Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Λεφτά υπάρχουν για τα καθεστωτικά ΜΜΕ: 98 εκατ. ευρώ στο Mega (Μπόμπολας)!



ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Κάποιοι, όταν διαλυθεί το μεταπολιτευτικό καθεστώς, ας είναι σίγουροι ότι θα σαπίσουν στην φυλακή.

Η εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε., ανακοίνωσε χθες τη σύναψη ομολογιακού δανείου, ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ, από κοινοπραξία τραπεζών, της οποίας ηγείται η Εθνική Τράπεζα.

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει πως '' Το προϊόν του ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας''.

Η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να προχωρήσει στη χορήγηση δανείου προς την Τηλέτυπος Α.Ε. εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι την περίοδο 2009-2011, τα διαφημιστικά έσοδα του Mega Channel, βάσει στοιχείων της εταιρείας, υποχώρησαν κατά 38%, αφού λόγω της ύφεσης και της μειωμένης ζήτησης καταναλωτικών προϊόντων, μεγάλοι όμιλοι δεν ήταν σε θέση να υλοποιήσουν εκτεταμένα διαφημιστικά προγράμματα. Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας, τα διαφημιστικά έσοδα του Mega υποχώρησαν από τα 137 εκατ. ευρώ το 2009, στα 85 εκατ. ευρώ το 2011.

Αξίζει να αναφερθεί, πως την περίοδο 2009-2011, γνωστές διαφημιστικές εταιρείες πτώχευσαν, επιβαρύνοντας δραματικά την οικονομική θέση των μιντιακών ομίλων. Μόνο για την περσινή χρονιά, η Τηλέτυπος Α.Ε., σχημάτισε προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις, ύψους 8,5 εκατ. Ευρώ. Το πρώτο τρίμηνο του 2012 μάλιστα, σχηματίστηκαν πρόσθετες προβλέψεις ύψους 343,2 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση των τραπεζιτών να χορηγήσουν δάνειο σε μια εταιρεία της οποίας η οικονομική θέση κρίνεται ως δύσκολη, η δε αποπληρωμή των δανείων της επισφαλής έως αδύνατη, αποτελεί πρόκληση για τον Ελληνικό Λαό, ο οποίος έχει υποστεί και υποχρεώνεται να υποστεί νέες θυσίες, για να διασωθούν οι τράπεζες.

Το ερώτημα το οποίο αναπόφευκτα εγείρεται είναι: Εάν η Τηλέτυπος αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην αποπληρωμή των δανείων, τις ζημιές των τραπεζών θα τις πληρώσει πάλι ο Ελληνικός Λαός; Η απάντηση είναι προφανής. Για τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, λεφτά υπάρχουν!

ΠΗΓΗ: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

2 σχόλια:

  1. παρτε τα λεφτα σας απο τις τραπεζες και ολο το πολιτικοοικονομικο συστημα της σαπιλας θα βουλιαξει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρτε τα λεφτα σας απο τις τραπεζες και ολο το πολιτικοοικονομικο συστημα της σαπιλας θα βουλιαξει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.