Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΞΕΜΕΝΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΠΟ ΚΟΤΕΤΣΙΑ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ ΚΟΤΕΣ.


ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΟΕΕ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ "ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ" ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΚΑΤΑΛHΨΗΣ ΤΗΣ "ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΝΕΑ ΕΦΟΔΟ ΣΤΗΝ "ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ" ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ "ΝΤΟΥ" ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΟΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΥΛΙΚΟ .
Απο protothema
Ολα ξεκίνησαν στις 7.30 όταν περίπου 80 άτομα με αντιασφυξιογόνες μάσκες έφτασαν στο κτήριο της οδού Αχαρνών και Χέιδεν και επιτέθηκαν στη διμοιρία που βρισκόταν από έξω για φύλαξη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεαροί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ενώ οι μισοί συμπλέοκονταν με τους αστυνομικούς, οι υπόλοιποι κατάφεραν να ξανακαταλάβουν τη βίλα.
Λίγο μετά τις 9:00 ο αρχηγός της αστυνομίας έδωσε το πράσινο φως στην ΕΚΑΜ και ξεκίνησε η επιχείρηση λήξης της νεας κατάληψης.

Οι άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας με ένα τροχό έσπασαν το λουκέτο της πλαϊνή εισόδου της «Βίλας Αμαλία» επί της οδού Χέυδεν και μπήκαν στο κτίριο ακινητοποιώντας τους καταληψίες. Στη συνέχεια έφτασε στο σημείο λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ, στο οποίο επιβιβάστηκαν οι προσαχθέντες και μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ.
Mετά την επιχείρηση στη βίλα Αμαλία , το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε άλλη μια ανάλογη επιχείρηση σε κτήριο στην οδό Πατησίων.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 15:00, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των  ΜΑΤ έφθασαν στη βίλα «Μαρία Κάλλας» επί της οδού Πατησιών 61 και Σκαραμαγκά, που τελούσε υπό κατάληψη, και με μια επιχείρηση ανάλογη της βίλας Αμαλία στην πλατεία Βικτωρίας, συνέλαβαν επτά άτομα. Παράλληλα, βρήκαν και κατάσχεσαν μπουκάλια, κράνη, κουκούλες, τροχούς, τρυπάνια και άλλα αντικείμενα.
Με σχετική δήλωσή του ο Νίκος Δένδιας,λέει ότι  η βίλα Κάλλας είχε μετατραπεί σε εργαστήριο προπαρασκευής εγκληματικών πράξεων. «Συνιστούσε μία διαρκή προσβολή στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας, όπως και μία διαρκή πρόκληση εις βάρος του ελληνικού πολιτιστικού προτύπου. Ο χώρος αυτός δεν μπορούσε να παραμείνει χώρος ανομίας» είπε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της βίλας Αμαλία, πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου 300 άτομα έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.