Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

"Πολυπολιτισμικά φροντιστήρια" κάνουν οι Αμερικανοί στην Θράκη. ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ(;) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.


Μόλις πριν ένα μήνα στην πρώτη του επίσκεψη στην Κομοτηνή ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ρόμπερτ Σάντερς ανακοίνωνε τη διοργάνωση στην πόλη μας ενός σεμιναρίου αμερικανικών σπουδών. Με τον δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη είχαν συζητηθεί τότε οι προοπτικές συνεργασίας, η οποία μάλιστα θα ξεκινούσε άμεσα με τη διοργάνωση του σεμιναρίου με ομιλητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Δεν πέρασε ένας μήνας και το σεμινάριο που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του προξενείου στη Θεσσαλονίκη, με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τον Δήμο Κομοτηνής θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας την προσεχή Πέμπτη 25 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής (οδός Μαρασλή 1, απέναντι από το ξενοδοχείο "Ανατόλια").

Το «Πως η διαφορετικότητα και η ανοχή μπορούν να χτίσουν ένα ισχυρότερο έθνος» είναι το θέμα του σεμιναρίου που θα αρχίσει στις 10.00 πρωί με τους χαιρετισμούς εκ μέρους των διοργανωτών. Θα χαιρετίσουν ο Σωτήρης Σέρμπος, λέκτορας Διεθνούς Πολιτικής στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο αντιπρύτανης Γιώργος Κώστα καθηγητής ΤΕΦΑΑ, ο Ρόμπερτ Σάντερς ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και ο Ιωάννης Γκαράνης αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Κομοτηνής.
Στις 10.45 θα ξεκινήσει το πρώτο πάνελ με θέμα «Η πολιτική οικονομία της μετανάστευσης» με επικεφαλής τον Χρήστο Μορφακίδη λέκτορα στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Την εισήγηση «Παιχνίδια Πολιτικής: Πώς μετανάστευση έγινε ένα πολιτικό ζήτημα με οικονομικές συνέπειες» θα αναπτύξει οι David Goldfield καθηγητής ιστορίας σε πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας. Για το θέμα «Οι προκλήσεις και οι εντάσεις της μετανάστευσης, πρακτικές και πολιτικές του ασύλου στην Ελλάδα» θα μιλήσει Δέσποινα Συρρή πρόεδρος της «Συμβίωσης», πολιτική κοινωνιολόγος στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μέλος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.