Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΨΥΧΑΡΗΣ: ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΜΟΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ!



Βαρυσήμαντο άρθρο – το κύριο άρθρο της φυλλάδας- με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Όταν οι λύκοι είναι εδώ!», έγραψε ο (παλιός κομμουνιστής και νυν «νταβατζής») Σταύρος Ψυχάρης στο χθεσινό καθεστωτικό «Βήμα της Κυριακής». Στο άρθρο αυτό, αφενός υποστηρίζει –και πολύ σωστά!- ότι τα κόμματα της αριστεράς -παρά τις… επαναστατικές φανφάρες που εξαπολύουν από καιρού εις καιρόν- όχι μόνο δεν αποτελούν κίνδυνο για το σύστημα, αλλά είναι και όργανά του και αφετέρου ότι ο μόνος κίνδυνος για το σύστημα προέρχεται από την Χρυσή Αυγή. Προτείνει δε για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού κινδύνου, να γίνουν… λύκοι οι παράγοντες του κατεστημένου. Άγνωστο βέβαια τι ακριβώς εννοεί ο ΔΟΛιος Ψυχάρης ότι πρέπει να κάνουν οι… λύκοι του καθεστώτος κατά των χρυσαυγιτών (απλές απαγορεύσεις, απαγορεύσεις μετά συλλήψεων, φυλακίσεις και εξορίες, πολιτικές δολοφονίες, ομαδική εξόντωση σταλινικού τύπου…) αλλά να το παραλήρημά του:

«Κάποτε ήταν η Αυγή, τώρα είναι η Χρυσή Αυγή. Οι καιροί αλλάζουν, τα πρόσωπα πάνε κι έρχονται, αλλά το ερώτημα παραμένει. Κινδυνεύει από ποιους και πόσο το δημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδος; Ασφαλώς δεν υπάρχει μέτρον συγκρίσεως ανάμεσα στο αριστερό ακροατήριο της «Αυγής» και στους μαυροφόρους ταραξίες (για να χρησιμοποιήσουμε μια επιεική έκφραση) της Χρυσής Αυγής. Υπάρχει όμως μια σημαντική, καθώς αποδεικνύεται, μερίδα πολιτών οι οποίοι μοιάζει να στρατεύονται σε «ιδέες» και «οράματα» που κυριολεκτικώς μυρίζουν μπαρούτι. Κάποτε ήταν οι κομμουνιστές τα απολωλότα πρόβατα. Τους κυνηγούσε η Ασφάλεια, τους εκτόπιζαν σε ξερονήσια, προσπαθούσαν να τους απομονώσουν κοινωνικά. Όλα αυτά στο όνομα του κομμουνιστικού κινδύνου που προετοίμαζε, έλεγαν, νέο γύρο εμφυλίου πολέμου. Τα χρόνια πέρασαν – ποιος φοβάται σήμερα τους κομμουνιστές; Η κοινωνία έχει προχωρήσει, τα «μπλόκα» του ΚΚΕ συχνά εγγυώνται τον ειρηνικό χαρακτήρα πολιτικών συγκεντρώσεων και μόνο μερικοί που έχουν μετακινηθεί… δεξιότερα του ΚΚΕ ομιλούν για αλλαγές εκ θεμελίων. Είναι καταφανές ότι οι μαυροφόροι συνιστούν κίνδυνο για το πολίτευμα. Οι ίδιοι το ομολογούν και επαίρονται! Αν τους πάρει κανείς στα σοβαρά ο τωρινός κίνδυνος είναι όχι απλώς μεγαλύτερος αλλά κάτι χειρότερο- είναι υπαρκτός. Τις πταίει; Ο Σαίξπηρ είχε γράψει ότι Εκείνοι δεν θα ήσαν λύκοι αν εμείς δεν ήμασταν αρνιά».

(ΥΓ) 1: Λύκε, λύκε είσαι εδώ;

(ΥΓ) 2: Στη φωτογραφία που σας παραθέτουμε, βλέπουμε τον μεγάλο… δημοκράτη πίσω από τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως της 21ης Απριλίου, Ν. Μακαρέζο, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Κίνα. Μιλάμε τώρα όχι απλά για δημοκράτη, αλλά για… δημοκράταρο με περικεφαλαία!  
MAKAREZOS PSIXARIS