Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Κάποιοι βγάζουν πολλά χρήματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκμεταλλευόμενοι τον πατριωτισμό των Ελλήνων


Έτσι και αλλιώς τα λεγόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν καταντήσει μία φτηνή εικονική χάβρα. Από τη μία πλευρά στο facebook έχει μαζευτεί ένα ετερόκλητο πλήθος, που ο καθένας από αυτούς περισσότερο σχολιάζει αυτοθαυμάζοντας μάλλον τον εαυτό του παρά δημιουργώντας κάτι χρήσιμο. Το ίδιο και χειρότερο συμβαίνει στο twitter το οποίο σε περιορίζει να γράψεις το πολύ πολύ πέντε με δέκα λέξεις... Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει χάσιμο χρόνου χωρίς να παράγεται κάνενας ωφέλιμος λόγος, ενώ περισσεύουν οι φτηνές εξυπνάδες και οι πρόχειρες ατάκες. Βεβαίως αυτός είναι ο κανόνας ο οποίος όπως είναι αναμενόμενο έχει και τις περισσότερες ή λιγότερες εξαιρέσεις του.

Αλλά και μη χειρότερα!!!! καθώς πιο πάνω βλέπουμε εικόνα από σελίδα του fb η οποία υποτίθεται σφίζει από φιλοπατρία, αλλά στην οποία όμως τα greeklish "πάνε σύννεφο".
Τόση φιλοπατρία.. που ωστόσο μοιάζει για φιλο "λαμογία". Και όμως αυτή η σελίδα είχε την προτίμηση εκατοντάδων χιλιάδων Έλλήνων. Εκτός λοιπόν από την προχειρότητα, από ότι θα διαβάσουμε στην συνέχεια, εκδηλώνονται όλο και συχνότερα καταστάσεις παραπλάνησης με σκοπό τον εύκολο πλουτισμό.


Πράγματι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα madatoforos.com, τελευταίο και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σελίδα του facebook με τίτλο «H APANTISH MAS STIN TOYRKIKI SELIDA POY EXEI 200.000 MELH..EMEIS 300.000!!!».

Όπως αναφέρει ο madatoforos, η συγκεκριμένη σελίδα έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 490.000 like, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον αρχικό σκοπό, καθώς πλέον οι διαχειριστές της, την χρησιμοποιούν για να ανεβάζουν online παιχνίδια που τους πληρώνουν με κάθε «κλικ» του χρήστη, ή ψεύτικους διαγωνισμούς που σκοπό έχουν να στείλει ο χρήστης τον αριθμό του κινητού του, ώστε να χρεώνεται ο ίδιος κάθε φορά που του στέλνουν μήνυμα από την συγκεκριμένη υπηρεσία.

HellasOnTheWeb.Org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.