Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Απάντηση σε Ελληνίδα που έψαχνε για δουλειά : «Δεν είσαι Βουλγάρα; Δεν μας κάνεις»



ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ" ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ .ΑΝ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΑΣ ΜΗΝ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ...
«Δεν είσαι Βουλγάρα; Δεν μας κάνεις»
Στην πλατεία Αγίου Τρύφωνα, στο Καματερό, σε ένα ανήλιαγο σπιτικό, μένει η κυρία Κωνσταντία Κουμουνδούρου.
Περήφανη γυναίκα. Αλλά ένας ακόμα «ζωντανός-νεκρός» στην Ελλάδα των συγκυβερνήσεων και των μνημονίων. 4 χρόνια χωρίς ρεύμα. Η ΔΕΗ δεν κάνει σκόντο. 4 χρόνια χωρίς νερό. Ούτε η ΕΥΔΑΠ, πονάει με τους φτωχούς. 4 χρόνια χωρίς φαγητό. Ευτυχώς που υπάρχουν για τους πεινασμένους Έλληνες και τα συσσίτια της Εκκλησίας. Η γειτονιά βοηθάει όσο μπορεί. Για δουλειά δεν την παίρνουν. «Ζήτησα να εργαστώ. Να προσέχω ηλικιωμένους, θα μπορούσα να τα καταφέρω. Μου λένε: Είσαι Βουλγάρα; Όχι; Τι είσαι Ελληνίδα; Δεν μας κάνεις».

Δούλευε. Δεν καθόταν. Σε δύο χρόνια βγαίνει στη σύνταξη. ΙΚΑ. Τη έπιασε και αυτή την δύσμοιρη γυναίκα το όριο ηλικίας. Στα 62. Και εάν της αρέσει. Μέχρι τότε πως θα ζήσει; Δεν θα ζήσει. Τον Στουρνάρα, δεν τον ενδιαφέρουν οι ζωντανοί. Μόνον για τους νεκρούς νοιάζεται αυτή η κυβέρνηση. Πόσοι θα πεθάνουν. Για την απογραφή των τεθνεώτων. Για τα ποσά που θα γλυτώσει το υπουργείο από τους πεθαμένους.
Η κυρία Κωνσταντία, δεν βγήκε για ελεημοσύνη. Είναι αξιοπρεπής. Το δράμα της λέει. Και σπαράζει. Κοιτάζοντας τους μαυρισμένους τοίχους από τα κεριά της νύχτας.
Στη θέση της, βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Αυτοί οι περήφανοι νοικοκύρηδες που έγιναν νεόπτωχοι στην Ελλάδα του Στρός Καν και της κυρίας Λαγκάρντ. Του Παπακωνσταντίνου , του Γιώργου Παπανδρέου.(Και του Αντώνη Σαμαρά να προσθέσουμε εμείς)
Από τα ψηλά στο τίποτα. Από την αξιοπρέπεια στην ανέχεια.
 4 χρόνια αυτή η γυναίκα δεν υπάρχει για κανέναν. Κατά τα άλλα ο κύριος υπουργός την θέλει και νομοταγή πολίτη. 148 ευρώ φόρος. Πρέπει να τον πληρώσει. Εάν όχι, θα της πάρουν και το σπίτι. Με φέσι 4.516 ευρώ ρεύμα. Ζωντανοί-νεκροί. Έρχεται η ώρα μας....
newsbomb.gr