Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ



Άφησαν ελεύθερους τους ληστές με τα καλάσνικοφ - Να παραιτηθεί ο Ρουπακιώτης
Μετά τον αφγανό δολοφόνο της Πάτρας και τον γεωργιανό του Ρέντη, τώρα άφησαν ελεύθερους και τους ληστές με τα καλάσνικοφ. Να παραιτηθεί άμεσα ο υπουργός Ρουπακιώτης και να ληφθούν σκληρά σωφρονιστικά μέτρα, προτού η χώρα παραδοθεί εξ ολοκλήρου στην παρανομία.

Ακόμα ένα συμβάν εγκληματικής ολιγωρίας των δικαστικών Αρχών σημειώθηκε χθες στην Λάρισα με συνέπεια να αφεθούν ελεύθεροι τρεις άκρως επικίνδυνοι κακοποιοί, οι οποίοι τον Ιούλιο του 2010 λήστεψαν την Εθνική Τράπεζα των Φαρσάλων και άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών τραυματίζοντάς τον ένα σοβαρά. Οι εγκληματίες αποφυλακίστηκαν ύστερα από την απόφαση του δικαστηρίου λόγω μη τήρησης τυπικής διαδικασίας.
Στη σχετική ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας σημειώνει χαρακτηριστικά:
«Μετά από τη κατά «λάθος» αποφυλάκιση ενός εκ’ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη, μετά από τις τόσες αποφυλακίσεις λόγω παρέλευσης του 18μήνου, με λύπη μας μάθαμε ότι από 12 Δεκεμβρίου 2012 έχει ακυρωθεί το βούλευμα κράτησης των 3 ληστών με τα Καλάσνικοφ, οι οποίοι είναι υπαίτιοι για πολλές ένοπλες ληστείες και για το τραυματισμό μέλους μας που υπηρετεί στο Α.Τ. Φαρσάλων, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε τράπεζα της πόλεως. Η ακύρωση του βουλεύματος έγινε διότι «ο γραμματέας του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου δεν ειδοποίησε έγκαιρα και εντός των νομίμων προθεσμιών τους προφυλακισμένους κατηγορούμενους ή τους συνηγόρους τους για να διατυπώσουν τις απόψεις τους με έγγραφο υπόμνημα». Τελικά θα βρεθεί κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του; Υπάρχει αρμόδιος πειθαρχικός έλεγχος ή μόνο στην Υπηρεσία μας οι απολογίες και οι διαθεσιμότητες υπάρχουν έστω και για «ψύλλου πήδημα»; Έως πότε οι Αστυνομικοί με άμεσο κίνδυνο της ζωής μας θα αντιμετωπίζουμε και θα συλλαμβάνουμε επικίνδυνους κακοποιούς και αυτοί μετά από λίγο καιρό θα είναι ελεύθεροι είτε γιατί δεν επέστρεψαν από άδεια είτε από «λάθη» υπαλλήλων σαν το παραπάνω; Η Ομοσπονδία μας παρακαλείται να προβεί σε έντονες και εν ανάγκη δυναμικές διαμαρτυρίες ώστε να σταματήσουν πλέον τέτοια «λάθη» και «παραλείψεις».

Θα παραιτηθεί άραγε ο προστάτης των λαθρομεταναστών κ. Ρουπακιώτης ή η παρουσία του στην μνημονιακή συγκυβέρνηση είναι σημαντική για να κάνει δηλώσεις εναντίον της Χρυσής Αυγής;

Η Χρυσή Αυγή ήδη κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ - Προς Υπουργό Δικαιοσύνης

Οι δικαστικές Αρχές αφήνουν ελεύθερους άκρως επικίνδυνους κακοποιούς

Μετά την θλιβερή περίπτωση της «απόδρασης» του αφγανού δολοφόνου του Θανάση Λαζανά, που κατ’ ουσία αφέθηκε ελεύθερος από τις εισαγγελικές αρχές – το εν λόγω σήριαλ είχε συνέχεια. Επικίνδυνοι κακοποιοί, μέλη μία εκ των συμμοριών με τα καλάσνικοφ, αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω γραφειοκρατίας. Το φαινόμενο που παρατηρείται είναι θλιβερό. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., με κίνδυνο της ζωής του συλλαμβάνουν τους εγκληματίες και εν συνεχεία η Δικαιοσύνη τους αφήνει ελεύθερους.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Ποιες ποινικές ευθύνες αντιμετωπίζουν οι επίορκοι δικαστικοί που αφήνουν ελεύθερους στυγνούς εγκληματίες;
Ποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν ώστε να πάψει πλέον να γελοιοποιεί τη χώρα αυτό το φαινόμενο και με ποιες θεσμικές παρεμβάσεις το Υπουργείο σκοπεύει να αντιμετωπίσει τη βαριά εγκληματικότητα;

Ο ερωτών βουλευτής
Ηλίας Κασιδιάρης
Βουλευτής Αττικής
Λαϊκός Σύνδεσμος - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προ ολίγων εβδομάδων η Χρυσή Αυγή είχε κατακεραυνώσει σε επίκαιρη ερώτηση την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την απόδραση του αφγανού δολοφόνου του Θανάση Λαζανά στην Πάτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.