Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.


ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ .Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ -ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ" ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΤΙΖΕ ΚΑΙ ΠΟΤΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ. ΜΕ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΕΝΤΕ ΓΡΑΜΜΩΝ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ . ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ
Διαβάζουμε απο την καθεστωτική εφημερίδα και πρώην φιλοχουντική "ΤΑ ΝΕΑ" :

Κατήχηση παιδιών από την ηλικία των 6 ετών, τους οποίους αποκαλεί «μικρούς φίλους του κινήματος», έχει ξεκινήσει η Χρυσή Αυγή, όπως φαίνεται από φωτογραφίες και ανακοίνωση που δημοσιεύθηκαν χθες στην επίσημη ιστοσελίδα της. Παράλληλα, σε κείμενό της τοπική οργάνωση του κόμματος τονίζει ότι «η παιδική ηλικία είναι κατάλληλη για να φυτέψεις πρότυπα».
Σύμφωνα με την ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε στην Αρτέμιδα Αττικής «κύκλος πνευματικής αφύπνισης με την ονομασία Διάπλαση των Παίδων». Περίπου 20 παιδιά ηλικίας 6-10 ετών βρέθηκαν μαζί με τους γονείς τους στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Ανατολικής Αττικής.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «δύο παιδαγωγοί της τοπικής οργάνωσης» μίλησαν στα παιδιά «για τη γέννηση του αρχαίου κόσμου σύμφωνα με την αρχαία ελληνική σκέψη, τους ολύμπιους θεούς, το αρχαίο ελληνικό πάνθεον και τη χριστιανική πίστη». Παρόμοιες δράσεις προαναγγέλλονται ως «προσπάθεια αναγέννησης του ελληνικού πνεύματος».
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. Το στίγμα της στάσης της απέναντι σε αυτές τις ηλικίες δίνει κείμενο που αναρτήθηκε στις 31 Ιανουαρίου στην ιστοσελίδα της τοπικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής βορείων προαστίων. Το κείμενο καλούσε τα μέλη της οργάνωσης να λάβουν «αντίμετρα κατά της προπαγάνδας». Βασιζόταν σε αποσπάσματα του βιβλίου «Η προπαγάνδα - Μεθοδική και τεχνική της αγωγής των μαζών» του Γεωργίου Γεωργαλά που εκδόθηκε το 1967. Ο συγγραφέας κατέλαβε διάφορες κυβερνητικές θέσεις κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και υπήρξε ο ιδεολογικός εκφραστής της.
«Η ψυχοπολιτική διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας ο άνθρωπος διακατέχεται από ανασφάλεια λόγω φυσικής αδυναμίας, σωματικής και πνευματικής. Αυτό το συναίσθημα προκαλεί αναζήτηση προστασίας... Το συμπέρασμα για την προπαγάνδα είναι ότι αυτή η ηλικία είναι κατάλληλη να φυτέψεις στο παιδί ένα πρότυπο», αναφερόταν στο κείμενο προς τα μέλη της Χρυσής Αυγής. «Η παιδική ηλικία είναι κατάλληλη για να διαμορφωθούν οι τάσεις, οι κλίσεις, τα ιδεώδη διά μέσου της φαντασίας», συνέχιζε το κείμενο.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα, άλλο χαρακτηριστικό της παιδικής ηλικίας είναι ο μιμητισμός, γι' αυτό και η προπαγάνδα προσδίδει σε ήρωες-πρότυπα ιδιότητες που θέλει να αποκτήσουν τα παιδιά. «Δεν έχει σημασία αν ο ήρωας ήταν πραγματικός ή φανταστικός. Δεν έχει σημασία, αν και εφόσον ήταν πραγματικός, αν είχε τις ιδιότητες αυτές ή όχι. Οταν πια καθιερωθεί στην παιδική συνείδηση κάποιος σαν ήρωας αρχίζει η κυρίως φάση της προπαγάνδας», κατέληγε το απόσπασμα.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ:
Η Χρυσή Αυγή δεν κάνει προπαγάνδα σε ανήλικα παιδιά, αυτό τον ρόλο τον έχει αναλάβει επισήμως το κράτος, που διενεργεί προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής στα σχολεία. Οι "επίμαχες φωτογραφίες" αφορούν ένα μάθημα αρχαίας ελληνικής μυθολογίας σε μικρούς φίλους του Κινήματός μας. Πολύ σύντομα ξεκινούν και μαθήματα Ιστορίας στα κατά τόπους γραφεία της Χρυσής Αυγής με ελεύθερη προσέλευση για όλους τους Έλληνες. Θα καλύψουμε έτσι ένα μεγάλο κενό, καθώς το κράτος της Ρεπούση μόνο Ελληνική Ιστορία δε μαθαίνει στα παιδιά μας.
Εκπρόσωπος Τύπου Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης: "Με αφορμή κάποια μαθήματα Ελληνικής μυθολογίας σε μικρούς φίλους της Χρυσής Αυγής ξεσηκώθηκαν τα ανδρείκελα των κομμάτων και των καναλιών. Δυστυχώς για αυτούς θα συνεχίσουμε ανάλογες εκδηλώσεις και με μαθήματα Ιστορίας, διότι μόνο Ελληνική Ιστορία δεν μαθαίνουν σήμερα τα παιδιά μας στο κράτος της Δημάρ και της Ρεπούση. Αυτό το κενό θα το καλύψει η Χρυσή Αυγή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.