Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ Η 25ΧΡΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ Ο ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ


ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ,Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ) ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ 25ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ...ΤΩΡΑ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ  ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
Απο newsbomb.gr
Κατ' αρχάς, ο κ. Αντώνης Ρουπακιώτης ανέφερε ότι για πρώτη φορά στα σωφρονιστικά χρονικά οι κρατούμενοι έφτασαν τους 12.912, όταν οι προβλεπόμενες θέσεις στις φυλακές της χώρας είναι 9.400 και προσέθεσε ότι την τελευταία δεκαετία ο αριθμός των κρατουμένων αυξήθηκε κατά 50%, ενώ κατά 72% αυξήθηκαν οι κατάδικοι με ισόβια κάθειρξη. Εντυπωσιακή είναι και η αύξηση του αριθμού των καταδίκων με πρόσκαιρη κάθειρξη από 15 έτη και άνω, ενώ την 1η Ιανουαρίου 2013 οι αλλοδαποί κρατούμενοι ανέρχονταν στους 7.875, δηλαδή ποσοστό 63% του συνολικού αριθμού του πληθυσμού των καταστημάτων κράτησης,
ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Τα δεκαέξι μέτρα ασφαλείας για τις φυλακές, που εξήγγειλε ο κ. Ρουπακιώτης, είναι:
1) Η μετατροπή μιας από τις φυλακές Τρικάλων, Δομοκού ή Μαλανδρίου σε υψίστης ασφαλείας, προκειμένου να μεταφερθούν οι χαρακτηριζόμενοι ως επικίνδυνοι ισοβίτες και βαρυποινίτες κρατούμενοι, Έλληνες και αλλοδαποί.
2) Η αναζήτηση παλαιού στρατοπέδου στην περιοχή της Αττικής, για την κράτηση όσων έχουν στερηθεί την ελευθερία τους για μικρά οικονομικά αδικήματα, που επισύρουν ποινή φυλάκισης έως δύο ετών.
3) Η τοποθέτηση κλοβών διακοπής της χρήσης κινητών τηλεφώνων για τις περιπτώσεις που εισάγονται αυτά παράνομα στα καταστήματα κράτησης.
4) Οι κάμερες ασφαλείας όλων των φυλακών θα συνδεθούν με κεντρικό σύστημα παρακολούθησης που θα εγκατασταθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
5) Η τοποθέτηση αλεξίσφαιρων τζαμιών σε όλες τις σκοπιές των φυλακών, όπως και η ενίσχυση των σκοπιών με αδιαπέραστα από σφαίρες υλικά (σσ: Σήμερα θωρακισμένες σκοπιές έχουν μόνο οι φυλακές Κορυδαλλού).
6) Η ενίσχυση του εξοπλισμού των εξωτερικών φρουρών με βαρύ οπλισμό (ήδη παραδόθηκαν από την ΕΛΑΣ τα πρώτα 50 τουφέκια G3A3).
7) Η χορήγηση στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους φωτοβολίδων κρότου - λάμψης, δακρυγόνων, καπνογόνων και αλεξίσφαιρων γιλέκων.
8) Η τοποθέτηση σχεδόν σε όλες τις φυλακές συρματόσχοινων με σκοπό να αποτρέπεται η απόδραση από αέρος με ελικόπτερο και σε όποιες φυλακές ήδη υπάρχουν αυτά θα πυκνώσουν.
9) Η επάνδρωση για πρώτη φορά με εξωτερικούς φρουρούς των κεντρικών πυλών και των εξωτερικών θυρωρείων των καταστημάτων κράτησης για τον έλεγχο των εισερχομένων σε αυτά προσώπων.
10) Η αύξηση του ωραρίου απασχόλησης των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις 37,5 ώρες εβδομαδιαίως από 34,5 ώρες που είναι σήμερα.
11) Η εντατικοποίηση των αιφνιδιαστικών ελέγχων στις φυλακές με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων (ΕΚΑΜ).
12) Ο έλεγχος από το ΣΔΟΕ της περιουσιακής κατάστασης ορισμένων σωφρονιστικών υπαλλήλων σε βάρος των οποίων υπάρχουν καταγγελίες για διάπραξη παραβατικών πράξεων.
13) Η πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων.
14) Η μετακίνηση 220 δημοσίων υπαλλήλων, μέσω της διαδικασίας της «κινητικότητας» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις φυλακές της χώρας.
15) Η υλοποίηση της συνεργασίας με το υπουργείο Υγείας στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των κρατουμένων, ενώ ήδη διατέθηκαν 14 γιατροί του ΕΣΥ (8 παθολόγοι, 3 ψυχίατροι, 1 πνευμονολόγος, 1 γυναικολόγος και 1 παιδίατρος) και την ίδια στιγμή οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν αναλάβει την εξέταση των κρατουμένων.
16) Το νομοσχέδιο για τα «βραχιολάκια» ήδη οδεύει προς τη Βουλή.
Ως προς το τελευταίο, υπενθυμίζεται, ότι θα τοποθετούνται στους κρατούμενους, προκειμένου αυτοί να λαμβάνουν άδειες ή να αποφυλακίζονται (όσοι έχουν μικρές ποινές) υπό όρους. Πάντως, ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε ότι η προμήθειά τους θα γίνει με διεθνή διαγωνισμό.

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΜΑΣΣΩΝΟ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ Η ΣΤΟΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ. ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ. ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ. ΚΡΕΜΑΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΘΡΟΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΚΟΛΟΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΟΠΕΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.