Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ...ΑΒΒΑΚΟΥΜ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.


ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ Ο ΤΖΕΡΟΝΥΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ .ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ "ΕΘΝΟΣ"(ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ...) ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΒΒΑΚΟΥΜ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ.
ΑΝΑΓΚΑΣΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ ΛΕΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΧΟΤΑΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΟΥ ...ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΑΡΑΓΕ;;
Απο agioritikovima.gr
Ζει σε μια «γωνιά» της Ελλάδας, στη Μονή Μεγίστης Λαύρας στο Αγιο Όρος αποτραβηγμένος από τα εγκόσμια, τα τελευταία 20 χρόνια.
Πρόσφατα βγήκε από το ησυχαστήριό του, με αφορμή την ανησυχητική εξάπλωση της Χρυσής Αυγής, γεγονός που τον εξόργισε και τον προκάλεσε να γράψει ακόμη ένα βιβλίο.
Ο λόγος για τον Αγιορείτη μοναχό Αββακούμ ο οποίος αναλύει και εξηγεί από την πλευρά του τους λόγους που βρίσκει πρόσφορο έδαφος το ναζιστικό κόμμα στους Ελληνες και κυρίως στους νέους.
Στο βιβλίο του με τίτλο «Η Χρυσή Αυγή ως Δούρειος Ιππος Αντιχριστιανισμού» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Εκκλησία και την Πολιτεία, τις οποίες καθιστά υπεύθυνες για την κοινωνικοπολιτική κρίση που διαπερνά τη χώρα. Χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή ως μια ναζιστικοπαγανιστική αίρεση και την προσπάθειά της να προσεγγίσει τους Ελληνες πολίτες που βάλλονται από την κρίση «ως μια επιτηδευμένη προσπάθεια εξαπάτησης».
Ζητεί από την Εκκλησία να αποκηρύξει επίσημα τις πεποιθήσεις του ναζιστικού κόμματος ξεγυμνώνοντάς την στα μάτια όσων έχουν παγιδευτεί. Ταυτόχρονα καλεί τα αριστερά κόμματα να λειτουργήσουν ως αντίρροπες δυνάμεις κυρίως στη νεολαία που είναι η εύκολη... λεία.
Το «Εθνος» επικοινώνησε με τον Αγιορείτη μοναχό Αββακούμ, ο οποίος δέχθηκε να μιλήσει αποκλειστικά και μόνο για το βιβλίο του. «Ζω σε μια γωνία της γης, από επιλογή, μακριά από τη δημοσιότητα και προτιμώ να παραμείνω άγνωστος», απάντησε, όταν τον ρωτήσαμε για τη ζωή του. Η μοναδική πληροφορία που μας έδωσε ήταν πως ως «λαϊκός ήμουν εκπαιδευτικός».
Αντίθετα, οι απαντήσεις του στις ερωτήσεις σχετικά με τη Χρυσή Αυγή καταιγιστικές:

Ποιο ήταν το κίνητρό σας να γράψετε το συγκεκριμένο βιβλίο;

Εντυπωσιάστηκα από τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα που δέχθηκα το τελευταίο διάστημα από ανθρώπους απλούς, οι οποίοι μου έλεγαν ότι δέχονται πιέσεις να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή. Οι πιέσεις προέρχονται και από κληρικούς. Εξοργίστηκα και κατάλαβα ότι ο κόσμος είναι παγιδευμένος γιατί δεν γίνεται πνευματική καθοδήγηση από τους ιερείς.
Αργότερα αντιλήφθηκα ότι και οι αρχιερείς είναι σε ένα βαθμό μοιρασμένοι και χωρίζονται σε εκείνους που είναι αδιάφοροι με τη Χρυσή Αυγή, σε εκείνους που είναι εναντίον και σε αυτούς που είναι υπέρ ή την ανέχονται. Τότε πήρα την απόφαση να τοποθετηθώ.

Ποιος είναι ο λόγος που η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί -όπως γράφετε στο βιβλίο σας- την Εκκλησία ως δεξαμενή άντλησης ψηφοφόρων;

Είναι απλό. Οι χρυσαυγίτες προσεγγίζουν με ύπουλο τρόπο τον κόσμο, που αυτή τη στιγμή υποφέρει. Περνούν στους πολίτες την άποψη ότι πιστεύουν στον Χριστό. Ομως πρόκειται για μια αίρεση με ναζιστικές καταβολές που θεωρεί ότι ο Χριστός είναι ενσάρκωση του θεού Φοίβου. Ο κόσμος δεν έχει ενημερωθεί ούτε για τα «πιστεύω» του κόμματος ούτε για τις πραγματικές προθέσεις. Εγω τους άθεους τους σέβομαι. Τους χρυσαυγίτες όμως όχι.

Με ποιο τρόπο η Εκκλησία και η Πολιτεία μπορούν κατά την άποψή σας να λειτουργήσουν ως ανάχωμα σε αυτή την υπόθεση;

Πιστεύω ότι αρχικά πρέπει να συγκροτήσουμε και να σταθεροποιήσουμε τη συλλογικότητά μας ως έθνος. Η Εκκλησία να αποκηρύξει επίσημα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της Χρυσής Αυγής ως αίρεσης ή σέχτας. Οι λαοί δεν διαλύθηκαν ποτέ για οικονομικούς λόγους, αλλά κατέρρευσαν ή αφανίστηκαν όταν έχασαν την ψυχή τους. Φτώχεια και ανέχεια είχαμε και το 1940 και τις επόμενες δεκαετίες. Αυτό δεν εμπόδισε να βγουν τεράστια αναστήματα πνευματικότητας όπως Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Σεφέρης.
Η δικτατορία δεν εμφανίστηκε λόγω οικονομικών δεινών, αλλά γιατί είχαν δημιουργηθεί ρωγμές στο πολιτικοκοινωνικό μας στάτους.

Πώς μπορεί να απομονωθεί το ναζιστικό ρεύμα;

Με τη διαφώτιση του λαού. Οχι με θεσμικές παρεμβάσεις γιατί αυτές θα λειτουργήσουν ως μπούμερανγκ. Οι χρυσαυγίτες θα το εκμεταλλευτούν και θα μεταμφιεστούν ως υπερασπιστές της νομιμότητας.

Τον ρόλο της διαφώτισης προτείνετε να τον αναλάβουν οι ιερείς;

Η Εκκλησία έχει τον σημαντικότερο ρόλο, αλλά θεωρώ ότι και τα αριστερά κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ μπορούν να λειτουργήσουν ως αντίρροπες δυνάμεις. Κυρίως προς τη νεολαία που είναι η εύκολη λεία και στρέφεται προς τη Χρυσή Αυγή αναζητώντας τρόπους να διοχετεύσει την ορμή της και να εκδηλώσει την οργή της.

Τα πειστήρια
Εγκώμια στον «ανίκητο ήλιο»

Ενα μικρό δείγμα "για το πώς και σε τι ακραία μορφή γίνεται διάβρωση της ψυχής και του μυαλού των νέων που εγκλωβίζονται" στο ναζιστικό κόμμα παραθέτει ο μοναχός Αββακούμ στο τεύχος 5 Ιανουαρίου 2000 του περιοδικού "Αντεπίθεση" της Νεολαίας της Χρυσής Αυγής. "../Ο Ανίκητος Ηλιος! Ο Εωσφόρος! Τίθεται εκτός παραδείσου/.../Οι ανά τον κόσμο δούλοι υποταγμένοι θα τον πουν Διάβολο. Σατανά και αυτός θα γελά, θα καγχάζει. Μόνος του. Με τους συμπολεμιστές του. Ο Εωσφόρος".

"..." πολλοί ανυποψίαστοι Ορθόδοξοι Ελληνες θα έχουν παρατηρήσει (και θα έχουν ίσως ενθουσιαστεί, αν όχι γοητευτεί) το με πόσο σεβασμό μιλούν στελέχη της Χρυσής Αυγής για το Χριστό και με πόση θέρμη τον υπερασπίζονται. Μόνο που οι απλοί αυτοί ανυποψίαστοι πολίτες δεν ξέρουν, πως όταν μιλούν για το Χριστό οι "ιδεολόγοι" της Χρυσής Αυγής, ο "Χριστός τους" είναι κάτι άλλο..../ Και ας αφήσουμε την ίδια τη Χρυσή Αυγή να μας πει τι εννοεί όταν χρησιμοποιεί το όνομα Χριστός: Ο χρυσομάλλης Χριστός, Φοίβος και Μίθρας μαζί ενσαρκώνεται στη Γη, για να διώξει το σκοτάδι και το κακό μακριά από τους ανθρώπους.. "...Ισως κάποιοι απλοί ορθόδοξοι πιστοί, διαβάζοντας αυτές τις πρώτες εδώ γραμμές για την "ταυτότητα" και το αντιχριστιανικό "πιστεύω της Χρυσής Αυγής, αισθάνονται τώρα, ότι διέπραξαν κάτι το εφάμαρτο με την ψήφο τους που έδωσαν και εισήλθε με εκλεγέντες βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ένα τέτοιο κόμμα".


12 σχόλια:

  1. Για τους "χριστιανούς" συριζαίους μούγκα ο μοναχός του κώλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα πρασινομπλέ λαμόγια που μας χρεωκοπήσανε και τους διεθνιστές,άθεους αριστερούς τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εωσφόρος είναι μια ονομασία του Απόλλων και σημαίνει ο φέρων το φως. Τώρα πως έφτασε να είναι και ονομασία του διαβόλου είναι περίεργο. Ο διάβολος καμιά σχέση δεν έχει με το φως και τον ήλιο. Στην Χρύση Αύγη υπάρχουν και εθνικοί και χριστιανοί και συνυπάρχουν αρμονικά. Είναι μια απόδειξη ότι βάζουν πρώτα την πατριδα και μετά τις θρησκείες και έτσι πρέπει να είναι το σωστό. Όσοι θέλουν να φέρουν ρήξη ανάμεσα στους Ελληνες με αφορμή τι πιστεύουν είναι βαλτοί και προβοκάτορες.
    Για τον Αββακούμ η Χαμπακούμ στα εβραϊκά δεν είναι να πεις και πολλά...το ότι διάλεξε εβραϊκό όνομα για την μοναχική του ζωή λέει πολλά από μονό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εωσφόρος=ονομασία διαβόλου πρίν γίνει εκπεσών άγγελος και ήταν....ΑΣΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

    Ως εκπεσών μετονομάστει επί αρχαιότητος διάβολος.....βάλλων κατά του δία....

    Μην τα μπερδεύουμε αυτά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος και οι δυο...Στην ελληνική μυθολογία ο Εωσφόρος ήταν η προσωποποίηση του φωτεινού αστέρα που βγαίνει πριν αρχίσει να χαράζει η αυγή, του Αυγερινού. Τον θεωρούσαν γιο του Αστραίου και της Ηούς ή Αυγής. Σε άλλα μέρη τον θεωρούσαν γιο του Εσπέρου.
      Διάβολος σημαίνει αυτος που διαβάλλει ,ο συκοφάντης.

      Διαγραφή
  5. ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ3 Μαρτίου 2013 στις 1:39 π.μ.

    Δεν μας τα λέει καθόλου καλά αυτός ο ...Αββακούμ !

    Κατ'αρχήν τι όνομα είναι αυτό το "Αββακούμ" ;; Σίγουρα πάντως δεν είναι Ελληνικό.

    ΔΕΥΤΕΡΟΝ, πώς είναι δυνατόν να λέει ότι είναι αποτραβηγμένος από τα εγκόσμια, και από την άλλη να έχει άποψη πολιτική ;;

    ΤΡΙΤΟΝ, μας λέει ότι ως λα'ι'κός ήταν "εκπαιδευτικός". Από την φρασεολογία του ( διαφώτιση του λαού, σέβομαι τους αθέους αλλά όχι τους χρυσαυγίτες κλπ ) είναι σαφές ότι ο Αββακούμ είναι αριστερών πεποιθήσεων.

    ΤΕΤΑΡΤΟΝ, φτάνει στο ΑΙΣΧΟΣ να λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ πρέπει να γίνουν αντίβαρο στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !

    Δηλαδή προτιμάει τους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ της αριστεράς από τους Έλληνες Εθνικιστές !

    ΑΙΣΧΟΣ και πάλι ΑΙΣΧΟΣ !

    Ας ασχοληθεί καλύτερα ο εν λόγω μοναχός με την σωτηρία της ψυχής του, ας αλλάξει το ελεεινό εβρα'ι'κό όνομά του, και ας κοιτάξει τα χάλια του Αγίου Όρους που έχει γεμίσει πούστηδες και real estate μοναχούς.

    Ας αφήσει την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να κάνει το καθήκον της για τους Έλληνες και ας μην γράφει παπαριές, διότι από Ελληνική Ιστορία και Μυθολογία ξέρει ΣΚΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως στά νοιάτα του ήταν σέ κάποια αναρχομαρξιστική γκρούπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λάθος και οι δυο...Στην ελληνική μυθολογία ο Εωσφόρος ήταν η προσωποποίηση του φωτεινού αστέρα που βγαίνει πριν αρχίσει να χαράζει η αυγή, του Αυγερινού. Τον θεωρούσαν γιο του Αστραίου και της Ηούς ή Αυγής. Σε άλλα μέρη τον θεωρούσαν γιο του Εσπέρου.
    Διάβολος σημαίνει αυτος που διαβάλλει ,ο συκοφάντης.

    ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΣΥ

    ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟΤΕΡΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

    ΠΡΙΝ ΕΚΠΕΣΕΙ.ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ

    ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ

    ΜΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ, ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΑΝΑΣ. ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο 11:07 TO ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ .

      Διαγραφή
  8. Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΩΣ ΣΑΤΑΝΑΣ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΕΩΣΦΟΡΟΣ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΔΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ ,ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ. ΩΣ ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ.
      ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΒΒΑΚΟΥΜ ΜΑΖΙ

      Διαγραφή
  9. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ.

    ΠΡΩΤΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ 'ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ' ΑΠΛΑ...



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.