Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΒΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΑΛΕΞΗ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ...



«Παράκαμψη» του υπουργού Δικαιοσύνης και «υποχώρηση» από τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας κάνει λόγο ο κ. Αλέξης Τσίπρας σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή με αφορμή την απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Η ερώτηση απευθύνεται προς τον κ. Αντώνη Ρουπακιώτη και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Το κείμενο του σχεδίου νόμου και η αιτιολογική έκθεση που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρονται ρητά στη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ και στην απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Έπρεπε μάλιστα να είχε ενσωματωθεί στο δίκαιο της χώρας από το 2010».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε σοβαρός λόγος για την απόσυρση του ν/σ που αναφέρεται  στην μισαλλοδοξία και τη ρατσιστική βία και ρωτά τον υπουργό:

«Υπήρξε συμφωνία και των τριών κομμάτων για αυτή την ενέργεια; Ποιοι και για ποιο λόγο πρωτοστάτησαν στην απόσυρση του σχεδίου νόμου παρακάμπτοντας τον αρμόδιο Υπουργό; Πότε το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα επαναφέρει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου; Σε τι ενέργειες θα προβεί ο αρμόδιος Υπουργός ώστε να θωρακιστεί πολιτικά και νομικά η χώρα απέναντι στα κρούσματα ρατσιστικής βίας και στο μίσος απέναντι σε κάθε διαφορετικότητα;» 

ΠΗΓΗ: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.