Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΛΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ - ΤΟΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ


ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΔΙΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΟΝΔΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΣ  KAI NA MHN TO ΠΑΙΖΕΙ ΑΘΩΟΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΗΘΕΝ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ.
ΤΟ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
protothema
Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές και πολιτικές πηγές, που επικαλείται και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη νέα λίστα με τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC υπάρχουν τρία νέα ονόματα -που δεν υπήρχαν στην πρώτη λίστα που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου- δικαιούχοι δύο λογαριασμών στην Ελβετία. Τα τρία πρόσωπα αυτά είναι μεταξύ τους συγγενείς.
 Ο ένας από τους δύο λογαριασμούς που εντοπίστηκαν στη νέα λίστα που παρέδωσε η γαλλική κυβέρνηση εμφανίζεται ενεργός και έχει υπόλοιπο 1.222.000 δολάρια,
ενώ ο δεύτερος εμφανίζεται κλειστός.
 Από τη διασταύρωση των στοιχείων των τριών προσώπων που εμφανίζονται ως δικαιούχοι των δύο λογαριασμών μέσω του συστήματος Taxis, εντοπίστηκε ακόμη ένα πρόσωπο που σχετίζεται μαζί τους και με τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, δικαιούχοι των δύο λογαριασμών είναι οι κυρίες Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου και οι σύζυγοί τους. Οι κυρίες Μαρίνα και Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι δικηγόροι, κόρες του πρώην υπουργού Εξωτερικών Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και πρώτες εξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Παπακωνσταντίνου: Δεν γνώριζα αν υπάρχουν συγγενείς μου στη λίστα Λαγκάρντ  

Απίστευτες δικαιολογίες επιστρατεύει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για να αντιμετωπίσει τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων ότι στην «αυθεντική» λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνονται τα ονόματα τριών συγγενών του που περιέργως δεν περιλαμβάνονταν στην αρχική λίστα που παρέλαβε ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών αλλά ουδέποτε αξιοποιήθηκε από τις αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό πιθανής φοροαποφυγής...

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είχε δηλώσει στη Βουλή ότι δεν ξέρει πώς χάθηκε η λίστα Λαγκάρντ από το γραφείο του, ισχυρίζεται ότι «εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα».
Διαβάστε περισσότερα εδώ
κτός ΠΑΣΟΚ τέθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έπειτα από τα νέα στοιχειά που ήρθαν στο φως σχετικά με την  υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ.

«Είναι σαφές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ το απόγευμα της Παρασκευής.

Oλόκληρη η ανακοίνωση:

Είναι λυπηρό ότι σύμφωνα με την έρευνα  της εισαγγελίας   προκύπτουν σαφείς  ενδείξεις  ότι υπήρξε αλλοίωση της λίστας, όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Προκύπτει συνεπώς προφανές και  τεράστιο ζήτημα ευθύνης  του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον  μετά από δυο χρόνια  δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD.

Είναι σαφές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να κινηθούν όλες εκείνες οι  κοινοβουλευτικές διαδικασίες  που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των  ευθυνών.
Μετά  τις εξελίξεις αυτές είναι εμφανές ότι όχι μόνο πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και ότι οι εμπνευστές και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του.

Υ/Γ :Να Θυμίσουμε οτι μόνο η Χρυσή αυγή μήνυσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.