Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ "ΝΑΙ" Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ


ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.
Zougla.gr :Απο την βαση της Σουδας θελουν να βομβαρδισουν την Συρια
Κρίσιμο ρόλο θα κληθεί να διαδραματίσει η βάση της Σούδας καθώς, στην περίπτωση που ληφθεί απόφαση για επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία, θα αποτελέσει το ορμητήριο για τα αμερικανικά στρατεύματα.
Πηγές από τον Ναύσταθμο Κρήτης, μιλώντας στα «Χανιώτικα Νέα», ανέφεραν ότι «μέχρι στιγμής στην αμερικανονατοϊκή Βάση δεν παρατηρείται ιδιαίτερη κινητικότητα, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι στην όποια στρατιωτική επέμβαση ο ρόλος της Σούδας θα είναι κομβικός για τα αμερικανικά στρατεύματα».
Άλλωστε και κατά την πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ,
επισημάνθηκε ο κομβικός ρόλος της Βάσης για την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων των Η.Π.Α. στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
«Η Βάση της Σούδας είναι παράγοντας-κλειδί για την υλοποίηση των αμερικανικών στρατηγικών στόχων στην περιοχή και η σημασία της αναδείχθηκε στην επιχείρηση "Unified Protector" που πραγματοποιήθηκε στη Λιβύη», επεσήμανε τότε το Αμερικανικό Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του. Λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Αμερική, ο υποψήφιος πρέσβης των Η.Π.Α. στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς, καταθέτοντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για τη συνεργασία Ελλάδας-Η.Π.Α. στη Ναυτική Βάση της Σούδας, αναφέροντάς την ως «παράδειγμα των ισχυρών σχέσεών μας σε ζητήματα ασφαλείας με την Ελλάδα» και επισημαίνοντας την «εξαιρετική συνεργασία μας στη Ναυτική Βάση Υποστήριξης, στον κόλπο της Σούδας, στην Κρήτη».