Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Έναν σκληρό αγώνα δρόμου για τις πολιτικές και επικοινωνιακές εντυπώσεις, -που δίνουν το καθοριστικό προβάδισμα- έχουν ξεκινήσει οι υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες από όλα τα κόμματα για το χρίσμα στους δήμους, λίγες μόλις εβδομάδες πριν ξεκινήσουν οι κομματικές διαδικασίες.
Η μεγάλη μάχη -ίσως δυσκολότερη και από την εκλογική- αναμένεται για όλους τους υποψηφίους να είναι η εσωκομματική για το χρίσμα, καθώς όπως όλα δείχνουν οι ενδιαφερόμενοι θα είναι πολλοί και με ηχηρά ονόματα.
Η μητέρα όλων των μαχών αναμένεται να δοθεί στο δήμο της Αθήνας όπου και τα κόμματα ενδιαφέρονται να καταγραφούν οι νέοι συσχετισμοί αλλά και οι υποψήφιοι να κατακτήσουν τη θέση- εφαλτήριο για τις μελλοντικές τους επιδιώξεις δηλαδή μια προνομιακή θέση στην μελλοντική ηγετική ομάδα του κόμματος.
Όπως αποκαλύπτουν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», σε μια από τις πλέον πρόσφατες δημοσκοπήσεις, «μετρήθηκε» η απήχηση που έχουν στους Αθηναίους, η Όλγα Κεφαλογιάννη από την πλευρά της ΝΔ, η Ρένα Δούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ηλίας Κασιδιάρης από την Χρυσή Αυγή
(δεδομένων των υψηλών ποσοστών του εθνικιστικού κόμματος στις προβληματικές συνοικίες του κέντρου, όπως στον Άγιο Παντελεήμονα). Πρόκειται ασφαλώς για έναν συνδυασμό προσώπων που -αν τελικά επιλεγούν- θα βάλουν φωτιά στον προεκλογικό αγώνα, αφού πέραν της κόντρας τους σε πολιτικό επίπεδο, κάποιοι εξ αυτών έχουν και προηγούμενα. Ο λόγος βεβαίως για την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον συνάδελφό της τής Χρυσής Αυγής, οι οποίοι ήταν οι δύο από τρεις πρωταγωνιστές του περιβόητου επεισοδίου με το «χαστούκι» στην Λιάνα Κανέλλη, που σημάδεψε την προεκλογική περίοδο του Ιουνίου.

Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να σημειωθεί πως η Ρένα Δούρου ήταν μπροστά στην σφυγμομέτρηση, με τον Ηλία Κασιδιάρη να κάνει την έκπληξη, αφού ήταν δεύτερος, αφήνοντας στην τρίτη θέση την υπουργό Τουρισμού. 
Η τελευταία, θα έβλεπε τον Δήμο της Αθήνας ως ένα μεγάλο σκαλοπάτι για την πολιτική της σταδιοδρομία, κατά το πρότυπο της Ντόρας Μπακογιάννη και παλαιότερα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, που θα την καθιέρωνε στις συνειδήσεις των κεντροδεξιών ψηφοφόρων ως ένα από τα πλέον ανερχόμενα στελέχη. Το σκάνδαλο που πρόεκυψε το τελευταίο διάστημα στον ΕΟΤ πάντως δεν φαίνεται ότι έχει πτοήσει την όμορφη βουλευτίνα η οποία με τον «αέρα» της πρωτιάς της στην Α΄ Αθηνών και με τις ευλογίες της οικογένειας Βαρδινογιάννη, εκτιμά ότι το «χρίσμα» από το κόμμα δεν θα είναι γι αυτήν δύσκολη υπόθεση.

Η ίδια όμως, θα πρέπει να νιώθει απόλυτα σίγουρη πριν προχωρήσει σ' αυτό το βήμα. «Θα κατέβει μόνο αν εξασφαλίσει ότι δεν θα πάθει κανένα στραπάτσο», λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τον τρόπο που σκέφτεται. Αυτό που πιθανόν δεν γνωρίζει είναι πώς την ίδια επιθυμία με εκείνη για τον δήμο της Αθήνας φαίνεται πώς έχει εκφράσει ένας συνάδελφος της βουλευτής από την ίδια περιφέρεια, που είναι κι αυτός νέος σε ηλικία και κουβαλάει επίσης «βαρύ» επώνυμο. Πρόκειται για τον Ανδρέα Ψυχάρη ο οποίος πρωτοεξελέγη βουλευτής στην Α’ Αθηνών με την παρθενική του εμφάνιση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Ο γιός του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ, ο οποίος είναι γέννημα-θρέμμα Αθηναίος κι έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα ασφάλειας
του κέντρου, θα ενδιαφερόταν να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο.
Το ενδιαφέρον της Όλγας Κεφαλογιάννη και του Ανδρέα Ψυχάρη για τον δήμο της Αθήνας αναμένεται το επόμενο διάστημα να οδηγήσει σε μια «υπόγεια» σύγκρουση… βαρέων βαρών ενώ την ίδια ώρα στον γαλάζιο ορίζοντα έχουν εμφανιστεί -ατύπως πάντα- τουλάχιστον τρεις ακόμα υποψηφιότητες.
Το πρώτο όνομα πάντως που ακούστηκε πριν από μερικούς μήνες ήταν αυτό του Μάκη Βορίδη.

Πρόσφατα, όταν ρωτήθηκε από τα «Παραπολιτικά» για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος, με πολύ προσεκτικό τρόπο άφησε ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο λέγοντας πως δεν το έχει σκεφθεί γιατί δεν του έχει τεθεί ρητά από τον πρωθυπουργό.
Σιωπηλός παραμένει και ο επίσης βουλευτής στην Α΄ Αθηνών και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής
Βασίλης Κικίλιας που ορισμένοι θεωρούν ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει τον Δήμο. Ο ίδιος πάντως δεν έχει εκφράσει ούτε δημοσίως αλλά ούτε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις αυτή την επιθυμία. 
Σε ό,τι αφορά την Κουμουνδούρου, η Ρένα Δούρου είναι το απόλυτο φαβορί για το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, μια και ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί πως στους Δήμους και τις περιφέρειες-κλειδιά, πρέπει να επιστρατευθούν όσο το δυνατόν πιο προβεβλημένα στελέχη. «Αν δεν έχουν γίνει εθνικές εκλογές ως το 2014, τα αποτελέσματα των τοπικών, θα δείξουν με ακρίβεια προς τα πού πάει το πράγμα. Κι αν όλα πάνε καλά, τότε δεν θα είναι δυνατόν το ποτάμι να γυρίσει πίσω», σημειώνει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα. 
Την ίδια στιγμή, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου υποψήφιος Δήμαρχος της Χρυσής Αυγής θα είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Πέραν των κρυφών γκάλοπ που τον δείχνουν ψηλά, στο κόμμα του Νίκου Μοχαλολιάκου πιστεύουν πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να φέρει το παιχνίδι στο γήπεδο του κόμματος, με σκληρή γλώσσα για το μεταναστευτικό και έμφαση στα ζητήματα ασφάλειας.
Πάντως, η Ιπποκράτους κάθε άλλο παρά «κομπάρσος» θα ήθελε να είναι σ' αυτή την μάχη, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει κοινής αποδοχής υποψηφίους που δυνητικά θα μπορούσαν να στηριχθούν από το σύνολο των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Τα ονόματα που μπορεί να παίξουν είναι ο Γιάννης Σγουρός και η Φώφη Γεννηματά, ενώ ισχυρό παραμένει το «χαρτί» του Γιώργου Καμίνη, ειδικά από την ώρα που ο Φώτης Κουβέλης δείχνει διατεθειμένος να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του προς τον νυν δήμαρχο. 


Των Νικόλα Ψαρρά, Θανάση Φουσκίδη, Δημήτρη Μαρκόπουλου, εφημερίδα "Παραπολιτικά"
dexiextrem

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.