Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΠΟΥ Η ΡΩΣΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ...



«Δεν έχω καμία ανοχή απέναντι στις χώρες που μεταχειρίζονται τους ομοφυλόφιλους και τους διαφυλικούς με τρόπους που τους εκφοβίζουν ή τους πλήττουν» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος

«Καμία ανοχή» δήλωσε ότι δεν έχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απέναντι σε χώρες που εισάγουν διακρίσεις κατά των ομοφυλοφίλων, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην εκπομπή του NBC "The Tonight Show with Jay Leno".

Η δήλωση αυτή έγινε μετά από ερώτηση του παρουσιαστή σχετικά με τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε στη Ρωσία και επιβάλει πρόστιμο ύψους έως και 5.000 ρουβλίων στους πολίτες που διακινούν πληροφορίες προς ανηλίκους «με σκοπό την παρουσίαση μη παραδοσιακών μορφών σεξουαλικότητας» που είναι δυνατόν να προκαλέσουν τη «διαστρεβλωμένη αντίληψη» σύμφωνα με την οποία «οι ομοφυλοφιλικές και οι ετεροφυλικές σχέσεις είναι κοινωνικά ισότιμες».

«Δεν έχω καμία ανοχή απέναντι στις χώρες που μεταχειρίζονται τους ομοφυλόφιλους και τους διαφυλικούς με τρόπους που τους εκφοβίζουν ή τους πλήττουν. Η εισαγωγή διακρίσεων είτε ως προς τη φυλή, τη θρησκεία, το φύλο ή τη σεξουλικότητα αποτελεί παραβίαση των θεμελιωδών κανόνων ηθικής που πρέπει να ισχύουν σε κάθε χώρα» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του Ομπάμα.

Έσπευσε, πάντως, να διευκρινίσει ότι «η Ρωσία δεν είναι η μόνη που υιοθετεί τέτοιους νόμους» αναφερόμενος - χωρίς να τις κατονομάσει - σε χώρες της Αφρικής «που, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, καταδιώκουν τους ομοφυλόφιλους».