Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΧΑΡΑ Ο ΟΜΠΑΜΑ. ΕΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ...ΣΩΣΟΥΝ.

Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται. Και κάπως έτσι, οριστικοποιήθηκε η συνεργασία των (δεξιών;) Ανεξάρτητων Ελλήνων και του αριστεριστικού & εθνομηδενιστικού ΣΥΡΙΖΑ, σε αντιπολιτευτική αντιμνημονιακή βάση αρχικά και σε κυβερνητική στο μέλλον. Άλλωστε, οι θιασώτες της συνεργασίας με τους αριστεριστές στο κομματικό περιβάλλον των ΑΝΕΛ, είναι πολλοί, για την ακρίβεια πάρα πολλοί. Ο καθένας, με τα δικά του κίνητρα. Η «συμφωνία» έχει αρχικά συγκεκριμένο χαρακτήρα: πρόσκληση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή, για να απαντήσει στα όσα υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ ότι ζητήθηκε οικονομική βοήθεια απο την Ελλάδα ύψους 2 δις ευρω και αυτός δεν συναίνεσε, συνεργασία για τη δημιουργία ενός κοινού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου κατά της κυβέρνησης, με επίκεντρο τη διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για τα τεκταινόμενα στην Κύπρο και συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την επίτευξη συζητήσεων επί νομοσχεδίων και όχι επί νομοθετικών ρυθμίσεων.

Φυσικά, στον ορίζοντα, διαγράφεται μια συμμαχία μεταξύ ετεροπροσδιοριζόμενων ιδεολογικά «δεξιών» και εθνομηδενιστών. Τα όσα ακούστηκαν περί «ιδεολογικών διαφωνιών» δεν πείθουν κανέναν. Στόχος των δύο κομμάτων, είναι άλλωστε η εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.