Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Wikileaks για την παράνομη μετανάστευση στην Ελλάδα: Συνεργασία διακινητών - τρομοκρατών. (ΚΑΙ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΠΑΘΗΣ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΠΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ)!

 
 
Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και η διασύνδεσή της με κυκλώματα διεθνούς τρομοκρατίας είναι από τα θέματα που φαίνεται να απασχολούν πολύ έντονα τους αξιωματούχους της πρεσβείας. Από το 2006 οι Αμερικανοί έχουν πληροφορίες ακόμα και από τον ίδιο τον πρέσβη του Πακιστάν στην Ελλάδα για διασυνδέσεις διακινητών λαθρομεταναστών που ενεργούν στην Ελλάδα με τρομοκρατικές ομάδες στο Πακιστάν. Στη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρέσβη Ράις ο Πακιστανός πρέσβης αναφέρει «ότι τα χρήματα από το λαθρεμπόριο των Πακιστανών λαθρομεταναστών στην Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιούνται για να χρηματοδοτήσουν εξτρεμιστικές, ακόμα και τρομοκρατικές ομάδες στο Πακιστάν». Ο πρέσβης επισημαίνει ότι «έχει δώσει τα ονόματα αυτών των διακινητών στις ελληνικές αρχές, αλλά δεν έχει καμία απάντηση από το ΥΠΕΞ ή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης». Ο Πακιστανός πρέσβης φτάνει ακόμα και να μιλήσει για ανάμειξη ελληνικών σωμάτων ασφαλείας στο κύκλωμα αυτό. Αλλά και στην πρώτη συνάντηση που είχε ο Αμερικανός πρεσβευτής Σπέκχαρντ με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Προκόπη Παυλόπουλο, ο φόβος της πρεσβείας για σχέση παράνομων μεταναστών με τη διεθνή τρομοκρατία επαναφέρεται.
Οπως αναφέρει στο τηλεγράφημά του στο Στέιτ Ντιπάρντμεντ ο Αμερικανός πρέσβης «υπόγράμμισε τον πραγματικό κίνδυνο της εισόδου στην Ελλάδα ισλαμιστών ή άλλων εξτρεμιστών, οι οποίοι πιθανώς να κρύβονται ανάμεσα σε χιλιάδες Ιρακινούς, Πακιστανούς κ.α. παράνομους μετανάστες». Εξέφρασε δε την επιθυμία να βοηθήσει την Ελλάδα να αποκτήσει εξοπλισμό για την καταγραφή των βιομετρικών στοιχείων των λαθρομεταναστών ώστε να είναι πιο εύκολος ο εντοπισμός τυχόν υπόπτων για τρομοκρατία». Σε έκπληξή του όμως «ο Παυλόπουλος δεν έδειξε να ενδιαφέρεται και δήλωσε ότι δεν πολυπιστεύει στη χρησιμότητα αυτού του τύπου εξοπλισμού». Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης συνέχισε ρίχνοντας την ευθύνη στην Τουρκία «που όχι απλώς δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει τη λαθρομετανάστευση, αλλά σε μερικές περιπτώσεις τη διευκολύνει». Ο Αμερικανός υποστήριξε ότι το ΡΚΚ, που είχε εξελιχθεί στο KGK (οργάνωση Κούρδων) συνιστά επίσης μια σοβαρή απειλή.

Ο τότε υπουργός Εσωτερικών τον διαβεβαίωσε πως η ΕΥΠ συνεργάζεται στενά στο θέμα αυτό με την τουρκική μυστική υπηρεσία. Δήλωσε μάλιστα ότι «ενας ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών υπηρετεί στην Αθήνα και διατηρεί μια στενή σχέση με τον αρχηγό της ΕΥΠ Ιωάννη Κοραντή. Για να αποδείξει ο κ. Παυλόπουλος στον πρέσβη ότι έχει συγκεκριμένα παραδείγματα «ανέφερε τη σύλληψη και απέλαση στην Τουρκία δυο μελών του KGK που είχαν αναμειχθεί σε τρομοκρατική επίθεση εναντίον τουρκικού θερέτρου». Μια επιβεβαίωση των φόβων που έχει εκφράσει η αμερικανική πρεσβεία για την έξαρση της διεθνούς τρομοκρατίας μέσα από τους δρόμους της παράνομης μετανάστευσης είναι η χαρακτηριστική περίπτωση του Ιρακινού Αμπού Σατζάντ. Ο Σατζάντ που καταζητείτο από την Ιρακινή Ιντερπόλ για τρομοκρατικές δραστηριότητες, απαγωγές και δολοφονίες έφτασε στη χώρα μας όπως χιλιάδες λαθρομετανάστες.

Στο τηλεγράφημα της 30ης Ιουλίου 2009 αναφέρεται συγκεκριμένα πως ο Σατζάντ συνελήφθη δύο φορές σε ελληνικό έδαφος, μία στο Διδυμότειχο που μόλις είχε περάσει τα ελληνικά σύνορα, και μία στην Αθήνα. Οι αρχές αφού επιβεβαίωσαν την αληθινή του ταυτότητα και βρήκαν το ένταλμα της ΙΝΤΕΡΠΟΛ ειδοποίησαν τις ιρακινές αρχές και ύστερα από στενή συνεργασία μαζί τους αλλά και με Αμερικανούς αξιωματικούς τον έστειλαν αεροπορικά στις 21 Ιουλίου στο Ιρμπίλ του Ιράκ οπου και συνελήφθη αμέσως μετά την άφιξή του. Στο τηλεγράφημα, αφού αναφέρεται ότι «οι ελληνικες αρχές αξίζουν συγχαρητήρια για την επιχείρηση αυτή, αναφέρεται ότι η Ελλάδα και το περιστατικό αυτό είναι και «ένα παγκόσμιο παράδειγμα του κινδύνου που δημιουργούν οι δρόμοι της παράνομης μετανάστευσης». 
 
ΠΗΓΗ: ΙΣΧΥΣ

2 σχόλια:

  1. ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ?.... ΚΑΜΙΑ!!!
    ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ PAKI ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΑΚΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΜΙΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΟΜΕΝΑΣ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΕΙΣΟΥΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΝΑ ΛΑΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΣΕ ΠΕΙΝΑ ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣΣΕ 3200 ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ 44ΦΟΝΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ 2012 ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΗΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑ ΠΕΡΑ ΕΣΣΕΤΕ ΗΜΑΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.