Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

H Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ των ισλαμιστών Ανταρτών στο Μαλί; Σε λίγο θα μας ζητήσουν και Σαρία!




Ένα περισπούδαστο άρθρο έγραψε στο "Έθνος" η Ρένα Δούρου, που από ό,τι καταλαβαίνουμε είναι η "τομεάρχης" του ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα Εθνικής Άμυνας, σχετικά με τις γαλλικές επιχειρήσεις στο Μαλί. Σε αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα: "H Γαλλία μοιάζει να έχει εμπλακεί μόνη σε έναν πόλεμο του οποίου ένα μέρος της αιτιολογίας θυμίζει εκείνη του Μπους του νεότερου - η καταπολέμηση της «ισλαμικής τρομοκρατίας». «Πώς ο ιός του νεοσυντηρητισμού κατέλαβε όλα τα πνεύματα;», αναρωτήθηκε ο πρώην ΥΠΕΞ, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, που καταδίκασε την επέμβαση. Το άλλο κομμάτι της αιτιολογίας αφορά στη «διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας» του Μάλι. Ομως, όπως ορθώς παρατηρεί ο καθηγητής Ολιβιέ Ρουά, δεν απειλεί η «ισλαμική τρομοκρατία» την ακεραιότητα της χώρας, αλλά -εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια- τα κινήματα των Τουαρέγκ που έχουν συσπειρωθεί στο ΜΝLA (Εθνικό Κίνημα για την Απελευθέρωση του Αζάουα) στον Βορρά της χώρας και που δικαίως πιστεύουν ότι έχουν περιθωριοποιηθεί από τη διεφθαρμένη κεντρική κυβέρνηση. Και με αυτή την πλευρά η μόνη λύση είναι η πολιτική διαπραγμάτευση. Σε ό,τι αφορά στις ισλαμιστικές ομάδες, είναι βέβαιο ότι η γαλλική επέμβαση in extremis θα τις ενισχύσει. Σήμερα λοιπόν η Γαλλία βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πολέμου, του οποίου τις μακροχρόνιες, απρόβλεπτες, εσωτερικές και εξωτερικές γεωπολιτικές συνέπειες, σε ένα εξόχως ασταθές περιβάλλον, όπως επεσήμανε το Αριστερό Μέτωπο, έχει ήδη αρχίσει να υφίσταται. Είναι, δε, βέβαιο ότι θα αναζητήσει συμμάχους στη νεοαποικιοκρατική της επέμβαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν πρέπει να τους βρει..."
 
Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν μάθει, ότι οι Τουαρέγκ ... διαλύθηκαν και απορροφήθηκαν από τις ισλαμιστικές ομάδες που κυριαρχούσαν στο Μαλί. Ούτε ότι στο "Βόρειο", απελευθερωμένο Μαλί, κυριαρχούσε ο νόμος της Σαρία. Στα πλαίσια του οποίου η κ. Δούρου θα μάζευε κάθε μέρα πόσες ... καμτσικιές!

1 σχόλιο:


  1. Σε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και τους ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες της ζωής. Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας με τα παρακάτω στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: inforamzanloan@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.