Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ «Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ»


ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ "ΘΑ" ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΩΝ .
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΟΕΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΩΝ. ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ
Απο newsbeast
«Ο νόμος για το άσυλο θα εφαρμοστεί», διαμηνύει ο Ν. Δένδιας

Την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο, επισήμανε, μιλώντας στο Βήμα 99,5, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, με αφορμή την έφοδο των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το Σάββατο, μετά τα επεισόδια που συνόδευσαν την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.


«Δεν πρόκειται να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε τα πανεπιστήμια να καταστρέφονται» δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Το βράδυ του Σαββάτου διμοιρίες των ΜΑΤ μπήκαν στο χώρο του Πανεπιστημίου και προχώρησαν σε συλλήψεις και προσαγωγές.

Σε ανακοίνωσή της η Πρυτανεία του ΑΠΘ καταγγέλλει συλλήψεις φοιτητών που δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια.

«Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ με λύπη τους ενημερώνουν ότι η ειρηνική, κατά τα άλλα, πορεία κατά την επέτειο της 17 Νοέμβρη, σκιάστηκε από θλιβερά γεγονότα που πλήττουν την ακαδημαϊκή κοινότητα. Συγκεκριμένα και με αφορμή βίαια επεισόδια που προκλήθηκαν στο τέλος της πορείας, από ακραίες ομάδες στα όρια του πανεπιστημιακού χώρου, η αστυνομία εισέβαλε σε αυτόν, με σκοπό την καταστολή. Η εισβολή των ΜΑΤ είχε ως αποτέλεσμα να κτυπηθούν και να συλληφθούν και φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια και οι οποίοι βρίσκονταν εκεί για να προστατέψουν το πανεπιστήμιο από αυτά» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ δηλώνουν ότι καταγγέλλουν το γεγονός και ότι θα συμπαρασταθούν στα αθώα θύματα, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.