Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Για ψυχικά ασθενείς κάνει λόγο η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ. ΑΡΓΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΩΝ ΑΠΛΥΤΩΝ.



Μετά την καταστροφή του αγάλματος του Μαρασλή

Το μεσημέρι, άτομα που φορούσαν κουκούλες προκάλεσαν καταστροφές στους κοινόχρηστους χώρους γύρω από τα γραφεία της πρυτανείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Η πρυτανεία, με ανακοίνωσή της σε σκληρή γλώσσα, αναφέρει:

«Το μεσημέρι της Τετάρτης 9/1/2013, κουκουλοφόροι προέβησαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς στους κοινόχρηστους χώρους πέριξ της πρυτανείας του ΟΠΑ. Μεταξύ των άλλων αναποδογύρισαν και κατέστρεψαν το άγαλμα του Μαρασλή, του μεγάλου ευεργέτη του Πανεπιστημίου από την περιουσία του οποίου κτίστηκε το ΟΠΑ».

Η Πρυτανεία μιλά για «άλλο ένα θλιβερό γεγονός στο δημόσιο βίο» και λέει πως «όταν νεολαίοι κουκουλοφόροι βανδαλίζουν πανεπιστημιακούς χώρους που αποτελούν εθνικά μνημεία, τότε το μέλλον της κοινωνίας είναι σε κίνδυνο». Και προσθέτει: «Μόνο ψυχικά ασθενείς μπορούν να στοχεύουν αγάλματα και μόνο άτομα αποκομμένα από κάθε κοινωνική και εθνική συλλογικότητα μπορούν να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο».

Η πρυτανεία ζητά από την Πολιτεία «να εξοπλίσει τα πανεπιστήμια με τους αναγκαίους μηχανισμούς που θα αποτρέπουν την παραβατικότητα και θα επιτρέπουν στο Πανεπιστήμιό μας και στα μέλη της κοινότητας μας να εργάζονται και να σπουδάζουν σε ένα περιβάλλον παιδείας και πολιτισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.