Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΦΑΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΟΥ


ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙ ΜΕΤΑ "ΟΤΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ"...
Aπο dexiextrem
Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Τουρκικοί ''ύμνοι'' για το άρθρο του Θεόδωρου Πάγκαλου στο «ΒΗΜΑ» με τις αναφορές στην καταστροφή οθωμανικών μνημείων στην Ελλάδα. Πολλές θετικές αναφορές ( π.χ. γενναίο κλπ) γίνονται στον τουρκικό τύπο για το άρθρο που έγραψε την Κυριακή στο ''Βήμα'' ο πρώην αντιπρόεδρος κ Θόδωρος Πάγκαλος για το Τζαμί στην Αθήνα, τα τεμένη που καταστράφηκαν και για τις εκκλησίες στην Τουρκία.
Η εφημερίδα Yeni Safak στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο « Καταστρέψαμε την οθωμανική κληρονομιά» γράφει ότι μετά την δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν ότι « Μπορούμε να κάνουμε εμείς το τζαμί στην Αθήνα», ο Έλληνας πρώην Υπουργός κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, προέβη σε ιστορική δήλωση λέγοντας ότι «η Ελλάδα κατάστρεψε κάθε μνημείο που θυμίζει το οθωμανικό παρελθόν»


Η εφημερίδα γράφει ότι ο κ Πάγκαλος προέβη σε γενναία δήλωση αναφορικά με την οθωμανική κληρονομιά για την οποία εδώ και πολλά χρόνια οι Έλληνες πολιτικοί δεν έκαναν λόγο. Και εξηγεί ότι κ. Πάγκαλος σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» είπε: « Κατέστρεψαν συστηματικά το κάθε τι που θύμιζε το οθωμανικό παρελθόν και ότι από τα χιλιάδες τεμένη που κατασκεύασε η οθωμανική αυτοκρατορία , απέμειναν πολύ λίγα».

Ακόμα κ Πάγκαλος επαίνεσε την προστασία των Εκκλησιών από την Τουρκία και πρόσθεσε: «Αντίθετα στην Τουρκία σήμερα υπάρχουν Εκκλησίες, ότι ανακαινίζονται και ότι χρησιμοποιούνται ως κέντρα προσευχής».

(Σ.σ. η αλήθεια είναι ότι αυτό γίνεται, αλλά σε μικρό βαθμό, ενώ πολλές Εκκλησίες γίνονται τζαμιά και Πολιτιστικά κέντρα και κέντρα - κατά κάποιο τρόπο αναψυχής και τουρισμού. Άλλωστε πολλές από τις ανακαινίσεις που γίνονται αποσκοπούν ακριβώς σε αυτό: Τον θρησκευτικό τουρισμό από Ελλάδα, Ρωσία, Βουλγαρία, ΗΠΑ (ελληνοαμερικανικούς) κλπ)..

Για το τζαμί : Υπομονή

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ Πάγκαλος και συνέστησε λίγο ακόμα υπομονή στους μουσουλμάνους της Αθήνας όσον αφορά στο θέμα του τεμένους το οποίο έμεινε σε εκκρεμότητα παρά το γεγονός ότι τα τελευταία 20 χρόνια έχουν γίνει τρεις φορές νομικές ρυθμίσεις στο Κοινοβούλιο, και τόνισε :
«Οι μουσουλμάνοι συμπολίτες και οι μετανάστες θα πρέπει να είναι ψύχραιμοι. Θα πρέπει να ζητήσουμε από τους διεθνείς παρατηρητές και τους οργανισμούς να μας δώσουν λίγο περισσότερο χρόνο. Ήδη έχουν περάσει 15 χρόνια . Ε , τι να γίνει;
Εμείς έτσι είμαστε, έτσι κάνουμε».

Επίσης ενδεικτικοί είναι και ορισμένοι άλλοι τίτλοι:

-Η Turkiye (στην πρώτη σελίδα) : « Ο Πάγκαλος εξομολογήθηκε: Εμείς καταστρέψαμε, οι τούρκοι έφτιαξαν».

- Η Aksam και η Zaman: « Ομολογία από τον Πάγκαλο: Καταστρέψαμε ότι είχε μείνει από την οθωμανική αυτοκρατορία» . Στο ίδιο θέμα και με τον ίδιο τίτλο αναφέρεται στις εσωτερικές σελίδες .

-Η αγγλόγλωσση Today’s Zaman : « Pangalos confesses to destruction of Ottoman heritage» Ο Πάγκαλος ομολογεί στην καταστροφή της οθωμανικής κληρονομιάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.