκεί που ήταν –τουλάχιστον τυπικά- προς απέλαση θα αποκτήσουν δικαίωμα παραμονής στην Ελλάδα μέσω της παραμονής στη φυλακή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.