Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Πολιτικοί επιδιώκουν να θέσουν εκτός νόμου τον «ομοφοβικό» λόγο.



Βουλευτές στη Βραζιλίας ζητούν να ψηφιστεί ένας νόμος, που θα απαγορεύει την «ομοφοβία», κάτι το οποίο ενδεχομένως θα θέσει εκτός νόμου οποιαδήποτε κριτική στην ομοφυλοφιλική συμπεριφορά. Το νομοσχέδιο αποτελεί μέρος της μεταρρύθμισης του ποινικού κώδικα της χώρας που έχει αναλάβει το Εθνικό Κογκρέσο, σύμφωνα με μέλη της νεοσύστατης Εθνικής Ένωσης των Ευαγγελικών Νομικών της Βραζιλίας (ANAJURE).

«Κάθε κριτική που θα ασκείται στην ομοφυλοφιλική συμπεριφορά θα απαγορεύεται, ακόμη και μέσα στις εκκλησίες», προειδοποίησε το ιδρυτικό μέλος της ANAJURE Jean Regina, δικηγόρος στην πολιτεία Rio Grande do Sul, σε συνέντευξη που έδωσε στον ανταποκριτή του LifeSiteNews.com στην Λατινική Αμερική, Matthew Hoffman.


Επιπλέον, η προτεινόμενη αναμόρφωση του ποινικού κώδικα και άλλα προτεινόμενα μέτρα θα εξαλείψουν τη προστασία για το αγέννητο και θα νομιμοποιήσουν την πορνεία.

Ο Regina, δήλωσε αν και οι ευαγγελικές εκκλησίες και ο ευαγγελικός Τύπος άρχισαν να αγωνίζονται ενάντια σε αυτές τις ιδέες, όταν το νομοσχέδιο εισήχθη για πρώτη φορά, ασκώντας πίεση να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο, αυτό έχει επιστρέψει για μια ακόμη φορά.

Ο πρόεδρος της ANAJURE, Uziel Santana, πιστεύει ότι οι Χριστιανοί χάνουν σήμερα τον αγώνα για τη ζωή και την οικογένεια στο πολιτιστικό επίπεδο, αλλά εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να πολεμήσουν μέσω του νομικού συστήματος της χώρας.

Σχ. ΚΟ: Προφανώς πρόκειται για το νόμο που ενέκρινε το 2008 ομόφωνα η βουλή των Αντιπροσώπων της Βραζιλίας και όριζε ποινή φυλάκισης, εάν κάποιος μιλήσει δημόσια κατά της ομοφυλοφιλίας. (Νόμος PLC122 - Projeto De Lei por um Brasil Sem Homofobia).

Ο νόμος έβαζε σε κλοιό ιερείς, πάστορες, δασκάλους ή ακόμα και απλούς πολίτες που θα τολμούσαν σε κηρύγματα, σε τάξεις ή ακόμα και σε δημόσιες συζητήσεις να πουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, διαταραχή, ή αρρώστια.

Επίσης με φυλάκιση μέχρι και τρία χρόνια, απειλούνταν όσοι διευθυντές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, αρνούνταν να προσλάβουν κάποιον δάσκαλο που θα δηλώνει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος..

Ο τότε Πρόεδρος της Βραζιλίας Luiz Inacio Lula da Silva (στην φωτογραφία με την πολύχρωμη σημαία του ομοφυλοφιλικού κινήματος), είχε δηλώσει ότι το να αντιτάσσεσαι στην ομοφυλοφιλία σε κάνει ένα απεχθές και «άρρωστο» πρόσωπο και ότι τέτοιες σκέψεις θα έπρεπε να ποινικοποιηθούν.
Βλέπε :

Εξαναγκάζουν του Βραζιλιάνους να αποδεχτούν την ομοφυλοφιλία. Νόμος κατά της ‘ομοφοβίας’ και κατήχηση στα σχολεία

Τσιμουδιά "μισάνθρωπε"! 

ΠΗΓΗ: redskywarning

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.