Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛΑ ΡΕ...ΠΟΝΑΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ


ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΧΩΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ Ο ΤΖΕΦΡΥ
Στη θρυλική δημοσιογράφο Christiane Amanpour μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου για την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που έχουν λυγίσει τον...ελληνικό λαό.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, ερωτήθη από τη δημοσιογράφο στο Cnn: «Ήσαστε πρωθυπουργός της χώρας, το ίδιο και ο πατέρας σας, το ίδιο και ο παππούς σας.
 Πώς νιώθετε όταν βλέπετε το λαό να πονάει;" για να λάβει την απάντηση: «Κι εγώ πονάω. Έπρεπε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, γιατί αντιμετωπίζαμε τη χρεωκοπία και φυσικά θέλαμε να την αποφύγουμε. Και έπρεπε να πάρουμε επώδυνα μέτρα και ο πόνος είναι ακόμα εκεί. Πιστεύω ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς!
Την ίδια ώρα, όμως, περιμέναμε να έχουμε μεγαλύτερη υποστήριξη και προστασία από το ευρωπαϊκό σύστημα».
 Πρόσθεσε πως δεν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας τονίζοντας: «Η λιτότητα δεν είναι λύση. Η λιτότητα μπορεί να είναι απαραίτητη για να ελέγχουμε τον προϋπολογισμό, αλλά στο τέλος δεν θα είναι αυτή η φόρμα που θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς».
 Κατέληξε λέγοντας «Αυτό που συμβαίνει τώρα, είναι ότι τα μέτρα λιτότητας είναι πολύ βαθιά και σπάνε τα φτερά της νέας γενιάς. Δεν θέλω να δω άλλη χαμένη γενιά. Γι΄αυτό πρέπει να σκεφτούμε...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.